Ik heb bij dit bedrijf een online bestelling geplaatst voor monitorarmen. Deze bestelling werd bevestigd met drie e-mails, waarin nadrukkelijk werd vermeld dat de bestelling niet meer gewijzigd ko... Toon meer

Juist wegens verhalen op internet wil ik ook mijn verhaal kwijt. Tot nog toe aantal bestellingen gehad, vaak vooraf even een whatsapp berichtje gestuurd. Ik heb altijd binnen normale termijn (paa... Toon meer

Had een HDD gekocht die bij aankomst al defect was. RMA aangevraagd, en eindelijk na anderhalve maand een nieuwe ontvangen, echter ging deze na een dag ook kapot, met als gevolg verlies van 250GB aa... Toon meer

2,6

Slecht

Heeft 66% van zijn negatieve reviews beantwoord

Bestelling zonder contact geannuleerd

Ik heb bij dit bedrijf een online bestelling geplaatst voor monitorarmen. Deze bestelling werd bevestigd met drie e-mails, waarin nadrukkelijk werd vermeld dat de bestelling niet meer gewijzigd kon worden.

Tot mijn verrassing ontving ik echter een e-mail waarin werd aangegeven dat de monitorarmen per abuis voor de verkeerde prijs op de website stonden en dat mijn bestelling was geannuleerd. Het is natuurlijk niet acceptabel om zomaar een overeenkomst te annuleren, vooral niet nadat deze bevestigd is.

Helaas is verder contact met de klantenservice onmogelijk, aangezien ik geen enkele reactie ontvang op mijn berichten.

29 januari 2026

Beste Augus,

Dank voor uw review.

In dit geval was sprake van een kennelijke prijsfout, waarbij het product voor ongeveer een derde van de gebruikelijke marktprijs werd aangeboden. In zo’n situatie is er juridisch geen geldige overeenkomst ontstaan, omdat redelijkerwijs niet van de juistheid van die prijs mocht worden uitgegaan.

Dit geldt temeer bij zakelijke aankopen, waarbij van de koper een hogere mate van oplettendheid mag worden verwacht. Het feit dat er automatische orderbevestigingen zijn verzonden, verandert dit niet.

De bestelling is daarom geannuleerd en dit is per e-mail toegelicht. Het volledige aankoopbedrag is bovendien direct teruggestort.

HardwareWebwinkel

Weigeren producten terug te nemen wanneer deze niet aan de gerechtvaardige verwachtingen voldoen

Voor zakelijk gebruik bestelde ik bij HardwareWebwinkel.nl een harddisk docking station met USB 3.0 en eSATA (besteld: 30-08-2025, order #224245). Het product moest via eSATA schijven rechtstreeks en correct laten herkennen.

In de praktijk bleek dat niet het geval. Bij aansluiting via eSATA:

werd het apparaat door het systeem herkend als USB-device;

traden onrealistische capaciteitsmeldingen op (bijv. 512 petabyte i.p.v. 320 GB), wat wijst op verkeerde protocolvertaling;

werkte de workflow die eSATA juist mogelijk maakt daardoor niet betrouwbaar.

Deze bevindingen zijn herhaalbaar getest op Windows 10, Windows 11 en Ubuntu, met generieke drivers (dus OS-onafhankelijk). De testresultaten zijn gedocumenteerd en voorzien van SHA-256 hashes van de logs.

De klantenservice stelde desondanks dat het product “conform de productomschrijving” werkt en koppelde het probleem aan “compatibiliteit” en “softwarekeuze”. Een eerder "coulance"-voorstel (retour en originele verzendkosten voor eigen rekening met restocking fee) werd later ingetrokken. De nadruk lag herhaaldelijk op het feit dat het om een zakelijke bestelling gaat en dat er daarom geen wettelijk retourrecht zou gelden, in plaats van op een inhoudelijke beoordeling van de gemelde hardwarefunctionaliteit (eSATA). In mijn geval was er een simpel, technisch feit: een eSATA-aansluiting hoort rechtstreeks SATA te spreken. Het apparaat deed dat niet, wat resulteerde in onjuiste herkenning en verkeerde schijfgroottes. Ook werd gewaarschuwd voor het plaatsen van “ongefundeerde reviews”.

