Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jak zwykle w BOK Home.pl mam do czynienia ze wspaniałą Obsługą. A już szczególnie jak trafię na Konsultanta z doświadczeniem, który robi zlecone zadanie błyskawicznie i jeszcze równolegle odpowiada na... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Pomoc z certyfikatem SSL Potrzebowałem pomocy z przeniesieniem certyfikatu SSL i uruchomieniem go na nowym serwerze, na szczęście Pan Rafał Urbaniak rozwiązał problem w tempie ekspresowym. Już wcze... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Pomoc o godzinie 21 - dlatego zawsze wybieram home często pracuje późno i potrzebuje takiej pomocy w godzinach poza 8-16 dziś trafiłem na Pana Patryka problem z instalacją ssl rozwiązany dosłownie w p... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Webhostingbedrijf
  2. Cloud computingservice
  3. E-commerceservice
  4. Internetmarketing
  5. Internetprovider
  6. Webdesigner

Geschreven door het bedrijf

home.pl sp. z o.o. to największy i najbardziej rozpoznawalny w Polsce dostawca usług internetowych dla klientów biznesowych i indywidualnych. Jako część globalnej grupy IONOS, home.pl jest liderem branży również w Europie. Misją firmy jest wspieranie ludzi i przedsiębiorstw kreujących e-świat. home.pl sp. z o.o. jest właścicielem czterech marek: home.pl, AZ.pl, premium.pl oraz homecloud.pl.

Contactgegevens

2 sterren
1 ster

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Cena odnowienia zwiększa się co roku

Zdecydowanie nie polecam. Co roku podnoszą ceny usług, podczas gdy u konkurencji można bez problemu znaleźć podobne pakiety 4 razy taniej i to z gwarancją stałej ceny odnowienia. Obsługa klienta też pozostawia wiele do życzenia, w ogóle nie wykazują chęci pomocy w razie problemów. Szkoda nerwów i pieniędzy.

15 april 2026

Antwoord van home.pl

Przepraszamy za negatywne odczucia dotyczące naszych cen oraz jakości obsługi, Panie Sławomirze. Unikamy tanich rozwiązań, stawiając właśnie na jakość również w obszarze obsługi naszych klientów.
Serdecznie dziękujemy za ponownie okazane nam zaufanie i przedłużenie usług na kolejny okres.

Życzymy dalszych sukcesów w rozwoju swojego projektu.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Trzymajcie tak dalej💪 ,Telefoniczna…

Trzymajcie tak dalej💪 ,Telefoniczna pomoc klienta na medal 👏

20 oktober 2025

Antwoord van home.pl

Dziękujemy za opinię! Bardzo nas cieszy, że telefoniczna pomoc zasłużyła na medal – to dla nas najlepsza motywacja. Postaramy się utrzymać ten poziom! Zapraszamy do ponownego kontaktu.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Kłamią ci prosto w twarz

Wyświetla mi się na YouTube ciągle ich reklama "serwer VPS już od 15 zł/mies", ale gdy kliknę w reklamę, to wita mnie "VPS od 28,80 zł netto"... Po co tak kłamać?

9 april 2026

Dziękujemy za opinię.
Reklama, którą Państwo przytoczyli prezentuje kwotę 15,00zł netto za pierwszy miesiąc usługi VPS Linux XS w przypadku zdecydowania się na płatności miesięczne, podajecie Państwo też kwotę 28,80 zł netto która dotyczy pierwszego roku tej usługi przy płatnościach rocznych - to dwie różne oferty i obie są dostępne na naszej stronie internetowe. Wystarczy w koszyku zmienić okres subskrypcji z rocznej na miesięczny.

Wysłaliśmy też prośbę o dane kontaktowe do Państwa za pomocą portalu Trustpilot. Z chęcią porozmawiamy, wyjaśnimy i pokażemy w którym miejscu można uzyskać interesującą Państwa ofertę.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Ostrzegam i odradzam wykupywanie usługi poczty na home.pl

Ostrzegam i odradzam wykupywanie usług poczty na serwerach home.pl. Co najmniej od tygodnia nie działa wysyłanie poczty z programów pocztowych przez SMTP. Jesteśmy dużym klientem od wielu lat, posiadamy setki skrzynek na home.pl, problem dotyczy wszystkich posiadanych skrzynek - dotyczy lekarzy, pielęgniarek, administracji. Problem został zgłoszony, w odpowiedzi dostaliśmy odpowiedź nie na temat i marketingowy spam. Analiza ruchu w sieci wskazuje jednoznacznie winę po stronie home.pl - tylko czekam aż brak komunikacji z winy dostawcy usługi poczty spowoduje śmierć jakiegoś pacjenta, bo ważne informacje nie dotrą na czas.

