2,1

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Zeer onbetrouwbaar en schofterig…

Zeer onbetrouwbaar en schofterig bedrijf. Zet je onder druk om ten koste van je eigen tarief op letterlijk de laatste werkdag voor het ingaan van een nieuw contract weigeren akkoord te gaan met eerdere afspraken. Dit bedrijf gaat puur voor eigen gewin en heeft geen enkel belang om een professional en opdrachtgevers bij elkaar te brengen.

13 maart 2026

Amateurs, nemen geen verantwoordelijkheid

Via dit bedrijf ben ik (ZZP) bij klant (Delta) voorgesteld. Veel tijd gestoken in voorbereiding en een gesprek met klant gehad. Na 2 weken niets van Circle8 te hebben gehoord heb ik zelf de klant moeten bellen om erachter te komen dat ik (1 week daarvoor) al niet was geselecteerd. Schandalig dat Circle8 haar verantwoordelijk niet neemt.

5 januari 2026

Erg slecht

Helaas erg slechte ervaring met deze partij. Onbetrouwbaar. Betalingstermijnen worden consequent niet nageleefd. Service is er niet. Men wordt met een kluitje in het riet gestuurd. De organisatie is slecht bereikbaar. Om teruggebeld te worden kan je een boodschap achterlaten waarop nooit wordt gereageerd.

26 september 2025

Tijdverspilling, er komt geen enkele reactie

Ingeschreven voor een opdracht, geheel volgens de richtlijnen van Circle 8. Geen enkele reactie. Ook al zegt men altijd een reactie te sturen. Er werd om feedback gevraagd. Wederom een automatisch antwoord gekregen en geen reactie. Wat een waardeloze organisatie.

1 mei 2025

Onbetrouwbare partij

Wat een bedrijf.
Je belt, laat terugbelverzoek achter, bellen ze nooit terug, afspraken komen ze nooit na. Terugkoppeling vanuit opdrachtgevers geven ze niet door. Bepaalde collega's trekken ze voor en anderen laten ze stikken.

24 april 2025

Niet transparant proces

Je steekt veel moeite in vooronderzoek en je CV en motivatiebrief voor een project van 100K, levert het in en hoor vervolgens niets meer.
Bij nabellen duurt het lang voordat je response krijgt en moet men "nog even terugzoeken" wat er aan de hand is...
Het proces is niet transparant, communicatie is slecht, je beschikt niet over een omgeving op internet waar je je aanvragen kan beheren en volgen en feedback ontvangt. Je krijgt als aanbieder het gevoel dat Circle8 vooral handelt vanuit de vragende kant die voor het laagste uurtarief gaat en niet is geïnteresseerd in kwaliteit. Dit kan veel beter.

11 december 2024

Belachelijke betaaltermijn en slechte communicatie

Eigenlijk zelfde ervaring als Reinier hieronder. En niet incidenteel maar constant: slechte communicatie (of geheel niet) en veeeeel te lange betaaltermijnen terwijl opdrachtgever allang betaald heeft. Terwijl dit alles hun core business zou moeten zijn. Treurige organisatie die geen lang leven beschoten zou moeten zijn. Ze lijken vooral te teren op oude langlopende relaties maar dat zal wel op zn einde lopen. En dat is misschien maar goed.

Blij dat ik binnenkort niet meer via hen zal factureren.

24 juni 2024

Helaas geen positieve ervaring

Helaas een minder goed ervaring. Ik heb zeker 4 keer gebeld met vraag om toelichting op een opdracht en terugbelverzoek gedaan. Geen reactie en uiteindelijk een afwijzing omdat mijn CV niet specifiek genoeg was. Tja...

4 maart 2024

prima partij wanneer je een aantal maanden vooruit kan!

Op het oog een volwassen en professionele organisatie, in de praktijk lange contractuele afhandeling en slechte communicatie. Door de lange afhandeling van mijn contract en de slechte communicatie over het aanleveren van facturen kon ik deze helaas pas na twee maanden voldoen. Ik heb gevraagd om mijn factuur met ene urgentie in behandeling te nemen maar werd verzocht een betaalde service af te nemen. Een prima partij alleen hou rekening met eventuele vertraging met het voldoen van de factuur in het onboarding proces.

UPDATE 1 7/12:
De opdrachtgever heeft aangegeven het bedrag van de desbetreffende factuur over te hebben gemaakt naar Circle8. Na telefonisch contact met Circle8 waarin zij toegeven dat er in het proces fouten zijn gemaakt waardoor de betaling vertraging heeft opgelopen blijft Circle8 vast houden aan de termijn van 30 dagen, waardoor de betaling pas drie maanden na de start van de opdracht zal worden voldaan. Frappant, aangezien ze het bedrag van mijn opdrachtgever al hebben ontvangen.

Wederom wordt mij verwezen naar de "snel betalen" optie die Circle8. Om deze service af te nemen houdt Circle8 een percentage van mijn inkomsten in.

UPDATE 2 7/12:
Circle8 hanteert, afhankelijk van de overeenkomst een termijn, in mijn geval 30 dagen. Na navraag betekend dit dan ook dat er (los van het feit dat de opdrachtgever het bedrag al heeft overgemaakt aan circle8) dat de factuur ook pas na 30 dagen betaald wordt.

UPDATE 3 29/01 (2024)
Aangezien de betaling (mijn tweede betaling van Circle8) van de factuur voor de maand december al een aantal dagen overdue was heb ik Circle8 opgebeld. Klaarblijkelijk scheen er een mismatch te zijn tussen de gefactureerde uren en de uren in het systeem. Ik verbaas mij over het feit dat ik hier zelf achteraan moet bellen. De persoon aan de telefoon gaf ook te kennen dat als ik hier niet achteraan had gebeld er waarschijnlijk verder niks meer mee gedaan zou worden. Wederom laat Circle8 zien geen enkele prioriteit te geven aan het tijdig ontvangen van je betaling. Ik heb dit in mijn 10 jaar als freelancer nog nooit mee gemaakt.

UPDATE 4 22/3
Contact gehad met Circle8 om op voorhand te checken of alles deze keer goed gaat. Alles stond goed en ze stelde zelf voor beide facturen gelijk de volgende dag uit te betalen. Positief!

UPDATE 5 22/3
Mijn uitbetaling zou op zaterdag plaats moeten vinden. Voor de zekerheid toch weer even gebeld aangezien ik na 13:00 het geld nog niet op de rekening had staan en ja hoor, er was weer een fout gemaakt waardoor er geen betaling is gedaan. Sterker nog, als ik niet had gebeld was er überhaupt niks gebeurd. Er is mij nu beloofd dat het geld maandag (2 dagen na de termijn van 30 dagen) wordt overgemaakt. Echt, hoe bestaat het.

UPDATE 6 26/3

Maandag om 14:00 gebeld aangezien het geld nog niet op de rekening stond. Men beloofde mij dat ik nog even geduld moest hebben en dat het geld onderweg was.

UPDATE 7 26/3

om 17:00 opnieuw gecheckt en het geld wederom niet ontvangen. Weer contact opgenomen met Circle8 en er scheen deze keer een storing te zijn. Ik blijf mij verbazen over het feit dat er in dat soort gevallen geen contact met je wordt gezocht.

28 november 2023

Is dit jouw bedrijf?