Björn Lundén Information AB Reviews 19

2. Accountantskantoor
  3. Accounting software bedrijf
  4. Management-adviseur
  5. Business to Business-service

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Björn Lundén Information förenklar ditt företagande. Utöver gratis information inom ekonomi erbjuder vi även böcker, moderna program, appar och praktiska verktyg för att sköta företagets skatt och deklaration, redovisning, löner och anställda och mycket m

Contactgegevens

3 sterren
2 sterren
1 ster

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Låg kunskap och reflektion hos både säljare och konsult.

Jag behöver ta ut "lön" från mitt kommanditbolag och efter att ha konstaterat att det tidigare löneprogrammet som jag använt till mitt AB inte hanterade KB, kontaktade jag BL och fick klart och tydligt besked om att BL hanterade KB och även en justerad egenavgift eftersom jag även tar ut statlig pension.
Jag fick en "onboardig" 3-4 veckor senare(!) som jag fick vänta in.
Personen där konstaterade då att BL inte alls kan hantera KB eller förändrad egenavgift.
Låg kunskap och reflektion hos både säljare och konsult.
Kass!

17 februari 2026
Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Björn Lunden appversionen

Jag har den app baserade bokförings- och faktureringstjänsten hos Björn lunden. Tröttnat! Rekommenderas ej!!
Endast chattsupport som är svåra att få kontakt med. Programmet saknar vissa funktioner.

2 februari 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Ännu en arbetsdag åt h-vete för att man…

Ännu en arbetsdag åt h-vete för att man ska sitta och försöka få ordning på detta idiotiska upplägg!!! Tjänster man inte använder men måste betala för,krångligare och krångligare program med dyrare priser! Ska byta så fort det bara går:(

29 december 2025
Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Otroligt uttnyttjande av sina lojala kunder

Jag har använt mig av BL Administration tillsammans med bokslut- och skattprogrammen i många år. Nu vet jag inte längre vad jag ska ta mig till.
De har sedan 2024 höjt priset med över 150%. De har skapat ett helt onlineverktyg (med bl a app) som varken jag eller någon av mina 80+ kunder använder, eller ens vill ha, som jag nu ändå är tvingad att betala för. För detta, som jag alltså måste betala för men aldrig använder, åker jag på att punga ut över 8500 kr/år.
Idag fick man veta att denna kostnaden kommer öka. Fr o m 1 januari kommer detta i stället kosta mig över 13500 kr/år. Detta är alltså inte för själva programmen som bara i sig kostar 21 600 kr/år.
Jag förstår att de måste höja priserna lite då och då. Kostnaderna går ju upp. Men att tvinga in sina användare/kunder till tjänster de inte vill ha och därmed i praktiken höja kostnaderna för programmen med nästan 200% på två/tre år är helt sanslöst.
Nu måste jag nog försöka hitta ett annat alternativ, vilket jag sörjer då själva programmen är fantastiska att arbeta i och jag har ännu inte hittat bättre på marknaden. Tyvärr är det inte längre ekonomiskt försvarbart för min lilla firma (med bara mig som jobbar) att ha denna kostnaden varje månad. Dessutom, med tanke på att de nu höjer och höjer hela tiden, vet man ju aldrig var det slutar. De verkar inte bry sig alls.

13 oktober 2025

Dubbel debitering & värdelös kundservice

Detta företag har blåst mig på över 1000 kr pga felaktig information och medveten otydlig marknadsföring i samband med ett byte mellan två program, eftersom dom la ner mitt ordinarie bokföringsprogram. Det framgick INTE att det skulle tillkomma någon extra kostnad (fick heller ingen orderbekräftelse överhuvudtaget) att ha två inlogg till mitt nya program, men det visar sig senare att dom debiterar DUBBELT (!!) för hela mitt bokföringsprogram bara för att min syster/revisor ibland (en gång i kvartalet) loggar in. Det framgick ingenstans vid programbytet. Värdelös kundservice då dom tar flera veckor på sig att svara på varenda mail och det är omöjligt att komma i kontakt med dom via telefon, det är alltid extremt långa telefonköer. När kundservice väl svarar får man ingen hjälp överhuvudtaget, det enda dom verkar bry sig om är att få in varenda öre dom kan få tag på. Fick ingen ersättning överhuvudtaget efter att dom debiterat mig dubbelt i flera månader, och dom kunde inte ens justera den sista fakturan trots att jag sa upp det andra inlogget (som dom lurat på oss) den 4 juli. Trots det fick jag betala dubbelt även för HELA juli! Jag rekommenderar alla att hålla sig långt borta från detta företag!

4 juli 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Varning för oseriöst företag – se upp för Björn Lundén!

Jag testade Björn Lundéns tjänst i det som marknadsfördes som en "gratis provperiod" Loggade in en enda gång sedan glömde jag bort det, använde aldrig tjänsten och fick aldrig någon påminnelse om att provperioden var på väg att avslutas. Inte ett enda mail innan men däremot ett debiteringsmail tre dagar efter att perioden var över.

Jag kontaktade dem direkt och förklarade situationen: att jag inte använt tjänsten, att jag glömt bort den, och att jag ville avsluta. Fick inget svar förrän två månader senare, och då var det en påminnelsefaktura. Jag kontaktade dem direkt och förklarade situationen: att jag inte använt tjänsten, att jag glömt bort den, och att jag ville avsluta. Fick inget svar förrän två månader senare, och då var det en påminnelsefaktura. Jag svarade igen och bad om att avsluta hörde inget mer mer än att tjänsten var uppsagd, tänkte inte mer på det. Tills över ett år senare nu då de skickade mig fakturan igen från över ett års sen.

