Helaas kan ik mee aansluiten bij een aantal voorgaande reviewers. Onze ES9000 gaf ook de geest na 2 zomers gewerkt te hebben. Buiten garantie , dat wel. Maar er wordt geen enkele service / a... Toon meer
Net als onderstaande revieuw, een zeer slecht product. Het gaat om de Evolar houten airco bescherm kap. Verf bladdert eraf en de bovenkant zijn van zeer dunne 5mm dikke plankjes welke helemaal kr... Toon meer
Medio vorig jaar hebben we een omkasting voor onze warmtepomp gekocht bij Evolarshop. Deze was niet goedkoop, kostte bijna €400,- Na nog geen driekwart jaar valt het hout uit elkaar, splijt en ziet d... Toon meer
Een refurbished terrasheater
Een refurbished terrasheater besteld, snelle levering, echter was deze gedeeltelijk kapot. Telefonisch besproken, de volgende dag kosteloos een nieuwe bezorgd gekregen! De oude konden we retour sturen/brengen of afvoeren. Prima keuzes.
slechte communicatie, onbetrouwbare toezeggingen en onterechte kosten
Wij hebben bij Evolar voor circa €10.000 aan airco’s ingekocht vanwege een zeer urgente levering. Deze urgentie is meerdere keren telefonisch én per mail duidelijk gecommuniceerd.
Op vrijdagochtend werd ons telefonisch bevestigd dat de levering om 12:28 zou plaatsvinden. Een track & trace werd echter niet gedeeld. Na meerdere mails en telefoontjes (zonder enige reactie) was er om 14:00 uur nog steeds niets geleverd en geen enkele terugkoppeling ontvangen.
Omdat dit onze eerste bestelling bij Evolar was en de communicatie volledig uitbleef, ontstond serieuze twijfel. Wij hebben daarop zelf contact opgenomen met de vervoerder, die aangaf dat de levering helemaal niet gepland stond voor vrijdag, maar pas voor maandag.
Aangezien wij de airco’s diezelfde vrijdag nodig hadden, hebben wij de order geannuleerd en elders ingekocht. Pas na de annulering werden wij binnen vijf minuten gebeld door de directeur met de mededeling dat de zending “nu werd geladen” — wat bevestigt dat de levering nooit onderweg was.
Vervolgens is onze herhaalde vraag om een bevestiging van de annulering onbeantwoord gebleven. Een week later ontvingen wij drie creditfacturen waarbij zonder enige onderbouwing €175 per factuur werd ingehouden als “aanpassingstoeslag”. Deze kosten zijn nergens terug te vinden in de algemene voorwaarden, waarin juist staat dat annuleren kosteloos is.
Als extra teleurstelling heeft de eigenaar van Evolar ook nog een negatieve review bij ons bedrijf achtergelaten, wat wij als onprofessioneel en ongepast ervaren.
Kortom: slechte communicatie, onbetrouwbare toezeggingen en onterechte kosten. Op basis van onze ervaring kunnen wij Evolar helaas niet aanbevelen.
Beschadigde kast ontvangen via een…
Beschadigde kast ontvangen via een partner. Oplossing duurde meer dan 2 maanden. Daarbij veelvuldig zelf contact opgenomen en oplossingen aangedragen. Dit gun je geen enkele klant
Levert niet
Ik heb op 10 juli een airco besteld. Die zou week 34 binnen zijn.
Factuur moest ik zelf nog achteraan mailen
Na contact in week 34 werd de levertijd ineens week 39, toen 41 en nu in week 41, 3 maanden na bestellen heb ik nog steeds geen airco.
Ik had contact met de klantenservice en die mailde dat ik...de klantenservice moest mailen...snap jij het nog?
Mail naar de klantenservice gestuurd dat ik het geld terug eis, en natuurlijk krijg ik daar al de hele week geen reactie op.
Update: na bellen en lang wachten werd ik eindelijk te woord gestaan door een vriendelijke dame die gelijk regelde dat mijn geld terug kwam. En dat kreeg ik een paar dagen geleden ook.
Zeer slechte ervaring met Evolar!
Ontzettend slecht bedrijf. Ik wou dat ik minder dan 1 ster kon geven.
Airco omkasting besteld en ook geleverd. Deze paste niet goed (Niet de schuld van Evolar, overigens), maar ik belde met de klantenservice of ik hem kon terugsturen en een nieuwe bestellen.
Zo gezegd, zo gedaan.
Voor het teruggestuurde kast zou het geld binnen 14 dagen teruggestort worden.
Bijna twee maanden verder en na meerdere malen per week contact met Evolar (Wat ook heel moeijlijk is, als je al iemand te spreken krijgt) nog steeds het geld niet teruggestort.
Allemaal excuses waarom het niet lukt en loze beloften over hoe dit dan binnen enkele dagen opgelost gaat worden.
