SCAMM!!!
Er kwam een man aan de deur met een Iers accent, Engels sprekend. Hij vertelde dat hij al bij meerdere buren in de straat bezig was met het schoonspuiten van de opritten. Ik zag inderdaad dat ze aan het werk waren en dat het er netjes uitzag, dus ik besloot erop in te gaan.
Ze boden hoge druk spuitwerk aan waarbij het onkruid werd verwijderd, en ze zeiden dat er daarna een middel werd opgespoten waardoor er vier jaar lang geen onkruid meer zou groeien. Klinkt goed, dacht ik.
Het begon echter met een absurd hoog bedrag van €500. Na wat afdingen kwamen we tot een iets lager bedrag (achteraf nog steeds veel te veel). Omdat mijn oprit echt toe was aan een beurt, ging ik akkoord.
Toen het werk klaar was, moest ik het bedrag overmaken naar een Duitse bankrekening. Er werd gezegd dat ik een mail moest sturen om een factuur en garantiecertificaat te ontvangen. Mijn oprit zag er goed uit, dus ik vertrouwde erop dat het wel goed zat.
Maar na het versturen van meerdere mails kreeg ik geen enkele reactie. Toen ik belde, werd mij verteld dat ik moest sms’en dan zou het goedkomen. Een maand later kwam het onkruid alweer terug!
Ik belde opnieuw. De man vertelde dat er problemen waren met het mengsel van het middel en dat meerdere klanten klachten hadden. Ze zouden terugkomen om het opnieuw te doen, maar ik moest even geduld hebben en mijn adres sms'en. Dat had ik gedaan.
Vier maanden later: geen contact, geen garantie, geen oplossing. Intussen zag ik op Facebook dat er waarschuwingen rondgingen voor Irish travelers in mijn omgeving. Mensen die zogenaamd diensten aanbieden, geld innen en dan verdwijnen.
Ik ben er helaas ingeluist, en het onkruid groeit vrolijk verder.