Persoonlijke kwaliteit in korte tijd.
Als recruiter stuur ik veel InMails via LinkedIn en het persoonlijk maken van berichten kost normaal gesproken veel tijd. Sinds ik Elvatix gebruik, gaat dat een stuk sneller zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Sterker nog, de kwaliteit is in mijn ogen een stuk beter.
De tool leest het hele profiel van een kandidaat (samenvatting, werkervaring, branches en functies) en gebruikt die informatie om een persoonlijk bericht te schrijven. Wat ik sterk vind, is dat je zelf instructies kunt meegeven voordat je berichten laat genereren. Bijvoorbeeld: begin met een verwijzing naar een recente functie en leg vervolgens de link met de rol waarvoor ik iemand benader. Maar je kunt het ook anders insteken, zoals het bericht persoonlijk laten beginnen of juist eindigen met de brug naar de vacature. Dit kun je per keer aanpassen.
Qua snelheid maakt het voor mij een groot verschil. Waar ik normaal ongeveer 5 minuten bezig ben met één persoonlijk bericht, kan Elvatix ongeveer 25 berichten in een paar minuten genereren.
Ook de flexibiliteit in templates vind ik sterk. Zo kan ik bijvoorbeeld salarisranges automatisch laten aanpassen op basis van de ervaring van een kandidaat.
Kortom: een praktische tool voor recruiters, maar ook sales personen die hun outreach persoonlijk willen houden, maar wel efficiënter willen werken. Daarom 4 sterren van mij.