Mijn oordeel: in mijn gebruik voldoet de eSATA-aansluiting niet aan wat je van eSATA mag verwachten, en werden mijn feitelijke testbevindingen niet overtuigend weerlegd. Ik had een objectieve technische beoordeling en een redelijke oplossing verwacht (reparatie, vervanging of credit bij defect). Dat is niet geboden.

Pluspunten

Snelle, beleefde correspondentie in vorm.

Minpunten

Geen inhoudelijke oplossing voor een reproduceerbaar hardware-issue.

Eerder aanbod tot retour met restocking fee later ingetrokken.

Focus op voorwaarden in plaats van technische analyse.

Conclusie: HardwareWebwinkel.nl toont geen enkele bereidheid om problemen eerlijk en professioneel op te lossen. Bij klachten weigeren ze normaal te handelen, verschuilen zich achter voorwaarden en proberen te verdienen aan retourzendingen in plaats van verantwoordelijkheid te nemen. Klantgerichtheid en betrouwbaarheid ontbreken volledig. Dit bedrijf is naar mijn ervaring niet betrouwbaar en absoluut niet aan te bevelen – wie waarde hecht aan eerlijke aftersales doet er verstandig aan hier niet te bestellen.

EDIT: Ik begrijp dat een uitgebreide kritische review, waarin duidelijk wordt aangegeven waar jullie tekortschieten, niet jullie voorkeur heeft.

In de productomschrijving staat vermeld dat er een eSATA-poort aanwezig is. Ik wil nogmaals benadrukken dat deze poort niet als volwaardige eSATA-poort functioneert. In plaats daarvan worden de protocollen naar USB vertaald, waardoor diverse functionaliteiten verloren gaan. Wanneer er wordt geadverteerd met een eSATA-poort, maar deze niet als zodanig functioneert, is het product niet conform de omschrijving. Ik denk dat iedere lezer dit standpunt kan onderschrijven.

Jullie hebben pas een retour aangeboden nadat ik jullie op de wet heb gewezen. Dit aanbod werd bovendien weer ingetrokken toen ik juridische stappen aankondigde, omdat jullie weigerden de kosten van de retour (zoals wettelijk verplicht bij een non-conform product) volledig voor eigen rekening te nemen. Later werd er opnieuw een retourmogelijkheid aangeboden, maar alleen nadat ik dreigde een review te schrijven. Ook dit aanbod werd weer ingetrokken, omdat ik niet akkoord ging met de volgende voorwaarden:

1) Jullie zouden het product testen en alleen bij een door jullie vastgesteld defect overgaan tot creditering.
2) Indien het product volgens jullie goed functioneert, zou het naar mij worden teruggestuurd en zouden de kosten voor mijn rekening komen.

Het lijkt mij voor iedere lezer duidelijk dat deze werkwijze weinig betrouwbaar is, aangezien jullie in dat geval zowel belanghebbende als beoordelaar zijn. Daarbij vraag ik mij sterk af of er binnen jullie organisatie überhaupt voldoende expertise aanwezig is om dit soort producten correct te testen, gezien het gebrek aan inzicht dat nu al wordt getoond in de functionaliteit ervan.

Mijn conclusie is dat jullie beleid en service niet zijn gebaseerd op de feitelijke situatie, maar uitsluitend op wat voor jullie het meest gunstig uitkomt.

Maandag neem ik contact op met mijn bank, en zal ik een melding van oplichting doen.

12 september 2025

Beste klant,

Wij vinden het jammer dat u niet tevreden bent. Uw review is zeer uitgebreid, terwijl een kortere samenvatting ook had volstaan.

Wij willen benadrukken dat het product de in de productomschrijving genoemde functionaliteiten ondersteunt. Dat het apparaat in uw specifieke toepassing niet naar wens functioneert, betekent niet dat het defect is of niet conform de omschrijving.

