Ik heb nu meer dan 1000 km gereden met mijn Mokumono Polder in de kleur mosgroen. Wat een heerlijke fiets! Hij rijdt ongelooflijk soepel door de stad en meestal ben je als eerste geruisloos weg bij he... Toon meer
Ik rijd inmiddels enkele jaren op de Mokumono. Behalve normale slijtage aan banden en dergelijke is het een zeer solide fiets. Geweldig design, strak en hard frame én goede service. Omdat het frame zo... Toon meer
We build high-end bikes and e-bikes with an unique automated production process in the Netherlands.
Venserweg 19b, 1112AR, Diemen, Nederland
- 0031852100834
- info@mokumono.com
- mokumono.com
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Superfijne ervaring!
Voor een proefrit zijn we naar Amsterdam gereden. Ze zitten in een mooi, modern pand. We werden zeer prettig geholpen. Alle tijd werd er voor ons genomen, we konden zelfs en kijkje bij de productie nemen. Erg leuk! Het verhaal achter Mokumono is erg goed.
Bij toeval kwam ik in contact met iemand die een Mokumono Polder heeft gewonnen en die ik over kon nemen. De fiets is dus nieuw, geen meter op gereden. Ik heb meerdere keren contact met Mokumono gehad omdat er iets met de accu was en de Aftersales is werkelijk heel prettig. Ondanks dat ik de fiets niet rechtstreeks bij hen gekocht heb, lossen ze mijn probleem mooi wel op!
En die fiets is geweldig. Hij heeft een week in de woonkamer gestaan. Een genot om naar te kijken!
Geduld is een schone zaak
Ja, de levertijd is inderdaad aan de lange kant… (5 maanden gewacht op mijn exemplaar)
Daar staat tegenover dat het team van Mokumono met iets bijzonders bezig is, wat behoorlijk complex is om logistiek voor elkaar te boksen. Iets waar ze bij Mokumono goed van bewust zijn en proberen te verbeteren.
Wanneer je dat geduld kan opbrengen krijg je een fantastische fiets geleverd, gemaakt door een enthousiast team dat continu streeft een beter product te maken, geen consessies wil doen aan de bouw kwaliteit, repareerbaarheid hoog in het vaandel heeft en daar enthousiast over kan vertellen.
In een markt voor de massa’s koop je met een Mokumono fiets iets bijzonders, met trots geassembleerd in Amsterdam.
Mokumono Polder
De wachttijd is zeker wat aan de lange kant maar wel het wachten waard hoor. Wat een topfiets.
Superblij mee, ik fiets moeiteloos door dorp en omgeving. En zo mooi, purple plum mat is het geworden, 't oog wil ook wat toch?
Erg lange levertijd, wel een mooi product.
In september 2023 plaatste ik vol enthousiasme een bestelling voor een Polder fiets bij Mokumono. Na een teleurstellende ervaring met een onbetrouwbare VanMoof keek ik er naar uit om een kwalitatief hoogwaardige fiets te ontvangen die lang mee zou gaan. Het is nu een half jaar geleden, en ik wacht nog steeds op mijn fiets. Vragen over de levertijd worden beantwoord met een excuus over achterstanden (laat dat even weten dan!) en verwachtingen die vervolgens niet uitkomen. Mokumono heeft geen enkele keer uit eigen beweging gecommuniceerd over deze vertraging.
Op hun website communiceert Mokumono nog altijd een levertijd van 10 weken. Dit terwijl het bedrijf al maandenlang te kampen heeft met aanzienlijke achterstanden en dus goed weet dat ze die levertijd nooit waar kunnen maken. Dit laat zien dat ze weinig respect hebben voor de tijd en het geduld van hun klanten.
Ik hoop oprecht dat Mokumono hun communicatiebeleid verbetert en dat andere klanten niet dezelfde teleurstelling hoeven te ervaren als ik. Als het gaat om het afhandelen van mijn bestelling, heb ik weinig vertrouwen meer.
Update: na ruim een halfjaar heb ik uiteindelijk toch mijn Mokumono Polder mogen ontvangen.
Update 2: Nu ik mijn fiets een tijdje in bezit heb, kan ik zeggen dat het absoluut een mooi apparaat is. Hij rijdt prettig en voelt stevig aan. De ondersteuning is uitgebreid in te stellen. Alle onderdelen lijken van hoge kwaliteit te zijn. Het zadel is weliswaar hard, maar ik heb daar weinig last van. De accu loopt vrij snel leeg in de stand-by stand. Ik ben al een paar keer verrast door een lege accu na de fiets een ruime week niet te hebben gebruikt.
