Buiten spel gezet
Na een wachttijd van ruim 4,5 maand heb ik contact opgenomen. Op de website staat een wachttijd van twee maanden, wat ik begrijp. Tijdens het telefonisch overleg heb ik gevraagd waarom er toch een afwijzing was en wat de reden hiervoor was. Hier kon de medewerker geen duidelijk antwoord geven, behalve dat de behandeling mogelijk niet zou aansluiten. Ik heb vervolgens helder uitgelegd waarom ik mij had aangemeld en dat mijn situatie overeenkwam met de diensten die zij aanbieden. De medewerker meldde zelfs dat er om "x" rede wel een behandeling zou kunnen. Dat is precies wat de situatie is, vertelde ik. Ondanks deze toelichting bleef de afwijzing gehandhaafd. Meneer hing de telefoon op toen ik hem op deze tegenstrijdigheid wees, alsof hij dit niet aan kon horen en het te heet onder zijn voeten werd.
Kortom, het lijkt erop dat er absoluut geen intentie is om verder mee te denken. Het zou op zijn plaats zijn geweest als er een gesprek was geweest om samen naar een passende oplossing te zoeken. In de praktijk blijkt het echter weer eens dat mensen aan de voorkant bij hulpinstanties zeer apart communiceren en je wordt na een veel te lange en stressvolle wachttijd gewoon weggestuurd en aan je lot word overgelaten. In feite krijgt men de boodschap: zoek het maar weer zelf uit. Terwijl je daar juist hulp voor zoekt. Dit is naar mijn mening onprofessioneel en allesbehalve klantgericht.