Bedrijf stond in april nog goed aangegeven dus gingen wij ermee in zee. Administratief klopt er heel veel niet. Terugbellen ho maar dat gebeurt niet. Hulp bij teruggave btw waar ik korting voor zou kr... Toon meer
Louwmans denkt met mij mee om een gepaste oplossing te vinden en maatwerk te verichten. Ze gaan ook pas weg totdat ik tevreden ben dus ik kan ze zeker aanraden
Moeizaam een afspraak gemaakt. Uiteindelijk was de afspraak tussen 9 en 11. Iets voor 9 uur netjes klaar gezeten voor ontvangst. Om half 10 word ik gebeld met de vraag waarom ik niet thuis was. Aangeg... Toon meer
Afspraak gemaakt voor advies/offerte voor het plaatsen van een laadpaal en aanpassing van de groepenkast. Op de afgesproken datum en tijd is de afspraak geannuleerd en de nieuwe afspraak gemaakt. De t... Toon meer
- Elektricien
- Airconditioning aannemer
- Laadstation voor elektrische voertuigen
- Elektrotechnisch installatiebedrijf
Bij Elektricien Louwmans vindt u de vakman voor uw elektra klus! Als all round elektra bedrijf kunnen wij u helpen met alle elektra werkzaamheden. Sinds 1998 actief in de elektrotechniek Altijd vooraf een duidelijke prijsopgave Alle soorten elektra werkzaamheden
Saljoet 3, 3824 MD, Amersfoort, Nederland
- 085-0190035
- info@elektricien-louwmans.nl
- elektricien-louwmans.nl
Heeft 11% van zijn negatieve reviews beantwoord
2 maal de afspraken niet nakomen.
Afspraak gemaakt voor het aanpassen van de meterkast. Vorige week maandag 23/6/26 speciaal vrij genomen om de monteur te ontvangen. Word ik om 08:15 uur gebeld dat de monteur ziek was dus geen monteur.
Afspraak gemaakt dat op 30 juni 26 tussen 10:00 uur en 12:00 uur een monteur lang zou komen. Deze zou een offerte opmaken en bij akkoord direct aan de slag gaan. Om 11:45 uur geen monteur te zien. Gebeld met het bedrijf. Gaf men aan dat de monteur onderweg was.
Om 13:25 uur nog steeds geen monteur. Derhalve weer gebeld. Werd mij aangegeven dat de monteur nu echt binnen een paar tellen op de stoep zou staan..
Helaas om 14:25 uur nog steeds geen monteur. Hierop wederom contact opgenomen met het bedrijf.
Men gaf aan dat zij niet snapten dat de monteur er niet was. Hierop aangegeven dat ik niet meer met dit bedrijf in zee ging. Monteur verscheen 10 minuten later. Deze wilde uitleg geven, gaf aan dat hij ziek was en dat hij alleen maar een offerte kon opmaken en GEEN werkzaamheden kon uitvoeren.
Dit heeft mij letterlijk 2 vakantiedagen gekost zonder er iets mee te zijn opgeschoten.
Monitoren van afspraken zou het bedrijf niet misstaan.
duur en slechte kwaliteit
2000 euro voor aanleggen 4 stekkerdozen, was in een ochtend gebeurd met monteur en leerling.
Daarna terug moeten roepen want geen rekening gehouden met de loop van de leidingen voor de afwerking.
Daarna teruggeroepen omdat een gemaakt gat voor een stekkerdoos zo groot bleek dat de stekkerdoos niet vast zat en niet kon worden teruggeplaatst. Veel geld slechte kwaliteit
Spam na opvragen vrijblijvende offerte…
Wij hebben een vrijblijvende offerte aangevraagd voor de vervanging van onze laadpaal. Op 15 juni hebben wij de offerte ontvangen. Nadien hebben wij inmiddels -elektronisch- 7 herinnering mailberichten ontvangen waarin wordt gepusht snel te beslissen. Op ons verzoek te stoppen met het verzenden van deze spam ontvangen wij geen antwoord. Wel weer 2 extra spam berichten. Wij zijn er klaar mee. Voor ons geen Herman van Elektricien Louwmans!
