Twee maanden geleden een beginnerspiano gekocht bij Emile van Leenen. Wij als leken op piano gebied zijn prima geadviseerd bij de aankoop van onze Petrof. De piano is keurig thuis bezorgd, en zo... Toon meer
Afgelopen zomer een prachtige vleugel gekocht bij Emile van Leenen. Een echt vakman met veel kennis van zaken, voelt de klant goed aan en probeert mee te denken. In tegenstelling tot veel andere ver... Toon meer
Lammermarkt 59, 2312CM, Leiden, Nederland
- 0031715891426
- info@emilevanleenenpianos.nl
- emilevanleenenpianos.nl
Passie en vakmanschap20-8-2025
De passie voor mooie muziek druipt van de winkel en de mensen af. Ik ben heel fijn welkom geheten. Ik voel me gezien in mijn behoefte omdat er uitgebreid naar gevraagd werd (piano met een grote volle klank geschikt voor het begeleiden van zang). Het feit dat ze zoveel verschillende merken hebben, geeft ook echt wat te kiezen in verschillende karakters van piano`s. Bezorging was accuraat en betrouwbaar evenals de eerste stemming. Een mooie combinatie van passie en vakmanschap.
Vakbekwame liefhebbers!
Vakbekwame liefhebbers!
Zeer vriendelijke geholpen en de piano is in een zeer goede staat afgeleverd.
Fijne zaak
Goede uitleg. Deskundige mensen. Je kunt op je gemak spelen en luisteren. Op zaterdag vaak een pianist aanwezig.
We zijn erg blij met onze piano
Blij met mijn nieuwe hybride piano!
In oktober heb ik mijn piano ingeruild voor een Kawai K300 Aures hybride piano: een 'gewone' piano met hamers, snaren en een klankbord, maar met daarnaast een ingebouwde elektronische component waarmee je de piano hard en zacht kan zetten (geluidsversterking gaat via het klankbord) of, met koptelefoon op, onhoorbaar kan spelen. Nu kan ik studeren wanneer het mij uitkomt, zonder dat de buren of huisgenoten er last van hebben. Mijn pianolerares vond me al na enkele weken een stuk beter spelen. Deze mooie piano is precies wat ik nodig had! Dank je wel voor het goede advies, Emile, en voor alle service eromheen!
pianowalhalla
Er is een paradijselijk plekje in Leiden, te weten in het mooie oude pand van Emile van Leenen. Wie daar binnenstapt waant zich in een pianowalhalla. Je ziet niet alleen piano's en vleugels, maar je voelt liefde voor muziek. En daar kom je voor. Ik ben de blijde bezitter geworden van een prachtige vleugel, daarbij deskundig geadviseerd door Van Leenen. De service is uit de kunst. Éen vingerknip als het ware en Emile staat voor de deur. Dit is ietwat overdreven, want ik woon niet in Leiden, maar het idee is duidelijk. Geweldig!
Perfecte service, prachtige gerestaureerde Naessens piano gekocht
Onlangs hebben wij een prachtige oude Naessens piano bij Emile van Leenen gekocht. Een merk dat je niet zoveel tegenkomt, wij kenden het zelf ook niet. Maar het is een geweldige piano die compleet is gerestaureerd, waardoor je een mooie combinatie van oud en ‘nieuw’ ervaart. We genieten nu iedere dag van de prachtige klanken, een feestje! Ook de aflevering met de telescoopkraan was echt fantastisch geregeld en de oude piano werd netjes bij de Kringloop winkel afgeleverd. Emile komt binnenkort nog langs om de piano te stemmen maar de service die we tot nu toe hebben mogen ervaren is top!
Een nieuwe August Förster piano!
