1. Beddenwinkel

Lavital gespecialiseerd in matrassen en boxsprings van alleen natuurlijke materialen, die in onze werkplaats op maat worden gemaakt. Wij zijn overtuigd van natuurlijk slapen. Steeds meer mensen zijn op de hoogte van schadelijke stoffen en chemicaliën die zich een weg weten te vinden in ons dagelijks leven: ons voedsel, onze kleding, cosmetica en lichaamsverzorging. Toch wordt een belangrijk onderdeel – dat een derde van ons leven uitmaakt – nog steeds over het hoofd gezien: ons matras. Onze matrassen, boxsprings en ledikanten zijn alleen te verkrijgen in onze eigen showroom in Zwaag (Noord-Holland), al onze matrassen en boxsprings worden gemaakt in onze ambachtelijke werkplaats. Kom vooral een keer langs en ervaar hoe het is om te liggen op een natuurlijk matras.

4,4

Uitstekend

Super! 🙏🏻

Super! Een mooi bedrijf met vriendelijke medewerkers. Fijn om comfortabel te kunnen slapen op natuurlijke materialen i.p.v. chemische; sinds ik op Lavital bedden slaap, heb ik weer een goede nachtrust. Ze denken ook goed mee in mogelijkheden/wensen. De matrassen/boxsprings zien er mooi uit en zijn van goede kwaliteit. Bedankt! 🙏🏻

18 maart 2026
Logo lavital.nl

Antwoord van lavital.nl

Hartelijk dank voor je positieve reactie M. Goed slapen voor jou is waardering voor ons werk. Goed slapen is een energiebron voor de dag.

Voor het juiste matras

Beste type zoekende /collega - klanten, gelijk mijzelf.

Na zo’n beetje alle goede beddenzaken in Noord-Holland
hét absolute vertrouwen vooruit te hebben gezonden,
Is er een extreem kundig verschil te vinden bij de firma LAVITAL te Zwaag.

1) Binnen vormen van ervaringskundigheid in levenswijsheid verpakt, geeft hen draagkracht
en is daardoor een bredere begripsvorming m.b.t. een problematische slaap/waak relatie
wat men doorziet. Men kan daar ontzettend goed luisteren, rubriceren, concluderen, stelt
vervolgens veel bredere vragen dan ik ooit eerder elders heb ervaren.

2) Grotere deskundigheid in de breedste zin van het woord en deze ook
maximaal kunnen onderbouwen, blijft belangrijk om tot cohesie te komen.
Dit bedrijf mag men in gelijkwaardigheid van beleving de hoogste
sterrenstatus toekennen in déze branche.

3) Service betekent uitzonderlijk meedenken, invoelen, uitdragen en
dit al zonder drang of ‘dwang’ naar de klant toe, deze
beslissingsrecht tot aankoop is echt werken op een hoogstaander niveau.

4) Een puur natuurmatras, is sowieso al een weldaad voor ieders lichaam wat
immers een evenzo natuurproduct is, dat we soms vergeten.

5) Als gevolg daarvan, kan/hoeft niet, enige vertragende werking
optreden door een vorm van verkeerde zuinigheid in prioriteit m.b.t. aanschaf.
(Niets menselijks is mij vreemd). Het werkt alleen niet, in relatie tot rust.

Maar bij de firma Lavital leeft er een té extreem groot verschil in kennis én kunde
waarvan ik hoop dat elke klant na mij, nét zo enthousiast hun ervaringen deelt.
Genoeg ervaring van het tegendeel is mijn huidig erfgoed geweest.

Nu ben ik zonder angst voor de volgende miskoop want tja...ervaringen maken vertwijfeling, toch?
Ik kwam al eerder met een 5-O achterstand bij deze firma binnen, ik zal de eerste niet zijn.

Deze bedrijfsvoerders van Lavital kennen/weten én handelen naar een hogere bedrijfs-eer
en welbewuste plicht van het vertrouwen, in hen gesteld. Geloof mij niet, ervaar het zelf a.u.b.
Ik ben verder ook maar een gewone doorsnee klant, het is geen vriendendienst hierboven’
maar wel ervaring en gewetensvol geschreven.
Er bestaat immers niet voor niets, dé factor; “ Eren wie eren toekomt” Voilà!!

Veel gezondheid en altijd tot interactie bereidwillig, Fred Z. (gegevens aldaar bekend)

13 februari 2026

Na telefonisch contact met Eugène en levering van de matrassen---Prima Geslapen!! WAT EEN SERVICE!!!E

Na telefonisch contact met Eugène en uitleg over onze, door ziekte ontstane, problemen kwam hij bij ons thuis kijken om te zien of er wat aan onze bestaande Lavital matrassen kon worden veranderd. Zijn advies was: Leg er twee topdek-matrassen op. Daarna bracht hij dezelfde dag offerte uit en we hebben direct besteld. Begaan met onze problemen zijn de matrassen met voorrang gemaakt en met een week door hem bij ons thuis afgeleverd. Afgelopen nacht hebben we prima geslapen!!! Wat een service!!!

