Afrader, slechte energie leverancier
Ik heb zeker 12 jaar geleden telefonisch contact gezocht want ik liep elke keer maar 1 maand achter. Ik wilde dat inlopen door extra te betalen. Ik had op enkele herinnering nooit aanmaningen of dreigement dat ze zouden afsluiten ontvangen, zo ver ging het niet, maar ik betaalde de huidige maand elke keer 1 maand later blijkbaar.
Die achterstand wilde ik dus netjes inlossen en had 3/4 er van betaald.
Alles was telefonisch geregeld, en ik zou de gemaakte afspraak per post ontvangen. en resterende 1/4 deel plus eventuele administratie kosten zou ik volgende maand betalen en was ik helemaal bij.
Bleek die mevrouw mijn contract stop te hebben gezet, want i.p.v. bevestiging van afspraak kreeg ik van Liander een bericht dat ik binnen 2 weken een nieuwe energieleverancier moest regelen.
Die heb ik gelukkig kunnen regelen, het was nog winter en koud en wilde niet met mijn kinderen zonder gas of stroom komen te staan.
Ik heb met E-on gebeld en gevraagd wat er mis was gegaan en dat ik dat met diens collega had geregeld. Ze bleven stellig beweren, terwijl ik alle corespondentie voor me had, want ik hield mijn administratie goed bij, dat zij in hun recht staan dit te mogen doen, maar het zouden onderzoeken, ik heb gezegd dat ik tot de uitslag van onderzoek e.d. het rest bedrag dan open laat staan.
Niks meer vernomen, zowel via post niet als digitaal, en 1,5 jaar later kreeg ik ineens een brief van intrum Justitia dat er een bedrag bij e-on open stond en ik niet reageerde op de correspondentie (kon ineens niet meer inloggen bij e-on na die brief, dus kon niet meer bewijzen dat er geen correspondentie na laatste telefoongesprek was.) Bedrag bleek oorspronkelijk bedrag inclusief administratieve kosten, ik heb alles netjes naar inrtum doorgestuurd dat ik nog steeds wacht op uitslag van onderzoek en bewijs dat ik 3/4 al had betaald. Het bleek dat Intrum het openstaande bedrag van e-on had overgekocht.
Al met al een duidelijke afrader nooit met e-on in zee te gaan.