Mijn vrouw en ik zijn erg enthousiast over de nieuwe piano van het merk August Förster die we bij Emile van Leenen besteld hebben. Dit oude en gerenommeerde merk heeft altijd prachtige instrumenten gebouwd. De fabriek staat in Löbau in Sachsen. Na de DDR-tijd kwam de fabriek in 1989 weer terug in handen van de familie Förster. En sindsdien bouwen ze daar met veel liefde en aandacht – in beperkte aantallen – ambachtelijk vervaardigde piano’s van topkwaliteit. Mijn vrouw en ik zijn in 2011 in Löbau geweest en uitgebreid rondgeleid door de fabriek. Dit jaar hebben we onze droom om ooit zelf zo’n nieuwe August Förster piano te bezitten en te bespelen laten uitkomen. Hij staat sinds juli 2019 bij ons in de woonkamer en er wordt dagelijks op gemusiceerd. Wat een prachtige klank! Warme ronde volle bassen en helder sprekende en zingende hoge tonen. Wat een precisie in de aanslag. Ik voel me ontzettend bevoorrecht en verwend met dit instrument. Zodra ik de toetsen raak word ik ertoe verleid om wat ik speel zo mooi mogelijk te laten klinken. Het gaat vanzelf… Zoals ze bij August Förster zeggen: “Kunst kommt van können…” Wat een vakmanschap en wat een liefde zit er in dit instrument! Je hoort het iedere keer weer. Toen ik naar een nieuwe August Förster piano zocht, kwam ik bij Emile van Leenen terecht. Hij is zelf een echte vakman met een uitstekende service. Iemand die goed vakmanschap naar waarde weet te schatten.
Fantastische service
Ik heb recent een piano gekocht bij Emile van Leenen. Een hele mooie zaak waar je met veel aandacht geholpen wordt. En wat een expertise!
Het betrof een gerestaureerde Steinway & Sons uit 1978. Ik heb hem mogen bekijken toen ze eraan bezig waren en toen hij klaar was werd ik gelijk gebeld om hem te horen. Eigenlijk kreeg ik pas een paar maanden later de sleutel van het nieuwe huis waar de piano nu staat en had ik geen ruimte om de piano op te slaan, maar deze buitenkans kon ik niet voorbij laten gaan. De piano mocht in de tussentijd bij Emile van Leenen blijven staan en toen het huis klaar was werd de piano thuisbezorgd en gestemd.
Al met al een combinatie van super vakmanschap met een dito service!
Anne Nieuwland
Silent Piano
Samen met mijn pianolerares ben ik naar Emile van Leenen gegaan. Ik zocht een Silent Piano voor mijn nieuwe appartement waar het voorkomen van burenoverlast een "must" was. Het bezoek aan Emile was een feestje. Mijn pianolerares bespeelde een aantal piano's zodat een goede vergelijking van klank/kleur mogelijk was. Het enthousiasme van Emile voor de kwaliteit van de Grotrian-Steinweg (silent)piano werkte aanstekelijk en nam meteen mijn zorg weg dat een Silent Piano niet dezelfde mooie warme klank zou hebben als mijn oude Thurmer piano. Vakkundig, vriendelijk en ontspannen stond Emile ons bij.
De Grotrian-Steinweg piano is inmiddels aangekomen. En Emile heeft niets te veel gezegd: het instrument heeft een mooie warme heldere klank en is een genot om op te spelen.
Miep Kruseman, Leiderdorp
Aankoop piano
Zeer vriendelijk geholpen over een aankoop tweedehands piano,de piano is voor ons zeer goed van kwaliteit ook de prijs was voor ons zeer aangenaam..Dus voor een piano adviseren wij Emile van Leenen
Uitstekende piano's van een ouderwets vakman
We hebben een jaar geleden een prachtige oudere Burger en Jakobi piano gekocht bij Emile van Leenen in Leiden. Het vakmanschap en de liefde voor piano's in dit bedrijf is groot, en de omgang van Emile met klanten is heel prettig. Onze zoon is dol op het prachtige volle geluid van deze piano, die ook grondig is gerestaureerd en daardoor heel soepel speelt. Als leuke bijkomstigheid hoorden we na de aankoop, dat de grote feestzaal op zolder van het bedrijf voor ons beschikbaar is als we bijvoorbeeld een receptie of feest zouden willen geven. Hier hebben we inmiddels een keer gebruik van gemaakt.
