2,5

Slecht

Mijn ervaring met Jehovah’s Getuigen

Mijn ervaring met Jehovah’s Getuigen

Binnen Jehovah’s Getuigen heb ik veel lieve, oprechte mensen leren kennen. Mensen die echt voor elkaar klaarstaan, elkaar helpen bij ziekte, rouw en praktische problemen. Zolang je “erbij hoort”, voel je die verbondenheid sterk en dat kan heel warm en veilig aanvoelen.

Maar mijn ervaring is ook dat die liefde en verbondenheid voorwaardelijk zijn. Op het moment dat je stopt, vragen stelt of een andere keuze maakt, verandert alles. In mijn geval werd ik niet alleen door de gemeenschap, maar zelfs door mijn eigen familie – mijn zus – genegeerd. Niet omdat zij dat wilde, maar omdat dit van de organisatie wordt verwacht. Dat doet diep pijn en laat littekens na.

Onderzoek mag alleen uit eigen bron Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat de Bijbel binnen Jehovah’s Getuigen wordt aangepast aan de leer van de organisatie, in plaats van dat de leer wordt getoetst aan de Bijbel. Kritisch nadenken of twijfels uiten is niet gewenst. Het is binnen de gemeenschap zelfs verboden om lectuur te lezen van andere kerken of van ex-Jehovah’s Getuigen. Dat maakt het vrijwel onmogelijk om een evenwichtig en vrij beeld te vormen.

Wat mij ook is gaan opvallen, is dat het einde van de wereld al sinds 1914 herhaaldelijk is voorspeld, telkens met nieuwe uitleg wanneer voorspellingen niet uitkwamen. Toch wordt hier zelden openlijk op gereflecteerd of verantwoordelijkheid voor genomen.

Voor mensen die twijfelen, of die overwegen zich te laten dopen, wil ik vanuit betrokkenheid en medemenselijkheid toch een paar leestips meegeven:
• Gewetensconflict van Raymond Franz (voormalig lid van het Besturend Lichaam) – gratis als epub te downloaden
• Freedom of Mind van Steven Hassan, een erkend expert op het gebied van mindcontrol en gesloten groepen
- de verborgen macht van het wt genootschap ( over geschiedenis en het ontstaan)
- onderzoek naar sexueel misbruik Australië Nederland en VS hier zijn officiële documenten te vinden op het internet die betrouwbare en objectieve informatie geven.

Deze boeken kunnen helpen om je eigen gedachten en gevoelens serieus te nemen en zelf tot een weloverwogen keuze te komen.

Hoewel ik door mijn beslissing veel ben kwijtgeraakt, heeft het mij ook iets belangrijks teruggegeven: mezelf. Na anderhalf jaar voel ik geen spijt, maar juist opluchting en innerlijke vrijheid. Het was een moeilijke weg, maar wel de juiste voor mij.

Mijn intentie met deze review is niet om te kwetsen, maar om eerlijk te zijn. Ik gun iedereen vrijheid van denken, echte liefde zonder voorwaarden en het recht om zelf te kiezen – zonder angst om alles en iedereen te verliezen.

Voor mensen die erin zitten wil ik aanmoedigen onderzoek dingen van twee kanten ook informatie uit een andere bron, stel je open voor beide kanten en neem dan een beslissing.

Gelukkig is er aandacht voor dit shunnen er is een grote rechtszaak zaak in Noorwegen waardoor subsidie kan worden ingetrokken vanwege het shunning beleid. Het erge vond ik (rechtszaak was live te volgen) dat de advocaat van het wt genootschap stond te liegen onder ede. Het mijden zou meer een persoonlijke beslissing zijn dan een plicht. De website die hier verslag van deed is door druk van de wt genootschap gemeld en nu ook verwijderd. Ze willen niet dat dit aan het licht komt . Dat mensen inzien dat deze groep liegt en bedriegt voor subsidies.

8 januari 2026

Hou op met die stomme reclame...

Hou op met die stomme reclame die jullie ongevraagd door mijn brievenbus gooien.
Dit is net als de Scientology gemeenschap een van de grootste sekte clubs op aarde. Niks klopt wat men verkondigd. Allemaal leugens en sprookjes. Ik wil er nooit iets mee te maken hebben....

22 juli 2025

Een sekte of mind control groep

Een sekte wil ik het niet noemen al heeft het zeker kenmerken van een sekte.
Een mind control groep is een beter woord. Maar als je er in zit (uit eigen ervaring) begrijp je niet wat er gebeurt. Deze groep past de bijbel aan aan hun leerlingen. Ipv anders om . Maar de JG mag de informatie alleen uit eigen bron halen. Terwijl ze zelf als religie zeggen tegen mensen aan de deur dat ze hun eigen religie moeten onderzoeken.
Zo ben ik er achter gekomen dat voorspellingen vanaf ver voor 1900 constant is aangepast. Dat informatie op de site verandert word als zienswijze wijziging. Elke getuige die dit lees raad ik aan echt een studie van de bijbel maakt (kijkt naar de orginele grond tekst ) en lectuur van de organisatie hierbij niet gebruikt . Lees de boeken gewetens conflict van Raymond Franz en onderzoek zijn informatie aan oude lectuur van deze organisatie. Die nog te vinden is op het internet. Mijn onderzoek is lang geweest en al denk ik dat de meeste getuigen echt oprecht zijn , dat ze werkelijk niet weten hoe dingen in zijn werk gaan. Onderzoek alle dingen staat ook in hun bijbel . En dan niet als een slager die zijn eigen vlees keurt