Krijg ook niemand anders dan klantenservice te spreken die niets kan betekenen anders dan het bericht doorzetten naar administraite of directie (!)
Ik heb het gevoel dat ik bestolen word door dit bedrijf.
NOOIT iets bestellen bij Evolar want ze komen GEEN belofte na!
€1000 weggegooid. Niet kopen.
Voor zo'n €1000 verwacht je toch echt iets beters. Vorig jaar doorlopend foutmeldingen, die moet je in eerste instantie zelf maar op zien te lossen met de handleiding. Lastig, want de stem die de fout-codes uitspreekt is slecht verstaanbaar (zwaar accent). Geen monteurs te vinden die eventueel kunnen helpen. Bellen heeft meerdere keren geresulteerd in 1 tot zelfs 2 uur wachttijd (waar het bandje zegt 10-15min), om vervolgens wanneer je dan eindelijke aan de beurt bent de verbinding te verbreken. Emails wordt niet op gereageerd. WhatsApp 1 op de 4 pogingen. Dit jaar (er zat 3 maanden tussen 1e poging en uiteindelijke reactie) wederom foutcodes en uiteindelijk werkt hij niet meer. Is ook niet te repareren. Uiteindelijk krijg je iemand via whatsapp die niet kan helpen want hij is uit de garantie. Kortom: je koopt een evolar voor maximaal 2 jaar, je moet een doe-het-zelf mentaliteit hebben bij problemen, en dan moeten we het maar niet hebben over hoe effectief en lang hij echt koelt.
(na 4 mnd) nog geen reactie op vragen contactformulier
In juni een contactformulier ingevuld aangezien mijn mobiele airco niet meer werkt. Volgens de site duurt het maximaal 3 werkdagen dat je een bericht krijgt. Wanneer dat niet zo is en je een reminder stuurt, wordt je aanvraag weer onderaan de lijst geplaatst staat er vervolgens.
Na 2 maanden nog totaal geen reactie ontvangen, dus wanneer ik nu naar de status ga vragen, kan ik minimaal weer 2 maanden wachten totdat ik een reactie krijg en mogelijk nog veel langer. Belachelijk gewoon.
Dus zeer slechte klantenservice!
31-10-2025 aanvulling:
Een mail gestuurd met de vraag wat de stand van zaken is, aangezien ik nog geen reactie had ontvangen. Een mail terug gekregen waarin men aangeeft dat het druk is en dat men binnen 3 a 4 werkdagen reageert. Inhoudelijk dus weer geen antwoord op mijn vraag en ik word vervolgens afgewimpeld. Na 4 maanden dus nog steeds geen fatsoenlijke reactie. Men is te druk met het afwimpelen van klanten die dure producten hebben gekocht. Daar heeft men wel tijd voor.
Oplichters
Oplichters! 2 airco's besteld, voldoen niet.
Gebeld, diverse malen gemaild om een retour formulier, nu een week later nog steeds niets ontvangen en op mails geen reactie.
Doe het maar niet!!
Gewoon waardeloos! Maar wel stunten op de website met een score van 7.1, 1.9 zul je bedoelen. Alle kanten benaderd van de klantenservice formulier, mail, whatsapp en telefonisch contact voor een retourformulier… zit nog te wachten en straks is de retourtermijn voorbij en dan kan ik fluiten naar mijn centen let maar op! Amateuristische bende daar, spijt dat ik een bestelling geplaatst heb. TIP! Niet bestellen daar.
Eerst ging het moeizaam met retour…
Eerst ging het moeizaam met retour sturen, nu 14 dagen na retour sturen nog steeds geen geld terug
Na 2 maanden onvolledige bestelling
Twee producten op voorraad besteld; een airco omkasting en de poten voor de omkasting.
Het eerste deel van de bestelling werd pas na twee weken bezorgd. Een veel gehoord excuus is "de externe bezorgdienst heeft vertraging", afspraken worden niet nagekomen en toegezegde leverdatum klopt niet. Op de website wordt groot geadverteerd met vandaag besteld en morgen bezorgd. Prima dat het wat later is (enkele dagen maakt weinig uit) alleen misleid de klanten niet en neem de verantwoordelijkheid i.p.v. steeds dezelfde excuus te gebruiken.
Na twee maanden is de overige deel van de bestelling nog altijd niet bezorgd. Op e-mails wordt niet gereageerd. Ik kan het zeker niet aanbevelen!
1 ster is er 1 teveel
1 ster is er 1 teveel.
Mijn zoon kocht een refurbished airco van Evolar, de ES 9000, voor 795,00. Voor aankoop telefonisch contact gehad, is dat een goed model, kunnen we problemen verwachten anders dan bij een nieuwe, nee zo goed als nieuw. We zijn 14 maanden verder en de airco doet helemaal niets meer. Ze kunnen niets voor ons betekenen en geen garantie want 14 maanden i.p.v. 12 maanden. Duur geintje 800,00 over de balk in 14 maanden en geen airco meer! Volgens mij heeft een apparaat een te verwachten levensduur en die mag toch hoop ik langer zijn dan 14 maanden.
