De servers werken en draaien prima, we hebben een 4gb model en spelen erop met tot wel 10 spelers tegelijk met nauwelijks lagg. Zelf voor mensen die niks van servers kennen hebben ze tutorials. Van he... Toon meer

Doe niet vaak reviews. Maar na een maandje een server draaiende te hebben. Grote complimenten voor de mensen achter dit! Komende van Nitrado, waarbij mn server veel slechter draaiende met gelijkwaardi... Toon meer

1. Webhostingbedrijf

Je eigen super snelle SSD Minecraft 1.19 server direct online! Goedkope Minecraft server hosting kopen voor alle soorten Minecraft servers. Gebruik je favoriete plugins of mods.

2,7

Slecht

Vraagt klanten om een review

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Toppers

Altijd goed bereikbaar, binnen minimaal een dag bericht terug en erg behulpzaam bij allerhande problemen

4 juli 2024

Beter bij een ander hosting!

Ik waarschuw je: koop hier niet je server als je plannen hebt om serieus iets op te bouwen. Het is misschien leuk voor de korte termijn, maar als je ooit wil upgraden, downgraden of gewoon je wereld veiligstellen – vergeet het maar.

De support van Koopjeserver.nl is frustrerend. De eigenaar (Stef) antwoordt wel, maar ontwijkt je vragen of geeft telkens vage, herhalende antwoorden. Zo wilde ik mijn server downgraden omdat ik te veel RAM betaalde voor wat ik echt gebruik (1,5GB). Ondanks meerdere verzoeken kreeg ik geen duidelijke uitleg. De optie was simpelweg nergens te vinden in het klantenpaneel.

Het ergste? Je kunt geen echte back-ups maken die je lokaal kunt downloaden. Bij andere hostingdiensten download je in een paar klikken je hele wereld. Hier lijkt dat bewust onmogelijk te zijn gemaakt, waardoor overstappen een nachtmerrie wordt.

Gelukkig ben ik nu met mijn tweede server overgestapt naar een andere provider en daar werkt alles vlekkeloos: duidelijk dashboard, betere communicatie, en wél controle over je eigen serverdata.

Conclusie: Koopjeserver.nl is oké als je een tijdelijke wereld wil maken met wat vrienden. Maar als je ook maar iets serieuzer bent over je server? Zoek alsjeblieft een andere host. Je gaat jezelf later bedanken.

📉 1. Downgraden? Onmogelijk, geen uitleg
Ik wilde mijn server downgraden van 4GB naar iets goedkopers, omdat ik maar ~1,5GB RAM gebruik. Logisch toch?

Ik vroeg herhaaldelijk hoe ik dat kon doen. Wat kreeg ik?

"Je kan je server downgraden via het klantenpaneel."

"Je moet inloggen rechtsboven op de website."

Dat was het. Geen uitleg, geen screenshots, geen stappenplan.
In het klantenpaneel is nergens een knop of link te vinden om te downgraden. Het voelt alsof hij niet eens naar je bericht kijkt, maar gewoon op automatische piloot copy-paste antwoorden stuurt.

❓ 2. Moet ik wachten tot m’n maand voorbij is?
Een super simpele vraag:

"Kan ik pas aan het eind van mijn maand downgraden, of ook tijdens mijn lopende termijn?"

Stef negeerde die vraag volledig. Zelfs na herhalen.

🧱 3. Alles voelt als tegenwerking
In plaats van meedenken of helpen, blijft hij terugverwijzen naar die ene standaardzin:

"Log in rechtsboven."

Alsof je als klant gek bent en zelf niet al 10 keer hebt gekeken.
Het voelt alsof ze bewust alles moeilijk maken, zodat je maar blijft betalen of gefrustreerd opgeeft.

💾 4. Back-ups? Ook daar drama
Zelfs zonder dat ik ernaar vroeg, zag ik al dat het systeem geen fatsoenlijke manier biedt om je Minecraft-wereld lokaal op te slaan. Geen ZIP-download, geen duidelijke knop, niets. Bij andere hosts is dat gewoon standaard.

🔄 5. Ik ben inmiddels overgestapt
Ik heb dezelfde server elders opgezet. Daar wél:
✅ Goede support
✅ Directe toegang tot bestanden
✅ Duidelijke interface

Koopjeserver was achteraf een tijd- en geldverspilling.