Wij bevelen Emile van Leenen van harte aan als u een piano gaat kopen!
Een tijdje geleden hebben wij bij Emile van Leenen in Leiden een piano gekocht. Wij zijn heel erg tevreden over de uiterst prettige wijze waarop wij geholpen werden: deskundig met uitsluitend oog voor de voor ons best passende aankoop. We kregen uitstekend advies en zijn dan ook erg tevreden met de piano. De reden echter deze aanbeveling te doen is dat ook na de koop de service onovertroffen blijkt. Bij het stemmen bleek de piano wat verder verlopen dan Emile zinde en hij heeft de piano in enkele keren weer goed op hoogte gebracht - geheel op eigen initiatief, zonder extra kosten. Wij bevelen Emile van Leenen dan ook van harte aan als leverancier!
Wat je van ver haalt is soms echt beter!!
Sinds 2,5 maand staat de gebruikte piano (Schimmel) bij mij thuis. Omdat ik onzeker was over de vochtigheidsgraad en plaatsing had ik de stemmer er gisteren voor laten komen. Aanvankelijk had ik in de rechterhand een wat schrille toon, die echter na een tijdje vanzelf was verdwenen. Ik genoot van de heldere en warme klank en de lichte aanslag. Ik speel graag en heb eigenlijk nu pas door wat pianospelen kan geven als uitdrukking van mijn gevoel.
Alex pianostemmer ging aan de slag, maar zei al na 5 minuten: hier ga ik echt niks aan doen, hij is geheel in evenwicht en mooi! Bel me over een jaar of bij klachten, nu is het echt niet nodig.Hij wilde er ook niet voor betaald worden!
Hij prees me gelukkig met het instrument qua degelijkheid en kwaliteit en klank! Ik was al trots op de piano, maar het was natuurlijk helemaal fantastisch dat bevestigd te zien door een vakman! Ik kan er levenslang plezier van hebben zo zei hij. U begrijpt dat ik hem ondanks de omruilgarantie van 5 jaar dat niet snel zal doen!
Bij de aankoop waren er enkele toetsen beschadigd, die nog zouden worden vernieuwd, bij de levering bleek het gehele klavier te zijn vernieuwd: 'het kleurverschil vond Emile toch niet mooi!'
Vanuit Havelte (drenthe) naar Leiden rijden is mijns inziens goed beloond!
Compliment voor Emile van Leenen!
Meer dan alleen een pianozaak!
Emile van Leenen is een vakman met liefde voor zijn vak en dat vindt zijn weerklank in de adviezen die hij perfect afstemt op zijn cliënten.
Toen wij onze eerste piano kochten waren we heel blij met zijn adviezen en we zullen binnenkort onze tweede piano bij hem aanschaffen.
Ook de sfeervolle concertzaal is een aanrader voor wie een kamerconcert wil organiseren.
Familie d'Angremont-Knape, Oegstgeest
Advies
Vanmorgen is Emile geweest om te kijken naar schade aan mijn piano.
De schade is niet zo groot, maar blij met zijn advies om het repareren eerst zelf te proberen.
Voor zijn komen en advies rekende Emile geen kosten.
Super!
Vakmanschap bij restauratie
Na een lange tocht op zoek naar een goede restaurateur voor onze Grotrian-Steinweg piano uit begin 1900 ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Emile van Leenen piano's in Leiden.
De piano waar het om ging is een erfstuk binnen de familie van begin 1900 die door de vele reizen over de wereld aan een grondige revisie toe was.
Na een persoonlijke kennismaking met Emile en een bezoek aan de werkplaats in zijn schitterende "winkel" in Leiden was mij al snel duidelijk dat daar vakmensen met een enorme liefde voor het vak bezig zijn.
