Mooi product. Ben er best blij mee. Toch een flink irritatiepunt: De vorig jaar ingebrachte 'technologie' 433 werkt totaal niet. Veel mensen die hier over klagen. Maar een oplossing komt maar niet... Toon meer
Ben al jarenlang tevreden gebruiker van Homey. Eerst een Homey 2016, toen 2019 en nu de 2023. En die eerste wordt zelfs nog steeds ondersteund! Een hele actieve community met veel behulpzame (mede-... Toon meer
Ben erg blij met de Homey zo veel producten worden ondersteund echt top. Flows maken moet ik nog in de vingers krijgen maar doormidden van YouTube kom je al een heel eind. Homey zelf zou van mij wel e... Toon meer
Connect all your devices at home in a single, beautiful app and create your own Flows to automate them.
Oude Markt 9 B, 7511 GA, Enschede, Nederland
- support@homey.app
- homey.app
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
Support kan beter.
Mooi product. Ben er best blij mee.
Toch een flink irritatiepunt:
De vorig jaar ingebrachte 'technologie' 433 werkt totaal niet.
Veel mensen die hier over klagen. Maar een oplossing komt maar niet.
Waarom die geheimtaal in errorcodes waar ik als gebruiker niets mee kan? Dat is tenenkrommend.
Fantastische apparaat – nu écht stabiel en eindeloos krachtig!
Ik heb de Homey Pro (2026) al een paar maanden in gebruik en ik ben echt superblij met dit ding.
In het begin had ik wel wat problemen met de wifi-verbinding. Af en toe viel hij eraf, best frustrerend, want ik wilde natuurlijk een betrouwbare basis voor mijn hele slimme huis.
Maar dat is helemaal opgelost zodra ik de officiële Ethernet-adapter erbij heb gehaald. Plug & play, kabel erin en sindsdien supers stabiel – geen enkele disconnect meer, zelfs niet bij intensief gebruik. Die adapter is echt een must-have als je een betrouwbare verbinding wilt, zeker met veel flows en Matter/Thread/Zigbee/Z-Wave apparaten tegelijk.
Wat mij het meest enthousiast maakt, zijn de integraties. Die werken gewoon écht goed. Of het nu Philips Hue, IKEA TRÅDFRI, Sonos, Somfy, Matter-apparaten, laadpaal, warmte- of energieverbruik, alles pakt het moeiteloos op. De app-overzichtelijkheid is top en updates komen regelmatig binnen zonder dat er iets breekt.
En dan de flows… wow. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Van simpele “lamp aan bij beweging” tot super complexe automatiseringen met logica, timers, variabelen, HTTP-verzoeken, spraak en zelfs reacties op weer of energieprijzen – het kan bijna allemaal. Met de extra 4 GB RAM loopt alles soepel, zelfs met meer dan 100 apps en tientallen geavanceerde flows tegelijk. Geen haperingen, geen vertraging.
Kortom: na die initiële wifi-hobbels (opgelost met ethernet) is dit verreweg de beste centrale hub die ik ooit heb gehad. Lokaal, krachtig, toekomstbestendig en ontzettend leuk om mee te experimenteren.
Warm aanbevolen! 10/10 als je serieus met domotica bezig bent.
Al 7 jaar tevreden gebruiker, maar…
Al 7 jaar tevreden gebruiker, maar aangezien er op een support ticket geen reactie komt en de afgelopen 1,5 week een cruciale functie (dynamische energieprijzen) steeds uitvalt en Homey ondertussen ‘doodleuk’ een ‘hosanna’ mailing de deur uitdoet (zeer ongepast, met geen woord wordt gesproken over de technische problemen, enkel een melding, al dagenlang, op de site dat het probleem bekend is), vind ik het tijd om hier mijn ervaringen te delen. Jammer!
De perfecte oplossing voor alles in 1…
De perfecte oplossing voor alles in 1 app! Lang gezocht, maar het juiste gevonden! Erg blij mee
Te veel ergernis.
Ik heb Homey Pro nu zo'n 7 jaar. Ik ben langzaam aan het overstappen naar Z-Wave. Homey is te vaak teleurstellend. Het is meestal niet mogelijk een nieuw apparaat aan te melden zonder dat ik de Homey moet loskoppelen en vlakbij het Z-Wave-apparaat moet zetten. Het is ongelooflijk slecht in het beheren van signalen bij het koppelen. Ik moet vaak te diep in de technische tools werken om zaken opgelost te krijgen. Homey is zeker geen prutswerk, maar absoluut niet voor de leek en omslachtiger dan ze bij Homey aangeven.
probleem met sensoren Hue
probleem met sensoren Hue te installeren, een snelle en adequate oplossing door Peter gemaakt
Athom bedankt
Ik ben super goed geholpen.
Door een heel vriendelijke man Arno.
Die me stap voor stap uitleg over hoe het probleem aan te pakken.
Alles werkt weer perfect.
Athom Bedankt
Met vriendelijke groet Peter.
Homey pro voor meten en sturen energie verbruik
Homey pro gekocht omdat ik zonnepanelen heb en meer geproduceerde elektriciteit zelf gaan gebruiken.
Ondanks dat ik geen IT achtergrond heb en nooit bezig ben geweest is het eenvoudig om met behulp van de Homey pro verbruik te meten en apparatuur zoals een laadpaal voor de elektrische auto aan te sturen. Het is heel eenvoudig om een "flow" Ook het energie dashboard dat ontwikkeld heeft een fantastische functionaliteit.
