Goede service en snelle levering. Top! Ik heb een paar Nike air force 1 shadow gekocht. Zien er super leuk uit, net als op de foto maar ik vraag me wel af of het werkelijk de originele zijn of e... Toon meer
Dit was mijn eerste bestelling en hij verliep heel soepel. Het merk maison 123 gevonden op hun website, wat in Nederland lastiger te vinden is. Broek besteld, binnen een week ontvangen. Ik heb geen er... Toon meer
Ik plaatste een bestelling, geld ging van de rekening. Er was geen enkele bestelling aan gekoppeld, dit gaven ze ook toe. Ik nam verschillende keren contact op met de klantenservice, na 30 dagen nog s... Toon meer
de reviews waren slecht maar tot mijn verbazing ging alles perfect en snel. Je ontvangt gewoon netjes een bevestiging per mail en kunt je bestelling volgen.Binnen 3 dagen was mijn broek bezorgd in een... Toon meer
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
- Place des Tendances est le grand magasin en ligne du groupe Printemps - Les plus grandes marques de Mode & Beauté réunies sur un seul site - L'intégralité des collections des marques disponibles en ligne - Une mode 100 % fraiche identique à celle que vous trouvez en magasin - Les dernières tendances decryptées pour vous - Un carnet de mode et des conseillères Mode et Beauté disponibles pour vous aider dans votre shopping mode personnalisé - Votre fidélité récompensée - Une livraison VIP en 3H sur Paris et 48H partout en France
Frankrijk
- www.placedestendances.com
Heeft 68% van zijn negatieve reviews beantwoord
Onbetrouwbare webshop
Op 21/06 bestelling geplaatst . Niets ontvangen wel geld van de rekening . Reeds meerdere malen contact genomen via contactformulier en per mail . Bewijs geleverd van betaling. Vandaag 10/07 nog steeds geen oplossing . Onbetrouwbare webshop

Antwoord van Place des Tendances
Zeer slecht te bereiken alleen via een…
Zeer slecht te bereiken alleen via een formulier.

Bestelling geplaatst via gast
Bestelling geplaatst via gast. Wil dit artikel retourneren, maar ik geraak aan geen retourlabel????
Het contactformulier is een ramp, geen heldere info...

slechte retourservice
Als je als guest een artikel besteld is het onmogelijk om deze te retourneren. Het webformulier wordt alleen beantwoord met automatische antwoorden waar ik niks aan heb. Ze geven als tip een account aan te maken maar dan kan ik nog niks want mijn bestelling is niet gekoppeld aan het nieuwe account. Zeer slechte service. Retourneren moet makkelijker gaan.

Antwoord van Place des Tendances
Besoin d'information par la communication!!!
Verkeerd artikel ontvangen, dus retour. Best wat zoeken op de site en het contactformulier ook niet eenvoudig te gebruiken...maar gelukkig vrij vlug na indienen retour volledige refund ontvangen!
Pas op!
Er zit geen retourlabel bij het pakket en deze order staat niet in mijn account. Daarom kan ik het niet retourneren. Daarnaast zijn ze NIET te bereiken. Niet per telefoon, chat en krijg geen antwoord op mijn mail. Met andere woorden; ze zorgen ervoor dat je je bestelling gewoon niet kan retourneren. Bestelnummer 9662833213
Update: In onderstaande reactie staat dat ik een antwoord heb gekregen, maar dit is helemaal niet het geval en ook niet in de spambox.
2e update: opnieuw contact proberen te zoeken via chat. Heb een retourlabel gekregen. Afwachten maar.

Antwoord van Place des Tendances
Zonder account kan je niets retourneren
Ik heb zonder account een jurk besteld maar die wil ik retourneren.
Blijkt dat je alleen kan retourneren als je iets besteld hebt via een account. Zeer waardeloos. Ik zie geen andere manier.

RETOUR NIET MOGELIJK!
RETOUR NIET MOGELIJK!
Besteld als gast en netjes en op tijd de bestelling ontvangen. Echter blijkt retourneren een probleem. Er zit geen retourlabel bij de bestelling en om een retourlabel te creëren zou je op een link moeten klikken die je in de verzendmail krijgt. Deze werkt echter niet.
Contact krijgen met de klantenservice gaat alleen via een formulier waarop je een automatisch antwoord krijgt in het Frans waar je niet verder mee wordt geholpen.
Rectificatie:
Wanneer je de klantenservice belt (0033141839777) kan je (in het Engels) vragen om een shipping/returnlabel. Zorg ervoor dat je je ordernummer bij de hand hebt.
Ik kreeg het retourlabel via de mail toegestuurd, waardoor ik het pakket retour kan doen.

ik heb een retour
ik heb een retour. ik volg het proces maar er komt geen label in mijn email. nergens zie je contactgegevens en alles in het frans.
update: na veel wegen af te struinen heb ik een label gekregen. mijn retour was de 20ste binnen. binnen 72 uren wordt het bijgeschreven minus 12 euro retourneringskosten!
6/3met tussenkomst van paypal eindelijk het bedrag terug.
ik bestel hier NOOIT meer

Antwoord van Place des Tendances
Product retour gestuurd en dit is ook…
Product retour gestuurd en dit is ook te zien in mijn account. Betaling bij Klarna blijft echter open staan waardoor ik alsnog kosten heb.
Geen reactie op het contact form, de chat werkt niet en ik zie geen telefoonnummer wat gebeld kan worden.
Kan iemand van Place des Tendences contact met mij opnemen?!?!