Nie można się skontaktować telefonicznie z nikim kompetentnym.

Będziemy musieli awaryjnie zmienić dostawcę, być może sprawa skończy się w sądzie. Unikajcie home.pl jeżeli tylko możecie i ze względów bezpieczeństwa rozważcie zmianę dostawcy, jeżeli jesteście nadal ich klientem!

8 april 2026

Antwoord van home.pl

Bardzo przepraszamy za opisane trudności oraz poczucie braku wsparcia w tak krytycznej sytuacji. Rozumiemy, jak ogromne znaczenie ma niezawodność poczty w sektorze medycznym, dlatego priorytetem jest dla nas sprawne wyjaśnienie tej sprawy przez zespół techniczny. Wysłaliśmy do Państwa prośbę o podanie danych kontaktowych za pośrednictwem portalu Trustpilot – prosimy o odpowiedź na nią, abyśmy mogli niezwłocznie przeanalizować zgłoszenie i skontaktować się z Państwem w celu rozwiązania problemu.

Mamy nadzieję, że po wyjaśnieniu tej sytuacji będziemy mogli nadal wspierać Państwa placówkę naszymi usługami.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bardzo rzeczowa rozmowa. Problem rozwiązany "od ręki". Polecam kontakt z pomocą.

24 maart 2026

Antwoord van home.pl

Bardzo dziękujemy za tę opinię oraz polecenie naszej pomocy technicznej. Cieszymy się, że rozmowa z naszym Specjalistą była rzeczowa, a zgłoszona sprawa została rozwiązana błyskawicznie. Takie sygnały potwierdzają nam, że warto stawiać na wysoką jakość obsługi.

Zapraszamy do dalszego korzystania z naszych usług oraz do kontaktu, gdyby pojawiły się kolejne pytania!

Beznadziejne SEO

Nie polecam pozycjonowania strony przez tą firmę! Odradzam szczerze i z serca - po roku efekty zerowe :( Pieniądze wyrzucone w błoto :/ Umowę z nimi mam od ponad roku, na szczęście już wypowiedziana.

18 maart 2026

Antwoord van home.pl

Bardzo nam przykro, że po rocznym okresie współpracy nasze działania w zakresie pozycjonowania nie spełniły Pani oczekiwań. Rozumiemy płynące z opinii rozczarowanie, zwłaszcza gdy zainwestowany budżet i czas nie przekładają się na satysfakcjonujące efekty widoczności strony.

Wysłaliśmy do Pana prośbę o podanie danych kontaktowych za pośrednictwem portalu Trustpilot. Będziemy wdzięczni za odpowiedź, ponieważ chcielibyśmy dokładnie przeanalizować historię Pani kampanii oraz zgłaszane zastrzeżenia, aby wyjaśnić tę sytuację.

Zapraszamy do kontaktu w celu omówienia szczegółów.

Marketingowy bullshit

Marketingowy bullshit. Kupiłam hosting, stworzyłam stronę na kreatorze WWW (bardzo słabe narzędzie swoją drogą, mało elastyczne i z podstawowymi brakami), dokupiłam u nich na stronie certyfikat SSL w promocji (bo certyfikat kupiony tam, gdzie mam domenę nie był samodzielnie do zainstalowania), i okazało się, że... ten nie zadziała, bo na Kreatorze działa tylko certyfikat specjalnie dokupiony do kreatora za jakieś kosmiczne pieniądze. Traktuję to jako oszustwo i tyle.

6 maart 2026

Antwoord van home.pl

Przykro nam, że proces uruchomienia certyfikatu SSL oraz możliwości naszego kreatora wzbudziły u Pani tak negatywne odczucia. Zapewniamy, że nie było naszą intencją wprowadzenie Pani w błąd – specyfika narzędzi typu kreator często narzuca pewne ramy techniczne, jednak rozumiemy, że końcowy efekt nie spełnił Pani oczekiwań. Bardzo chcielibyśmy przyjrzeć się tej sprawie bliżej i sprawdzić, co możemy zrobić w tej sytuacji. Wysłaliśmy do Pani prośbę o podanie danych kontaktowych za pośrednictwem portalu Trustpilot – prosimy o odpowiedź na nią, abyśmy mogli się skontaktować i wspólnie wyjaśnić ten problem.

