Hey Koen!
Het spijt ons om te horen dat je dit zo ervaart. Wij zijn een jong bedrijf, werken hard en vinden klantentevredenheid uiterst belangrijk. Tot klantentevredenheid behoort ook een goede communicatie.
Daarom geven we je graag meer uitleg.
De officiele "Cobra® buckle" waar je over spreekt, werd ontwikkeld door AustriAlpin.
De buckles van dit merk kosten gemakkelijk 25 -100 euro per stuk. Onze halsbanden vallen duidelijk niet binnen dit budget. Wij streven namelijk naar kwalititatieve maar nog steeds betaalbare producten zoals je op onze website kan lezen.
Op onze website gebruiken we noch de vermelding van het merk AustriAlpin, noch het gebruik van het copyright logo naast de term cobra.
In onze beschrijving spreken we van een cobra buckle, omdat dit nu eenmaal het uiterlijk beschrijft van de side-release buckle in onze halsbanden.
Omdat we ervan overtuigd zijn dat een kwalitatief product niet duur hoeft te zijn, hebben we onze halsbanden aan zeer intensieve testen onderworpen.
Onze Tactical Pro ondergaat deze testen nog elke dag. Deze halsband wordt door tientallen mensen gebruikt die professioneel met honden werken. Bij geen enkel van deze personen heeft de buckle het ooit laten afweten. Het gaat hier om politie- en militaire honden, die grote druk uitoefenen op de uitrusting. Deze honden trekken, lopen langs allerlei hindernissen, en gaan door weer en wind om hun job uit te oefenen.
Bij geen enkel van deze honden, in geen enkele situatie, heeft de Tactical Pro het ooit laten afweten.
Wat je ons eerder doorstuurde in het filmpje klopt: een side-release buckle verliest zijn kracht wanneer één van de twee pinnen ingedrukt wordt. Dit geldt voor elke side-release buckle op de markt, niet enkel bij K9 Force.
Dat wil daarom niet zeggen dat de halsband onveilig is.
Op de video dat we gekregen hebben, werd de buckle op een onnatuurlijke manier open geforceerd waardoor de sluiting een teken van versnelde slijtage toont of zelfs kapot is.
We vinden het jammer te zien dat het op deze manier gebruikt wordt.
De buckle kan enkel los klikken wanneer één van de twee release pinnen ingedrukt wordt, voor enkele seconden, in combinatie met trekkracht. Dit gebeurt niet wanneer je gewoon ergens tegenaan loopt, aangezien de pin ver genoeg ingedrukt moet worden om (na enkele seconden en met veel druk) pas los te springen.
Door het herhaaldelijk foutief gebruik en manipulatie van het product (lees: induwen van één van de pinnen in combinatie met wringen, draaien en trekken aan de halsband) kan er versnelde slijtage zijn ontstaan en kunnen we geen garantie meer geven over de staat van het product.
Moest je ooit nog problemen ondervinden of een klacht hebben, mag je ons contacteren op info@k9force.be.
We wensen je nog veel goeds toe.
Met vriendelijke groeten
K9 Force