Duurzaamxl Reviews

Slecht

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Alle reviews

5 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Wij controleren reviews

Eerste ervaring positief - daarna waardeloos

Eerste ervaring positief, maar uiteindelijk een flinke teleurstelling

Onze eerste ervaring met Duurzaam XL was positief. De medewerkers waren vriendelijk en de vakmensen die bij ons over de vloer kwamen, waren deskundig, prettig en duidelijk. Zij weten echt waar ze het over hebben. Helaas staat daar een heel andere ervaring met sales en de communicatie tegenover.

Tijdens het offertetraject kregen we een offerte waarin het aantal m² vloerverwarming niet klopte. We hebben dit vóór akkoord expliciet aangegeven. Volgens Duurzaam XL was dit een systeemfout en klopte het totaalbedrag wél. Op basis daarvan hebben wij de offerte goedgekeurd en getekend.

Toen de werkzaamheden eenmaal waren gestart, bleek de offerte ineens zo’n €10.000 hoger uit te vallen. Omdat de fout bij Duurzaam XL lag en wij dit bovendien vooraf hadden nagevraagd, werd ons uit ‘coulance’ aangeboden om €7.000 extra te betalen. Op dat moment waren we al volop bezig met de verbouwing en was er door de planning geen reële mogelijkheid meer om andere bedrijven te benaderen. We hadden dus weinig keuze en zijn akkoord gegaan.

Nu we in de laatste fase van de verbouwing zitten, doet zich opnieuw een vergelijkbare situatie voor. Een airco voor het tuinhuis, die volgens ons onderdeel was van de gemaakte afspraken, blijkt volgens Duurzaam XL ineens niet in de opdracht te staan. Terwijl deze afspraak door meerdere betrokkenen wordt herkend, stelt sales zich nu op het standpunt dat hij zich niet kan herinneren dat de airco onderdeel van de opdracht was. Dat vinden wij op z’n zachtst gezegd opmerkelijk.

De oplossing? Wederom mogen wij betalen: €1.200 extra om de airco alsnog te laten plaatsen.

Daarmee is voor ons de maat vol. Aan de voorkant komt Duurzaam XL professioneel over en over de vakmensen die het werk uitvoeren zijn we echt positief. Maar de manier waarop sales met offertes, afspraken en fouten omgaat, vinden wij ronduit teleurstellend. Afspraken worden niet goed vastgelegd of intern overgedragen en de gevolgen daarvan komen vervolgens bij de klant terecht.

Wat ons misschien nog het meest verbaast, is de manier waarop hiermee wordt omgegaan. Bij fouten in een traject van deze omvang verwacht je dat een bedrijf verantwoordelijkheid neemt en persoonlijk contact opneemt om tot een passende oplossing te komen. In plaats daarvan wordt er vooral per mail gecommuniceerd – zelfs over zaken die behoorlijk zijn geëscaleerd. Dat voelt niet als verantwoordelijkheid nemen.

Kortom: complimenten voor de vakmensen en de uitvoering, maar de ervaring met sales en communicatie heeft onze totaalervaring flink naar beneden gehaald. Bij een dergelijke investering mag je verwachten dat afspraken worden nagekomen en dat fouten niet steeds financieel bij de klant terechtkomen.