Mamy nadzieję, że uda nam się wypracować rozwiązanie, które przywróci Pani zaufanie do naszych usług i zapraszamy do kontaktu.

Podziękowania dla Pani Klaudii

Podziękowania dla Pani Klaudii - rozwiązała problem z którym inne osoby z BOK borykały się od kliku dni, profesjonalna i miła Osoba. Dziękuję!

4 maart 2026

Antwoord van home.pl

Bardzo dziękujemy za tę opinię oraz za zaufanie, którym nas Pan obdarzył. Ogromnie cieszy nas fakt, że problem został sprawnie rozwiązany. Słowa uznania przekażemy naszej Specjalistce – takie sygnały są dla nas najlepszą motywacją do dalszego działania.

Zapraszamy do dalszego korzystania z naszych usług oraz do kontaktu, gdybyśmy mogli jeszcze w czymś pomóc!

Profesjonalizm!

2 maart 2026

Antwoord van home.pl

Bardzo dziękujemy za tę krótką, ale niezwykle budującą opinię. Cieszymy się, że nasze podejście oraz jakość świadczonych usług zasłużyły w Państwa oczach na miano profesjonalnych. To dla nas najlepsza motywacja do dalszego rozwoju.

Zapraszamy do dalszego korzystania z naszych usług oraz do kontaktu, gdyby potrzebowali Państwo jakiegokolwiek wsparcia.

Profesjonalna obsluga

27 februari 2026

Antwoord van home.pl

Bardzo dziękujemy za tę opinię oraz okazane nam zaufanie. Cieszymy się, że jakość obsługi spełniła Pana oczekiwania. Satysfakcja naszych klientów jest dla nas priorytetem, dlatego takie słowa są dla całego zespołu ogromną motywacją do dalszej pracy.

Zapraszamy do dalszego korzystania z naszych usług oraz do kontaktu, gdyby potrzebował Pan wsparcia w przyszłości.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Czekam na zwrot pieniędzy od czterech miesięcy

W październiku 2025 roku byłem zmuszony zrezygnować z większej części usług utrzymywanych przez home.pl, którego klientem jestem od 2004 roku. Pomimo że home.pl uznało zasadność wycofania usług, i wystawiło korekty do faktur, do tej pory nie mogę odzyskać nadpłaconych za wycofane usługi pieniędzy. Na każdego wysłanego przeze mnie maila oczekuję tygodniami na odpowiedź, która zazwyczaj zawiera dodatkowe pytania, poprawki w wyliczeniach kwoty do zwrotu, lub wymówki - przeciągając sprawę w nieskończoność…

Aktualizacja 27/02: Przesłałem Państwu dane potrzebne do zlokalizowania mojej sprawy łącznie z nr korekt do faktur.

Aktualizacja 06/03: Pomimo zapewnień, w odpowiedzi na moją recenzję, że home.pl chce "jak najszybciej wyjaśnić" sprawę i "sfinalizować formalności", do tej pory nie otrzymałem od nich kontaktu i całkowicie zaprzestali reagować na moje emaile - o zwrocie nadpłaconych pieniędzy nie wspomnę.

Aktualizacja 12/03: Po wysłaniu 'Przedsądowego wezwania do zapłaty' dzisiaj otrzymałem należne mi pieniądze.

26 februari 2026

Antwoord van home.pl

Bardzo przepraszamy za tak długi czas oczekiwania na zwrot środków oraz wszelkie niedogodności, które spotkały Pana w trakcie tej sprawy. Rozumiemy Pana zniecierpliwienie, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że jest Pan z nami od 2004 roku – taka sytuacja nie powinna mieć miejsca i nie odzwierciedla standardów, do których dążymy. Chcemy jak najszybciej wyjaśnić, na jakim etapie jest Pana zgłoszenie i doprowadzić proces do końca. Wysłaliśmy do Pana prośbę o podanie danych kontaktowych za pośrednictwem portalu Trustpilot. Prosimy o odpowiedź na tę wiadomość, abyśmy mogli bezpośrednio interweniować i sfinalizować formalności.

Liczymy na to, że uda nam się sprawnie rozwiązać ten problem i odzyskać Pana zaufanie do naszych usług.

Genialna jakosc pomocy

Genialna jakosc pomocy i szybka, rzetelna pomoc
Pan Mateusz z Działu Obsługi Klienta home.pl jest świetnym asystentem i odpowiedzial rzeczowo na moje wszystkie pytania. Jestem zachwycony!

