2,7

Slecht

Ultrasensitive samenstelling gewijzigd? Mijn huid blijft vervellen!

Al jaaaaaren gebruik ik van Eucerin de Ultrasensitive gezichtscrème voor de droge huid. Ik zwoer erbij, eindelijk geen gekke uitslag rond de ogen, jaar in, jaar uit. Positieve reviews geschreven, zodat mensen met aanleg voor allergische reacties op van alles en nog wat, er misschien ook baat bij zouden hebben.

Maar er lijkt iets veranderd te zijn aan de samenstelling; sinds een paar jaar ongeveer koop ik Eucerin online, bij bekende online drogisterijen. Vaak ver beneden de verkoopprijs in de winkels. Heel fijn natuurlijk, maar..... sinds een jaar ongeveer gebeurt er het volgende: overal waar ik de crème opsmeer (gezicht en hals) en nergens anders op mijn lichaam, komen er allemaal velletjes los. Ik smeer mijn gezicht en hals in en waardoor het komt weet ik niet, maar als ik dan enkele minuten later over mijn huid wrijf komen er allemaal rulletjes los, alsof je vervelt!! Ik heb een klacht ingediend bij Eucerin, zij willen het wel onderzoeken, maar dan moeten ze foto's hebben van zowel het product van alle kanten, als data van aankoop etc. Begrijp ik wel, maar mijn vraag of de samenstelling is gewijzigd is toch makkelijker te beantwoorden, zou je denken? Helaas kan ik niet meer terugkijken hoe de samenstelling was, ongeveer een jaar geleden. Zou de goedkopere prijs samenhangen met deze veranderde samenstelling? Wordt het product elders gemaakt, in een land waar de productie goedkoper kan en daarmee ook de samenstelling er de dupe van is geworden? Ik heb elders gelezen dat er in de zonnebrandserie in de samenstelling iets is gewijzigd, waardoor er ongeveer dezelfde klachten optreden als die ik ervaar (klacht op Reddit gelezen en beantwoord door een gebruiker uit Noorwegen)

They did at some point reformulate, seemingly to remove/replace homosalate and octocrylene, at least here in Norway.

Is er sprake van een niet aangekondigde wijziging in de samenstelling? Productie?

Eucerin, kunt u dit eerlijk beantwoorden? Er is nl echt beduidend verschil. En anders moet ik toch overstappen naar een andere crème. Ik heb nu niet meer de sensatie die ik beleefde en die mijn huid zo'n goed deed. De reden waarom ik het kocht is verdwenen.

Een trouwe afnemer.

31 december 2025

aquaphor van eucerin

Ik gebruik de aquaphor van eucerin. Super fijn spul. Maar na een tijdje ging de fles kapot waar het in zat aan de bovenkant. Er zat nog heel veel in dus ik vond het nogal zonde. Dat heb ik laten weten aan eucerin. Ze zeiden gelijk dat dat niet de bedoeling is en dat ze het batchnummer nodig hadden. Ik kreeg daarna geen reactie. 1 dag later kreeg ik een pakketje met een nieuwe tube. Echt enorm goed! Echt zo fijn dat ze dat zo belangrijk vinden.

29 augustus 2025

veranderde samenstelling eucerin atopi control gezichtscreme

Ik gebruik al heel lang van Eucerin de atopi control gezichtscreme tot volle tevredenheid, echt super.
Helaas reageer ik allergisch op de nieuwe formule van deze creme. Dit uit zich door opgezwollen ogen en daarnaast vind ik dat deze formule minder lekker uitsmeert. Ik baal ontzettend om weer op zoek te moeten gaan naar een geschikte creme voor mijn huid. Eucerin waarom deze creme veranderen die al zolang supergoede recensies krijgt? Jammer, jammer.

4 januari 2025

Zonnespray en after-sun

Ik heb deze zomer de zonnespray 30 en de after-sun gebruikt. Ik had meteen een allergische reactie. Mijn gezicht was zo opgezwollen dat ik naar spoed ben moeten gaan. Heb een mail gestuurd naar Eucerine maar geen reactie. De dermatoloog zou wel willen testen aan welk bestanddeel van hun producten ik allergisch ben.

11 juli 2022

Product niet gekregen en ook geen geld terug.

Ik heb de Eucerin DermaPure reinigingsgel ongeveer 3 weken geleden besteld. Ik heb betaald voor het product, maar geen bevestigingsmail gekregen. Ik kon ze niet bereiken via het contactformulier van hun website. De website gaf aan dat mijn emailadres niet klopte. Ik heb meerdere emailadressen geprobeerd en ook bij deze emailadressen werd er aangegeven dat ze niet kloppen. Uiteindelijk contact opgenomen met Beiersdorf. Zij gaven aan het probleem op te lossen. Tot op heden heb ik niks van ze gehoord. Het is mij 2 weken geleden toch gelukt om het contactformulier van Eucerin in te vullen. Ik heb aangegeven dat ik mijn geld terugwil en dat ik het product ergens anders ga bestellen. Ik krijg zo'n stom reactie van de medewerker dat ik niks heb besteld en het product opnieuw moet bestellen. Ik stuurde een email terug dat ik wel iets had besteld en ik heb de afschriften meeverzonden. Tot op heden niks vernomen. Ik heb vandaag weer een mail gestuurd, maar ik ben bang dat ik mijn geld niet terugkrijg. Ik denk ook dat ik geen reactie terugkrijg. Ik ga hier NOOIT meer bestellen. Ik voel me echt opgelicht door het bedrijf, terwijl ik superfan ben van de producten. Echt jammer dit.

7 juli 2022

Ultra sensitive gekocht voor mijn droge…

Ultra sensitive gekocht voor mijn droge gezicht dat ging redelijk. Vraag om advies bij het bedrijf krijg reactie ga atopie gezicht creme gebruiken (vooral om de ogen moest dat beter zijn). Proef monsters hebben ze niet (vreemd) heb erg weinig geld en een hele moeilijke huid. Nog een verpakking gekocht 20 +20 euro met een weekbudget van 50 euro :( Meteen na het smeren brand, ruikt vies, rood en zwaar geirriteerd gezicht en om de ogen. Meteen er weer afgehaald en de andere zalf weer erop maar nu irriteerd die ook en die plekt enorm. Geantwoord op hun reactie en tsjaa geen enkel reactie wat een piep bedrijf en wat een piep advies aan en voor mensen met een gevoelige probleem huid.. BAH

9 april 2022

Is dit jouw bedrijf?