Ik heb nu meer dan 1000 km gereden met mijn Mokumono Polder in de kleur mosgroen. Wat een heerlijke fiets! Hij rijdt ongelooflijk soepel door de stad en meestal ben je als eerste geruisloos weg bij he... Toon meer

Acht weken levertijd? Na meer dan acht maanden wachten heb ik Mokumono in gebreke gesteld en de aanbetaling terug geëist. Ik was klaar met de eindeloze vertraging in het productieproces. Wel erg jam... Toon meer

Sinds ik deze zomer (2023) een artikel over de Polder las werd ik geïnteresseerd. Alle ideeën over veelgebruikte voorwerpen zoals deze elektrische fiets van Mokumono sluiten aan bij m'n eigen opvat... Toon meer

1. Fietsenmaker

We build high-end bikes and e-bikes with an unique automated production process in the Netherlands.

4,2

Goed

TrustScore 4 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Na ongeveer vier maanden en 2250 km ben…

Na ongeveer vier maanden en 2250 km ben ik best tevreden over mijn Mokumono Delta C. Ik heb wel een andere stuurpen gemonteerd om iets rechter op te zitten. Verder heb ik een tweede originele accu gemonteerd, want op één accu kom ik niet verder dan 30 km. Ook heb in nog een Thutbuster lt verende zadelpen gemonteerd. Nu is het een perfecte fiets voor mijn doel, maar je moet wel een beetje handig zijn om het zover te krijgen.

21 januari 2022

Prima heerlijke fiets

Prima heerlijke fiets, lekker licht. Enig minpuntje: app werkt niet goed, waardoor je een andere moet gebruiken.
Advies: Plaats van het slot (onderzijde thv de motor) is stilistisch mooi maar daardoor wordt het slot wel erg vies, mijn advies zou zijn om dit aan de bagagedrager voor te doen. Net achter de bal van het stuur.
Goede en prompte levering met terzake kundige koerier.

19 januari 2022

Na 2 keer proefrijden de fiets gekocht

Na 2 keer proefrijden de fiets gekocht, prima hulp en uitleg v.w.b. de grootte vd fiets.
Ook een aanpassing was mogelijk.
€3000 is natuurlijk een hoop geld, maar in vergelijk met andere kwaliteits e bikes is dit een zeer redelijke prijs.

12 januari 2022

Ik ben heel erg blij met m’n fiets

Ik ben heel erg blij met m’n fiets. Mooi simplistisch design. De gebuikte componenten zijn allemaal van topkwaliteit.Weet nog niet zo goed hoe de gps functie werkt. Had daar problemen mee, maar mokumono loste dat aan huis op.Prachtig dat de fiets in NL gemaakt word en daarmee niet 1 uit een dozijn is.

12 januari 2022

Tevreden gebruiker

Ik rijd inmiddels enkele jaren op de Mokumono. Behalve normale slijtage aan banden en dergelijke is het een zeer solide fiets. Geweldig design, strak en hard frame én goede service. Omdat het frame zo super stijf is kun je met hoge snelheid bochten nemen. Mijn fiets heeft zo’n 20.000 km op de teller staan maar kan dat makkelijk vervijfvoudigen. Ik kan deze absoluut aanraden ook als je een wat minder sportieve fietser bent.

8 december 2021

Overgestapt VanMoof S3 naar Mokumono

Overgestapt naar Mokumono
Na twee weken VanMoof S3 te hebben gereden heb ik die teruggebracht. De specs van de fiets zijn echt heel goed, de rijervaring is ook top, maar...
In elkaar zetten was een crime voor wat betreft het voorwiel, eindeloos trekken en duwen voor het lukte.
De versnellingen geven geen betrouwbare indruk met kraakgeluiden bij flink aanzetten, zeker heuvelopwaarts, en je kunt niet zelf de versnelling kiezen.
Ik kreeg hem een keer niet meer van het schopslot af en moest opgehaald worden. Dat was de druppel.
Nu overgestapt naar Mokumono Delta S, minder electronica maar erg fijn sturen, een prachtige fiets en perfecte ondersteuning

5 september 2021

"Simplex sigillum veri - Eenvoud is het kenmerk van het ware"

"Eenvoud is het kenmerk van het ware" was het beroemde motto van Herman Boerhaave (1668-1738), Nederlands arts, anatoom, botanicus, scheikundige en onderzoeker.
Eenvoud gecombineerd kwaliteit is het motto / kenmerk van mijn pas aangeschafte Mokumono Delta S in de indrukwekkende kleur 'Forest Green' (het oog wilde ook wat). De eenvoud van het ontwerp en de superieure kwaliteit van alle onderdelen maken van fietsen op de Mokumono Delta S elke keer weer een bijzondere ervaring. De fiets voelt zeer effectief, alle energie gaat direct over in beweging.
Zonder ondersteuning is het de beste fiets die ik ooit heb mogen bezitten, en met de ondersteuning aan wordt de wereld nog een beetje meer aangenaam.
En oh ja: het is een Nederlands product en het is een zeer sympathiek bedrijf met een persoonlijke en vriendelijke klantgerichtheid.
Had Herman Boerhaave in deze tijd geleefd dan was hij zeker alle dagen van de week met de Mokumono Delta S naar zijn werk gefietst.