25 februari 2026

Antwoord van home.pl

Bardzo dziękujemy za tak entuzjastyczną opinię i docenienie jakości naszej obsługi. Cieszymy się, że udzielone wsparcie okazało się rzetelne i w pełni odpowiedziało na Pana pytania. Słowa uznania przekazaliśmy już naszemu Specjaliście – takie sygnały są dla nas najlepszą motywacją do dalszego działania.

Zapraszamy do dalszego korzystania z naszych usług oraz do kontaktu, jeśli tylko będziemy mogli w czymś jeszcze pomóc!

nieprofesjonalni naciągacze

to firma, która sama sobie wystawia zamówienia w imieniu klienta. Po interwencjach twierdzą, że "to ich system, a nie oni..." Wszystko jest fajnie przy zakupie w promocji. Po roku od uruchomienia zasypują klienta mailami z proforma z absurdalnymi kwotami za przedłużenie usługi licząc na naiwność. Pomoc "premium" to żart : kilka wymian maili a ze strony home.pl bezczelność i niekompetencja. Infolinia 23.02 o 14:58 - przełykający jeszcze obiad na zdalnej patokonsultant rozłącza się nie potrafiąc udzielić informacji... Masakra. Najlepiej kupić w promocji domenę i przenieść hosting do normalnej, profesjonalnej firmy z transparentnymi zasadami opłat w trakcie trwania kontraktu.

23 februari 2026

Antwoord van home.pl

Bardzo nam przykro z powodu opisanej sytuacji oraz negatywnych odczuć związanych z jakością obsługi. Opisane zachowanie na infolinii oraz kwestie dotyczące automatyzacji zamówień nie spełniają naszych standardów Customer Experience, dlatego chcielibyśmy poddać tę sprawę weryfikacji.

Przesłaliśmy do Pana prośbę o podanie danych kontaktowych za pośrednictwem portalu Trustpilot. Prosimy o odpowiedź na tę wiadomość, abyśmy mogli namierzyć Pana zgłoszenia, wyjaśnić przebieg rozmów z naszymi Specjalistami oraz odnieść się do kwestii rozliczeń.

Mamy nadzieję na kontakt, który pozwoli nam wyjaśnić wszelkie wątpliwości i naprawić nasze relacje.

UWAGA!!!!

UWAGA!!!!! na firmę home.pl!!!!
Nie kupowac nic od nich żadnych usług!!!
Nie dość że nie zwracają pieniedzy za rozwiazanie w trybie natychmiastowym - za to że nie wywiązują sie z umowy, to wchodzą pracownicy -jak u mnie - na tmp o ile dobrze pisze - nielegalnie. twierdza ze zwrócili pieniadze a tak nie jest. wymyślają i "prosza" o zezwolenie na uzywanie mojej prywatnej domeny, na co żadnej zgody nie był z mojej strony! a obecnie wysyłają mi maile z przypomnieniem zapłaty za hosting - co jest śmieszna kpiną! ...jeśli umowa została rozwiazana w marcu 2025 a teraz wysyłają jakies powiadomienia - niewiem co tam pisze bo nawet ich nie otwieram, i przychodza mi dodatkowo powiadomienia, że ktoś włazi na moje konto u nich na domene - skoro ona nie powinna istnieć w momencie rozwiazania umowy ze skutkiem natychmiastowym - bo tak mi nakazał adwokat zrobić..... nic nie brać od nich! - ostrzegam, zanim ktoś sie zdecyduje napierw prosze przeczytać wszwystkie negatywne komentarze - gdyż pozytywne to wiekszosc boty piszą zeby sobie recenzje poprawić!

20 februari 2026

Antwoord van home.pl

Witamy ponownie i serdecznie zachęcamy do zapoznania się z naszą korespondencją w której szeroko wyjaśniamy i proponujemy rozwiązania. Bardzo zależy nam na porozumieniu, ale w tym celu komunikacja musi być obustronna.
Wierzymy, że wspólnie uda nam się znaleźć rozwiązanie.

Miła rzeczową obsługa

Miła rzeczową obsługa. Pan Patryk z infolinii był bardzo pomocny, wszystko wyjaśnił

18 februari 2026

Antwoord van home.pl

Dziękujemy serdecznie za wystawienie pozytywnej oceny. Bardzo nam miło słyszeć, że obsługa na naszej infolinii spełniła Pana oczekiwania. Słowa uznania przekażemy naszemu Specjaliście – z pewnością ucieszy się, że jego pomoc i wyjaśnienia okazały się tak przydatne.

