Good service before the buy, a total disaster service afterwards
Service en kwaliteit vóór en tijdens de koop geef ik een 8, service ná de koop een keiharde 1. Voelt als een organisatie die graag snel verkoopt maar vervolgens niets meer voor je doet bij problemen.
In mei 2025 kochten wij een mooie bakfiets bij Bakfix in Amsterdam. De reviews waren goed en het personeel erg vriendelijk. De bakfiets moest nog klaar worden gemaakt, er waren wat kleine mankementen, en zou worden geleverd. Ondanks dat wij iets verder woonden dan de gestelde 50 kilometer wilden zij toch gratis leveren. Het zou dan iets langer kunnen duren, maar volgende week zou hij er echt wel moeten zijn kregen wij te horen.
Pas na enkele telefoontjes en 3 weken later kwam de bakfiets bij ons aan. Helaas stond de fiets in de bus op slot en hadden zij de sleutel niet bij zich. Ik kreeg een dame van Bakfix aan de lijn die het erg vervelend vond. De fiets ging weer mee terug, er werd een nieuw slot opgezet en hij zou 'morgen of maandag (na het weekend) worden geleverd. Aangezien wij niks meer hoorden op vrijdag contact proberen te krijgen over wanneer zij kwamen, wij dienen hier uiteraard voor thuis te zijn. Uiteindelijk kregen wij maandag pas contact en de fiets zou dinsdag worden geleverd, dit gebeurde nu ook netjes.
Toen begon de grootste irritatie: Echter waren de mankementen (doortrappende trappers tijdens het fietsen en een foutcode bij het opstarten) niet verholpen. Opnieuw bel ik drie keer (naar het vaste nummer op de website) maar ik krijg geen gehoor. Ik besluit een mail te sturen op 16 juli omdat dit in het bandje wordt aangeraden bij geen contact.
Hier komt wederom geen gehoor. Op 19 September, jawel 2 MAANDEN na de eerste mail, stuur ik een opvolgende mail omdat ik niets hoor. Hierop krijg ik van Dilara (naar ik begreep de eigenaresse) een mail dat zij niet bereikbaar zijn op het mailadres dat eindigt op .nl maar wel op het mailadres dat eindigt op .com, of ik de mail wil doorsturen zodat zij dit kunnen oppakken.
Het verkeerde mailadres is zeker mijn eigen fout, maar als je dan als organisatie ziet dat ik al maanden wacht, schijnbaar de mail wel leest en dan niet eens een oplossing probeert te bedenken voor de klant, dan zegt dit wel iets over de kwaliteit van je service.
Maargoed ik heb de mail netjes doorgestuurd, inmiddels zijn wij weer 3 maanden verder en Bakfix heeft, ondanks de belofte om er snel op terug te komen, nog niet gereageerd.
Als je een goede fiets bij ze koopt heb je geluk, maar van de service hoef je niet veel te verwachten.
24 mei 2025