Adviseren ze nu werkelijk alleen de duurst mogelijke behandeling?
Onze kat had al langer darmklachten en na ontlastingsonderzoek en 2x aanpassing van het voer ging het beter, maar nog niet goed genoeg. Op advies van Anicura lieten we bloedonderzoek uitvoeren en daarna een echo. Direct na de echo volgde een soort slecht nieuws gesprek. Er waren alarmerende afwijkingen gezien en een operatie werd geadviseerd om verder uit te zoeken wat er aan de hand was. Dit zou echter een risicovolle operatie worden en we vroegen ons af of we dat het beestje nog wel aan moesten doen. We vroegen dus naar het best case scenario. Maar de dierenarts weigerde verder te overleggen over mogelijke oorzaken en mogelijke behandelingen of eventuele alternatieven. Ook bij een telefonisch vervolgoverleg waarbij ik mij inmiddels beter had voorbereid bleef de enige aanvulling dat de dierenarts geen glazen bol had. Het enige advies bleef die -voor onze kat zware- operatie. Wij zijn naar een andere arts gegaan waar we alsnog de uitleg en overwegingen kregen die we nodig hadden. De kat is in goed overleg symptomatisch behandeld met medicijnen en reageert hier dermate goed op dat er inmiddels geen vervolgafspraken meer ingepland zijn tot de volgende jaarlijkse vaccinatie.