Ron Mantel

15 april 2021

Eerst een proefrit gemaakt en de…

Eerst een proefrit gemaakt en de ontwerpers ontmoet en gesproken. Leuk om hun werkplaats te zien en knap wat zij gedaan hebben. Schitterend ontwerp fiets en rijdt fantastisch. Prima kwaliteitsonderdelen.

11 april 2021

Fiets is Top met kleine kanttekening

Fiets is Top, degelijk met kwaliteit onderdelen. Geen "poespas".
Aan andere kant is de app nog niet klaar,(derden) dit duurt te lang want fiets is allang in productie. Nu wordt er zelf 'n app ontwikkeld.
Communicatie beetje eenzijdig maar wel snel en correct.

8 april 2021

Prachtige fiets!

Ik heb de Delta S nu ruim 4 maanden in bezit en ik heb nog nooit zo'n mooie, prettige en sportieve fiets gehad! Geruisloos fiets ik mijn dagelijkse fietsroute naar werk met zowel wind mee als wind tegen. Mijn lichaam heeft even moeten wennen aan de sportieve (voorover) houding, maar ik wil niets anders meer.
Bij een klein defect had ik zo contact met Tom of zijn broer en zij losten het probleem zo snel mogelijk op. Ik heb wat pech gehad met de trapsensor, maar na het verhelpen hiervan kreeg ik mijn fiets schoon en als nieuw terug :)
De prijs is niet mals en toch zou ik iedereen die meer dan 10 km naar zijn werk moet fietsen deze Delta S aanraden!

31 januari 2021

Betrokken

De kracht van Mokumono zit in hun betrokkenheid. De fiets zelf is al fantastisch, dat is uiteraard de belangrijkste reden om naar Mokumono te gaan. De service, het meedenken, het enthousiasme van het team doen de rest om dit bedrijf de maximale score te geven.

19 januari 2021

Mooie originele fiets

Mooie originele fiets, had hiervoor een vanmoof, probleem was dat ik elke keer naar amsterdam moest voor een voor een onderhoudsbeurt en als ik een storing melde was ik elke keer 45 minuten verder, door de lange wachtrij aan de telefoon. Als ik de jongens van Mokumono bel, krijg ik de eigenaar aan de lijn en een dag later is het probleem opgelost.

De fiets rijdt heerlijk en ik vind hem erg mooi.

19 januari 2021

Zeer mooie en unieke fiets.

Sinds juli mag ik mijzelf de trotse eigenaar noemen van de Mokumono delta S. Ik ben tot nu toe zeer spreken over de fiets. Ik fiets dagelijks 20 kilometer ( enkele reis ) maar mijn werk en af en toe een ritje naar de supermarkt. Ik ben eerst op het bijzonder uiterlijk van de fiets gevallen, maar ik moet zeggen dat hij veel comfortabeler fietst dan dat hij oogt.

Ik heb twee fietstassen gekocht die op het spatbord bevestigd zijn, dus de papieren en lunch kunnen zonder rugtas mee naar het werk. Ook de mogelijkheid om de kleur van de fiets zelf te kiezen ( hier zit wel een meerprijs aan verbonden ) is een leuke bijkomstigheid. Ik heb gekozen om de fiets dezelfde kleur als mijn auto te geven.

De kwaliteit van de gebruikte onderdelen is goed en geeft de fiets een ‘premium feeling’. Ik heb ook een aantal fietsen van andere producenten uit dit segment geprobeerd en daar viel dit erg tegen.

Wat ik ook als zeer positief ervaarde is dat de werknemers bij Mokumono ook echt met je meedenken en niet een standaard verhaaltje opzetten om de fiets maar te kunnen slijten.

Enige minpunt dat ik tot nu toe gevonden heb is dat met een wat langere jas het achterlicht bedekt is.

3 november 2020

Bijzonder goed!