waardeloze service
waardeloze service, afspraak op de dag zelf na twee weken niet nagekomen, en vervolgens een maand later pas weer een nieuwe afspraak! schaamteloos! geen aanrader dus
Offerte aangevraagd voor een Zaptec Go…
Offerte aangevraagd voor een Zaptec Go 2 Laadpaal, wordt er geoffreerd een Ratio Solar MID Socket (overigens een stevig bedrag) Terwijl de offerte echt basic is en diverse materialen/werkzaamheden niet zijn meegenomen o.m. kabels, boren en graafwerkzaamheden. (Eenheidsprijzen zijn niet gegeven). Wel wordt vermeld dat de monteur dit ter plaatse beoordeelt. Feitelijk kan ik hier helemaal niets mee. Louwmans moet wel erg naïef zijn om te veronderstellen dat ik een blanco cheque afgeef voor een open eind offerte. Samengevat zwaar onvoldoende niets meer en niets minder
Twee keer aan toe niet opkomen dagen
Eerste keer niet opkomem dagen. Kan gebeuren door of veel uitlopende klussen of spoedgevallen. Na het bellen een nieuwe afspraak gemaakt. Kon pas weer een week later. Ze zouden in de ochtend langs komen. Komen ze weer zonder enige communicatie niet opdagen! Schandalig en een mega tijdverspilling! Mijn partner en ik hebben speciaal wat geregeld met werk en de kamer afgedekt voor niets twee keer aan toe. Over twee weken moet de muur af zijn, aangezien dan alle spullen verhuisd moeten zijn. Ik zou jezelf de moeite besparen en een ander bedrijf zoeken..
Meterkast vervangen: goed werk, geen factuur.
Onze meterkast diende vervangen te worden. Loumans gebeld, kon snel worden ingepland. Monteur komt langs, maakt ter plekke offerte op, zegt toe dat we de gespecificeerde factuur per mail krijgen. Monteur levert verder goed werk (buiten de afkapping van de aardedraden dan). Daarna wachten op de factuur die - zelfs na drie keer aandringen - niet komt. Ja, een 'stuksfactuur' met alleen de eenheden (1 x arbeid) zonder verdere specificatie. Heel dom, want de monteur deed zijn werk naar behoren. Maar een klus zó afhandelen is triest. Niet aan te raden.
Super reactief bedrijf met een…
Super reactief bedrijf met een professionele ingesteldheid. Installatie werd snel en met grote deskundigheid gerealiseerd. Ook perfecte opvolging nadien.
Aanleggen voorziening elektrische auto
Omdat ik recentelijk in een elektrische auto ben gaan rijden wilde ik een stopcontact buiten hebben om niet steeds een losse kabel vanuit de garage over de grond te hebben liggen om de auto op te laden; in de voortuin was al een buitenstopcontact aanwezig, maar ik twijfelde aan de kwaliteit. Er was mij ook geadviseerd om voor het opladen van de auto een aparte groep in de meterkast aan te leggen. Voor deze werkzaamheden heb ik elektricien Louwmans ingeschakeld. Elektricien Sami was ruimschoots op tijd aanwezig en heeft de werkzaamheden keurig en vlot uitgevoerd. Hij is zelfs de kruipruimte ingegaan om de kabel onderlangs te trekken! Omdat wij in de garage onze elektrische fietsen opladen met een verlengsnoer heeft Sami hier ook gelijk (tegen kleine meerprijs) een extra stroomvoorziening aangelegd waardoor het verlengsnoer overbodig werd.
Het geheel ziet er nu keurig verzorgd uit en ik heb een veilig gevoel. Ik ben blij dat ik dit werk heb uitbesteed aan Louwmans.
Ik belde voor een kortsluiting om…
Ik belde voor een kortsluiting om 20:00.
De monteur was er om 22:00 maar zei dat hij het alleen kon maken door een nieuwe stoppenkast te plaatsen voor € 2000. Toen ik zei dat ik daar over na wilde denken moest ik €450 betalen zonder dat de monteur iets gedaan had en hij vertrok zonder dat er stroom was.
