Pas på skjulte tillægsydelser
Jeg var til behandling hos Valby Kiropraktorerne. Under den første konsultation blev der foretaget en ultralydsscanning, som fremstod som en naturlig del af undersøgelsen og behandlingen.
På intet tidspunkt før, under eller efter scanningen blev jeg oplyst om, at der var tale om en særskilt tillægsydelse med egenbetaling. Der blev heller ikke oplyst en pris, og jeg fik ikke mulighed for at tage stilling til, om jeg ønskede ydelsen udført for egen regning.
Flere uger senere modtog jeg en særskilt faktura for scanningen.
Da jeg gjorde indsigelse, forsøgte klinikken at flytte fokus fra problemet og svarede ikke på det centrale: at jeg aldrig var blevet informeret om særskilt betaling.
Oplevelsen har efterladt mig med et meget dårligt indtryk af klinikkens gennemsigtighed omkring priser og tillægsydelser.
For mig handler det ikke om beløbets størrelse, men om princippet: Hvis en klinik udfører en ydelse, som patienten skal betale særskilt for, bør det oplyses klart på forhånd - ikke først flere uger senere via en faktura.
Mit råd: Spørg direkte, inden du lægger dig på briksen. Ellers risikerer du åbenbart en ekstraregning bagefter for noget, du aldrig aktivt har bedt om eller accepteret at betale for.
På den baggrund kan jeg ikke anbefale klinikken.