In alle opzichten goed.
De fiets voldoet aan de verwachtingen, boven verwachting, je wordt er heel blij van. Zo wil je dat je fiets fietst! Veel complimenten over het design, hij valt op! Dit in combinatie met een goede communicatie en follow-up. Dienstverlening met aandacht!

13 oktober 2020

Uniek concept met grote toekomstkansen!

M’n hele leven ben ik bezig geweest met vormgeving en design. Ik was een van de eersten die een Apple computer in NL kocht, daarna stond ik ook in de rij voor alle andere nieuwe Apple producten, de filosofie van Steve Jobs sprak mij aan. De eerste Smart fortwo concept car was door mij besteld bij z’n introductie in 1998, dus voor dat ie op de weg reed. Niet zo gek dus dat ik gelijk verkocht was met de eerste kennismaking van de Mokumono Delta S. Je moet in de huid kruipen van de ontwerper. Dan kijk je heel anders naar zo’n product. De doelstelling blijft gelijk, het is een fiets, meer niet. Maar het minimalistische en de uitstraling van kwaliteit waarmee het vormgegeven is maakt het verschil. De creatie van het frame is werkelijk uniek, daar monteer je geen goedkope onderdelen op dat doet afbreuk aan het ontwerp. De filosofie van de ontwerper Bob Schiller is bovendien begrijpelijk dat je de productie dicht bij huis moet houden. Alles wat van ver moet komen heeft ook tijd nodig om hier te komen. Dat frame is dus niet alleen uniek en schitterend maar helpt ook onze eigen economie. Met het bestellen in een eigen 'custom' kleur doe je zelf mee in het ontwerpproces, heel slim verzonnen. Maar de bereidheid van beide broers Schiller om je van dienst te zijn met kleine aanpassingen zoals een ander zadel of stuur was voor mij nieuw om zo met je klant mee te denken. Met de proefrit heb ik ervaren dat deze fiets ook geweldig fietst. Het is een feest om op te rijden. Helemaal mijn keuze. Ik snap dat dit ontwerp al meerdere prijzen heeft ontvangen. Nu is het wachten op de levering. Het maakt me al blij dat ik straks als een van de eersten in Rotterdam erop kan rijden. Bob en Tom Schiller jullie zijn uniek met jullie product.

11 oktober 2020

Jong nieuw bedrijf met innovatieve top fiets

Op uitnodiging via de website een testrit gemaakt. Prima ervaring, er werd de tijd genomen om alle details uit te leggen en de fietsen uit te proberen. Uiteindelijk de Delta S ook gekocht. Je kan de aankoop doen via de website, maar de enige mogelijkheid is dat je direct moet betalen, maar er is geen indicatie hoe of wanneer je de fiets beschikbaar is. Ook het feit dat je alleen via een bank overschrijving kan betalen, is zeker beperkend. Credit card of andere betaalwijzen zijn (nu?) nog onmogelijk.
Na betaling krijg je een bericht dat de betaling is ontvangen, maar was dan ook het enige. Geen communicatie over levertijd of datum of hoe nu de fiets te ontvangen. Uiteindelijk duurde het ruim twee maanden voordat ik de fiets kon ophalen (mijn keuze). Tussentijds mailde ik wel of meer info, die kwam ook wel (reactief), maar de geschatte levertijd werd een aantal maal ruim overschreden.
Op zich geen ramp, maar qua communicatie kan het allemaal wel wat professioneler. Je gaat in zee met een nieuw jong bedrijf en je betaald toch een behoorlijk bedrag voor iets waar niet duidelijk is of en wanneer de fiets geleverd wordt.
Inmiddels heel blij met de fiets, rijdt echt super lekker. Helaas ben ik nu genoodzaakt thuis te werken, jammer, want zou graag mijn woon/werk route op de Delta S rijden.

8 oktober 2020

Superfiets en service

Na vele electrische fietsen te hebben getest koos ik voor de Delta S. Het duurzame verhaal en het kekke design spraken me aan dus heb ik de Delta S in mei besteld, nog ver voor hij uberhaupt leverbaar was. Tot die tijd kreeg ik een gewone Mokumono te leen wat al fantastisch was. Die fietste al heerlijk, was superlicht, maar nu ik de Delta S heb doe ik zoveel mogelijk op de fiets. Nog steeds licht, ieder onderdeel straalt design uit, is superstil, met de belt trap je geruisloos en licht en de motor geeft je subtiel een duwtje/duw in de rug. Je maakt er ook enorm de blits mee overal waar je komt. De sterke weggewerkte bagagedrager kan heel wat hebben. Bob en Tom Schiller staan paraat als je ze nodig hebt en zijn heel relaxed en communicatief in hun service. Beste aanschaf ever!

8 oktober 2020