Oryzom Reviews 1.517

3,6

Ook ik had niet goed gekeken naar consumentenbond of consumenten rapporten. Las nadien de reviews over de draadloze stofzuiger en besloot toen toch voor een bekend merk te gaan. Contact was snel en... Toon meer

Er is een onderdeel kapot van mijn steelstofzuiger. Nou kunnen ze geen losse onderdelen leveren dus nu krijg ik als het goed is een 2e hands complete steelstofzuiger toegestuurd. Het duurt ook allemaa... Toon meer

Perfect geholpen , reactie was er en meteen ook gehandeld naar wat beloofd was. Was een vraag van mij artikel bevalt ook perfect. Zal er zeker weer bestellen en doorgeven dat hier echt goed besteld k... Toon meer

Heb 3 mnd terug robotstofzuiget besteld en ontvangen. Direct retour gezonden. Slecht contact ( van elk mailtje alleen elke x ontvangstbevestiging). 2 x bericht we hebben het druk ( in het engels).... Toon meer

3,6

Gemiddeld

2K reviews

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

Scheerapparaat gekocht

Scheerapparaat gekocht. Na 3 keer gebruiken werkt de aan/uit-knop niet meer. Contact met de klantenservice gehad en na 4 weken een responds dat ik een nieuw apparaat krijg. Dit duurt vervolgens 2 weken. Tweede apparaat dezelfde dag kapot. Hierna 5 weken heen en weer gemaild met de klantenservice. Na dreigen uiteindelijk mijn geld terug gekregen. Goedkoop slecht gemaakt product

2 december 2025

Wees voorzichtig!

Review voor Oryzom

Mijn ervaring met Oryzom was helaas erg teleurstellend. Ik heb meerdere keren contact gezocht, maar kreeg lange tijd geen reactie op mijn e-mails. Mijn pakket heb ik geweigerd bij het pakket punt zodat ie gelijk retour gestuurd is en uiteindelijk heeft Klarna een onderzoek moeten starten.

Inmiddels heb ik wél te horen gekregen dat mijn betaling wordt teruggegeven, maar het proces had een stuk duidelijker en sneller mogen verlopen.

Op basis van mijn ervaring adviseer ik anderen om voorzichtig te zijn bij een bestelling bij Oryzom.

21 november 2025

Slechte kwaliteit en geen klantenservice

Ik heb bij Oryzom een stofzuiger gekocht die vanaf het eerste gebruik nauwelijks functioneert.
De accu loopt binnen 5–10 minuten leeg en de zuigkracht is ver onder de maat. Voor een nieuw product is dit simpelweg onacceptabel.

Ik heb Oryzom meteen gemaild via hun enige contactmogelijkheid, maar tot nu toe geen enkele reactie ontvangen. Geen bevestiging, geen oplossing — helemaal niets.

Er is bovendien geen telefoonnummer beschikbaar, waardoor je als klant volledig vastloopt als er iets misgaat.

Als ik de vele slechte reviews op Trustpilot eerder had gezien, had ik hier nooit besteld.
Mijn advies: koop hier niet. Producten én service zijn onder de maat.
En nog steeds geen reactie.

Update: Ook na mijn formele ingebrekestelling reageert Oryzom nergens op.
Ik heb daarom een melding gedaan bij ConsuWijzer/ACM.
Ik wacht hun reactie af.

26 november 2025

Onmogelijk om te retourneren

Ik heb met een stofzuiger gekocht op basis van een fake-review. Gelijk na het afrekenen had ik al spijt. Stofzuiger is wel keurig bezorgd. Merkloos apparaat made in China. Ik wil graag retourneren. In de doos is geen enkel bericht te vinden hoe je moet retourneren. Er is geen telefoonnummer, alleen een email. Na een week heb ik op mijn mail nog geen reactie gezien. Ik ben benieuwd hoe dit afloopt maar raad iedereen aan: sla deze webshop maar over. Aanvulling op 13-12-2025: ik heb een mail gehad met de retour gegevens en de stofzuiger kunnen retourneren. 20 euro verzendkosten wel voor eigen rekening uiteraard. Zodra het geld retour is zal ik dat ook melden. Geld retour gekregen, dus dat zit wel goed.

29 november 2025

Je moet ze mailen om een adres te…

Je moet ze mailen om een adres te krijgen als je je product terug wil sturen.
Met andere woorden alle adressen die je kunt vinden is terugsturen een risico omdat ze je niet geantwoord hebben.
Conclusie geen geld terug dus.
Mijn Smart luchtreiniger V1 Pro van zogenaamde aanbieding a €200,- kan ik niets mee.
Zelfs hun filters zijn op dus gebruiken en Hepa filter vervangen kan ook niet.

18 november 2025

Eén ster is eigenlijk nog te veel.