Mokumono Polder
Het was even wachten op de Polder van Mokumono - ik was een van de vroegboekers en moest daarom wat langer wachten. Inmiddels kunnen ze de fietsen vrij snel uitleveren volgens mij. Maar net voor de Kerst 2023 kon ik hem dan toch ophalen. Het was het wachten meer dan waard!
Het is een fantastische solide en heerlijk rijdende fiets. Ik ben gevallen voor zijn opvallende frame en schijnbare simpliciteit. Lokaal geproduceerd waard mogelijk met hoogwaardige componenten. De ondersteuning is zeer natuurgetrouw- echt alsof je de wind in de rug hebt - en de elektromotor is nauwelijks hoorbaar.
De service van de vriendelijke heren bij Mokumono is ook goed. Heb een klein opstartprobleem met mijn lamp, maar die was zo verholpen.
Ik kan niets anders dan deze fiets - en het enthousiaste en gedreven team van de gebroeders Schiller - van harte aanbevelen!
Na vijf maanden een blije boodschap van Bob
Sinds ik deze zomer (2023) een artikel over de Polder las werd ik geïnteresseerd. Alle ideeën over veelgebruikte voorwerpen zoals deze elektrische fiets van Mokumono sluiten aan bij m'n eigen opvattingen. De vormgeving, de eenvoud, de duurzaamheid, technisch vernuft en het feit dat bijna alles aan deze fiets in Nederland en Europa worden gemaakt sloegen mij stijl achterover.
Na 5 maanden wachten kreeg ik een mailtje van Bob dat het frame binnen was en er was begonnen met de opbouw. Zoals je zult begrijpen voelde dit aan als een verlossing.
Nog een paar weken, dan heb ik de Polder in huis!
Concept mooi, levertijd absoluut niet.
In Mei een Polder besteld in de winkel. Persoonlijk gesproken met Tom en die garandeerde 8 tot 10 weken levertijd, zodat ik in de zomer kon fietsen. Inmiddels niet 8 maar 28!! weken verder en nog geen fiets. Als Tom bedoelde dat ik pas in de zomer van 2024 kon gaan fietsen had hij hier duidelijk over moeten zijn. Als ik dait had geweten was ik niet tot bestelling over gegaan, hoe mooi de fiets/concept ook is.
Als geste is een korting van 50 euro aangeboden op accessoires. Dit is veel te mager. Als ik de aanbetaling op de bank had laten staan had ik dit al aan rente gevangen. Geef het nog tot December en anders is het mooi geweest.
Fijn fietsen
Concept en design spreken aan. Service m.b.t. appfunctionaliteit zou een verbeterpunt kunnen zijn. We weten allemaal dat service van levensbelang is; Mokumono succes.
Eind maart voor een Mokumono Polder…
Eind maart voor een Mokumono Polder gekozen vanwege het design en de simpliciteit. Ik wil een fiets zonder gedoe. Uiteindelijk heb ik er even op moeten wachten (langer dan gedacht door vertraging bij productiepartners werd er gezegd) maar het eindresultaat overtreft alles! Over elk detail is nagedacht en je vliegt door de stad!
Caddilac, Gierzwaluw
Na 9 en een halve maand (vrouwen maken hele mensen in zo'n tijdsbestek) rijd ik nu een kleine week op mijn Polder. Wat een fiets zeg! ik geniet enorm van het gemak en de snelheid. En ben iedere keer weer verbaasd over de wendbaarheid van de fiets.
Vergeet die 10 weken levertijd. het is het wachten zeker waard!
En nog een mooie kleur ook ;-)
(Zondag met windkracht 5 tegen 11,7 km naar huis gefietst, motorvermogen op 50%, geen centje pijn ;-))
Solide fijne fiets en geweldige service
Na een veel langer ontwikkel-en productieproces dan verwacht zijn wij sinds een aantal weken de zeer tevreden gebruikers van 2 Mokumono Polders. Het wachten duurde erg lang, maar we wisten dat we een fiets kochten op basis van een prototype met daarbij behorende onzekerheid en met een forse korting.
De fiets fietst geweldig. Zelfs zonder ondersteuning. Alles voelt zeer solide aan. Alles voelt alsof het gemaakt is om jaren mee te gaan. De ondersteuning is helemaal te personaliseren met je eigen voorkeursstanden. Erg fijn.