Uit coulance hebben wij aanvankelijk aangeboden het product retour te nemen onder inhouding van een restocking fee, wat bij zakelijke bestellingen niet ongebruikelijk is. Nadat u echter had aangegeven een negatieve review te zullen plaatsen indien wij niet volledig aan uw wensen tegemoet zouden komen, hebben wij dit aanbod ingetrokken. Wij baseren ons beleid en service op de feitelijke situatie en de productspecificaties, niet op druk of dreigementen.

Wij blijven van mening dat het product conform de specificaties werkt en vinden het spijtig dat u dit anders ervaart.

snelle processor ontvangen

Onlangs 10-9-2025 ouderwetse socket 1200 processor besteld voor betaalbare prijs en binnen 24-uur keurig geleverd vanuit magezijn duitsland is gewoon SUPER. Dat is pas een snelle cpu ;)

11 september 2025

Antwoord van HardwareWebwinkel.nl

Bedankt voor uw mooie review! Fijn om te horen dat de levering zo snel en soepel is verlopen. En inderdaad – dat is nog eens een “snelle CPU”! 😉 We waarderen het dat u voor ons gekozen heeft en zien u graag een volgende keer weer terug.

HardwareWebwinkel.nl

Weigert restitutie van defect geleverd moederbord

Moederbord besteld wat defect bleek te zijn. Beschadigd cpu-bed.

Verkoper weigert restitutie en claimt dat de schade na ontvangst is ontstaan, ook al is op fotos duidelijk te zien dat dit een fabricagefout betreft.

Als ik zo de andere reviews lees komt dit wel vaker voor bij deze winkel.

Update naar aanleiding van de reactie:
Ik geloof best dat je dit in 20 jaar nog nooit hebt gezien, aangezien je klaarblijkelijk ieder probleem met een moederbord meteen op de klant afschuift.
Moederborden hebben een relatief hoge DOA-rate, zeker de duurdere borden, waarvan dit er een was.

Het CPU-bed is in het midden compleet ingedeukt. Er is geen enkele kans dat dit gebeurd is als gevolg van het plaatsen van een CPU, zoals een AM5 die volledig vlak is aan de onderkant.

Je beroepen op richtlijnen van de fabrikant heeft geen enkele betekenis in dezen, want als verkoper ben je wettelijk verplicht een deugdelijk product te leveren, wat je niet hebt gedaan.

Je hebt ook met je verhaal niet kunnen bewijzen dat het probleem door mij zou zijn veroorzaakt, dus je bent gewoon gebonden aan Nederlandse en Europese wetgeving die restitutie of een werkend product verplichten.

Daarin verzaak je compleet. Dat je je niet herkent in iemand die dus slechte service biedt is irrelevant. Je faalt voor de wet.

29 augustus 2025

Beste Arian,

Dank voor uw review. We vinden het vervelend te lezen dat u ontevreden bent. Wel willen we graag enige toelichting geven.

Moederborden ondergaan een zeer strenge kwaliteitscontrole vanuit de fabrikant. In de ruim twintig jaar dat wij actief zijn, is er niet één moederbord geleverd met een defecte CPU-socket vanuit de fabriek. Schade aan een CPU-socket ontstaat vrijwel altijd tijdens de montage, wanneer de processor niet correct wordt geplaatst. Dit is ook de reden dat fabrikanten dergelijke schade niet onder garantie accepteren.

Wij begrijpen dat dit een vervelende situatie is en hebben u daarom verwezen naar de officiële ASUS-support voor verdere afhandeling, aangezien alleen de fabrikant dit kan beoordelen en eventueel herstellen.

Wij nemen alle feedback serieus, maar herkennen ons niet in de opmerking dat dit “vaker voorkomt” bij onze winkel. Wij streven er altijd naar om onze klanten eerlijk en correct te helpen, binnen de mogelijkheden die wij hebben.

‼️‼️‼️KOOP HIER NIET!‼️‼️‼️

Ik heb een gloednieuw moederbord van €500 besteld bij HardwareWebwinkel.nl (NZXT N9-X870E), maar vanaf het eerste moment werkte het niet naar behoren.
De LAN-poort deed het niet, het systeem wilde niet goed booten, en dit alles heb ik ook vastgelegd op video vlak vóór verzending naar de webshop.