Eén ster is eigenlijk nog te veel.

Ik heb helaas dezelfde fout gemaakt als velen: te snel de stofzuiger besteld, zonder eerst de reviews te lezen. Vrijwel direct na het plaatsen van mijn bestelling heb ik mijn annulering per e-mail verstuurd, maar tot op heden geen enkele inhoudelijke reactie ontvangen op een automatische bevestigingen na (“we hebben je mail ontvangen”).

Ondertussen heb ik drie e-mails gestuurd naar verschillende adressen, waaronder zelfs een gmail-account, daar kwam het automatische antwoord vandaan, wat al weinig vertrouwen wekt. De bestelling heb ik aan de deur geweigerd.

De algemene voorwaarden van dit bedrijf zijn bovendien in strijd met het Europese en Nederlandse consumentenrecht. Ik heb hierover inmiddels melding gedaan bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en ben een chargebackprocedure gestart om mijn geld terug te krijgen.

Kortom: wees gewaarschuwd. Dit bedrijf gaat zeer onzorgvuldig met klanten en consumentenrechten om, en kost je vooral veel frustratie, tijd en geld.

11 november 2025

Ik krijg een mail met een fout track en…

Ik krijg een mail met een fout track en tracé nummer, krijg ook geen mail dat product verzonden is, wordt niet op mails gereageerd, het lijkt erop dat ik weer eens ingestonken ben voor 140 euro en ga er maar vanuit dat ik mijn geld kwijt ben en geen dashcam zal ontvangen. Er wordt de indruk gewekt dat het een product is dat door de consumentenbond als beste is beoordeeld, ruikt allemaal naar misleiding

10 november 2025

Ik vrrtrouw het niet

Ik had een steelstofzuiger besteld. Maar na het lezen van de recensies heb ik de bestelling tot 2 maal toe geannuleerd, nog vóórdat het artikel afgeleverd was. Geen reactie op gekregen. Na een paar dagen werd de stofzuiger toch afgeleverd terwijl ik niet thuis was. Ik heb 3 mails, waarvan 1 in het Engels, naar Oryzom gestuurd. Maar nul reactie! Gelukkig heb ik gekozen voor achteraf betalen. Nu wacht ik maar totdat ik een reactie krijg. Ik laat de stofzuiger zo lang maar in de ongeopende doos zitten.

6 november 2025

Namaak troep van voor heel veel geld de…

Namaak troep van voor heel veel geld de steelstofzuiger voldoet totaal niet . Wordt niet op meldingen gereageerd. Aangeven dat me geld terug wil . Dus mensen trap er niet in . Er stond bij door de consumentenbond best getest , en andere artikelen die er bij horen heb nog steeds niet . Ik eis me geld terug . Heb me gegevens aan jullie door gegeven. En met pay pal een geschild opgestart omdat er totaal niet gereageerd wordt . Dus mensen trap er niet in is pure oplichting voor 289,98

26 oktober 2025

Oplichters

In eerste instantie leek het OK. Een steelstofzuiger van €249,99. 50% korting. Leuke deal! Niets in minder waar, zuigkracht was al bagger. Accu na 4 maanden nog maar 3 minuten actief. Daarna niks meer! Dropshipper, oplichter <-- verkondigd de consumentenbond keuze te zijn. Geen spullen bij kopen! Geen reactie op mails, zijn nergens anders op te bereiken. Bedrijf gevestigd in Duitsland, rekeningnummer uit Luxemburg. Bagger! En weg €249,99.

23 oktober 2025

robotstofzuiger gekocht

robotstofzuiger gekocht , slecht ding retour zenden is niet te doen.
Dit zit heel dicht bij oplichting , mijn advies bestel hier nooit iets .
gr Ron van Kessel

25 september 2025

Oplichters

Slechte contact. Ik heb 2 maanden geleden een bestelling geplaatst en de zelfde dag nog geannuleerd. Mail gestuurd voor de terug boeking kreeg een mail terug van "Richa" dat het 3-7 werkdagen zou duren. Om de week een mail gestuurd krijg ik een automatiche antwoord mail. 2 maanden verder en nog niks ontvangen. Oplichters.

18 september 2025

Vervolg review

Vervolg review. Oryzom is nergens bij een Kamer van Koophandel ingeschreven, dus geen nederlands bedrijf. Wel een .nl mailadres, maar daarop wordt niet gereageerd. Ook een .de mailadres. Mogelijk dus een duits verzendhuis voor een chinees bedrijf dat in haar voorwaarden al aangeeft zich niet te zullen houden aan europese regelgeving. Dus een onbereikbaar bedrijf. Geen adres. Geen telefoonnummer.Wij zijn voor €250,- opgelicht. Wees gewaarschuwd.

25 juli 2025

Is dit jouw bedrijf?