Teleurstellend retour- en terugbetalingsbeleid
Mijn ervaring met dit bedrijf is bijzonder teleurstellend. Op 1 juli 2024 heb ik een artikel uit mijn bestelling (nummer 19XXXX28) geretourneerd omdat het te klein was. Het betrof een polo, en het retourproces verliep volgens de regels. Ik heb alles correct ingediend, inclusief het retournummer en verzendgegevens. Toch heb ik meer dan zes maanden later nog steeds geen terugbetaling ontvangen.
Wat deze ervaring extra frustrerend maakt, is de klantenservice. Contact opnemen is zeer moeilijk, en er wordt geen proactieve update gegeven over de status van mijn retour of terugbetaling. Ik heb meerdere keren geprobeerd duidelijkheid te krijgen, maar zonder resultaat. Dit maakt het proces ontzettend tijdrovend en vermoeiend.
Daarnaast lijkt het beleid rondom retourkosten en terugbetalingen niet transparant. De kosten die in rekening worden gebracht voor het retourneren zijn hoog, en het duurt onaanvaardbaar lang voordat je geld wordt teruggestort. Dit is een groot contrast met andere webshops waar dit soort zaken veel sneller en eenvoudiger worden afgehandeld.
Hoewel de producten op zich van goede kwaliteit zijn, weegt de slechte afhandeling van retouren en de trage terugbetaling zwaar door op mijn ervaring. Mijn advies aan het bedrijf: verbeter jullie communicatie en zorg voor snellere terugbetalingen. Dit zal niet alleen jullie klantenservice, maar ook het vertrouwen van klanten in jullie merk versterken.
Ik hoop dat mijn terugbetaling alsnog snel wordt verwerkt en dat het bedrijf contact met mij opneemt. Het contact opnemen via de website is echter allesbehalve eenvoudig: wanneer je via het contactformulier aangeeft dat je vraag betrekking heeft op de terugbetaling van een retour, krijg je een automatisch bericht terug dat je eerst (beter) in je account moet kijken. Als het probleem daarmee niet is opgelost, moet je opnieuw een mail sturen. Deze omslachtige aanpak maakt het proces onnodig frustrerend en tijdrovend. Voorlopig twijfel ik daarom sterk of ik hier in de toekomst nog een bestelling zal plaatsen.
Als reactie op onderstaand antwoord:
Ik heb herhaaldelijk proberen te bellen naar Place des Tendances, maar kreeg nimmer gehoor. Als reactie op mijn recente mail naar de klantendienst, kreeg ik deze week dinsdag de boodschap dat mijn zaak grondig was onderzocht en dat mijn pakket nooit gearriveerd was voor retour. In mijn account staat er letterlijk te lezen 'Pakket in afwachting van ontvangst' - waarom denk je dat ik bel en schrijf? Er was dinsdag geen sprake van het feit dat ik laattijdig zou zijn met mijn aanvraag/klacht. Integendeel, er werd me gevraagd om het bewijs van verzending over te maken. Waarom is me dat dinsdag gevraagd als ik toch sowieso te laat was met mijn claim? En inderdaad, pas nadat ik dinsdag via mail een sluitend bewijs van verzending heb bezorgd, heeft men de zaak nog eens 'grondig' onderzocht, om dan tot de vaststelling te komen dat ik te laat ben - nadat ik al 6 maanden wacht???? Is het als je met een sluitend bewijs komt, dat voldoet aan alle verplichtingen, dan nog niet genoeg? Bovendien is er in mijn persoonlijke account ook nergens sprake van een termijn die verstreken is. Waarom blijft het pakket er dan op staan? Ik ben helemaal niet tevreden met onderstaand antwoord.

Ontransparante terugebetaling retour
Ontransparante terugebetaling retour
Het is altijd gedoe met deze webwinkel. Als je iets met een creditcard bestelt, schrijven ze het totaalbedrag af, maar als je dan wat retourneert, storten ze een eindeloze hoeveelheid losse bedragen terug, die niet overeenkomen met de kosten van de losse items, en dan trekken ze weer een reeks random totaalbedragen daarvan af, en dan schrijven ze nog een reeks random bedragen bij... Nergens is een overzicht te vinden. Waarom storten ze niet gewoon één totaalbedrag terug nadat ze de order hebben verwerkt? Het is alsof ze het erom doen om voor verwarring te zorgen zodat je niet kan controleren of het klopt. De vorige keer had ik alles nagerekend en blijkt dat ze 20 euro te weinig hebben teruggestort. Na contact met de klantenservice hebben ze dat nog gecorrigeerd, maar je wilt hier gewoon niet achteraan hoeven gaan. Dit keer is het opnieuw hetzelfde verhaal. De klantenservice beantwoordt mijn vraag om een duidelijk overzicht niet. Ik vraag me af of dit retourbeleid een manier is om extra geld te verdienen als het zo structureel gebeurt. Ook is de website intens traag. Misschien werkt deze in Frankrijk wel, maar als internationale klant zou ik hier wegblijven, ze zijn niet goed op een internationale markt ingericht (hun klantenservicemenu is ook opeens alleen nog in het Frans, gek als je een internationale markt bedient). Uiteindelijk reageren ze wel op mijn vraag, maar ik heb nog nooit excuses gekregen voor de verwarring of dat ze moeite doen om te helpen overzicht te verschaffen. Enige pluspunt is dat ik altijd heb ontvangen wat ik heb besteld en dat het netjes wordt verpakt.