Na weken wachten krijg ik het bord terug – maar nu met verbogen pinnen op de USB-header, waardoor het moederbord volledig onbruikbaar is geworden. De schade zat er 100% zeker niet op toen ik het verstuurde. Ik heb alles samen met een vriend zorgvuldig gedemonteerd. Hij was erbij en kan dit beamen.

Sindsdien is het stil. De verkoper reageert niet meer, en ik zit nu met een defect en beschadigd moederbord van €500 waar ik helemaal niets aan heb. Alles wijst erop dat ze gewoon proberen onder hun verantwoordelijkheid uit te komen.

Als je naar de andere reviews kijkt, zie je dat ik niet de enige ben. Er lijkt sprake van een patroon van slechte service, weigeren van verantwoordelijkheid en onzorgvuldig omgaan met klantproducten. Dit riekt gewoon naar oplichting.

Ik raad iedereen aan: koop hier niet. Je wordt aan je lot overgelaten als er iets mis is. Ga liever naar een betrouwbare webshop die wél achter hun klanten en producten staat.

11 juli 2025

Beste Nick,

Uw beschrijving geeft een onjuist beeld van de feiten.

U heeft bij ons een nieuw moederbord besteld dat correct functioneerde, maar — zoals bij veel moderne moederborden gebruikelijk — een BIOS-update vereiste om optimaal te werken met uw gekozen systeemconfiguratie. Dit is geen defect, maar een normale stap bij het zelf bouwen van een pc.

Het moederbord is op vrijdagmiddag door ons ontvangen en werd de daaropvolgende woensdag al retour gestuurd — dus beslist geen “weken wachten”, zoals u beweert. In de tussentijd is het bord uitgebreid getest door onze leverancier (inclusief LAN, BIOS-update en burn-in test). Er is geen enkel defect vastgesteld.

Na retour heeft u schade gemeld aan een USB-headerpin. Deze aansluiting is tijdens het testproces niet gebruikt. Schade aan dergelijke pinnen ontstaat vrijwel altijd bij scheef of onzorgvuldig aansluiten van interne kabels. Dat valt buiten de fabrieksgarantie.

Ondanks dat het hier om gebruikersschade gaat, hebben wij — uit coulance — geen onderzoeks- of verzendkosten in rekening gebracht.

Uw claim dat het moederbord “onbruikbaar” is, is feitelijk onjuist. Het bord functioneert volledig; alleen de interne USB 3.0-header werkt niet zolang daar een pin verbogen is. Dit onderdeel is losstaand van de kernfunctionaliteit van het moederbord, en eenvoudig te corrigeren met zorgvuldige montage.

Uw bewering dat wij “niet meer reageren” is eveneens onjuist: er zijn inmiddels meer dan 15 e-mails over en weer gestuurd waarin wij steeds inhoudelijk en volledig hebben gereageerd.

De beschuldigingen in deze review, waaronder “oplichting”, zijn niet alleen onterecht, maar vallen onder laster. Wij behouden ons het recht voor om hiertegen passende stappen te ondernemen ter bescherming van onze reputatie.

Wij bestaan al ruim 20 jaar en helpen dagelijks duizenden klanten naar volle tevredenheid. Een dergelijke reputatie bouw je niet op als je onbetrouwbaar of onzorgvuldig zou handelen.

Wij hebben dit traject correct, zorgvuldig en met uitzonderlijke coulance afgehandeld.

HardwareWebwinkel.nl

Volgens hardware webwinkel verstuurd…

Volgens hardware webwinkel verstuurd zonder track en trace, echter niet aangekomen.

1-3 aangekomen.

28 februari 2025

Goedemiddag meneer Kroes,

We hadden zojuist al even contact. U heeft een product besteld met brievenbusverzending, welke begin deze week door ons is verstuurd. Helaas is deze nog niet aangekomen.

