IWG plc Reviews

1. Gedeelde werkplek

IWG helps businesses find and create the right workplace for their people. Offering choice, flexibility, community, custom workspaces and consistently professional locations all over the world.

Gemiddeld

Vraagt klanten om een review

Heeft 95% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

287 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Wij controleren reviews

Succes met het terugkrijgen van de borg

Na afloop van mijn overeenkomst met IWG heb ik een verzoek ingediend voor terugbetaling van mijn borg.

Wat meteen opvalt: je moet die borg zelf actief terugvragen. Dat gebeurt dus niet automatisch, en – opvallender nog – niemand wijst je daar actief op. Pas als je daar zélf naar vraagt, hoor je dat je iets moet indienen. Dat voelde meteen al als een onnodige barrière, die vermoedelijk heel effectief is in het ontmoedigen van klanten die het al druk genoeg hebben.

In mijn geval heb ik het wél tijdig aangevraagd. In de bevestiging van IWG stond dat de terugbetaling binnen 30 dagen zou plaatsvinden. Die termijn is inmiddels verstreken – maar het bedrag is nog steeds niet teruggestort.

Vlak voor het verstrijken van die 30-dagentermijn volgde er plotseling een e-mail waarin werd betwijfeld of de bankrekening waarop terugbetaald moet worden, wel aan mij toebehoort – ondanks het feit dat diezelfde rekening jarenlang is gebruikt voor probleemloze betalingen aan IWG - de laatste afschrijving enkele dagen vóór de mail. Er werd ineens door IWG om een aanvullend document gevraagd, zonder enige juridische onderbouwing of plausibele reden waarom dit opeens noodzakelijk zou zijn.

Het lijkt er sterk op dat IWG deze werkwijze doelbewust inzet om geld zolang mogelijk vast te houden en om ex-klanten te ontmoedigen via bureaucratie, radiostilte en onzichtbare drempels.

Voor een grote multinational levert dat misschien financieel voordeel op. Maar voor ex-klanten is het frustrerend, tijdrovend en onacceptabel. Ik roep IWG op om deze werkwijze te herzien en zich weer te gedragen als een serieuze dienstverlener.

14 augustus 2025

Hallo Jan,
Het spijt me te horen dat je deze ervaring hebt gehad.
We begrijpen volledig hoe belangrijk het is dat je je terugbetaling snel ontvangt en hebben maatregelen genomen om het terugbetalingsproces voor onze klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een terugbetaling aanvragen is eenvoudig. Je moet inloggen op je online account (d.w.z. myregus.com), Account > Facturering en betalingen > Stortings-/voorschotbalansen selecteren, waar een specifiek gedeelte voor terugbetalingsverzoeken beschikbaar is op elk moment tijdens je overeenkomst.
Dit is een veiligheidsmaatregel om ervoor te zorgen dat je voorschot alleen wordt terugbetaald aan de meest recente accounthouders. De naam op het terugbetalingsformulier was anders dan de naam die wij in ons bestand hebben, dus hebben we u gevraagd om de connectie te bevestigen. Na bevestiging is uw terugbetaling snel verwerkt, zoals we u al hebben laten weten.
Als u nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via het gedeelte ‘Help’ van uw online account. Hartelijk dank.
Lorraine Brule
Global Customer Service bij IWG

Verschrikkelijk!!

Verschrikkelijk!!! Geef nooit je creditcard gegevens. Tot 3 keer per maand halen ze de betaling van je rekening. onmogelijk om klantendienst te spreken. Geld terugvorderen kan enkel via rechtbank met alle kosten die daarbij komen. een verschrikkelijk bedrijf, blijf er zover mogelijk van weg

1 november 2024

Hallo Ruben,
Het spijt me te horen van uw ontevredenheid.
Je account had een openstaand saldo vanaf 27 augustus. Toen je de kaartgegevens invoerde, stemde je ermee in dat de door jou opgegeven betaalmethode kon worden gebruikt om het onbetaalde saldo te vereffenen, wat ook is gebeurd. Er hoeft geen geld te worden “teruggevorderd”, omdat u het openstaande saldo nu hebt vereffend.
Het spijt ons te horen dat u gefrustreerd bent omdat u niet met iemand kon praten. Als u iemand wilt spreken, raden we u aan rechtstreeks contact op te nemen met het lokale team. Zij nemen uw telefoontje graag aan, maar ik heb ook een lid van mijn team gevraagd contact met u op te nemen als u nog vragen hebt.
Met vriendelijke groeten,
Michelle Spire
Assistent Wereldwijde Klantenservice bij IWG Plc.

Ik wacht al twee maanden op de terugbetaling van de borg.

Om te zeggen dat ik teleurgesteld ben zou een understatement zijn. Mijn ervaring met het huren van een vaste werkplek in Amsterdam centrum gedurende het afgelopen jaar begon redelijk goed. Echter, de manier waarop dit bedrijf de teruggave van mijn borg behandelt, is ronduit abominabel.
Ik heb altijd mijn facturen op tijd betaald. Toen mijn contract ten einde liep, heb ik op tijd om de teruggave van mijn borg gevraagd. Volgens hun eigen algemene voorwaarden zou dit binnen 30 dagen na het einde van het contract moeten gebeuren. Het is nu al twee maanden geleden sinds het einde van mijn contract, en ik wacht nog steeds op mijn geld. Iedere keer dat ik contact opneem met de klantenservice krijg ik te horen dat het in de "volgende betalingsronde" zal worden meegenomen. Als dit vervolgens niet binnen enkele weken gebeurt, krijg ik te horen dat er een 'fout' was in de bankinstellingen. Weer een week verder en mijn geld is nog steeds niet op mijn bankrekening.
Waarom is het zo moeilijk om een borg terug te betalen? Waarom houdt men zich niet aan de eigen algemene voorwaarden? Kunnen klanten hun facturen met een maand vertraging betalen, zoals dit bedrijf dat blijkbaar kan met het terugbetalen van de borg?
Als een bedrijf zich niet aan zijn eigen regels kan houden, hoe kunnen klanten dan verwachten dat het op andere vlakken betrouwbaar is? Het lijkt erop dat dit bedrijf zijn klanten niet serieus neemt. Als je overweegt een vaste werkplek te huren bij dit bedrijf, dan zou ik zeggen: wees gewaarschuwd!

31 oktober 2023

Hoi Maja,
Het spijt me dat je het nodig vond om dit te laten escaleren.
We begrijpen heel goed hoe belangrijk het is dat je je geld zo snel mogelijk terugkrijgt en hebben maatregelen genomen om het proces voor klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Na het aanvragen van je retainer via je online account (myregus.com) verwachten we dat een retainer refund 30 dagen na het einde van je overeenkomst of 30 dagen na de aanvraag (wat het laatste is) wordt verwerkt. Het is een geautomatiseerd proces. We vragen je echter om enkele veiligheidsstappen te doorlopen als onderdeel van ons fraudepreventiebeleid.
Het spijt ons echt voor de vertraging en we werken er hard aan om dit recht te zetten.
Een lid van mijn team heeft direct contact met u opgenomen om u te helpen.
Met vriendelijke groeten,
Michelle Spire
Assistent wereldwijde klantenservice bij IWG Plc

Reviews in alle talen tonen. (544 reviews)