Eind november 2025 hebben wij een mooie…
Eind november 2025 hebben wij een mooie Dayclock gekocht met een leuke lijst eromheen voor onze dementerende moeder,
Het apparaat kwam keurig op tijd binnen en deze wilde ik eerst hier in huis werkend krijgen voordat hij bij moeders gezet werd, wat mij opviel is dat er een gekleurd rond stickertje op de doos zat en ook een op het apparaat zelf. Er stonden al een aantal wifi punten ingesteld (voor de duidelijkheid niet die van mij maar van onbekenden) wifi zelf was heel slecht te verbinden, via onze KPN wifi lukte het niet eens, dan ga je aan een storing van kon denken en heb ik het apparaat verbonden met de mobiele hotspot (odido) van mijn telefoon, na een aantal keer lukte dit gelukkig en werkte het apparaat.
Dus deze kon naar moeders, op hoop van zegen ging ik daar de wifi installeren (ziggo) en na 4 keer deed deze het eindelijk en konden wij het leuke lijstje eromheen zetten en alles op zijn plek plaatsen.
Erg leuk dat je foto's kan plaatsen met een kort (2 zinnen) berichtje erbij, je kan een filmpje op afstand aanzetten bijv rechtstreeks vanaf youtube en je kan beeldbellen.
Over het beeldbellen:
Het apparaat neemt op in landscapemode, moeders ziet dan haarzelf netjes bovenin beeld, MAAR! de ontvanger ziet moeders op zijn/haar mobiel in portraitmode wat eigenlijk op neerkomt dat je moet gaan vragen of moeders naar links naar rechts of wat dan ook wilt opschuiven (dementerende niet vergeten) dan denk je dan draai je je telefoon toch horizontaal, ja idd dat dus, dan zie je een smal balkje met idd het beeld in landscapemode en onder en boven balken van het menu wat je niet weg krijg dus eigenlijk zie je niets, je kan niet inzoomen uitzoomen oid, is ook niet te veranderen zo is het software nu eenmaal volgens Dayclocks.
Dus je moet steeds vragen om te verschuiven tewijl moeders haarzelf keurig in beeld ziet.
Wil je 2 mensen tegelijk moeders met vriendin zien moeten ze bijna op 2 meter afstand gaan staan wil je ze beide zien!
Maar goed na 1 week begon de ellende, ineens kon ik geen agenda punt meer toevoegen, geen foto plaatsen en niet videobellen.
Wat bleek het beeld was niet meer op de klok die je normaal ziet maar een of ander android achtergrond, daar moest ik een en ander indrukken voor ik weer eindelijk beeld had.
De dag erna was het weer het zelfde liedje en zo gingen we bijna 2 weken door.
Ik had al diverse keren contact gehad met de klantenservice en na ruim 2 weken was ik het zat en vroeg om ontbinden van de koop.
Ik kreeg netjes een email terug met dat dat kon of dat ze een andere zouden sturen met weer dezelfde voorwaarden 3 weken uitproberen en vanaf 3 maanden pas abonnement betalen. Ik heb ze het voordeel van de twijfel gegeven en kreeg na de kerst een nieuw apparaat, ik denk de vernieuwde versie want het apparaat was ietjes anders qua afmetingen (fotolijst van oude pas bijv niet op nieuwe dan is die oude lijst te groot, ook zitten op de nieuwe 3 camera's achterop en niet 1 in t midden zoals andere. Geen ronde gekleurde stickertjes op doos of apparaat, een imeinummer die te lezen is, eigelijk leek het vanaf dat moment een goed dergelijk apparaat waar ik vertrouwen in had.
Wifi ging in 1 keer goed pakte het gelijk. Hup lijst erop en plaatsen, eindelijk een goed apparaat dacht ik...
Links boven was gelijk een uitgevallen pixel een groen stipje die je niet ziet als je er niet op let....
Na anderhalve week geen problemen werd er vrolijk van tot ik ineens niet meer kon plaatsen in de agenda, onee dacht ik gaan we weer. Weer ernaar toe en goed gezet en dag erna ging ik videobellen en moeders amper hoorde zo zacht klonk ze wist ik dit is weer zo'n ding.
Paar dagen daarna kon ik weer niets doen op afstand en was dit keer het beeld niet op dat androidscherm maar gewoon op de klok. Vreemd want ik kon niets behalve videobellen, ik heb het apparaat uitgezet en opnieuw laten opstarten en toen hetzelfde beeld je zag soort van schaduw bij de letters al bij het opstarten, bij de klok bibberde het beeld steeds schokkerig en was er schaduw (dubbele letters en cijfers) te zien en met videobellen had ik op mijn telefoon wel gewoon beeld maar op het apparaat was het erg slecht beeld. Contact met de klantenservice hierover per mail opgenomen, dat ik de koop ongedaan wil maken wegens deze klachten, ik kreeg bericht terug dat ik het via Bol.com terug kon sturen, bij bol.com zelf kon dat niet meer (30 dagen voorbij) maar ze zouden via Bol regelen dat dit toch kan. Met 2 dagen hoor ik hoe of was. Dan moet ik het opsturen en krijg mijn geld terug.
Echt waar als dit probleemloos werkt is het een geweldig apparaat maar ik heb tot 2 keer toe dus denk pech gehad maar ga toch niet een derde proberen want heb er zelf geen vertrouwen meer in. Ik zou het alleen willen proberen als ik mijn geld terug heb en een nieuwe kosteloos opgestuurd krijg als leen apparaat, dan wil ik het misschien een kans geven.