Wij merken dat PostNL de laatste tijd minder snel is met brievenbuspost. Dit type verzending wordt vaak gekozen vanwege de lage kosten, maar het duurt helaas soms wat langer dan een pakketbezorging.

We verwachten dat uw zending binnenkort wordt afgeleverd. Mocht dit niet het geval zijn, laat het ons dan gerust weten, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Team HardwareWebwinkel

Goedkoop en betrouwbaar

Voor de tweede keer iets besteld bij Hardware Webwinkel. Vrijdags besteld en maandags geleverd, lekker snel! En voor de laagste prijs op het internet.
Eén minpuntje: GLS als bezorgdienst. Levert pakje 6 uur later dan toegezegd, waardoor je voor niets thuisblijft.

18 december 2023

Mijn eerste ervaring met…

Mijn eerste ervaring met Hardwarewebwinkel.nl. Zoals de naam al zegt een webwinkel voor hardware, niets meer, niets minder. Duidelijke opgezet en eenvoudig te browsen, ondanks dat de snelheid van de website soms wat te wensen over laat. Toch snel gevonden wat ik zocht tegen de laagste prijs. Ondanks de waarschuwing dat er geen voorraad op locatie aanwezig was, toch een bestelling geplaatst. Daarmee liep de verwachte levertijd op naar 3-5 dgn. Keurig op dag 3 de melding dat de componenten binnengekomen waren en dezelfde dag afgestuurd. Op dag 4 ontvangen in een zeer deugdelijke kartonnen brievenbusverpakking en natuurlijk meteen onderworpen aan een testrun. Conclusie: prima spul.

9 november 2023

Te laat geleverd & niet kunnen retourneren

Te laat geleverd
Klantenservice geen reactie
Retourneren doen ze niet aan omdat je een bedrijf bent

Nog nooit zo waardeloos bedrijf tekent.

18 september 2023

Goedemiddag Bram,

Dank u voor uw review. Ik heb even gekeken, alle producten die u heeft besteld zijn dezelfde dag verzonden, helaas deed 1 vervoerder er een dagje langer over dan gehoopt.

Wat betreft de retour heb ik u ook al per mail uitgelegd dat een consument recht van retour heeft maar dat u als bedrijfsmatige klant hier niet onder valt. Van bedrijven nemen we producten retour mits het product courant en in ongeopende staat is. Helaas had u het product al in gebruik genomen en konden we het product dit keer niet terugnemen.

We zijn prima bereikbaar, per mail, Whatsapp en Telegram. In geval van drukte kan het helaas af en toe iets langer duren dan dat we zouden willen maar doorgaans wordt alles dezelde dag nog beantwoord.

Team HardwareWebwinkel.nl

Ik had een harde schijf besteld voor de…

Ik had een harde schijf besteld voor de PS4 van mijn kleinzoon. Helaas was het formaat van de geleverde schijf veel te groot. Telefonisch om hulp gevraagd en er werd gelijk aangeboden om alsnog de juiste schijf te sturen zonder extra kosten.
Wat een klantvriendelijke oplossing!
Ook de verpakking was perfect, alles super! Misschien wel een idee om de info van o.a. schijven uit te breiden.
Ik ben klant voor het leven.....

7 augustus 2023

Top website

Nadat we onze eerst de eerste mail gestuurd hadden.
Of er iets aan de prijs gedaan kon worden.
Was een snelle reactie vanuit jullie snel retour.

We zijn bij jullie terecht gekomen omdat jullie de enige website waren die alles dat wij wilden ons kon leveren!
En zeker niet de duurste!
En snel binnen 3 dagen was binnen.
Dus voor ons zijn jullie een top website.

16 november 2022

Nieuwe monitor

Op donderdag 27 Oktober een nieuwe monitor gekocht en helemaal geen problemen ondervonden.

Na het lezen van reviews over deze webwinkel eerst wel even mijn twijfels gehad, maar vanwege de snelle levertijd en goeie prijs toch besteld bij hardwarewebwinkel. 15 minuten na het bestellen kreeg ik al een mail dat de bestelling werd klaargemaakt, en aan het eind van de dag had ik al een track & trace. Volgende dag de monitor mogen ontvangen. Ook de monitor is helemaal in orde.

