Academie voor Coaching en Counselling Reviews

4,5

Heldere informatie en organisatie van het leerjaar. Goede en interessante lesstof, goede docenten. Fijne groepsdynamiek, iedere lesdag was een feestje. Ik heb er echt veel van opgestoken. Ik ga het 2e... Toon meer

Ik vond de inhoud van de training heel waardevol. De docent had heel veel ervaring met allerlei problematiek en dat was heel waardevol. Er was voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen. Als stu... Toon meer

Ik heb het zo ontzettend naar mijn zin gehad op de opleiding. Goede docent met erg veel ervaring, het contact met ACC is altijd goed en vriendelijk verlopen. Ik vind de visie die het ACC heeft e... Toon meer

De opleiding was een goeie afwisseling tussen theorie en praktijk. Ik heb de manier van lesgeven van beide docenten als heel prettig ervaren. Er heerste een fijne en open sfeer waar iedereen vragen ko... Toon meer

1. Opleidingscentrum

De Academie voor Coaching en Counselling (ACC) biedt erkende opleidingen aan waarin mensen hun eigen talent ontdekken en ontwikkelen, en leren om anderen te begeleiden in hun proces. Wij bieden zowel klassikale als live online opleidingen aan. Bij ons kun je de basisbeginselen van het coachen en counsellen leren en/of je specialiseren in een bepaalde richting. Onze klassikale opleidingen worden gegeven op diverse locaties in Nederland. Daarnaast verzorgen we (live) online opleidingen, waarbij de docent jou en je medestudenten via de webcam leert coachen/counsellen. Bekijk het volledige aanbod van opleidingen en modules op onze website. De ACC is opgericht in 1996 en heeft vele duizenden studenten opgeleid tot coach/counsellor. Onze docenten zijn experts uit het werkveld die putten uit een jarenlange ervaring als coach/counsellor en trainer. De ACC heeft zowel nationale als internationale erkenning gekregen voor de opleidingen en het instituut. Wij dragen het NRTO-keurmerk (Nationale Raad voor Training en Onderwijs) en onze opleidingen zijn inhoudelijk erkend door de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching). Internationaal hebben wij tevens officiële erkenning ontvangen van de IAC (International Association for Counselling). De Leefstijlcoach opleiding is geaccrediteerd bij de BLCN (Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland). We staan voor een persoonlijke benadering, zowel in de lessen als in het contact tussen student en de medewerkers van ons opleidingsinstituut.

Uitstekend

Vraagt klanten om een review

Alle reviews

27 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Fijne lerares

Fijne lerares. Er werd meegedacht.

23 september 2025

Beste Jessie,

Hartelijk dank voor je review.
We zijn blij dat de deskundigheid van onze docenten gewaardeerd worden en dat je een fijne ervaring hebt gehad.
We wensen je veel succes en plezier met alles wat je hebt geleerd.

Team ACC

Can you call me my friend

16 september 2025

Antwoord van Academie voor Coaching en Counselling

Thank you for your review. If you have any questions about our training programmes, feel free to contact us.

De opleiding coaching en councelling heeft veel toegevoegd aan mijn werk en leven.

De opleiding coaching en councelling vind ik een hele mooie, brede opleiding waarin voldoende diepgang zit. De leerstof en verplichte boeken zijn interessant en evenwichtig samengesteld. Bagage om je leven lang mee te willen nemen.

De begeleiding is plezierig en zoals we daar zelf geleerd hebben:-) 'empathisch, echt en respectvol'.

Geweldig leuk en fijn om met proefcliënten gelijk in praktijk te kunnen brengen wat we geleerd hebben.

Knap hoe de docenten ondanks de grote verschillen tussen de mensen kans hebben gezien om zo'n goede en constructieve sfeer neer te zetten en te behouden.
Dat is tegelijk een attentiepunt; omdat je met elkaar oefent ben je afhankelijk van je medestudenten, hun inzet en motivatie. Dat vereist een kritische toelating van ACC om de opleiding op niveau te houden.

7 juli 2025

Beste Annemieke,

Bedankt voor je mooie, uitgebreide review. We zijn blij dat je de opleiding als waardevol en inspirerend hebt ervaren. We beoordelen bij inschrijving zorgvuldig of iemand geschikt is voor de opleiding, op basis van onder andere vooropleiding en motivatie. Helaas kan er tijdens de opleiding door persoonlijk omstandigheden altijd iets gebeuren waardoor iemand zich minder in kan zetten voor de opleiding. We begrijpen dat dit voor medestudenten soms lastig kan zijn. We vinden het wel fijn om te horen dat de sfeer, begeleiding en opbouw van de opleiding zo goed bij je passen.