De volgende dag loste AVR installaties het probleem op voor €185, een nieuwe stoppenkast was niet nodig.
Laat je dus niet afzetten door Louwmans maar bel een ander elektrische installateur
Opdringerige verkooptechnieken voor een veel te hoge prijs
Om te beginnen, Louwmans heeft bij ons uiteindelijke geen werk uitgevoerd, dus over de kwaliteit daarvan kan ik niet oordelen. Waarom dan 2 sterren?
We hebben een elektricien van Louwmans gevraagd een offerte op te stellen voor vervangen van elektra en stoppenkast in ons (jaren 60) appartement. Daarvoor wilden ze langskomen om een inventarisatie te maken. Logisch ook.
Er kwam een vriendelijke man langs die wel kennis van zaken leek te hebben. Hij kon onze vragen beantwoorden en legde alles goed uit. Tot zover dus geen probleem. Dat begon tegen het einde van het bezoek.
De elektricien maakt gebruik van een hele opdringerige verkooptechniek. Hij stelt een offerte op, gaat dan vijf minuten de kamer uit en komt dan terug. Je hebt het gevoel onder druk te staan dat het nu of nooit is. Daarbij was de offerte bijzonder hoog. Een deel daarvan was arbeidsloon, daar kan ik geen goede inschatting van maken. Maar ook materiaal was met absurd hoge prijzen doorberekend (bijvoorbeeld 23 euro per wandcontactdoos. Die dingen kosten tussen de 1 en 10 euro max in de winkel. Een bedrijf kan dat vaak goedkoper inkopen).
Toen ik daarnaar vroeg begon de beste man over garantie op zijn werk. Op het moment trapten we daar nog in ook. Dus een afspraak ingepland om het werk te laten uitvoeren, maar achteraf zat het ons niet lekker.
We hebben nog diezelfde dag gebeld om de afspraak te annuleren (godzijdank kon dat wel, daarom een tweede ster). Daarna hebben we een offerte opgevraagd bij nog drie andere partijen... Wat denk je? Alle drie de partijen doen hetzelfde werk voor een derde van de prijs! Het gaat hier dus echt om duizenden euro's.
Wellicht leveren ze goed werk af, dat weet ik dus niet. De elektricien bij ons thuis leek wel professioneel wat zijn vakgebied betreft. De verkooptechnieken echter zijn op z'n minst schandalig en neigen richting oplichting.
Thuisbatterij
Het begon al bij het maken van een afspraak waar we gezellig met de adviseur hadden gesproken voor de aanschaf van een thuis batterij. Aan huis kregen we een opmaat advies gesprek dat door een gezellige vriendelijke adviseur werd gegeven. Na alles afgerond te hebben kwam de monteur langs.. een jonge maar zeer gedreven en professionele monteur. Die alles tot in de puntjes goed gedaan wilde hebben.
Wat we willen zeggen we zijn zeer tevreden vanaf het begin tot aan de montage nu kijken hoe de nazorg verloopt.
Afspraak is afspraak toch?
Heb een afspraak gemaakt voor het vervangen van de groepenkast op 15 mei 2026. 3 uur voor ze zouden komen bellen ze af omdat "de monteur met panne stond" een vervolg afspraak voor de week daarop kon niet want planning zat vol. Heb diezelfde dag een klachtenformulier ingediend bij hen. Belofte was dat er, binnen 48 uur, contact zou worden opgenomen met een medewerker om tot een passende oplossing te komen. Tot op de dag van vandaag niets meer van ze gehoord. Ongekend. Ga niet met ze in zee. Komen afspraken en beloften niet na. Bezint eer ge begint dus
Communicatie slecht
Communicatie slecht. Stoppenkast geplaatst moet nog een plaatje oid toegevoegd worden. Is nu 3 maanden later nog steeds geen afspraak voor gemaakt. Wel achteraan gemaild en zou gebeld worden. Is niet gebeurd. Oude stoppenkast en afval werd niet meegenomen. Of ik een doos had waar het in gegooid kon worden. Had mijn ouders gevraagd in de woning te zijn aangezien ik aan het werk was. Deed het pinapparaat het niet. Monteur ging niet weg voordat er betaald werd. Moest maar wat geregeld worden. Mijn ouders hebben geen internet op de telefoon maar toch was een niet functionerend pinapparaat hun probleem. Stoppenkast is netjes geplaatst dat wel.
