Mijn Misano rode A4 Avant van 5 jaar oud, direct na import vanuit Duitsland door Jurgen (Jurgh) gedetailed en in de glascoating laten zetten. Heb er nog iedere wasbeurt profijt van. Na een klei... Toon meer
Nwe auto gekocht, Cupra Terramar, America's Cup. Blij mee, schitterende auto, maar..... Auto is voorzien van een matte grijs/groene lak. Spectaculair, maar wel kwetsbaar (niet door de wasstraat dus),... Toon meer
Was minder goed dan verwacht. Maar service was wel oké.
- Autoschoonmaakdienst
- Autoschadebedrijf
- Autorestauratie
- Autoalarm leverancier
- Leverancier van schoonmaakproducten
Jurgh Detailing, de One-Stop-Shop voor elke auto – jong of oud, nieuw of gebruikt – wij streven naar het hoogst haalbare resultaat. Wij ont-zorgen u bij schadeherstel of uitdeuken zonder spuiten. Wij werken alleen met de allerbeste specialisten. Carwrap wensen? Ook dan bent u van harte welkom. We maken gebruik van de beste merken uit de markt zoals glascoatings van Modesta, Brila en Kamikaze, hoogwaardige PPF van ProFilm en detailing- en onderhoudsproducten van Angelwax, AENSO en Labo-Cosmetica. Garantie voor een verbluffend resultaat! Uw verwachtingen zijn ons uitgangspunt. Uw auto is bij ons in veilige handen: hij staat altijd binnen in een exclusieve detailstudio met videobewaking, alarm en 24-uursbeveiliging.
Schoffel 6, 1648GG, De Goorn, Nederland
- 0885874444
- info@detailing.nl
- detailing.nl
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Exceptioneel
Op advies van een vriend ben ik naar Jurgen verwezen om mijn Maserati weer top in de lak te krijgen. Nadat Jurgen zijn klus gedaan had, zag de auto er weer als nieuw uit, alsof 'ie net van de dealer kwam! Fantastisch wat Jurgen tot stand kan brengen, een kunstenaar is het. Onlangs ook de 20" wintervelgen door Jurgen laten behandelen, nou als nieuw blinken ze nu onder de auto. Voor wie zuinig en trots op zijn vierwieler is, is Jurgen de man om de lak weer in originele staat, af-fabriek, te krijgen.
Jurgen bedankt voor je goede zorg en eerlijke adviezen!
Jurgh Car Detailing
Ik volg Jurgen tijdje op Facebook. Nog nooit gehoord over glascoating voor auto's. Tot dat Jurgen toen kleine uitleg over glascoating op Facebook had gezet. Ik dacht dat wil ik ook. Gelijk een bericht gestuurd wat het zou kosten om m'n auto te laten behandelen van glascoating.
Kreeg al vrij snel reactie op m'n bericht. Kreeg ook netjes uitgelegd welke behandeling ik zou krijgen. Alleen toen kwam de afstand ik zou bijna 2 uur in de auto moeten zitten om hem weg te brengen. Helaas kon ik het niet door laten gaan daar baal ik nog steeds van. Als ik de kans krijg dan breng ik hem zeker naar Jurgh Car Detailing.
Tot dat ik weer wat voorbij zag komen van Jurgh Car Detailing.
Dat ie ook producten verkoop van Angelwax. Ik meteen een bericht uit gedaan naar Jurgh. Welke shampoo en wax kan gebruiken om m'n auto toch nog als nieuwe te kunnen maken. Is m'n auto niet heel bezonder vies.
Kreeg al weer snel antwoord op m'n bericht. En ook adviezen welke wax en shampoo ik het besten kon gebruiken voor m'n auto. En besteld. Ik was ook meteen de eerste besteller van dat product bij Jurgh.
Ik ben zeer tevreden hoe snel ik recatie krijg om m'n antwoorden.
En de tips en adviezen wie ik kreeg van Jurgh.
Producten krijg ik morgen binnen van Jurgh Car Detailing van Angelwax.
Zeer benieuwd naar het product. M'n weekend is gepland om de auto te doen.
Nogmaals Jurgh Car Deatailing super super bedankt voor de snelle reacties en de snelle levering. Top
Echt top super.
Jurgh Car Detailing
Omdat mijn - inmiddels vijf jaar oude - Nissan Qashqai altijd buiten moet staan, verpieterde de lak enigszins. Oorzaken; vogel uitwerpselen, weersinvloeden en de (zogenaamde) krasvrije wasstraat die achteraf niet krasvrij blijkt te zijn. Na veel zoekwerk op internet qua mogelijkheden, uitgekomen bij Jurgh car detailing. In eerste instantie kon Jurgen niet op de data die mij goed uitkwam, maar doordat Jurgen zijn planning kon aanpassen kon mijn auto alsnog door hem ge-detailed worden. Top dat dit mogelijk was! Omdat ik in Friesland woon, heb ik ervoor gekozen om de terugreis (na afleveren auto) en de heen reis (voor het ophalen van de auto) met de bus af te leggen. Afgezien wat ik van het openbaar vervoer vind, Jurgen heeft me bij het station afgezet en me daar ook weer opgehaald. Erg netjes! De auto is tussentijds vier dagen bij Jurgen geweest en ik ben tijdens deze dagen door middel van whatsapp berichten en foto's geïnformeerd over de voortgang. Leuk en leerzaam om dit op deze manier te volgen.