Att skicka ut fakturor utan förvarning, att inte svara på kundserviceärenden på flera månader och år, och sedan kräva betalning på en sådan liten summa trots att tjänsten inte använts det är djupt oseriöst. Ingen flexibilitet, ingen förståelse.
Jag hade funderat på att gå deras bokföringskurser, men efter detta bemötande vill jag aldrig ha med dem att göra igen.

1 juli 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Akta er för detta företag

Akta er för detta företag. De är riktigt oseriösa och lurar företagare. Jag beställde deras mallpaket och betalade med ett Visakort. Ett år senare fick jag en faktura på ett högre belopp för en prenumerationstjänst. Något jag aldrig visste att jag köpte, det stod i det finstilta när man gjorde beställningen att det var årsvis och hade en uppsägningstid på en månad. 25 dagar innan årsdagen får jag en ny faktura. Det är så uppenbart att de har satt detta i system. Det går heller inte att se sin prenumeration på deras kundsidor eller säga upp den. Utan man måste säga upp det skriftligen.

10 maart 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Se upp. Faktura skickas direkt efter provlicens och går inte att bestrida. Ingen flexibilitet.

Var uppmärksam vid registrering av provlicens för Björn Lundens produkter. Automatisk fakturering efter 30 dagars provperiod är otydligt kommunicerad och fakturan går ej att bestrida. Kundsupporten erbjuder ingen flexibilitet. Information om detta villkor finns endast i en liten, lätt missad informationsruta vid anmälan. Bekräftelsemail saknar bifogad avtalstext eller hänvisningar till avtalsvillkor. Ingen ytterligare information skickas under provperioden.
Nästa kontakt med Björn Lundén är när fakturan skickas. Fakturan kan då inte bestridas och betalning krävs utan möjlighet till förhandling eller diskussion. 1 månad BL Easy kostade 498 kr inkl moms.

13 januari 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Sedan 2024 höjde de pris med 40 % och…

Sedan 2024 höjde de pris med 40 % och nästa höjning vänta redan 2025.
Dålig app fungera sällan. Mina kunder är inte nöjda med appen .
Blir snart dags för mig att byta systemet. Blir så trött på de . Hade programmet i 13 år och 12 år har jag varit nöjd. Nu bara 🤮🤮🤮

31 december 2024

BEDRAGARE

Jag har under flera års tid använt Björn Lundens paket för redovisningsbyråer. Det har fungerat tillfredställande. Nu under 2024 har de höjt priset med ca 40% och med tanke på att det finns en hel del andra leverantörer på marknaden är de nu väldigt dyra. De har en väldigt dålig support som bara har öppet under kontorstid. Oftast uppstår problem med programmet och det kan ibland ta timmar med att sitta och klura ut vad som är fel. Nu har jag fått en ny faktura som är alldeles för hög. Har inte godkänt något avtal, när jag ber om en kopia på avtalet som de syftar på, får jag bara en kopia på en faktura som de kallar för "Avtalsfaktura". Undvik detta företag. De vill inte behålla sina kunder så som de håller på!

11 april 2024
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Bra system men oseriös prissättning och kommunikation

Jag är ensamföretagare, och behöver en lösning för att sköta min egen bokföring. Efter förut att ha använt enkla, mycket billiga lösningar valde jag för ett par år sedan en lite mer sofistikerad lösning från Björn Lundén, som skulle kosta 7 000 kr första året, och därefter 10 000 kr per år. Jag är nöjd med systemet men deras prissättning och kommunikation är helt grotesk:

De har i ett par omgångar smyghöjt priset så senaste året betalade jag ca 13 000 kr. Det har jag valt att acceptera. Så kom det hösten 2023 ett meddelande om att priset i början av 2024 skulle höjas till 21 000 kr. Jag kontaktade dem och sa att det är inte aktuellt, då får jag hitta en annan lösning. Då föreslog de en minskad omfattning, som fungerar för mina behov, för 14 000 kr. Jag valde då att stanna kvar.

Döm om min förvåning när vi nu är i början av 2024, och det pris de gav mig i september för 2024 nu "inte gäller" längre!!! Nu är priset istället plötsligt 18 300 kr (fortfarande med den minskade omfattningen).

Jag bedriver av praktiska skäl min verksamhet under en handfull olika organisationsnummer, men det är fotfarande bara jag själv som jobbar i verksamheten, och jag sköter min egen bokföring. Vari ligger rimligheten i att som ensamföretagare betala 18 300 kr per år för bokföringsprogram?

Därutöver - att inte stå för de priser man angivit är ett groteskt beteende.

Extremt oseriöst. Slutsatsen måste bli att Björn Lundén brukade vara bra, men nu när de har köpts upp av riskkapitalister fungerar det inte att vara kund längre. Tråkigt.

8 april 2024

Oseriös leverantör

Jag bytte till Björn Lundén i höstas efter att ha blivit blåst av Bokio som ändrade sina abonnemang och priser två gånger inom ett år, och nu har Björn Lundén höjt priset med över 40% vilket resulterade i att de nu är en av de dyrare alternativen för just det jag behöver.
Så nu måste jag ut och leta efter en annan lösning igen...
Det verkar som de har gjort ungefär likadant som Bokio gjorde, och paketerat om sina olika tjänster så man är tvingad upp till en annan typ av abonnemang för att ha kvar de tjänster man använder, även om de är väldigt få.

21 maart 2024

BL bokslut/skatt

Björn Lundén Bokslut & Skatteprogram
Har tyvärr blivit väldigt dyrt för små redovisningsbyråer som har under 20 företag.

19 maart 2024

Is dit jouw bedrijf?

Gratis account aanmaken

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.