Vanaf het begin tot het eind onwijs...
Vanaf het begin tot het eind onwijs professioneel! De aanvraag werd snel in behandeling genomen en een afspraak werd snel ingepland.
De electricien Semir heeft het geweldig gedaan! Hij heeft ons vriendelijk en duidelijk uitgelegd wat zijn aanbeveling was en welke werkzaamheden er uitgevoerd moesten gaan worden. Na zijn werkzaamheden heeft hij alles nogmaals uitgelegd en het netjes achtergelaten.
snelle service, komt afspraken na
snelle service, komt afspraken na, inzichtelijke prijsopgave.
Professionele monteur Hellemaal top
Professionele monteur Hellemaal top
Firma Louwmans / plaatsing laadpaal
Firma Louwmans heeft vandaag mijn laadpaal afgeleverd en aangesloten. Tevens is er voorbereiding gedaan voor 1 fase naar 3 fase. Het hele traject van aanvraag tot levering en plaatsing gaat als een geoliede ( digitale ) machine. De concurrentie kan daar nog wat van leren. Prima bedrijf met fijn personeel
Top!
De monteur kwam langs om een offerte te maken. De prijs was oké, dus vroeg wanneer de werkzaamheden ingepland konden worden. Hoefde geen afspraak te maken, ze zijn direct aan de slag gegaan, en hebben snel en goed werk geleverd. Extra groepenkast geplaatst, extra groep aangelegd naar de garage, via de kruipruimte. Vriendelijke, vakbekwame en meedenkende monteurs. Top!
Top vakwerk het bestaat nog!!!
Ik ben normaal niet iemand die snel een uitgebreide review schrijft, maar in dit geval is het meer dan verdiend.
De situatie vóór de werkzaamheden was eerlijk gezegd zorgwekkend. De oude meterkast was een 1-fase kast die geforceerd was aangepast naar 3-fase, met onder andere perilex-aansluitingen zonder aardlekbeveiliging. Daarnaast was de installatie van de zonnepanelen amateuristisch uitgevoerd. Achteraf gezien was dit niet alleen verouderd, maar potentieel gevaarlijk – het was eigenlijk wachten tot het een keer mis zou gaan.
Toen kwam Adel.
Vanaf het eerste moment viel zijn professionaliteit op. Hij werkte snel, maar vooral extreem precies. Alles werd rustig uitgelegd, hij dacht mee en corrigeerde niet alleen wat zichtbaar was, maar ook onderliggende problemen waar je als leek geen weet van hebt.
Wat hij heeft opgeleverd is eerlijk gezegd indrukwekkend. De nieuwe 3-fase groepenkast is niet alleen technisch volledig op orde en toekomstbestendig, maar ook uitzonderlijk netjes afgewerkt. De bedrading is zo strak en logisch aangelegd dat het bijna als een kunstwerk oogt. Alles klopt: de indeling, de afwerking, de veiligheid.
Wat ik ook bijzonder vond: hij heeft extra werkzaamheden uitgevoerd die niet eens expliciet gevraagd waren, zoals het netjes integreren en corrigeren van de PV-aansluiting, of het aanbrengen van extra isolatie van kabels e.d..
Dit is geen standaard vakwerk – dit is topvakwerk.
Ik ben er oprecht van overtuigd dat deze upgrade niet alleen een verbetering is, maar mogelijk ook een gevaarlijke situatie heeft voorkomen. Dat geeft een gerust gevoel dat je niet in geld uitdrukt. Ook de kosten van het werk vielen uiteindelijk mee, niet goedkoop maar 200% waar voor je geld en veilig en garantie. Daar betaal ik graag wat extra voor, maar voel me juist een koopje te hebben gehad.
Tot slot: complimenten aan Elektricien Louwmans voor het in dienst hebben en herkennen van iemand van dit niveau. Vakmanschap zoals dit kom je niet vaak tegen.
Wij hebben hier simpelweg geluk gehad met Adel.