De Vintage Shop te Rijswijk
Laatst vond ik een leuke lens voor mijn camera bij de Vintage Shop in Rijswijk. Via marktplaats contact opgenomen, mijn bod was geaccepteerd. Ik kreeg geen reactie op mijn verzoek om adres en bankgegevens uit te wisselen, maar het was al laat en ik dacht dat komt de volgende morgen wel. Later die avond zag ik dat de advertentie op gereserveerd was gezet, en iemand anders had ook een bod uitgebracht op de hele set (de advertentie bestond uit meer dan 1 lens).
De volgende morgen heb ik meteen maar weer een verzoek gestuurd om de betaling te regelen, maar kreeg weer geen enkele reactie. Wel kon ik zien dat ze mijn berichten allemaal gelezen hadden. Tegen het eind van de ochtend heb ik ze maar eens opgebeld en gevraagd waarom ik geen reactie kreeg. "Ja sorry meneer, die is al verkocht". Ik heb nog wat geprotesteerd, maar werd vrij snel afgewimpeld.
Ik vermoed dat ze gedacht hebben laat die gast met die lens maar stikken, als we het aan die andere bieder verkopen zijn we mooi van de hele set af. Zulke dingen gebeuren vast wel vaker op marktplaats, maar voor een kringloopwinkel met een eigen website vind ik dit echt niet kunnen. Er was al een koopovereenkomst tot stand gekomen, als bedrijf kun je het gewoon niet maken om vervolgens het artikel doodleuk aan iemand anders te verkopen. En dat ik dan helemaal geen reactie meer krijg op mijn berichten vind ik helemaal bizar.