20 mei 2025

vanmorgen was ikaan luisteren

vanmorgen was ikaan luisteren , was ene uit de verte mij aan het uitlachen omdat ik aandachtig aan het luisteren was, en ik had zo geen smartphone mee, kreeg zo een boekje in mijn handen geduwd mij intussen aan het uitlachen, 1 en al hypocriete boel daar

27 april 2025

Lieve mensen

. Een sekte is een groep mensen die een persoon aanbidt . Dat is de betekenis …definitie van het woord Sekte !! Beschamende valse en kwaadaardige uitspraken de wereld ingooien en het boek niet eens gelezen nog onderzocht te hebben . Hoe hoger de spot hoe minder de kennis zo blijkt . Dat is pas Dogmatisch ! Hoe kom je dan aan al die negatieve kennis ? Via internetsites etctra ;) ! Hun antwoorden z’n goed onderlegd en z’n te vinden uit informatie bronnen los van hun Jehovahs getuigen lectuur . Zo heb ik zelf onderzocht geconcludeerd . Dus alsjeblieft zeg niet netjes om mensen die niemand kwaad doen zo minderwaardig af te schilderen via internet . Daar moet de overheid toch echt iets aan gaan doen .

12 april 2025

Gratis en door vrijwilligers

Hun website wordt wereldwijd door vrijwilligers in bijna 1100 talen bijgehouden, zodat iedereen gratis de bijbel kan lezen en begrijpen.
Ze staan je altijd vriendelijk te woord en geven al het lectuur gratis weg.
Als je een bijbel cursus wilt hebben, die overigens niks kost, zowel het lesmateriaal is gratis, alsook hun tijd, komen ze geregeld langs om dat gratis met jou te doen op het tijdstip die jou uitkomt.
Ga je naar hun huis van aanbidding worden er interessante lezingen gehouden, door goed opgeleide sprekers, die dit onbetaald doen en die zie je achteraf soms ook nog helpen bij de schoonmaak van hun zaal.

Waar vind je dat nog terug?

Tijdens een begravenis geven ze oprechte troost met een zinnige lezing en wordt er niet domweg even een modelgebed opgesomd, door een goedbetaalde geestelijke, zoals we elders wel eens meegemaakt hebben.

13 november 2024

Misleiding van een sekte

Jehova getuigen.hebben het over respect.tegen je broers en zussen.ouders en dierbaren,nu dat espect gaat niet verder dan respect voor hun geloof.als je ouders geen Jehova willen worden,moet je hun aanspreken over hun regels,trappen ze daar niet in.krijg je de volgende waarschuwing,daarna een Verbod om met je ouders en al je dierbaren nog in contact te zijn,je moet hun negeren.Wil je er daarna uitstappen,wordt je verdoemd voor heel die gemeenschap,velen konden dat niet aan,en kwamen op psychiatrie terecht.Nu dit is echt niet van God de Vader.en de Heere Jezus Christus,maar is compleet duivels.alleen de duivel verdoemd .ze erkennen ook de Drie eenheid van God niet.de vader de Zoon en de Heilige geest,in EEN

2 september 2024

Provocerend en onvriendelijk.

Werd random aangesproken door een van hun sekte, vragend of ik depressief was. Erg onvriendelijk en provocerend gedrag over mijn eigen keuzes. Ps.. ze moeten eens leren visitie kaartjes te maken i.p.v de hard werkende mens lastig te vallen.

22 november 2023

Heb van de week een hand geschreven…

Heb van de week een hand geschreven brief ongevraagd gekregen per post bizarre manier van benaderen over het geloof. Ik vind het heel vaag ben de enige in de straat is dit soms ook weer een vorm van oplichting zat een kaartje met qrcode bij van jw.org bij heel vreemd

26 maart 2022

Egoïstisch stelletje mishandelaars

Geboren in deze organisatie en na jaren lange geestelijke mishandeling door mij eigen ouders verstoten. Dat zou uit liefde zijn. Nee het is omdat ze bang zijn het zogenaamde beloofde eeuwige leven mis te lopen en omdatt ze willen pronken kijk eens wat ik allemaal opgeef voor God.
Als god bestaan wil hij dat we goed zinn voor elkaar niet dat we elkaar uitsluiten.

5 augustus 2021

En weer lopen er 2 vreemde snoeshanen…

En weer lopen er 2 vreemde snoeshanen dwars door mijn tuin heen! Al de zoveelste keer. Aan het begin van de oprit staat een bord VERBODEN TOEGANG VOOR ONBEVOEGDEN en ja daar bedoel ik u mee. En als ik de deur niet open doe is dat geen vrijbrief om door mijn tuin naar de achterkant van mijn huis te lopen!

Hondsbrutaal!

Heb jullie al meerdere keren gewaarschuwd maar volgende keer bel ik nu echt de politie.

4 mei 2019
Toon reviews in alle talen. (341 reviews)

Is dit jouw bedrijf?

Gratis account aanmaken