Ernstig gebrek aan ventilatie en waterschade na isolatie door Isoguard
Isoguard heeft mijn vloer geïsoleerd met PUR-schuim. Ik heb tot twee keer toe gevraagd of de ventilatie in orde was, en beide keren verzekerden ze mij dat dit het geval was. Na de isolatie heb ik het ventilatierooster aan de achterzijde gecontroleerd: het bleek een 'dummy' (atrap) te zijn.
Ik heb een klacht ingediend, waarna er "experts" voor de ventilatie langskwamen. De inspectie was echter een lachertje: ze hebben niet eens het luik naar de kruipruimte geopend en zijn niet onder de vloer gaan kijken. Een van hen stak enkel een stok in het buitenste gat, duwde deze zijwaarts in de spouw tussen de muren en beweerde dat er ventilatie was. Er zit echter geen PVC-buis achter het rooster die naar de kruipruimte leidt. Bovendien is er een tussenmuur in de kruipruimte, waardoor ventilatie in de tweede zone onmogelijk is zonder extra voorzieningen.
De situatie onder de vloer is momenteel kritiek: de kruipruimte is volledig nat. Er hangen letterlijk druppels water (condens) aan het PUR-schuim en de funderingsmuren zijn drijfnat door het gebrek aan luchtstroom.
Ik raad dit bedrijf absoluut niet aan. Ze negeren bouwvoorschriften, voeren schijninspecties uit en laten de klant achter met ernstige vochtproblemen.