29 mei 2025

Niks kopen

1 van de slechtste hostserver wat er bestaat en dan vraag je netjes het geld terug [Dit kan helaas niet zoals ook aangegeven staat in onze AVG en je dienst heb je al bijna 2 maanden. Uiteraard kunnen we je wel helpen met problemen die je ervaart.] wat grote probleem is als er storing is krijg je geen meldingen en er zijn 10 plugins niet meer werkende

20 januari 2025

Review

Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor de geweldige service van Koopjeserver.nl. Niet alleen is de hosting razendsnel en betrouwbaar, maar de klantenservice heeft mij ook ontzettend goed geholpen.

Een speciaal bedankje aan Jochem, die echt het verschil maakte. Hij nam uitgebreid de tijd om naar mijn probleem te luisteren en kwam met een oplossing die mijn verwachtingen overtrof. Zijn persoonlijke aanpak en snelle respons lieten zien dat klanttevredenheid hier echt prioriteit heeft.

Als je op zoek bent naar een hostingbedrijf met een uitstekende service en een toegewijd team, dan kan ik Koopjeserver.nl zeker van harte aanbevelen!

Nogmaals bedankt, Jochem en het hele team!

16 januari 2025

Slecht slechter tot slechts

Slecht slechter tot slechts. Ze helpen je prima voordat je een pakket neemt en dat wekt vertrouwen. Totdat je een pakket gekocht hebt en er problemen zijn. Dan reageren ze nauwelijks en als je dan blijft vragen krijg je te horen dat je onder aan de lijst komt te staan. Slechte en super brutale klantenservice De server gaat niet meer online en kan niks. En de eigenaar is dezelfde eigenaar als mc node dus ook daar niet heen gaan

6 januari 2025

Aanrader echt waar

Hey

Voor iedereen die dit leest en nog steeds niet zeker is van de service ik kan julie zeggen dat er niks is om zicht zorgen over te maken, had zelf beetje last met paar dingen door dat ik al een tijdje geen minecraft server heb bedient maar krijg altijd snel hulp van Stef, echt een aanrader

15 september 2024

goede kwaliteit

goed maar duur en ik had een beetje moeite met een custom modpack installeren maar ligt misschien aan mij. toch kom ik altijd terug voor een goede nederlandse serverhost die altijd goed werkt

11 augustus 2023

Had beter verwacht..

Prima website voor een mc server. heb alleen wat problemen met mijn server waar ik mij niet gehoord voelt met mijn probleem. ik verwacht voor 15 euro per maand wel een goede support voor dergelijken problemen.

raad het niet aan om hier een server te nemen.

de klanten support is echt heel heel heel selchjt

20 juli 2024

Geen terugbetaling zelfs bij een niet gebruikte kapotte server

Gister een ark server gekocht bij koopjeserver.nl, de server werkte niet naar behoren, kon niet joinen en mods werkte niet.

Na 2 support tickets en een chat die niet werd beantwoord kreeg ik het antwoord dat het niet aan hun lag en dat ik iets fouts deed, wat niet zo was.

Toen ik vroeg om een terugbetaling aangezien ik de server niet heb kunnen gebruiken kreeg ik (na een dag wachten op reactie ) een harde nee.

Koop hier geen server, slechtste klantenservice ooit.

Ik kan nitrado aanraden voor iemand die een server zoekt, die is nog goedkoper ook!

5 maart 2024

downtime bij zowel de server als personeel?

Onze server is nu al nauwelijks tot niet bereikbaar.
Support ook. jammer... voor 3 maanden betaald... 3 maanden downtime zeker?

Transparantie zou fijn zijn maar ze weten volgens de veel te laten reacties niet veel te betekenen. 8:00 contact gezocht en pas 14:00 reactie. met ja problemen bij de datacenter. zou verholpen moeten zijn... Nou niet dus.

Één gewaarschuwd mens telt voor tien.
Goedkoop = duur koop! Kijk alsjeblieft voor een goede hosting en ga niet met koopjeserver in zee

29 januari 2024

Support erg netjes

Aantal dagen geleden een server gekocht voor een jaar , makkelijk en snelle setup maar na wat gerommel en onkunde aan mijn kant kreeg ik plugins niet aan het werk.

Support ticket aangemaakt , die vertelde me vrij snel wat er verkeerd was gegaan en boden aan om een server aan te maken op mijn wensen met behoud van de al gemaakte progressie op de server.

Grote dank !

2 oktober 2023