13 februari 2026

Na een maand op de matrassen van…

Na een maand op de matrassen van Lavital geslapen te hebben zijn wij blij dat wij gekozen hebben voor een natuurlijk product. Het gehele process van selectie tot levering verliep goed, efficiënt en de matrassen slapen comfortabel. Wij hopen dat wij lang van deze matrassen kunnen genieten.

16 januari 2026

Slapen als een roosje

Sinds een paar weken slaap ik als een roosje op mijn LaVital matras! Wat een bijzondere ervaring :-)! Net als het aankoopproces: een hartelijk ontvangst in de showroom, super deskundig advies, doorvragen naar en meedenken met mijn wensen. Ik kreeg ruim de tijd om alle matrassen uit te proberen en een beslissing te nemen. Ook de levering verliep buitengewoon prettig.
En wat ben ik blij - het fijnste matras waar ik ooit op heb geslapen!

31 mei 2025

Geweldige service, prachtige producten

Geweldige service, uiterst vakkundig en toegewijd team en daadwerkelijk een uniek product in de markt. Gros van de markt gedomineerd door matrassen met grotendeels synthetische vulling en mindere kwaliteit opbouw, handgemaakt en Nederlands product met alleen natuurlijke materialen, we slapen nergens anders meer op!

2 april 2025

prachtig matras, vakmanschap

Wauw, wat een geweldige service, prachtig product en vakmensen. Hele korte lijntjes, vriendelijke bediening en hele plaatje van aankoop tot nazorg is top. Ongeëvenaarde slaapervaring op handgemaakt matras met alleen maar natuurlijke materialen. Als je dat ervaart, snap je niet dat je ooit anders hebt geslapen.

12 maart 2025

Boxspring veren vernieuwd

8 jaar geleden hebben we een Lavital bed gekocht. We zijn daar zeer tevreden over. In de zomer lekker luchtig en in de winter snel warm. Afgelopen zomer kreeg ik last van mijn heupen en onderrug. Na overleg met algemeen directeur Maikel Korssen, zijn de veren van de boxspring ter hoogte van de heupen en schouder partij vernieuwd. Nu slaapt het bed weer als vanouds en gaat de het bed weer 8 jaar mee.

2 december 2024

Top zaak

Ik kan me totaal vinden in de goed beoordeelde reviews het word allemaal geregeld als je niet helemaal tevreden ben er worden naar oplossingen gezocht tot dat je weer heerlijk slaapt. personeel is zeer vriendelijk er hangt een goeie vibe in de zaak ik heb voorlopig geen nieuw bed nodig maar word hij vervangen moeten worden ga ik zeker weer hier heen. Ik zeg top zaak.

1 december 2024

"Er zaten twee motten"....

Over Lavital zijn wij al jaren spinnend tevreden, maar deze service slaat echt alles.
Wij hadden al enige jaren ontzettende last van kleine motjes in de slaapkamer waarbij we niet konden achterhalen waar die vandaan kwamen, totdat de rits open ging van de topper ( 4 jaar geleden aangeschaft )
Aangezien de vulling een natuurproduct is, is er tijdens de productie waarschijnlijk een motje ingekomen die diverse eitjes heeft gelegd en zodoende is alle ellende ontstaan.
Na een net gestuurde mail kreeg ik een nog nettere mail terug waarbij ons werd gemeld dat er een geheel nieuwe topper gefabriceerd wordt en waar wij geen euro voor hoeven te betalen.
Dat noem ik nog eens grote klasse!
Lavital, jullie zijn Toppers ( leuke woordspeling )

1 juli 2024

Alles dik in orde

Vanaf het moment dat we de showroom binnenkwamen voelde het goed. Deskundig advies over de verschillende matrassen en de voor- en nadelen daarvan. Er werd ruim de tijd genomen om alles uit te proberen. De levering was ook dik in orde, het bed is keurig in elkaar gezet. En niet te vergeten het belangrijkste: de matrassen slapen heerlijk!

12 maart 2024

Een slechte klantervaring

Een slechte klantervaring. Zeker voor zo'n bedrijf. Warrig in de communicatie en niet meedenken in de richting van de klant als het onverwachts niet bevalt. Ze geven geen geld terug en leggen het probleem voor het grootste deel bij de klant. Denken alleen in 'eigen oplossingen'. Niets geen tegemoetkoming. Deze slechte ervaring had ik niet verwacht. Maar helaas. Ik koop er nooit meer!

5 augustus 2022