1 september 2026

SLECHT

We hebben in augustus 2025 een eerste afspraak gehad met iemand van de duurzaamXL. De verhalen en beloftes zijn goed, daar zijn de verkopers natuurlijk goed in. Het heeft vervolgens al lang geduurd voordat we een afspraak hadden voor onze eerste verduurzaming: dakisolatie, in oktober. De dag dat de heren zouden komen, hebben we ruim een uur op ze gewacht. Toen hebben we ze zelf opgebeld om te horen waar ze bleven, om te horen te krijgen dat er een probleem met hun bus was waardoor ze niet konden komen. Hier moesten we zelf achteraan bellen. De keer erop, poging twee: we zitten weer te wachten en te wachten en te wachten. Wij weer bellen, bleken ze een dubbele afspraak te hebben gepland, dus opnieuw wachtten we op niks. De derde keer kwamen ze wel, maar veel later. We vonden dit al een rare manier van doen, maar goed, we gaan uit van het goede. Dakisolatie zat er in, de heren gingen naar huis. Wij boven kijken: wat een prutswerk. Overal dikke stukken pur wat aan de muren en het plafond hangen, stukken wat niet goed vast zitten. Hier achteraan gebeld, 'ja het word geregeld hoor'. Nu inmiddels, bijna een jaar later, beginnen de stukken dakisolatie letterlijk los te laten en omlaag te komen, en zien we zelfs overal stukken waar ze tape overheen geplakt hebben zonder isolatie eronder, wat we niet eens hadden geweten, als ze het tijdig waren komen opknappen. Inmiddels, bijna een jaar en erg veel telefoontjes met tig verschillende mensen later, is er nog steeds NIETS gebeurd. Naast dit dakisolatie drama, hadden we ook afgesproken om kunststof kozijnen te laten plaatsen op onze 1e verdieping en de 2e verdieping. Dit gebeurde eindelijk dan in afgelopen mei. Ze hebben eerst ook nog andherhalf keer de prijs verhoogd ten opzichte van het afgesproken bedrag 'vanwege importtarieven van trump', en pas nadat onze hypotheekadviseur ze belde werd dit dan wat minder, maar we hebben alsnog duizenden euro's extra moeten betalen. Er is ons van tevoren NIETS gevraagd over of wij de afwerking met MDF of kunststof zouden willen, maar er is gewoon zonder overleg voor witgeschilderd MDF gekozen, wat nu, enkele maanden na dato, dus al vlekt en viezig oogt, maar niet schoon te vegen is. Daarnaast werd er een stuk hout van ons huis beschadigd, dit wilden ze pas aanstippen met wat verf nadat we belden. Daarnaast hebben ze de ramen aan de bovenzijde niet eens afgewerkt, dus daar zie je gewoon stukken kapot hout met schroeven erin zitten. DAARNAAST hebben ze, zonder ons erover in te lichten dat het mogelijk was dat de huidige vensterbanken eventueel niet behouden zouden kunnen worden, onze vensterbanken bij de meeste ramen er helemaal afgesloopt. Wij hebben hierover gebeld, en de 'oplossing' die werd gegeven was dat we wel even voor 100 EURO PER METER (!) nieuwe vensterbanken door hen konden laten plaatsen. (Leuk voor een pas getrouwd stel wat krapaan een huis heeft kunnen kopen, dus wij kijken nu nog steeds tegen BETON aan.) Dit had op z'n minst als mogelijkheid kunnen worden gemeld van te voren. Naast al deze ellende die we al hebben gehad, heeft het ook tot september geduurd voordat alle horren in de ramen zaten, 'want ze hadden het niet bij zich' en 'het was niet op voorraad'. En wat ook gewoon nog een extra druppel is, is dat ze het smerig hebben achtergelaten, allemaal vieze zwartige vegen en vlekken op onze kozijnen, die ze makkelijk even netjes hadden kunnen achterlaten (bij zo'n dure aankoop). En nog wat leuks, mijn man heeft net de waterpas langs de kozijnen gehouden omdat ze elke keer dicht vielen, zijn ze niet eens waterpas. Ook hebben ze onze planten platgestampt in de tuin. We hebben al vreselijk vaak gebeld, krijgen elke keer weer een ander aan de telefoon die ons vanalles moois belooft, en de enige reden dat ze uberhaupt nog op ons ingaan is omdat wij pas willen betalen wanneer ze hun werk fatsoenlijk doen. We hebben ze kans op kans op kans gegeven, maar er word gewoon niet geleverd. Bespaar jezelf een hoop ellende, zoek een fatsoenlijk lokaal bedrijf met goede reviews, en laat hen je huis verduurzamen.

28 augustus 2026

Fantastisch geholpen, alles via 1 partij

DuurzaamXL de opdracht gegeven tot het verduurzamen van mijn woning, we wisten niet waar we moesten beginnen maar zijn heel goed geholpen door iemand die langskwam en samen met ons door de woning heen ging. Uiteindelijk hebben we de isolatie aangepakt en een nieuwe CV met hybride warmtepomp, zonnepanelen en een thuisbatterij laten plaatsen. In het begin wat sceptisch om dit allemaal bij 1 partij te doen maar dit was geheel onterecht, wij zijn super tevreden en raden DuurzaamXL ook zeker aan!

14 november 2024
Reviews in alle talen tonen. (6 reviews)