1. Zonne-energiebedrijf

Hoymiles was founded by Bo Yang and Yi Zhao, two power electronics majors at Zhejiang University, China’s tier-one institution for research. Hoymiles was created to deliver on that mission: to make good technology more impactful by lowering its cost and making it accessible to more people.

2,9

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

compacte thuisbatterij

Deze thuisbatterij is zodanig geprijsd dat het zeker het aanschaffen waard is als je niet heel veel maar toch een gedeelte van je opgewekte stroom op een later tijdstip wilt gebruiken. De installatie kan direct in een stopcontact maar wij hebben hem aangesloten op de kabel van de aanvoer van de zonnepanelen. Dit was een klusje voor de elektricien. wij konden de batterij hierdoor in de meterkast plaatsen wat we erg handig vinden en hij nooit in de weg staat. De app die je moet instaleren om de instellingen aan te passen voor aan en afvoer van de stroom naar de batterij werkt heel handig vooral in combinatie met de p1 meter. Het is wel even uitproberen welke instellingen het beste bij jou past. Als dat eenmaal is gelukt kun je duidelijk aflezen hoeveel stroom en wanneer het is opgeslagen en wanneer de stroom weer is gebruikt. De opslag is niet erg groot maar om mee te beginnen prima en de batterijen zijn onderling schakelbaar zodat je er meerdere met elkaar kunt verbinden om een grotere capaciteit te vormen. het design van de accu is echt mooie en strak vormgegeven en handig te bedienen met tiptoetsen. Al met al een mooie batterij voor een instapprijs.

20 maart 2026

Kleine Accu die doet wat die moet doen.

Het is een kleine accu die heel makkelijk in gebruik is, je stopt de stekker in een stopcontact en de accu gaat voor je aan het werk. Het installeren van de app is ook erg makkelijk, je wordt heel goed begeleid in de te volgen stappen, anders gezegd, kan je niks verkeerd doen.
In eerste instantie had ik de accu alleen werkend en zonder de P1 meter erbij, het enige gemis was de AI functie, deze zorgt dat hij op basis van veel gegevens van het net, op de meest efficiente manier voor jou huishouden gaat werken. Maar dus ook zonder dat kan je deze accu simpel voor je laten werken, het ligt aan het energie contract wat aanwezig is, hoe je deze accu laat werken, als je vast contract heb met hoog en laag tarief, dan kan je hem laten opladen wanneer het laag tarief is en deze energie gebruiken bij het hoog tarief moment, kleine winst, maar toch winst.
Bij een dynamisch contract en zonnepanelen is een AI optie wel handig, dan bepaald de app wat te doen en wanneer.
Ik ben verrast over het gemak van de app van deze accu, alles in inzichtelijk en in te stellen, natuurlijk is het even puzzelen, maar het is logisch en dat helpt enorm.

Conclusie van mij is dat dit een leuke kleine accu is om mee te spelen, wat je kan doen met je energie, hoe je er het beste mee om kan gaan en ook wat kosten kan besparen.

