1. Leverancier van apparatuur voor zonne-energie
  2. Vogelbeheer
  3. Instituut voor milieu en duurzame energiebronnen

BirdBlocker is the leading innovator in Bird deterrent for Solar Panels. All products are fully recyclable, fully frost- and UV resistant and come with a ten year product warranty. Jackdaws and Pigeons do not stand a chance in their ambition to nest under PV systems. Good for your solar panels, your yield, living comfort and in the end for the animal welfare.

3,6

Gemiddeld

3,6

Alle reviews

1 review in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Wij controleren reviews

Zeer onduidelijke instructie tekeningen…

Zeer onduidelijke instructie tekeningen of filmpjes. In de bijgeleverde handleiding staat heel klein een afbeelding van de klip, zo klein dat je niet kunt zien hoe de klip op de strip moet. Uiteindelijk wel gevonden. Maar de strips kun je niet klikken onder SolarEdge zonnepanelen. Lijkt me toch vrij standaard zonnepanelen.

18 mei 2025
Logo BirdBlocker

Antwoord van BirdBlocker

Beste mevrouw Venema, heeft u wel ons product (BirdBlocker®)? Wij leveren namelijk geen handleiding mee in de doos, maar een blad met QR codes zodat men in de juiste taal doorverwezen naar onze interactieve online handleiding. Ook zit op het midden van de doos ook een QR code naar dezelfde online handleiding, dus het zou niet mis mogen gaan. De SolarEdge panelen lijken voor zover wij kunnen zien gewoon compatibel met ons clipsysteem. Kunt u contact opnemen met ons via info@birdblocker.com, zodat we kunnen kijken wat er aan de hand is?

Uitstekend resultaat

In de wintermaanden sliepen 500 tot 1.000 spreeuwen onder onze PV-panelen. Mussen vonden het heerlijk om eronder te broeden en ook een kauwenpaar had er zomer 2022 een nest uitgebroed. Tijd voor actie. Kauwen hebben de reputatie slim en sloopzuchtig te zijn. Dus nam ik contact op met de ontwikkelaar van het product en kreeg te horen: "als je het systeem volgens de voorschriften monteert, is het kauw-proof". Nu, ruim een jaar na montage in maart 2023, is het bewijs geleverd. De kauwen hebben het opgegeven. De spreeuwen overnachtten afgelopen winter in de bosjes van het natuurgebied en de mussen broeden in, direct na de BirdBlocker-montage, opgehangen mussenflats.
Met al die goede service en resultaten kan ik niet de volle 5 sterren geven, maar alleen omdat de installatie op de dwarsrichting van de dakpannen heel moeilijk bleek. Het verschil tussen de bolling en holling van de pannen zorgt ervoor dat de strip met clips buigt omdat de pinnen met ongelijke spanning op de pannen drukken. De strip met clips gaat een beetje golven en je hebt absoluut een recht stuk strip nodig om de clips over de rand van de panelen te trekken. Bij elke bolling moest ik de pinnen ter plekke inkorten en dus kostte het aanbrengen veel meer tijd dan gepland.
Goede montage blijkt essentieel, zoals ik zag bij iemand in de buurt die ik het systeem had aangeraden. Daar zijn de elementen niet volgens voorschrift gemonteerd en dat is leuk voor de mussen...

25 april 2024

Topbedrijf

Onze ervaring met BirdBlocker is zeer positief. Ze leveren een kwalitatief hoogwaardig product en uitstekende service. De bevestiging van de BirdBlocker door middel van clips zorgt ervoor dat de garantie van de zonnepanelen behouden blijft. Zeer aan te bevelen dus!

24 augustus 2022
Logo BirdBlocker

Antwoord van BirdBlocker

Beste mevrouw Adams-Timmer,

Dit soort berichten horen we natuurlijk erg graag. Hartelijk dank voor uw mooie beoordeling.

m.vr.gr.
Hans van Birdblocker

Kauwen

onder mijn zonnepanlelen waren kauwen gaan nestelen, in 2019 heb ik daarom voor 15 panelen birdblockers besteld en gemonteerd, helaas was dit niet afdoende, vanwege uv en het blijven wroeten van de vogels onstonden gaten waardoor ze er toch nog onder konden, Birdblocker heeft nu de nieuwe generatie opgestuurd als garantie, TOP service, kan niet anders zedggen

21 april 2022

Mooi en Handig te plaatsen

Het product ziet er mooi en stevig uit en is dankzij de af fabriek gemonteerde rvs clips makkelijk te plaatsen.
De bestelling wordt meteen verwerkt. Levering al binnen 1-2 dagen

8 april 2022
Reviews in alle talen tonen. (9 reviews)