In 2021 heb ik mijn installatie aan laten leggen, maar na drie jaar was het opeens voorbij. Wat bleek: kabels waren niet goed aangesloten en afgedekt waardoor vocht in de kabels kwam. Maar er was meer... Toon meer
3 dagen na het eerste contact met Marc is ons probleem opgelost. Al 1,5 jaar hadden we geen connectie met onze omvormer, en onze oude beheerder vond nooit tijd om dit probleem op te komen losse... Toon meer
- Zonne-energie aannemer
- Laadstation voor elektrische voertuigen
- Elektrotechnisch installatiebedrijf
- Energieopwekkingsapparatuur en -oplossingen
- Zonne-energiebedrijf
De Duurzaamheidsingenieur, jouw expert in hoogwaardige duurzaamheidsoplossingen! Van zonnepanelen tot laadpalen, wij bieden maatwerkadvies voor een groenere toekomst. Voor huiseigenaren en bedrijven die kwaliteit en duurzaamheid omarmen. Neem contact op voor deskundig advies en duurzame oplossingen.
Tjaskerlaan 108, 3052HS, Rotterdam, Nederland
- 0655587548
- marc@deduurzaamheidsingenieur.nl
- deduurzaamheidsingenieur.nl
Aangegeven dat ik een storing had en…
Aangegeven dat ik een storing had en binnen afzienbare tijd stond Marc op de stoep ondanks zijn overvolle agenda. Na een snelle diagnose alle problemen opgelost naar volledige tevredenheid. Wat een fijn bedrijf dat snel en vakkundig zijn afspraken nakomt. Echt een aanrader!
Afspraken worden nagekomen en het werk…
Afspraken worden nagekomen en het werk is netjes uitgevoerd.
Uitstekende service
Ontzettend goed geholpen door dit bedrijf.
Denkt goed mee, met wat je wil, en maakt het dan nog beter.
Komt afspraken na, en legt alles uit zodat je het echt begrijpt.
Kan de duurzaamheidsingenieur aan iedereen aanbevelen
Marc is erg deskundig en vriendelijk
Marc is erg deskundig en vriendelijk. Komt zijn afspraken na en denkt mee.
Een topbedrijf!
Super fijn bedrijf
Super fijn bedrijf! Laadpaal is snel en goed geïnstalleerd.
Aanbevelenswaardig
Prudent onderzoek van onze zonnepaneleninstallatie.
Goede oplossing aangedragen voor ons inverter- probleem. Installatie van 2 zonnepanelen en nieuwe omvormer met tevens aanpassingen in de meterkast, allemaal zeer nauwkeurig uitgevoerd!
Prettig en zeer betrouwbaar in het contact.
Thuisbatterijen en electrische boiler
Nadat Marc Barendrecht in de zomer van 2023 bij ons zonnepanelen en omvormer van SolarEdge heeft geplaatst hebben we in juni 2025 3 thuisbatterijen 13,5 kWh en een elektrische boiler 150L laten plaatsen met een slimme omvormer. Alles ook weer van SolarEdge. Duidelijke SolarEdge app om alles te kunnen volgen.
Wij combineren dit met een dynamisch contract, waarmee we bewust gebruik maken van de verschillende uurtarieven.
Doel om meer eigen opgewekte electriciteit van de zonnepanelen te kunnen gebruiken en ook minder gas voor warm water voor het douchen. Hiermee ook lagere maandlasten en duurzaam bezig!
Goed en persoonlijk advies, heldere offerte en afspraken en nette installatie.
Uitstekende service
Onlangs heeft Marc van de Duurzaamheidsingenieur onze zonnepanelen geïnstalleerd en we zijn meer dan tevreden met het resultaat. Van het eerste contact tot de eindoplevering ging Marc zorgvuldig en professioneel te werk.
Wat ons het meest opviel was Marc's vriendelijke houding en zijn bereidheid om mee te denken. Hij nam de tijd om onze situatie goed te begrijpen en kwam met praktische oplossingen die perfect bij ons huis en onze wensen pasten. Tijdens de installatie werkte hij netjes en efficiënt, waarbij hij ook rekening hield met onze dagelijkse routine.
Marc legde alles duidelijk uit, van de werking van de panelen tot het monitoren van de opbrengst. Hij liet ons ook zien hoe we het systeem kunnen volgen via de SolarEdge app. Na afronding van de installatie nam hij rustig de tijd om al onze vragen te beantwoorden.
Het eindresultaat ziet er prachtig uit en functioneert perfect. We merken nu al een flink verschil in onze energierekening. Marc heeft echt vakwerk geleverd en we zouden hem zonder twijfel aanbevelen aan iedereen die overweegt om zonnepanelen te laten installeren.
Bedankt Marc voor de uitstekende service!
Echt advies en professionele uitvoering
Ik ben ontzettend tevreden over De Duurzaamheidsingenieur. Hij heeft mij perfect geholpen bij het adviseren en installeren van mijn laadpaal voor mijn BMW X5. Wat direct opviel, is zijn professionele aanpak: hij kwam eerst langs om de situatie op locatie goed in te schatten en mijn wensen te bespreken — zonder opdringerige verkooppraatjes, maar juist met eerlijk en deskundig advies.
