Werkt zeker en is goed wetenschappelijk onderbouwd
Ik gebruik de Alpha-Stim al jaren, eerst een paar jaar de ‘Alpha-Stim A’ voor depressie en slapeloosheid en een paar jaar later moest ik de ‘Alpha-Stim M’ aanschaffen vanwege een beknelde zenuw die permanent ernstige pijnklachten veroorzaakte en alleen met een zware opioid te bestrijden zijn (en zij verbeteren mijn mentale conditie ook bepaald niet 😖).
Voor zowel de psychologische als fysieke aandoeningen helpt de Alpha-Stim echt zeker. Op een bepaald moment voor een periode van drie jaar waren zelfs alle klachten in remissie en met een minimum dosering van de pijnstiller was ik vrijwel pijnvrij. Helaas door veel ellende en stress in de afgelopen twee jaar kwamen de ernstige pijnklachten terug en ik moest de Alpha-Stim weer uit de kast halen. Ik merk het verschil zeker als ik het een paar dagen niet gebruik. Voor mij geneest het de pijn niet maar het helpt wel om de dosering van de pijnstiller te verminderen, en dat is al een groot goed.
De mensen die beweren dat het onzin of kwakzalverij is, hebben hun huiswerk niet goed gedaan. De Alpha-Stim is uitgevonden in de jaren ’80 en is alleen maar verbetert tot het kleine apparaatje dat ik nu gebruik. Er is ruim genoeg wetenschappelijk bewijs dat het werkt en er zijn meer dan genoeg mensen die er baat bij hebben. Bovendien als ik het vergeet te gebruiken, herinnert de pijn mij eraan om het weer te gaan doen. Dit is geen placebo.
Dat gezegd, your mileage may vary. Ieder mens dat aan zulke aandoeningen lijdt is anders. Er mag niet zomaar gezegd dat het onzin is en niet werkt. Voor sommige mensen kan het voor volledig genezing zorgen (het hielp zeker toen mijn pijnklachten in remissie gingen en mijn hoop is dat dat weer gaat gebeuren als mijn leven stabieler en rustiger wordt), voor anderen is het een hulpmiddel die bijdraagt aan het verminderen van de klachten en voor anderen werkt het helemaal niet. Net als medicatie, wat werkt voor de een werkt helaas niet bij de andere.
In Nederland is het zelfs mogelijk om het apparaatje te huren om te kijken of het iets voor je doet. Het kan geen permanente schade veroorzaken, minstens je het apparaat gebruikt volledig volgens de gebruiksaanwijzing. De hoeveelheid elektriciteit van twee AA batterijen kan geen ernstige schade veroorzaken maar kan wel voor nare bijwerkingen zorgen, zoals duizeligheid en misselijkheid, maar die zullen weer wegtrekken als je stopt met het gebruik van het apparaat. Dus niet meteen beginnen met 100 Hz op het hoogste vermogen. Langzaam dagelijks gebruiken op een laag standje en geleidelijk verschillende frequenties en vermogen uitproberen. Het kan zelfs veranderen van de ene dag naar de ander. Nogmaals, net als medicatie moet de dosering soms aangepast worden.
Kortom: Als je aan depressie, slapeloosheid en / of chronische pijn lijdt, mijn advies is de Alpha-Stim een tijdje te huren en dagelijks uitproberen. Je hebt niets te verliezen en persoonlijk ben ik dankbaar aan alles wat bijdraagt aan het verminderen of zelfs genezen van ernstige pijn—vooral mentale pijn kan je leven verwoesten. Waarom zou je iets niet proberen als anderen wel degelijk er baat bij hebben?
12 juni 2022