Kaminbutiken Reviews

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Alle reviews

9 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Wij controleren reviews

Ett tips

Ett tips! Beställt inte via kaminbutiken.se (om du inte vill köpa grisen i säcken)
Jag hittade en fin täljstenskamin på kaminbutiken.se som jag klickade hem.
Eftersom jag bor i södra delarna av Sverige trodde jag att den gick att hämta i Skurup.

Men det visade sig att den fanns i Borås.
Först ringde de om en fraktkostnad.

Efter några minuter ringde de igen och sa det var bara för kaminen, täljstenen ligger på egen pall och kostar extra.

Jag valde då att häva mitt köp och gjorde en retur i Klarna appen för 26 800kr.

Sedan 23/6 har jag varit i kontakt med Borås butiken, både via telefon och mejl. Men de hänvisar till kaminbutiken centralt och att de skall återkomma, vilket de inte gjort. Och det finns inga kontaktuppgifter dit heller.

Nu har jag dels anmält till Klarna, men även till konsumentverket och hoppas på att få tillbaka mina pengar snarast.

23 juni 2026
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Kaminbutiken levererade bättre än jag kunnat hoppas på

Min vita braskamin är ett av de största inköp jag gjort, bortsett från hus och bil. Det är en dröm jag burit på länge och som äntligen blivit verklighet.

Just därför var det extra viktigt för mig att allt skulle bli rätt från början. Jag ville inte bara köpa och få en kamin installerad – jag ville att hela upplevelsen skulle bli ett positivt minne att se tillbaka på.

Jag gör alltid mycket research innan jag köper något som kostar mer än flera tusen kronor. För mig är det inte ett nödvändigt ont, utan snarare ett intresse. Precis som när man bygger något själv blir slutresultatet ännu mer uppskattat när man vet att man gjort ett genomtänkt val.

Efter flera månaders jämförelser mellan olika tillverkare, forum och recensioner stod det klart att valet av kamin skulle bli en Contura 996 G. Utöver funktion, kvalitet och varumärkets goda rykte var det faktiskt designen som avgjorde. Framför allt det elegant infällda handtaget, som dessutom håller sig svalt, blev en detalj som verkligen tilltalade mig.

Men den här recensionen handlar egentligen inte om kaminen, som bara tog upp en kort tid av research tiden – den handlar om varför jag valde Kaminbutiken i Göteborg.

Jag har arbetat med försäljning och representerat olika varumärken i butik, på mässor och mot företag under hela mitt yrkesliv. Därför värderar jag service och bemötande oerhört högt.

Efter några månaders research/funderingar hade jag tre leverantörer kvar. De andra två var också var väldigt bra alternativ, men denna skrift handlar enbart om ett varumärke. Alla tre hade mycket fina recensioner, men även en del negativa – Det har i princip alla företag. Prismässigt skilde det bara några tusenlappar efter förhandling. Det som till slut avgjorde var servicen.

Och där stod Magnus på Kaminbutiken i Göteborg helt i en klass för sig, i varje fall utefter exakt så som jag vill bli bemött i alla avseenden.

Oavsett om kontakten skedde via mejl, telefon eller personligt möte så kändes det för mig som att prata med en god vän. Han erbjöd sig att komma ut och besiktiga förutsättningarna innan offert, men tog också snabbt fram en välskriven offert utifrån mina önskemål så att jag kunde jämföra priser mellan leverantörerna. Under hela processen följde han upp på ett föredömligt sätt utan att någonsin kännas påträngande.

När en försening uppstod hos leverantören tog Magnus kontakt direkt och informerade mig. Sådant kan påverka helhetsupplevelsen negativt, men när det hanteras så professionellt blir det istället ett bevis på god service.

Installationen utfördes av Lucas, som verkligen levde upp till samma höga nivå. Jag är glad att jag arbetade hemifrån den dagen istället för att bara lämna en kod till huset. Han var otroligt trevlig, mycket kunnig och löste utan problem de utmaningar som dök upp genom kontakt med både sotare och snickare. Jag kunde självklart inte låta bli att ge feedback på detta både till hans chef men också personligen, jag fick utöver tack tillbaks "Vi är samma skrot och korn allihopa i företaget".
Det tvivlar jag inte en sekund på!

Dessutom hade Contura skickat en detalj i svart istället för vitt. Det löste Lucas och Magnus snabbt genom en tillfällig lösning, och redan veckan därpå kom de tillbaka och monterade rätt del.

