Bedrijfsgegevens

1. Kookwinkel
  2. Keukenvernieuwer

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

4 million.

3 sterren
2 sterren
1 ster

Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot

Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Bad customer support !

I have also had a bad experience with the support in Sweden.

I have been experiencing an issue with the kitchen fan for almost 3 years. The filter net has loosened, and the edges are not tight or properly secured. This makes it difficult to remove and clean the filter, and during the process we have even injured our fingers.

However, the support representative kept insisting that this issue does not affect the functionality of the filter or the fan, and therefore the case os closed. I find it very strange that a product issue causing customers to injure themselves is not being taken more seriously.

I expected better customer service from Franke support, especially regarding such a small and inexpensive part. More understanding, politeness, and willingness to help would have been appreciated.
Product: 330.0657.418 – FLÄKT FVAD A90 SVART MATT, Franke Futurum.

13 mei 2026

Tar inget ansvar

Otroligt dålig kundservice. Otrevlig kvinna på telefon som insisterar på att det är fett i köksfläkten och det därför slutat fungera. Vi anlitade en av deras rekommenderade tekniker och det visade sig att det var fel på deras komponenter, vilket de nu inte tar ansvar för. De hänvisar till hemförsäkring för reklamationsärende. Totalt inkompetenta.

10 september 2025

Rena rama skiten

Rena rama skiten ! Sög inget när vi satt upp den... tog bort filtret... o fick en glödande motor i handen, två dagar senare skickade dom ut en kille som bytte motorn.. flapparna öppnar sig inte så dom får stå öppna hela tiden.. normalt så steker man kanske på plattan längst ner till vänster... även om fläkten står på högsta så går stekoset rakt upp i lampan pga att franke verkar tro att man bara använder plattorna längst upp... med tanke på var dom har placerat filtret.. tacka vet jag selecta... dom har filter över alla fyra plattorna! Min hyresvärd som naturligtvis köper billigt standard.. med dom andra vi fått har varit kanon...så.. jättemånga --------- från mig!!

30 juli 2024

Sämsta fläkten

Sämsta fläkten, det låter så högt att vi måste ha hörselskydd, går inte att para med varandra när vi ska laga mat. Har kontaktat Franke utan att ha fått ersättning eller hjälp utan enligt dem är allt som det ska dvs. världens sämsta fläkt isåfall.

11 augustus 2024
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Har köpt en spisfläkt som inte går att…

Har köpt en spisfläkt som inte går att göra rent.
Köksfläkt F600 D28 60cm vit Franke
När vi köpte lovade försäljaren att det var lätt att ta ner och göra rent fläkthjulet. Tom diska i maskin. Det var ett krav från vår sida att detta skulle gå. När vi inte hittade någon bruksanvisning så lovade säljaren att det gick lätt.
Efter att vi försökt själva gick det inte alls att ta bort fläkthjulet. När vi försökt lossa muttern så satte vi tillbaks den och nu funkar inte fläkten.
Mycket dåligt att ha en dyr fläkt som inte går att göra rent.

4 augustus 2024

Frankes köksfläkt: Spisfläkt 1200B-10

Felet är att denna köksfläkt är felkonstruerad från början. Jag har haft en köksfläkt av annat märke förut som har fungerat bra ända tills skjut-reglaget gick sönder. Jag köptre Franke-fläkten trots att jag kände mig lite tveksam till själva konstruktionen med att själva utsugs-delen hängde ner en bit, men tänkte att Franke självfallet hade provat den och att den borde fungera bra.
Det visade sig dock att mina farhågor besannades. Kanten från själva utsugs-delen som hänger ner gör att matos och ånga från kokande vatten studsar mot kanten och far ut åt antingen den ena eller den andra sidan. Bara en liten del dras in i fläkten.
På bilden har jag visat vad som sker genom att koka ägg, den nedhängande kanten förhindrar att vattenångan dras in i fläkten. För att förtydliga problemet hade jag inget lock på ägg-grytan. Som ni ser på bilden lyser den gröna lampan för att jag har valt starkast möjliga utsug (nr. 3). Jag har här med bild tydligt påvisat ett grundfel i själva konstruktionen som gör att dessa Franke-fläktar blir mindre effektiva än konkurrenters när det kommer till användning i ett hem.
Konstruktören har förmodligen tänkt att fläkten drar bättre om själva fläktutsuget kommer längre ner. Eftersom han/hon därmed har skapat en vägg som till stor del förhindrar att oset når fläktutsuget visar att hen har tänkt fel. Kanske gör eventuella köpare av fläkten samma tankevurpa som konstruktören. Jag har haft en e-mail-brevväxling med kundtjänst på Franke, hon har gång på gång försökt att förlägga felet hos mig och har inte, trots min begäran, vidarebefordrat mitt brev till någon konstruktör/ingenjör. Nu ska jag kassera denna fläkt samt utsugsrör och köpa en köksfläkt från IKEA. Mer än 3500 kr är bortkastade. Jag kan tyvärr inte publicera bilden här. Franke är redan informerad om felkonstruktionen

13 april 2023
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Utmärkt service

Har en Franke 1200B fläkt. Behövde ett extra filter. Skickade ett epost och fick svar direkt om pris etc. som sedan skickades samma dag. Utmärkt service och ett bra pris jämfört med andra firmor. Tack Emma och Maria.

28 januari 2022

Is dit jouw bedrijf?

Gratis account aanmaken

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.