Emile heeft aan de hand van voorbeelden laten zien wat er mogelijk is om het prachtige instrument weer in volle glorie te herstellen. Tijdens de restauratie hield Emile mij via foto's op de hoogte van de restauratie. Ook ben ik een paar keer op bezoek gegaan in de werkplaats om het vakmanschap met eigen ogen te bekijken.
Ruim binnen de afgesproken tijd is de piano weer keurig thuis afgeleverd en het resultaat is spectaculair! De piano ziet er weer uit als nieuw en de klank is fenomenaal.
Alle lof voor Emile en zijn mensen die dit voor elkaar hebben gekregen voor een zeer schappelijke prijs.
Een speciale plek
Via Elena Syssojeva, de pianolerares van onze dochter Evelien, kwamen we in contact met Emile van Leenen. Ons gevoel was meteen goed. De adviseurs bij Emile werkzaam bleken stuk voor stuk uitstekende pianisten. We hebben een aantal privéconcerten genoten op verschillende gerestaureerde vleugels. Aansluitend een concert bovenin het monumentale pand, waar we hebben genoten van optredens van getalenteerde studenten van Elena. Daarna volgde overleg met Emile. De liefde voor het vak zoals hij het in de praktijk uitoefent, namelijk het restaureren van oude piano's en vleugels met respect voor de authenticiteit van de instrumenten, straalt van het bedrijf af. Emile laat zien wat er te koop is en geeft je alle informatie die voorhanden is. In een tijdsbestek van een aantal weken hielp hij ons tot de juiste beslissing te komen. Het is een volledig gerestaureerde vleugel van meer dan honderd jaar oud geworden. Wat een prachtig instrument. Voor ons is zijn bedrijf een inspirerende plek, waar mensen die iets met muziek hebben samenkomen. Een absolute aanrader.
Degelijk en authentiek
Emile van Leenen is één van de twee bedrijven waar ik stage loop voor mijn opleiding pianotechniek. Het bedrijf heeft een statige, authentieke uitstraling (het is gevestigd in een monumentaal pakhuis in Leiden), en er werken een hoop gepassioneerde mensen die zorgvuldig alle binnengekomen oude instrumenten weer in ere herstellen. Wat mij het meest opvalt binnen zijn bedrijf zijn de zorgvuldig georganiseerde werkplaats, de prettige atmosfeer, en de prachtige concertzaal. Bovendien zijn er mensen met verschillende specialismes aanwezig en daar profiteer ik enorm van. Leuk om te zien dat er ook veel klanten enthousiast zijn over dit bedrijf!
Deskundig, vriendelijk en liefde voor het vak
Op zoek naar een goede 2e hands piano bij Emile van Leenen terechtgekomen. Al in het telefoongesprek over een Ibach occasion merkten we de liefde voor het vak met piano's.
In Leiden worden de piano's in een heel mooi pand getoond en was er alle tijd om ons te informeren over de werkplaats en het wel en wee rond een occasion piano. De aanwezige stagiair (tevens pianoleraar) speelde prachtig piano en liet ons de verschillen tussen divere typen piano's horen en durfde ook aanwijzingen te geven op ons eigen spel. Resumerend hebben wij een zeer goede en plezierige indruk van het bedrijf van Emile van Leenen gekregen. Hans & Yvonne
Een feest
Als oudere jongere van 50 jaar begonnen met pianoles en een bijzonder goed gestemde Schimmel van Emile van Leenen. En nu, na 3 drie jaar, overgestapt naar een werkelijk fantastische Grotian Steinweg. Uitstekend advies, geen haast; de kennismaking met de piano's of vleugels vindt plaats in een omgeving waar vakmanschap, schoonheid en vooral muziek de boventoon voeren. De Grotrian is gedurende ruim 2 maanden bij Van Leenen op locatie gerestaureerd, en ieder bezoek aan het atelier / de winkel was even plezierig; soms was er een kwintet aan het oefenen in de bovenzaal. Inspirerend.