We wensen je heel veel succes in je verdere coaching en counselling carrière.

Team ACC

Enthousiaste en zeer kundige docenten

De docenten hebben een schat aan ervaring en kennis van het coachingsvak. En delen dit enthousiast met de studenten. Ik hing aan hun lippen! De organisatie van ACC is klein en efficiënt, ik had telkens een prettig contact met studiebegeleider of ondersteuner.

19 mei 2025

Beste Majda,

Dank je wel voor je mooie review over de gevolgde specialisatie-opleiding! Geweldig om te horen dat je zo enthousiast was over onze docenten en het contact met onze organisatie als prettig hebt ervaren. We wensen je heel veel succes in je coaching en counselling carrière.

De opleiding

De opleiding, de trainers (docenten) zeer professioneel.
De stof en de resultaten die je zelfontwikkeling echt kunnen helpen naar een hoger niveau.

19 mei 2025

Beste Esther,

Dank je wel voor je positieve beoordeling. Wat fijn dat je de opleiding en onze docenten als professioneel hebt ervaren. Wij zijn blij om te horen dat de opleiding je heeft geholpen in je ontwikkeling. We wensen je veel succes in je coaching en counselling carrière.

Team ACC

Precies zoals ik had verwacht en nodig…

Precies zoals ik had verwacht en nodig had!

29 april 2025

Antwoord van Academie voor Coaching en Counselling

Heel erg bedankt voor je beoordeling. Wat fijn dat de opleiding aan je verwachtingen heeft voldaan. We wensen je heel veel succes in je verdere coachcarrière.

Opleiding re-integratiecoach

Ik heb de 3-daagse opleiding re-integratiecoach gevolgd, omdat ik recent met deze baan ben gestart. Het was een fijne mix van theorie, methodiek, oefenen met feedback, supervisie en zelfreflectie. De docenten waren zeer professioneel en betrokken. Ik heb er echt veel aan gehad om mijn werk goed, zorgvuldig en met meer plezier uit te voeren!

31 maart 2025

Beste Niki,

Wat ontzettend fijn om te lezen dat je zo'n positieve ervaring hebt gehad met onze 3-daagse opleiding tot Re-integratiecoach en de docenten. We vinden het belangrijk om een goede balans te bieden tussen theorie en praktijk, en het is mooi om te horen dat dat voor jou zo goed heeft uitgepakt. We wensen je veel succes én plezier in je werk als re-integratiecoach.

Goede ervaring

Opleiding was zoals vooraf verwacht en gewenst, kort, volledig en praktisch. Wat mij betreft had de groepsgrootte wat kleiner gemogen, maximaal 10-12.

Beste heer Werkman,

Bedankt voor je beoordeling. Wat fijn dat de opleiding aan je verwachtingen heeft voldaan. We waarderen je feedback over de groepsgrootte en nemen dit mee voor de toekomstige groepen. We wensen je heel veel succes in je verdere coachcarrière.

Ze doen wat ze beloven

Het bedrijf communiceert helder en duidelijk. De voorlichting was goed en de begeleiding tijdens de opleiding ook. Ik heb veel geleerd.

Beste Ineke,

Bedankt voor je positieve beoordeling. Fijn om te horen dat je tevreden bent over de communicatie, voorlichting en begeleiding, en dat je veel hebt geleerd. Heel veel succes in je coaching en counselling carrière.

Fysieke lessen

Fysieke lessen, goeie trainersen goeie studenten

Beste Orhan,

Hartelijk dank voor je positieve beoordeling van de opleiding die je bij ons hebt gevolgd. We zijn blij om te lezen dat je tevreden bent over de docent en je medestudenten. Wij wensen je heel veel succes in je coachingcarrière.

Mooie combi van theorie en praktijk

Mooie combi van theorie en praktijk

Beste klant,

Bedankt voor je positieve beoordeling over de gevolgde opleiding. Wij wensen je heel veel succes in je coachingcarrière.

Team ACC

Heel blij met deze opleiding

Heel blij met deze opleiding. Heb enorm veel geleerd over hoe je een goede coach & counselor kunt zijn.

Beste klant,

Hartelijk dank voor je positieve beoordeling over onze opleiding. We zijn blij om te lezen dat de opleiding heeft bijgedragen aan het worden van een goede coach / counsellor. Wij wensen je heel veel succes in je coaching en counselling carrière.

Aanrader! Rouw en Verlies Coach

Goede locatie, goede trainer, over het algemeen zeer duidelijke informatie en - bovenal - zeer leerzaam voor mij als coach.