Zapraszamy do ponownego kontaktu w przyszłości oraz do dalszego korzystania z naszych usług!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

szybko i sprawnie ogarnięty temat…

szybko i sprawnie ogarnięty temat zarówno finansowy jak i technicnzy

17 februari 2026

Antwoord van home.pl

Bardzo dziękujemy za tę opinię! Cieszymy się, że udało nam się kompleksowo i sprawnie rozwiązać zarówno kwestie techniczne, jak i te związane z płatnościami. Takie sprawne działanie to nasz priorytet.

Zapraszamy do dalszej współpracy i życzymy samych sukcesów w korzystaniu z naszych usług!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bardzo przyjazna pomoc na infolinii

Bardzo przyjazna pomoc na infolinii - pan Maciej wykazal sie duza cierpliwoscia i fachowo poprowadzil mnie w dzialaniach na mojej skrzynce. Dziekuje. Maria (z beznadziejns wiedza o IT)

17 februari 2026

Antwoord van home.pl

Dziękujemy serdecznie za tak miłe słowa oraz zaufanie. Cieszymy się, że nasz Specjalista wykazał się cierpliwością i pomógł Pani sprawnie przejść przez konfigurację skrzynki e-mail. Przekazaliśmy mu te wyrazy uznania, ponieważ takie opinie są dla nas najlepszą motywacją do dalszej pracy.

Zapraszamy do korzystania z naszych usług oraz do ponownego kontaktu, jeśli tylko pojawi się potrzeba wsparcia!

Super pomocna obsługa!!!!

13 februari 2026

Antwoord van home.pl

Dziękujemy bardzo za tę entuzjastyczną opinię! Cieszymy się, że nasza pomoc okazała się skuteczna i spełniła Pana oczekiwania. Takie słowa motywują nas do dalszego dbania o najwyższy standard obsługi.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Brak żadnej pomocy technicznej ze strony home.pl

Czwarty dzień z rzędu nie działa serwer poczty. Nie można zalogować się w ogóle do serwera przez przeglądarkę. W klientach poczty (Outlook, Thunderbird) na wszystkich komputerach puste katologi, w których powinny być przynajmniej wiadomości z przed awarii. Na dodatek jesteśmy odcięci od panelu administracyjnego sklepu, zero kontaktu e-mail z Klientami sklepu, nieprocesowane zamówienia i wysyłki od 4 dni, brak możliwości zamówień u dostawców, etc. 4 zgłoszenia o awarii do pomocy home.pl pozostają bez żadnej reakcji. Słyszymy tylko, że "problem jest analizowany", co jest absolutną bujdą. Brak możliwości rozmowy interwencyjnej z kierownictwem home.pl. Za sprawą home.pl wróciliśmy do epoki kamienia łupanego. Jeszcze 2, 3 dni i możemy zwijać sklep i spółkę.

9 februari 2026

Antwoord van home.pl

Szczerze przepraszamy za tę niezwykle trudną sytuację oraz wszelkie niedogodności i stres, jakie wywołały problemy z dostępem do usług. Rozumiemy, jak krytyczne dla funkcjonowania Państwa firmy jest sprawne działanie poczty oraz panelu administracyjnego, dlatego z pełną powagą podchodzimy do opisanych opóźnień w komunikacji. Chcielibyśmy poddać tę sprawę priorytetowej weryfikacji przez nasz dział jakości, aby wyjaśnić, dlaczego dotychczasowe zgłoszenia nie przyniosły rozwiązania. Prosimy o odpowiedź na prośbę o dane kontaktowe, którą wysłaliśmy z apośrednictwem portalu Trustpilot, co pozwoli nam na naszą natychmiastową interwencję.

Zapraszamy do kontaktu w celu wyjaśnienia tej sprawy i naprawy wzajemnych relacji.

EDIT (11-02-2026): Cieszymy się, że sprawa została pomyślnie rozwiązana. w przypadku dalszych pytań, prosimy o kontakt.

Miła i konkretna rozmowa

Miła i konkretna rozmowa. Problem rozwiązany i wyjaśniony w kilka minut.
Dziękuję

8 februari 2026

Antwoord van home.pl

Bardzo dziękujemy za tę opinię oraz za zaufanie, którym nas Pan obdarzył. Cieszymy się, że rozmowa z naszym Specjalistą okazała się merytoryczna i pozwoliła na błyskawiczne rozwiązanie zgłoszonej sprawy. Takie sygnały motywują nas do dalszego utrzymywania najwyższych standardów obsługi.

Zapraszamy do ponownego kontaktu w razie jakichkolwiek pytań oraz do dalszego korzystania z naszych usług.

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.