Toen ik mijn auto op de vierde dag weer kon ophalen, stond deze werkelijk als herboren in de werkplaats. Circa 90% van de (wasstraat) krasjes waren verdwenen, waarbij je werkelijk moet zoeken naar de laatste 10%. Door de dubbele coating een enorme glans op de auto gekregen. Menig showroom auto kan daar niet aan tippen! Hoe de coating in de toekomst ook zal presteren, het doet niet af aan het zichtbare resultaat wat Jurgen mij daar gepresenteerd heeft. Het is duidelijk te zien dat hij zijn vak verstaat en dat ook met enthousiasme uitvoert. Juist dit is ook de reden geweest waarom ik voor Jurgen heb gekozen en niet voor een cardetailer die dichter bij mij in de buurt zat. Enig minpuntje vond ik de de gemiste kans voor steenslag behandeling. Ik meende dat dit binnen het pakket zou vallen, maar dat bleek achteraf niet het geval te zijn.
Voor wat betreft de keuze van de coating, dat is een heel ander verhaal. Er zijn veel goede coatings, zoals Opticoat pro, Gyeon (MOHS / Prime), 12PLE, Cquarts en de redelijke nieuwkomer Modesta. Enigszins jammer dat deze keuze niet meteen in het noorden van het land gemaakt kan worden(!)
Bij het zoeken naar ervaringen over coatings, is het echt speuren naar goede reviews en goede tests / vergelijkingsmateriaal. Het valt daarbij op dat de theorie (van de fabrikant) en praktijk sterk van elkaar kunnen verschillen, als ook dat er een verschil is te ontdekken in wie de coating heeft aangebracht (amateur vs. professional) en dat de omgeving (oa. klimaat omstandigheden en gebruikte apparatuur) van invloed zijn op het eindresultaat. Daarbij wekt het de indruk dat elke coating zijn voor- en nadelen heeft bijvoorbeeld qua levensduur, soort bescherming en glans. Na intensief googlen kan er mijn inziens gesteld worden dat er geen slechte coatings op de markt zijn, alleen dat de keuze van een coating een accent legt op datgene wat de klant het belangrijkste vind.
Beeding (hydrofobisch) en sheeting (hydrofillisch) zouden indicatoren zijn hoe lang een coating het vol houdt. Er zijn reviews op internet te vinden die dit echter tegenspreken. Nadat de beeding en sheeting zijn verdwenen, zal de coating nog steeds beschermen. Dit is alleen niet meteen zichtbaar. Niet iedere coating heeft van nature de (sterke) eigenschap van beeding en sheeting, waardoor deze eigenschap toegevoegd of onderhouden moet worden. Dat doet dus niet af aan de (beschermende) coating die nog op de laklaag zit.
Een coating gaat oa. krasvorming op de auto tegen, wat niet wil zeggen dat er geen krasjes op de auto kunnen komen. Wil je dat wel, dan is bijvoorbeeld carwrapping of cardippen van de auto verstandiger.
Na wikken en wegen, mede gezien de mogelijkheden die er in (of nabij) Friesland zijn, gekozen voor een dubbele coating van Modesta (BC03 en BC05). Modesta werd van oorsprong gebruikt voor industriële toepassingen en met een dubbele coating mag toch wel vrij wat verwacht worden (daarbij niet meteen afgaande op wat de fabrikant vermeld). Een enkele coating zou - volgens de ervaringen van een gebruiker op een Amerikaans forum - bij gemiddeld 10.000 km per jaar rijden en altijd de auto buiten hebben staan, ca drie jaar meegaan. Bij het tweede jaar zou de beeding en sheeting verdwijnen, al heeft de eigenaar niet vaak gebruikt gemaakt van goed onderhoud (bijv. M1 shot van Modesta). Dat de coating - nadat de beeding en sheeting verdwenen was - nog wel beschermde, bleek nadat de eigenaar een paar flinke krassen had ontdekt. Na poetsen ed bleek dat de coating een groot gedeelte van de krassen had opgevangen. De link kan eventueel doorgegeven worden, alsmede andere links.
Al met al; De tijd zal het leren. Met mijn 4 tot 5000 km per jaar verwacht ik wel (minimaal) vijf jaar bescherming. Mocht dat niet lukken, dan zal ik Jurgen moeten overtuigen om na deze tijd een andere coating op mijn auto te smeren ;-)
Update 9-12-2015
Ik bemerkte begin november dat mijn auto er wat "gewoontjes" bij stond.
Een vergelijkbaar beeld met een wasstraat behandeling + 1 week later.
Een korte blik over het dak van de auto liet een vuillaagje zien. Sheeting liet eveneens te wensen over (is blijkbaar niet het sterkste punt van modesta).
Twee emmer systeem maar eens uitproberen, met angelwax en m1 shot.
Een uurtje bezig, zeker niet mijn favoriete bezigheid, vuil gaat vrij gemakkelijk van de lak af, weer goede beeding en sheeting, optisch nieuwe auto met (on)gepast hoog glansverschil andere geparkeerde auto's
Dit schept toch weer enige vreugd... :-)
Conclusie: om de ca 10 a 12 weken, uurtje poetsen.