Stop met kopen bij Evolar
1 ster is nog te veel. Als beginnend ondernemer airco aangeschaft bij Evolar voor 995 euro.
Vanaf dag 1 problemen gehad . 2 keer om moeten ruilen nog steeds niet goed en weer kapot, nu zeggen dat garantie is verlopen terwijl dat ding nooit gemaakt is geweest,
Bellen mailen via whats-up ze reageren nergens meer op en zijn niet bereid om de zaak te schikken.
Stop a.u.b. met Evolrar zij maken kleine ondernemers waarvoor 995 euro heel veel geld is kapot met Chinese apparatuur die niet werkt en de arrogantie en service is tenenkrommend zij denken onaantastbaar te zijn door klanten gewoon uit te lachen en te negeren, maar hoop dat ooit zij zullen beseffen dat een klant moet worden gekoesterd en geld niet maatgevend moet zijn voor je bedrijf en als er een probleem is dat oplossen
Binnen 5 minuten geholpen
Ik belde op een vrijdag rond half 5, had maar 1 wachtende voor me, de dame aan de lijn was meedenkend en vriendelijk en had direct mijn verzoek doorgevoerd. Top.
Zeer onbeschoft!
Zeer onbeschoft personeel aan de telefoon, en de verbinding werd verbroken!
Moeilijk contact te krijgen
Ik was aan het twijfelen of ik een 3 of 4 zou geven. Een eerlijke review is natuurlijk op z'n plaats.
Bij Evolar heb ik twee airco's besteld om te kijken welke van de airco's nou het beste was voor mij thuis. Maar om contact te krijgen om informatie te krijgen over retour was echt lastig. Dat gezegd te hebben, eenmaal telefonisch contact (45 min wachttijd) is het wel netjes afgehandeld via de mail. Ze rekenen wel 60 euro voor retour dus ik ga het zelf terugbrengen. Misschien handig om dit te vermelden op jullie website.
Echter heb ik via Whatsapp 3 keer hun proberen te benaderen maar kreeg een digitale assistent die eigenlijk niets voor me deed. De mail is niet van toepassing aangezien ik net heb gemaild.
Conclusie: heb geduld en besef dat we midden in de zomer zitten. Als je op alle vlakken echt geen contact met hun krijgt dan snap ik volledig dat je in je volledige recht bent om te klagen.
Wel een tip voor Evolar: zorg ervoor dat je extra medewerkers heb in de zomerperiode. Sommige mensen (waaronder ik) betalen achteraf met Klarna en als jullie niet tijdig kunnen reageren, zitten je klanten met de gebakken peren terwijl ze tijdig hebben gecommuniceerd.
Bedankt voor de goede afhandeling
Waardeloos bedrijf… airco omkasting…
Waardeloos bedrijf… airco omkasting online besteld, na enkele maanden hout krom en verf losgelaten. Geen reactie op emails, oplichters!
gewoon een slechte airco
gewoon een slechte airco, mijn Delonghi van 10 jaar geleden is nog beter, elke x is deze mobiele airco airco oflline door oververhitting van een slang? . heb er 900 euro voor betaald, ik zeg oplichters........
Ik heb gelukkig een prima ervaring
Ik heb gelukkig een prima ervaring. Had mijn airco niet de volgende dag binnen.
Bedrijf gebeld en was binnen 5 min aan de beurt. Kreeg keurig door wat de status was van mijn bestelling. Woensdag bestelling geplaatst vanmorgen grote vrachtwagen voor de deur.
Klok heet het bedrijf dat kwam bezorgen. Keurige chauffeur en mijn pakket kwam echt netjes de truck uit. Niet van die beschadigde pakketjes die uit DHL busje komen.
Ik was wel ff bezorgd omdat ik reviews van andere zag hier. Maar daarom ook ff deze review.
Ik ben tevreden.
Piet
Heb een airco besteld niet tevreden en…
Heb een airco besteld niet tevreden en wil graag retourneren 2 mailtjes gestuurd reactietijd ( 3 werkdagen ) ik zit nu op 6 werkdagen. Ik probeer ze telefonisch te bereiken maar ook dat lijkt zeer moeilijk vorige keer 37 minuten in de wachtrij kwam binnen op plek 9 uiteindelijk opgehangen omdat ik geen tijd meer heb nu op dit moment bel ik weer kwam binnen op nummer 2 ben nu 11 minuten aan de lijn en sta nog steeds 2. Evolar ? Gaat er wat mis ? Ik geef een update als me retour eindelijk gelukt is maar geen aanrader dit…