Samen hebben we gekozen voor een Easee-systeem dat perfect integreert met mijn Homey en HomeWizard. Omdat het laadpunt aan de voorkant van mijn auto zit, heeft hij actief meegedacht over een slimme oplossing. Resultaat: de laadkabel loopt nu via de carport en hangt met een magneet helemaal aan de voorkant. Super praktisch, elegant weggewerkt en makkelijk bereikbaar.
Daarnaast werkt hij zeer netjes en nauwkeurig, neemt echt de tijd voor het werk en denkt in alles mee. Je merkt aan alles dat hij weet waar hij het over heeft en met plezier aan duurzame oplossingen werkt. Aanrader!
Zeer tevreden over De Duurzaamheidsingenieur – professioneel, deskundig en netjes gewerkt
Recent heb ik via De Duurzaamheidsingenieur een SolarEdge-installatie laten uitvoeren, bestaande uit onder andere een SE8K Home Hub omvormer, een 13,8 kWh thuisbatterij, een back-up interface en de benodigde antenne (WiFi/ZigBee). De installatie is vakkundig uitgevoerd door Marc.
Mark werkte zeer netjes, dacht actief mee en nam uitgebreid de tijd om alles uit te leggen — van de werking van de omvormer tot hoe de thuisbatterij geïntegreerd wordt in mijn systeem. Je merkt meteen dat hij weet waar hij het over heeft en dat hij klantgericht werkt.
Wat ik ook prettig vond, is dat alles in één keer goed werd aangesloten en afgewerkt. Geen rommel achteraf, geen losse eindjes. Ook de prijsstelling was duidelijk en transparant.
Kortom: ik kan De Duurzaamheidsingenieur en het werk van Mark van harte aanbevelen aan iedereen die op een betrouwbare manier wil investeren in energie-opslag en verduurzaming van de woning.
Absolute aanrader
Super goed geholpen!
Vriendelijk, snel en deskundig
Onze leverancier Solarbox was helaas failliet, maar goed overgenomen door.....
Onze leverancier Solarbox was helaas failliet, daar zaten wij met onze zonneinstallatie die nog in de garantie zat.
Er was tevens een technisch probleem, er zouden volgens de app een paar optimizers niet goed werken.
Volgens de kaart van SolarEdge heb ik de dichtstbijzijnde gevraagd ernaar te kijken.
Er is een afspraak geweest en daarin is de installatie nagezien en gerepareerd.
Tevens is het beheer van deze installatie overgenomen.
Goed werk verricht deze man, en ook als u niet van de techniek bent krijgt u een duidelijk verhaal.
Een zeer goede ervaring in een werkveld waar ook veel onzin wordt verkocht.
Wij zijn erg met deze man, en wellicht ook voor andere duurzaamheids klussen aan onze woning
top service van de duurzaamheidsingenieur
Mark reageert snel en zorgt ervoor dat alles helemaal in orde is voor hij weer vertrekt. Hij werkt netjes en transparant.
3 dagen na het eerste contact met Marc…
3 dagen na het eerste contact met Marc is ons probleem opgelost.
Al 1,5 jaar hadden we geen connectie met onze omvormer, en onze oude beheerder vond nooit tijd om dit probleem op te komen lossen.
Marc is erg behulpzaam en vriendelijk en stopt niet tot dat het probleem is opgelost.
Wij zijn heel erg blij dat hij nu onze installatie in zijn beheer heeft genomen.
Fijn geholpen
Fijn geholpen door de Duurzaamheidsingenieur (Marc) om onder garantie een Solaredge omvormer te vervangen. Marc is fijn in de omgang, kundig en denkt goed mee.
Super snelle service en goed zicht op…
Super snelle service en goed zicht op het mogelijke probleem. Super tevreden!!
Adequaat en eerlijk geholpen
Ik ben bij Marc/De Duurzaamheidsingenieur uitgekomen doordat mijn originele installateur niet de adequate en eerlijke service verleende die ik zou verwachten. Marc heeft binnen een korte periode de werkzaamheden/reparatie/vervanging uitgevoerd aan mijn SolarEdge installatie en een aantal punten gecontroleerd en aangepast. En dat tegen een goede prijs!
Vakkundig en prettig
Marc heeft ervoor gezorgd dat ons zonnepanelen systeem weer optimaal werkt. Hij heeft de garantie aanvraag na een defect (systeem 7 jaar oud) volledig uit handen genomen. Wij zijn heel tevreden over zijn manier van communiceren en onze panelen liggen er nu ook weer helemaal netjes bij. Top!
Kon snel komen helpen en probleem snel…
Kon snel komen helpen en probleem snel opgelost!
Ik had een storing aan mijn omvormer
Ik had een storing aan mijn zonnepanelen omvormer. De Duurzaamheidsingenieur leverde uitstekend werk en wist het probleem snel op te sporen en te verhelpen. Hij was deskundig, efficiënt en vriendelijk in de omgang. Een aanrader voor wie op zoek is naar professional binnen dit vakgebied.