1. Cadeauwinkel
  2. E-commerceplatform
  3. Wenskaartenwinkel
  4. Kaartenwinkel

GIGEL is een geld-enveloppe voor het digitale tijdperk. Stel je voor dat je een digitaal cadeau geeft dat veilig, feestelijk en persoonlijk is. Met GIGEL kun je om het even welk bedrag geven en het als een echt geschenk laten voelen. Geen verjaarde cadeaukaarten, retouren en last minute shopping trips meer. Met de GIGEL app creëer je een origineel en verrassend cadeau waar iemand echt iets aan heeft! Garantie voor een glimlach op het gezicht van zowel gever als ontvanger!

3,1

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Als ontvanger moet je info delen en €0,01 betalen

Slechte ervaring als ontvanger van een Gigel cadeau via whatsapp. Ten eerste, je ontvangt een link van iemand die je feliciteert, moet je eerst een account aanmaken om je geld te claimen. Ik wil mijn gegevens helemaal niet delen. Daarna moet je ook nog €0,01 betalen ter verificatie van je IBAN. Je moet dus veel data delen om je geldbedrag te claimen, welke je ook niet direct uitbetaald krijgt.

Alsof je op een verjaardag komt, een envelopje wilt geven aan de jarige, maar eerst alle gegevens gaat uitvragen en €0,01 als betaling. Omgekeerde wereld, niet leuk om te krijgen.

En tot slot, ook nog een matige animatie uit het jaar 2000 waar de gever €2,99 voor betaald heeft, voor enkel een whatsapp linkje.

Ik wacht tot mijn geld er is en verwijder dan direct mijn account. Lachertje ...

10 juni 2025
Logo GIGEL

Antwoord van GIGEL

Wat jammer dat je de ervaring als ontvanger van een GIGEL niet als positief hebt ervaren. We begrijpen dat het even wennen kan zijn om geld digitaal te ontvangen via een cadeaukaart.

Bij GIGEL staat veiligheid voorop. Daarom vragen we bij het claimen van een bedrag om eenmalige verificatie van het IBAN, zodat het geld op de juiste plek terechtkomt. Goed om te weten: die verificatie kan ook gratis, de €0,01 optie is een van de methoden, maar niet verplicht.

Daarnaast worden jouw betaalgegevens níét gedeeld met GIGEL. Wij hebben daar zelf geen toegang toe. De verwerking verloopt volledig via onze betaalpartner Online Payment Platform, die in Nederland onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank.

De digitale kaart die je ontvangt is bedoeld als modern en feestelijk alternatief voor een fysieke cadeaubon. De €2,99 is de verzendbijdrage voor de digitale ervaring die de gever heeft gekozen, inclusief ontwerp, veiligheid en hosting.

We vinden het jammer dat je het zo hebt ervaren. We nemen je feedback mee in onze doorontwikkeling en hopen dat je het bedrag inmiddels veilig hebt ontvangen. 💛

Snelle service

Ik had wat problemen met mijn bankrekening, maar ben erg goed en snel geholpen door Marieke. Goed geregeld! Leuk cadeau om te ontvangen :)

18 februari 2025

1x gebruik gemaakt van de app

1x gebruik gemaakt van de app, alleen maar ellende. Ontvanger moet eerst 0,01 cent laten afschrijven van zijn rekening en dan wordt bedrag overgemaakt. Nu na 2 weken heeft ontvanger nog steeds geen geld en na heen en weer gemail met Gigel moet ontvanger eigenlijk op link klikken en iets verifieren om zijn geld te krijgen. Geen doen zo, heb gevraagd of ze mijn geld terug kunnen storten maar ook daar zit ik al dagen op te wachten. Nooit meer Gigel voor mij.

9 januari 2025
Logo GIGEL

Antwoord van GIGEL

Beste Esther,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je ervaring te delen. We vinden het ontzettend jammer om te lezen dat je niet tevreden bent met onze service. Ik begrijp dat deze situatie frustrerend voor je is, en ik wil je verzekeren dat we er alles aan doen om dit op te lossen.

Bij GIGEL staat veiligheid voorop, en daarom is het proces zo opgezet dat het cadeaubedrag alleen door de juiste persoon kan worden opgehaald. Dit betekent dat de ontvanger eenmalig zijn rekening moet verifiëren. We begrijpen dat dit soms extra stappen betekent, maar dit is nodig om ervoor te zorgen dat jouw cadeau veilig en betrouwbaar is.

Wat betreft de terugbetaling: deze is al in gang gezet via onze betaaldienstverlener. Normaal gesproken duurt dit enkele werkdagen, maar ik zie dat het langer lijkt te duren dan verwacht. Ik heb dit direct opnieuw uitgezet en blijf dit volgen totdat het opgelost is.

Nogmaals mijn excuses dat jouw ervaring niet vlekkeloos is verlopen. We waarderen jouw feedback en gebruiken deze om onze processen verder te verbeteren. Als je nog vragen hebt, kun je mij altijd rechtstreeks mailen op het mailadres dat reeds in jouw bezit is.

Hartelijke groet,
Marieke