Snelle levertijd en een goeie prijs!

28 oktober 2022

Mijn bestelling is nooit bezorgd…

Mijn bestelling is helaas nooit bezorgd. De bestelling is meer dan 2 weken geplaatst en zou binnen 3-5 werkdagen bezorgd worden. Het lukte niet om in telefonisch contact te komen met de verkoper hierover. Uiteindelijk via de mail gevraagd of ik mijn geld terug kan krijgen, dat krijg ik hopelijk morgen, daar wacht ik nu op. Jammer dat ik mijn product niet heb gekregen, niet de beste klantvriendelijkheid maar uiteindelijk is het (hopelijk) wel opgelost.

19 mei 2022

Beste Sietse,

Dank u voor uw review.

Er is inderdaad e.e.a. mis is gegaan met betrekking tot de levering van deze order hetgeen wij ook betreuren.

Vandaag heeft u de order dan ook geannuleerd omdat levering uitbleef hetgeen we zeker begrijpen. Ik heb uw annulering aan u bevestigd en we hebben het aankoopbedrag aan u teruggestort, dit zal binnen 24 uur terug op de rekening staan.

Natuurlijk is het vervelend als een order niet loopt zoals het zou moeten en ook wij vinden dit zeker zo erg!

Hopelijk wilt u ons nog eens een kans geven om te laten zien dat dingen normaal gesproken wel goed gaan! 😉

Niet kopen hier!

Beschadigd product geleverd gekregen, wordt heel moeilijk gedaan over herroepingsrecht, zaak wordt aan alle kanten verdraaid. Klantonvriendelijk, onbetrouwbaar en onprofessioneel! Suggestie wordt hieronder gewekt dat de beschadiging door de klant is gekomen, wat niet het geval is.

19 april 2022

Beste Erik Ouwersloot,

Dit is niet hoe het verhaal is, ik zal het even kort samenvatten.

U kocht een M.2 SATA dock en had problemen om deze werkend te krijgen met uw Kingston A2000 en Samsung 870 EVO Plus SSD. De SSD's waren prima, deze waren nogmaals getest in PC en laptop maar ondanks dat, kreeg u het niet werkend. En ohja u wist nog even te melden dat de behuizing bekrast was, u suggereerde dat de verpakking al geopend was geweest.

U heeft een M.2 SATA dock bij ons besteld. Deze was niet op voorraad en had enkele dagen levertijd. Het betreft hier dus een nieuw product, deze producten komen rechtstreeks van Delock en worden bij binnenkomst doorgestuurd naar de klant.

U dient als koper meteen te melden dat er iets niet mis is met het product. Dit heeft u niet gedaan! Er was dus op dat moment niets mis met het product en bent het product in gebruik gaan nemen maar kreeg het product niet werkend.

U Erik Ouwersloot heeft volgens uw eigen zeggen een eigen IT zaak. Dat betekend dat u kennis van zaken zou moeten hebben, echter kent u niet het verschil zit tussen een M.2 PCIe NVMe SSD en een M.2 SATA SSD. Een M.2 PCIe NVMe versie gaat niet werken in een M.2 SATA dock, de dock die u besteld heeft.

Er wordt niet moeilijk gedaan over het herroepingsrecht. Ik heb u uitleg gegeven over het recht dat u heeft. Dat u als consument recht van retour heeft echter:

Als u een product in gebruik neemt en het product beschadigd, dan KAN er een bepaald percentage van het aankoopbedrag in mindering worden gebracht. Dit is ook wat er in de wet bepaald is. U mag bijvoorbeeld ook geen kleding passen, even dragen, een kop koffie er overheen gooien en dan terugsturen en het volledige bedrag terug verwachten.

U heeft te kennen gegeven het product te behouden en internet te voorzien van de diverse negatieve reviews hetgeen we natuurlijk jammer vinden. We hopen dat u in het vervolg als u iets opent u melding maakt dat het product beschadigd binnen is gekomen i.p.v. in gebruik te gaan nemen.