Jag kan inte vara mer nöjd.

Den här recensionen är helt frivillig. Ingen har bett mig skriva den. Jag skriver den enbart därför att riktigt bra företag och människor förtjänar att uppmärksammas.

Ett stort tack till Magnus, Lucas och hela teamet på Kaminbutiken i Göteborg för en upplevelse som överträffade mina förväntningar från första kontakt till färdig installation.

Jag kommer utan tvekan att anlita Kaminbutiken igen den dag jag behöver hjälp i framtiden, trots att jag har andra leverantörer betydligt närmare mitt hem. Jag hoppas att den här recensionen hjälper fler att upptäcka ett företag som verkligen visar hur kundservice och hantverk ska fungera.

2 juli 2026

SNYGGT SNABBT SÄKERT

SNYGGT, SNABBT, SÄKERT!
Perfekt montering och kommunikation. Byte kamin, rör och skorsten av Kaminbutiken i Billdal

8 juni 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Extremt missnöjd med både arbete och…

Extremt missnöjd med både arbete och bemötande från Kaminbutiken i Halmstad. Installationen var bristfälligt utförd – det är utan tvekan det värsta hantverk jag sett. Trots upprepade försök att få felet åtgärdat löstes det aldrig och ärendet gick så långt att Allmänna reklamationsnämnden (ARN) kopplades in. Kan inte rekommendera.

16 april 2025

Kundförakt och bluffakturor

Kundförakt och bluffakturor
Kaminbutiken marknadsför sig som premium men levererar kaos, förseningar och total brist på professionalism. Kommunikation uteblev i månader, trots att deras mått och ritningar var kritiska för hela husbygget. Avtalade villkor ändrades ensidigt från fast pris till dyr timdebitering utan plan eller ansvar. Installation skedde oannonserat, på en helg, och krävde akut kraninhyrning som jag själv fick lösa. När montören väl var på plats saknades fortfarande underlag för att kunna arbeta. Resultatet blev sprickor, lösa konstruktioner och ett “lös det själv”-bemötande. Grundläggande tekniska frågor kunde inte besvaras och allt kändes improviserat. Detta är motsatsen till en trygg helhetsleverans och inget jag någonsin kan rekommendera.

1 december 2025

Nöjd med Kaminbutiken i Linköping

Kaminbutiken i Linköping installerade en Tulikivi Hari och en Keddykasett. Innan arbetet startade gjordes en god planering med tidplan. Det som uppskattades var den goda kommunikationen hur arbetet fortskred och att de verkligen tog säkerhetsaspekten på allvar. Vår känsla är att de verkligen är intresserade av sitt jobb och vill göra bra ifrån sig. Allt är nu besiktigat utan anmärkning. Vår överenskommelse uppfylldes helt.

16 december 2025
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Tack kaminbutiken i Järna för snabb och…

Tack kaminbutiken i Järna för snabb och professionell hjälp när vi hade problem med att det rykte in vid eldning. Ni får ett rim på köpet så här till jul 🎄
När vi skulle elda vår nya kamin
av täljsten den byggdes så snygg och så fin,
så blev det en osig eldstadsrök
i hela huset och i vårat kök,
fastän kaminens skorsten var varm.
Och flera gånger gick vårat larm.
Men så fick vi hjälp med en rökgasfläkt,
för vårat hus var alldes för tätt.
Men nu fungerar allting perfekt!
God Jul!

10 december 2025

Tack Kaminbutiken Ekerö

Vi köpte kamin och installation från Kaminbutiken Ekerö!

Vi vill tacka er för ett fantastiskt jobb! Allt är toppen och vi älskar vår kamin!

Gustav murade kaninen så otroligt bra och Jesper fixade plåten mot taket jättefint!

Tack för att ni ville höra våra tankar och att ni därmed fixat allt till 100%! Otroligt proffsigt och hög nivå av kompetens! Kanonbemötande från första sekund i butiken till färdig installation.

27 oktober 2025
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Kaminbutiken Ekerö har levererat och…

Kaminbutiken Ekerö har levererat och hjälpt till över förväntan med väldigt bra kommunikation.
De återställde och städade efter installation och hjälpte även till med glidskydd för stege till taket utan att ta extra betalt!

15 september 2025

Dit is Trustpilot