Bijkomende voordelen die ik gerealiseerd heb zijn:
- Verlichting aan/uit bij afwezigheid en met sensor
- Schakelen apparatuur op basis actuele stroomprijs
- Batterij niveau rookmelders monitoren
Zou alleen nog graag mijn warmtepomp willen aan sturen op voorspelling zon (nu alleen alleen andere weer voorspellingen beschikbaar).
Homey Pro als dirigent zorgt voor een harmonieus smart huis
Ik heb sinds een week een Homey Pro. En wat een belevenis! In alle jaren vele smart eilanden gebouwd Philips hue, smart airco’s een warmtepomp een ventilatiesysteem de iungo en ga zo maar door. De homey is nu de dirigent die alles aan elkaar knoopt en dat ging verrassend makkelijk! App installeren en nieuw apparaat aanmaken. ChatGPT is je hulp want deze weet veel van Homey. En dan de advanced flows superleuk om automatiseringen mee te maken. Deze flows en de laagdrempeligheid van de homey deden me kiezen boven home assistent ik zag mezelf geen Yanl leren. Die flows zijn ook nog eens simpel in stapjes te testen. Hiervan kunnen nog veel ontwikkelaars wat leren. Tip: maak een lijst van al je smart dingen en welke je nog wilt toevoegen kijk of er apps voor zijn en kies of je jezelf als techneut of gebruiker ziet indien gebruiker kies voor de homey.
Mijn hele huis slim met Homey Pro
Ik heb met de Homey Pro mijn hele huis eindelijk slim gemaakt. In plaats van allerlei losse apps, nu alles in één. Ben een fan van de automation flows en heb ook de Energy Dongle gekocht om inzicht te krijgen in mijn energieverbruik (en die van de kinderen).
Zigbee netwerk herstellen
Na een software update van mijn Homey Pro 2019, werkte het Zigbee netwerk niet meer. Dennis van Athom heeft werkelijk alles in het werk gesteld om mij te helpen het Zigbee netwerk te herstellen. Zeer snelle respons met goede tips en vooral goede uitleg hoe en waarom.
Blij met overstap van SmartThings naar Homey
Overgestapt van SmartThings naar Homey, vanwege de grotere integratie-mogelijkheden - blij mee! Was even een klusje om alle verlichting, stekkers en apparatuur te koppelen, maar dat is eenmalig en eenvoudig. Nu alles aan het automatiseren, de flow cards werken erg intuitief. De energy dongle is trouwens een aanrader: aggregeert alle verbruiksinzichten van de compatibele stekkers en apparatuur (zijn er veel).
eindelijk al mijn slimme apparaten gekoppeld.
Het is heel fijn om eindelijk alle diverse draadloze apparaten en apps via 1 device te kunnen aansturen. Hierdoor kan ik ook automatische opdrachten genereren welke diverse apparaten aanstuurt.
Een mooie upgrade van al mijn bestaande slimme systemen
Homey is top.
Wat is dit systeem gebruiksvriendelijk en veel sneller dan ons vorige systeem van IKEA . Volgens mij zijn er nog meer mogelijkheden dan dat we nu al hebben.
We blijven de nieuwe ontwikkeling volgen.
zeer onvriendelijke customer service
zeer onvriendelijke customer service. Men verwacht dat je een IT expert bent. Ben je dat niet dan word je als idioot behandeld.

Energy dongle met Homey Pro = WHOOOOO
Energy dongle met Homey Pro gekocht. Het installeren ging verrassend snel en soepel. Heb nu hele goede insights, die ik kan koppelen aan de acties. Dat kon tot nu nooit.
Matige en trage technische ondersteuning
Heb onlangs de Homey bridge en de Homey Energy aangeschaft. Met beide producten veel problemen. Technische ondersteuning is matig en duurt veel te lang. Ik stuur alles retour. Jammer. Dacht werkelijk dat dit het was. Retouraanmelding ging wel goed. Dat mag ook gezegd worden.

Antwoord van Homey
Compleet systeem dat steeds beter wordt
Gebruik nu ongeveer 2 jaar Homey. Daarvoor jaren lang Domoticz gebruikt. Bij Domoticz moet je toch regelmatig dieper het system in om iets werkend te krijgen en, alhoewel ik tevreden was over het resultaat, had ik op een gegeven moment geen zin meer in dat 'gepruts'. Nog even Home Assistant geprobeerd maar ook daar moet je vaak 'onder de motorkap'. Bij Homey is dat allemaal een stuk eenvoudiger. Het gebruik van flows maakt het makkelijk om e.e.a. te automatiseren. Over de grafische weergaven was ik aanvankelijk nog niet zo te spreken maar die is de afgelopen jaren ook sterk verbeterd. De grote hoeveelheid te koppelen randapparaten en beschikbare applicaties maken dit tot een fijn Domotica systeem.
9 dagen geleden een Homey Pro besteld…
9 dagen geleden een Homey Pro besteld en nog steeds geen track & trace dus is de bestelling nog niet onderweg.
Misschien komt het door de energiedongel die nog niet leverbaar is maar dan kan je de rest alvast sturen.
2 weken om op een email naar klantenservice te antwoorden is niet meer van deze tijd.
Laat de levering lekker aan partners over die wel snel kunnen leveren en bereikbaar zijn.
Ik ga het bij een partner bestellen en dan stuur ik deze wel weer terug.
Jammer, had er veel zin in maar dit is niet de beste eerste gebruikerservaring voor Homey