Retourneren niet mogelijk!
Helaas zat er geen retourformulier of retourinstructie bij mijn bestelling en kon ik de gehele bestelling ook niet terugvinden in mijn account waar ik de retour zou moeten aanmelden. Gemaild met de klantenservice maar geen reactie. Hoe moet ik mijn bestelling nu retourneren?! Telefoonnummer op de website is buiten gebruik!

Waardeloos
6.1 bestelling gedaan. Pakket werd niet afgeleverd en is 8.1 retour gezonden. Ze hebben hebben het pakket 13.1 terugontvangen. Na 4 verzoeken om het pakket nogmaals te verzenden op 21.1 nog steeds geen pakket, geen geld terug en ook geen bevredigende reactie!!!! Waardeloos. Het is nu 16 dagen nadat jullie het pakket hebben terugontvangen. Nog steeds geen email ontvangen om het geld terug te storten.

Antwoord van Place des Tendances
Ik wacht nog steeds op mijn geld
Een bestelling geplaatst op 30 november en uiteindelijk pas op 9 december ontvangen. Diezelfde dag alledrie de artikelen retour op de voorgeschreven wijze (vrij onduidelijk omschreven) gestuurd. Op 17 december slechts een gedeelte van het bedrag terug ontvangen. Ik heb nu al meerdere berichten gestuurd naar de klantenservice (wat alleen kan via een onduidelijk formulier op de website), maar ik krijg geen reactie en mijn geld niet terug.
Het zou wel zo netjes zijn op te reageren op mijn berichten. Ik wil graag het resterende geldbedrag per ommegaande teruggestort hebben.
Update 30 januari 2025: ik heb een reactie gekregen en mijn geld ontvangen.

Antwoord van Place des Tendances
Bij mijn 2 bestellingen die ik al…
Bij mijn 2 bestellingen die ik al gedaan heb, heb ik 2x geen bevestigingsmail ontvangen. Ik heb dit gemeld en ze vroegen een bewijs van betaling. Bij mijn 1ste bestelling was dit dan snel in orde, bij mijn 2de bestelling nog steeds niet. Nu zeggen ze dat ze het geld gaan terugstorten want dat er geen bestelling gelinkt is aan de storting, vreemd….Ze vragen om de bestelling te herdoen, maar ik wacht uiteraard eerst op mijn terugstorting.

Geen order te vinden
Ik heb een bestelling geplaatst maar krijg geen bevestiging mail en op mijn profiel vind je deze ook niet terug. Het geld is wel van de rekening gegaan. Online chat advies is 48 u wachten. Als ik al deze recensies lees is dit een gekend probleem. Ik hoop op een oplossing vandaag anders gaat mijn bank verdere stappen nemen.

Antwoord van Place des Tendances
Ik was huiverig toen ik de recensies…
Ik was huiverig toen ik de recensies zag.Ik heb 2 blouses geretourneerd en heb meteen het geld terug gestort gekregen.Mijn ervaring is Top.

Antwoord van Place des Tendances
Enkele maanden geleden een sweater…
Enkele maanden geleden een sweater gekocht bij places des Tendances, maar terug gestuurd wegens niet de juiste maat. Nu bijna 3 maanden en minstens 25 mails verder, hebben ze me nog steeds niet terug betaald. Ze schrijven steeds dat ze het zullen doen, maar dit gebeurd dus niet. Schandalig is dit. Waarom zo een groot bedrijf zo moeilijk doet over een terugbetaling is me echt een raadsel!
Ik kan jullie alleen maar vertellen, dat ik hoop dat jullie dit nooit moeten meemaken! Ik zelf zal nooit nog iets bij hun bestellen. Wat een teleurstelling en schande!
@places des tendances dankjewel voor de reactie.
Dit is me inderdaad gemeld geweest. Alleen heb ik echter nooit deze terugbetaling ontvangen!
Het is me al enkele keren beloofd dat jullie de terugbetaling zullen uitvoeren, alleen doen jullie dit NOOIT!
Wat onbegrijpelijk is zeker voor zo bedrag. Het zou leuk zijn als jullie dit uiteindelijk eens echt zouden uitvoeren die terugbetaling. Maar tot op heden niet tevreden over jullie manier van zaken doen!
Update: Eindelijk de terugbetaling, na ontelbaar e-mail verkeer. Bedankt places des tendances, om het uiteindelijk dan toch recht te zetten en de terugbetaling in orde te maken.