1 maart 2026

Prima en simpele thuisbatterij

Wat een uitkomst is deze thuisbatterij. We hebben hem nu al een poosje draaien en zijn zeer tevreden! Hij is plug-and-play aan te sluiten, in de handleiding staat dat er vanuit de omvormer vanuit de zonnepanelen ook een lus gelegd moet worden naar de batterij, maar dit is geen must. Je kan eigenlijk elk stopcontact in je woning gebruiken, zelfs in je schuur of garage, zolang hij maar binnen je eigen stroomnet valt. Dit was voor ons echt een uitkomst, omdat ze bij het aanleggen van onze panelen de stroomkabel 1 op 1 naar de meterkast hebben getrokken, dus wij hadden ook simpelweg niet de mogelijkheid om de lus te kunnen maken. Gelukkig toen ik de stekker van de batterij in een willekeurig stopcontact stak, begon hij vrijwel meteen stroom op te slaan. Dus het maakt niks uit welk merk omvormer je hebt (wij hebben een SolarEdge) het is universeel.
Wat de prestaties met het op- en ontladen betreft, is dit ook prima. Bij zonnig weer zit de batterij binnen een mum van tijd vol, dit kan al met 1,5 uur, maar dit is als je geen verbruik in huis hebt. Mocht het bewolkt of regenachtig zijn, kan het zijn dat de batterij helemaal niet oplaadt... Wij hebben een hybride auto die we gewoon met 230 volt opladen, als deze aan de lader zit, zie je wel dat deze de accu behoorlijk snel leeg trekt, dus alleen daarom is het overwegen van extra batterijen waard. Maar dat is een keuze voor later. Bij normaal huishoudelijk gebruik kan je een mooie poos op de thuisbatterij draaien.
De app die je moet downloaden (S-Miles home) om de batterij te kunnen koppelen, is zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Wel moet je eerst de batterij in de app hebben toegevoegd voordat je de P1-meter kan koppelen. De functionaliteiten in de app zijn reuze, je kan echt van alles aanpassen en instellen. Ook denkt de batterij zelf aardig met je mee als je de AI-TOU functie activeert, dit bepaald hoe hij de stroom over de dag verdeeld. Alles is prima inzichtelijk en ook de energiestromen zijn goed te volgen.
Tot nu toe hebben we nog geen problemen ondervonden met de thuisbatterij (paar weken in gebruik), hij wordt niet abnormaal warm, maakt totaal geen lawaai en heeft nog geen storingen afgegeven. Dus hierin is het ook een prima apparaat. Ondanks zijn formaat, is hij redelijk aan het gewicht, maar dat is ergens ook wel logisch, batterijen zijn nou eenmaal best zwaar.
Of 1 batterij echt een voordeel gaat opleveren qua kosten zal nog moeten blijken, maar alles wat je vanuit je panelen zelf op kan slaan en weer kan gebruiken is altijd meegenomen. Denk wel dat voor gemiddeld verbruik meerdere batterijen nodig zijn om een echt goed rendement te verkrijgen. Maar voor een gemiddeld huishouden is deze batterij zeker een plus!

15 maart 2026

Duidelijke communicatie wanneer de batterij geleverd werd.

Ik heb een batterij van Hoymiles besteld en mijn ervaring met de levering was positief. De batterij was goed verpakt, waardoor alles netjes en onbeschadigd aankwam. De levering zelf verliep zonder problemen en ik werd vooraf duidelijk geïnformeerd over het moment waarop het pakket bezorgd zou worden. Dat maakte het makkelijk om er rekening mee te houden.

Ook de P1-meter die ik had besteld, werd snel geleverd. Daardoor kon ik alles vrij snel installeren en gebruiken.

Met de klantenservice heb ik geen contact hoeven opnemen, omdat eigenlijk alle informatie die ik nodig had al werd meegeleverd. De handleidingen en uitleg waren duidelijk genoeg om zelf verder te komen.

Daarnaast viel me op dat de website van Hoymiles behoorlijk compleet is, in vele talen. Ik kon daar eenvoudig de informatie vinden die ik zocht, zoals uitleg over installatie en het gebruik van de producten. Daardoor had ik het gevoel dat ik goed voorbereid kon beginnen met het installeren van de batterij en de P1-meter.

12 maart 2026

Snelle en correcte levering van de HiBattery

Het verzenden van de HiBattery ging vlekkeloos, product snel in huis. De accu zelf werkt erg goed en omdat je eenvoudig gelijke accu's kunt koppelen en stapelen zal ik denk er zeker nog één bij aanschaffen.
Verder heb ik naast deze bestelling geen contact gehad met de serviceafdeling, dat was niet nodig.

12 maart 2026
Reviews in alle talen tonen. (28 reviews)