Amazon.nl houd zich niet aan de wet maar na aandringen wel
16-12-2025
Review aangepast, naar 3 steren ipv 1 ster.
Na veel, te veel als je het mij vraagt, contact gehad te hebben met Amazon.nl is het uiteindelijk allemaal opgelost. Ook is de doorlooptijd erg lang geweest.
Had na aandringen een retour adres gekregen in NL, de verzendkosten zouden tot een max van 80% artikel waarde vergoed worden met een maximum van 150 Euro. Dat is dus al heel wat meer dan de standaard 8 Euro melding die je krijgt.
Echter het ontvangen retour adres, was niet correct de partij die het namens Amazon zou vervoeren was ondertussen verhuisd naar Amsterdam. Gelukkig had UPS me daarover geïnformeerd en werd de zending zonder extra kosten naar het juiste adres gestuurd.
Na 14 dagen na vraag gedaan bij Amazon, na het toesturen van afleverbewijs en bewijs van de verzend kosten, zou het nog 14 dagen kunnen duren eer het retour proces vanwege drukte afgehandeld was. Mocht het niet voor de 15e terugbetaald zijn dan moest ik maar weer contact opnemen.
Dus 15-12 maar weer gebeld, want geld was er nog niet, gaat toch om een aardig bedrag van bijna 400 Euro bij elkaar.
Goede nieuws was dat de terugbetaling van het artikel direct uitgevoerd werd. Verzendkosten moest apart geregeld worden, huh hoorde in eerste instantie dat het gelijk gedaan moest worden omdat het anders niet betaald kon worden. Afijn moest ff wachten totdat het hoofd bedrag retour was. Dat was dus vandaag 16-12, dag na initieel belletje over het nog niet betaald zijn, dus lekker snel.
Vandaag dus gebeld voor het resterend bedrag van de verzend kosten, 61,37. Krijg ja een antwoord dat er maar 50 Euro terug betaald kon worden naar de oorspronkelijke betaal methode en dat het resterend deel als tegoed op mijn account geboekt wordt.
Kortom een en ander is niet bij iedere 2e lijnsupport medewerker duidelijk, of ze interpreteren hun regels anders. Tot nu nu wel iedere keer vriendelijke mensen aan de lijn gehad, dat maak je elders ook wel anders mee.
11-11-2025
Ik bestel regelmatig bij Amazon.nl
Vandaag een bestelde Vevor vandiktebank ontvangen, deze is helaas defect (stofkap past niet). Return adres in Duitsland, nou ja, blijkt in Slovenië te zijn.
Contact opgenomen met Amazon, krijg je een mail dat je het gewoon bij Postnl kan afgeven.... Euhh pakket van 28Kg niet dus.
Dus weer bellen, nu kan het ineens toch naar een Nederlands adres retour!!!
Kost veel moeite om defecte artikelen te retourneren en ze houden zich niet aan de Nederlandse / Europese wet voor wat betreft retourneren.
11 november 2025