12 februari 2025

Beste heer Boshuis,

Hartelijk dank voor je positieve beoordeling van ons instituut, de opleiding en de docent. Mooi om te lezen dat je zulke fijne ervaringen hebt en de opleiding als leerzaam hebt ervaren. Wij wensen je heel veel succes in je coachingcarrière.

De opleiding Rouw&Verlies Coach biedt verdieping

De opleiding Rouw&Verlies Coach biedt een krachtige verdieping in dit belangrijke onderwerp. Zowel de communicatie van de Academie als de begeleiding van de docent heb ik als zeer prettig ervaren. De opleiding vraagt inzet, zelfreflectie en praktijktijd wat samen zorgt voor een breder palet in mijn dienstverlening.

17 januari 2025

Beste Marleen,

Hartelijk dank voor je mooie review. Wat fijn dat je de opleiding Rouw en Verlies Coach als een waardevolle verdieping hebt ervaren. We wensen je heel veel succes in je verdere coachcarrière.

Team ACC

De Academie geeft duidelijke informatie…

De Academie geeft duidelijke informatie over de inhoud van de training. Het lesmateriaal is overzichtelijk en goed samengesteld. De trainers zijn deskundig en behulpzaam. De locatie is goed bereikbaar.

6 december 2024

Beste Wendy,

Dank je wel voor je beoordeling. We zijn blij om te lezen dat je een positieve ervaring hebt gehad met ons opleidingsinstituut, het lesmateriaal en de opleiding. We wensen je heel veel succes in je verdere coachcarrière.

Fijne persoonlijke benadering

Er wordt goed met je meegedacht en de benadering is heel persoonlijk, zowel vanuit kantoor als vanuit de docenten. Ik ben heel blij dat ik voor Academie voor Coaching en Counselling heb gekozen!

6 december 2024

Beste Esther,

Hartelijk dank voor je positieve beoordeling van ons opleidingsinstituut, de opleiding en de docenten. Mooi om te lezen dat je zulke fijne ervaringen hebt gehad. Wij wensen je heel veel succes in je coachingcarrière.

Huidige student / Alumni dag

Ik ben in 2022 begonnen met studeren aan het ACC en zit nu midden in mijn derde cursus. Gedurende deze tijd heb ik de syllabus als compleet en inspirerend ervaren. Mijn docenten zijn deskundig en toegankelijk. In mijn studiegroepen heb ik vrienden voor het leven gemaakt. Tijdens de recente Alumnidag was het geweldig om de verhalen te horen en ervaringen uit te wisselen met collega-coaches. Al met al heb ik tot nu toe een geweldige ervaring gehad met ACC!

30 september 2024

Beste Camilla,

Hartelijk dank voor je positieve beoordeling van ons instituut, de opleiding en de docenten. Mooi om te lezen dat je zulke fijne ervaringen hebt. Wij wensen je heel veel succes in je coachingcarrière.

Team ACC

Ik ben dik tevreden met de gang van…

Ik ben dik tevreden met de gang van zaken binnen het opleidingsinstituut ACC. Er was vlot, vriendelijk en adequaat contact voorafgaand aan mijn aanmelding, tijdens de opleiding tot en met mijn diplomering.
Met een meer dan kundig en ervaren docent, met een verfrissende houding. Fijne ingredienten, die invulling gaven aan de intensieve lesdagen, in samenspel met de studenten.

Uibreidingsplannen? Denk dan aan Groningen.

15 augustus 2024

Beste Wilma,

Hartelijk dank voor je positieve beoordeling van ons instituut, de opleiding en de docent. Wij wensen je heel veel succes in je coachingcarrière.

Top opleiding!

Hele fijne opleiding. Veel kennis opgedaan van zeer vakbekwame docent. In basisopleiding komen veel verschillende belangrijke thema's aan bod.

26 juni 2024

Beste Monique,

Dank je wel voor je positieve beoordeling. Wat fijn om te lezen dat je een goede ervaring hebt gehad met de opleiding Basis Coaching en Counselling. We wensen je ontzettend veel succes in je verdere carrière als coach/counsellor.

Team ACC

Fijne opleiding, zeker een aanrader!

Ik heb de basisopleiding coaching en counselling gevolgd en het was beter dan ik had verwacht. Ik heb extra vaardigheden ontwikkeld en mezelf beter leren kennen omdat je echt wordt uitgedaagd om ook je eigen valkuilen in kaart te brengen. Fijne opleiding, zeker een aanrader.

22 maart 2024

Beste Sharon,

Dank je wel voor deze mooie beoordeling. We zijn blij om te lezen dat je zoveel aan de basisopleiding hebt gehad en dat je de opleiding aan anderen zou aanraden. We wensen je heel veel succes in je verdere coachcarrière.