Minpuntje is het feit dat de accu op in de slaapstand teveel stroom verbruikt. Daardoor kun je deze beter verwijderen als je de fiets voor langere tijd niet gebruikt. Heb hierover gemaild en de bevestiging gekregen dat dit een bekend probleem is en dat er snel een update en oplossing komt.
De service van Mokumono is zoals je hoopt dat het is bij een product als dit. Wat kleine afstellingen en een lekkende band werden zonder afspraak direct binnen enkele minuten opgelost. Emails met vragen worden snel en adequaat beantwoord.
Kortom zeer tevreden!
Na acht maanden nog geen fiets.
Acht weken levertijd? Na meer dan acht maanden wachten heb ik Mokumono in gebreke gesteld en de aanbetaling terug geëist. Ik was klaar met de eindeloze vertraging in het productieproces. Wel erg jammer, had me verheugd op de mooie Polder.
Update: ik heb na talloze loze beloftes geen vertrouwen meer. Heb gedurende acht maanden al meerdere malen te horen gekregen dat de fiets bijna klaar zou zijn.

Antwoord van Mokumono
Top ebike van Mokumono!
Gisteren mijn Mokumono Polder opgehaald. En meenaar huis gefietst. Wat een geweldige ebike!
In alle opzichten comfortabel. Alles straalt kwaliteit, degelijkheid en vertrouwen uit. Met een bijzonder klantvriendelijke ontvangst en informatieve afhandeling.
En voor deze kwaliteit een schappelijke prijs. Echt top!
Al met al een fantastisch ondersteunende, rijdende, sturende en remmende fiets.
Aanrader, ook vergeleken met Veloretti en Cowboy.
Afgelopen vrijdag mijn polder op mogen…
Afgelopen vrijdag mijn polder op mogen halen. Was het wachten meer dan waard. Goede uitleg van Tom gekregen. Het hele concept van Mokumono heeft mij vanaf het begin aangesproken in combinatie met het geweldige design. In de trein al meerdere keren aangesproken door mensen die de fiets wilden bekijken en er meer van wilden weten. Morgen de echte vuurdoop met een rit van 80km voor de boeg om naar huis te fietsen. Nu al zin in.
Geweldige fiets met een mooi verhaal
Geweldige fiets met een mooi verhaal!
Ik rij sinds 1 jaar de Mokumono Delta S.
Alles is er mooi en goed aan. Hij ziet er fantastisch uit, zelf de kleur kunnen kiezen. Hij fiets heerlijk, qua gevoel, zithouding, solide en wendbaarheid. Weinig onderhoud nodig, nog geen enkele keer iets aan gehad. Al heel wat kilometers gereden, woon-werkverkeer, 20 km enkele rit. Ik haal bijna de 60 km met 1 accu maar mocht hij het laatste stukje leeg zijn fiets hij zelfs nog steeds lekker en in 2 uurtjes is hij weer helemaal opgeladen. Op advies van Tom het iets bredere zadel gekozen, perfect! Veel complimenten gekregen inmiddels en iedere keer weer iets om naar uit te kijken, te gaan fietsen!
Hele mooie e-bike
Vandaag de nieuwe Mokumono Polder wezen bekijken. Super strak en mooi design. Heel goed geholpen door een vriendelijke jongen. Wist mij alles te vertellen. Was eerlijk en transparant. Heb een goed gevoel bij dit bedrijf en ga zeker overwegen om de fiets te bestellen.
Fantastische kwaliteitsfiets met oog…
Fantastische kwaliteitsfiets met oog voor design en duurzaamheid. Mijn vriendin wil er ook één
Originele, mooie e-bike, met uitstekende persoonlijke service
Inmiddels zo'n twee maanden in bezit van mijn Mokumono en hij bevalt uitstekend! Robuust, degelijk, geen complexe foutgevoelige technologie, wel prachtig design. De broers Bob en Tom zijn oprichters, ontwerpers, eigenaren en nog volledig persoonlijk betrokken bij alle onderdelen van het proces. Dat geeft veel vertrouwen, want je bent hier allesbehalve een nummer. De fiets is prachtig, biedt de goede ondersteuning en wanneer je hem op maat laat spuiten is hij tamelijk uniek.
Toffe gasten en prachtige fiets!
Toffe gasten en prachtige fiets met mooie productie ethiek. Levertijd zoals voorspeld en ruimte voor persoonlijke wensen.
Net m’n fiets opgehaald en direct 40km op gereden. Blij met m’n aankoop. Super gaaf ontwerp en kwalitatief goeie onderdelen. Fiets zit gewoon goed in elkaar.
Zeker aan te raden!