Versterking huis in aardbevingsgebied Groningen
Ik woon in het aardbevingsgebied van Groningen. In 2022 was het na jaren eindelijk zover en ging het traject van versterking van start. Ik kreeg een aannemer toegewezen, daar had ik zelf geen stem in. Na jaren van loze beloftes door de betrokken instanties en politiek was ik achterdochtig geworden naar alles wat met de bevingen en versterking te maken had. De projectbegeleider van Geveke had het niet gemakkelijk met mij. Nadat ze begonnen waren, ik woonde zelf in een wisselwoning, zat ik er bovenop en controleerde alles. Na verloop van wat tijd kreeg ik meer vertrouwen, de communicatie was helder en prettig, ik werd overal over bij betrokken en er werd, waar mogelijk, rekening gehouden met mijn wensen. De timmermannen, schilders en stukadoors etc. leverden mooi vakwerk. Ging er dan nooit iets fout? Jazeker wel, mijn huis is op de steunmuren na bijna volledig gestript en weer opgebouwd, dat is een ingewikkelde klus die verrassingen kent. Dus er ging wel eens wat mis, maar het is altijd in goed overleg opgelost. In de loop van de 8 maanden dat er in mijn huis is gewerkt heb ik de de werkers en projectleider goed leren kennen en vertrouwen. Mijn huis is in maart 2023 weer opgeleverd, de klus was klaar en ik tevreden met hoe het was gegaan. Tot zover is er eigenlijk gebeurt wat je mag verwachten van een aannemer. Dan in november 2023 raast er een storm over het gebied waar ik woon. Mijn blokhut wordt door de wind meegenomen en het dak komt op het dak van mijn huis terecht. Lang verhaal kort, dik €30.000 schade aan huis en dak. Het is een zaterdagavond laat. Ik weet niet wat ik moet doen en bel de projectleider van Geveke, de volgende dag, zondagochtend heel vroeg zijn er 5 man van Geveke om de schade zover te herstellen dat het niet zou gaan lekken. Later heeft de projectleider ook de schade voor mij besproken met de schadedeskundige van de verzekering en is de schade ook door hun gedaan. Ook de bouw van mijn nieuwe tuinhuis is door Geveke gedaan en ik ben ook hier weer blij en tevreden.
Mijn beeld van aannemers was niet positief, zacht uitgedrukt, maar hersteld waar het dit bedrijf betreft. Ik zou Gevekebouw met een gerust geweten aanbevelen aan iedereen die aannemer nodig heeft. Zeker ook als het versterkingen in het aardbevingsgebied in Groningen betreft.
Dit verhaal betreft de periode tussen oktober 2022 en juni 2024.