LUKX Optiekspecialisten Reviews

1. Winkelen en mode

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

De collectie van LUKX bevat topmerken, is altijd actueel en representatief voor zowel liefhebbers van design en techniek als de fashionista’s onder ons. Ook de collectie kinderbrillen is zeer omvangrijk: van vrolijk en kleurig tot simpel en praktisch. De monturen en zonnebrillen bij LUKX worden ontworpen met oog voor detail. LUKX maakt hierbij gebruik van bijzondere materialen als hout, 3D-geprint nylon, vinyl, titanium, 18 kt goud, buffelhoorn en carbon, maar ook van klassiek acetaat. LUKX voert bekende merken zoals; Cartier, Prada, Céline, Tom Ford, Paul Smith en Gucci maar het accent ligt op brilmerken die echt onderscheidend zijn. Voorbeelden hiervan zijn; Lindberg, Cutler & Gross, Theo, Dita, Garrett Leight, Mykita en bijvoorbeeld L.A. Eyeworks. Kom langs in Haarlem of bekijk onze collecties alvast online.

Gemiddeld

Alle reviews

1 review in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Wij controleren reviews

Briljante winkel en after services

Wij kopen al jarenlang brillen bij Lukx vanwege de uitstekende kwaliteit van zowel monturen als glazen. Zodra er iets met je bril is, hoef je alleen maar langs te gaan en het wordt direct geregeld. Zelfs onderdelen van mijn jarenoude bril zijn kosteloos vervangen. Kortom, dit is het serviceniveau dat je mag verwachten van een winkel in het hogere segment.

19 september 2025

slechte aftersale service

Bij aankoop van een bril ter waarde van € 1150,00 drie jaar geleden bij LUKX optiekspecialisten, Spekstraat 2 te Haarlem verliep alles vlot, de oogmeting moest weliswaar tweemaal gedaan worden, maar dat kan gebeuren. Over de aankoop van een bril niets te klagen.
Echter, na ongeveer 2 jaar en 9 maanden jaar liet de coating van beide glazen los. Natuurlijk terug naar de winkel, er werd naar gekeken door een medewerker en inderdaad was ook de conclusie van deze medewerker dat de coating van beide glazen los had gelaten. De medewerker vertelde ons dat de garantietermijn 2 jaar was en dat de bril 2 en 9 maanden jaar oud was en dat er dus geen recht meer was op garantie. Natuurlijk herinnerde wij deze medewerker aan het feit dat er naast fabrieksgarantie ook nog een wettelijke garantie bestaat. Er mag aangenomen worden dat brillenglazen langer dan twee jaar mee zullen gaan. De medewerker naar de baas/eigenaar met dit verhaal, vervolgens kwam de medewerker terug met de mededeling dat we een korting van 15% op nieuwe glazen konden krijgen. Helaas was de baas/eigenaar niet aanspreekbaar en moesten wij dit vernemen van de jongste verkoper. Werkelijk te gek, na drie jaar kregen wij een korting van 15% van de aankoopprijs ad € 395,00 per glas met andere woorden een korting van € 118,50 op een bedrag van € 790,00 euro. Wij hebben niet kunnen constateren dat deze opticienspecialist (of de baas/eigenaar) contact op heeft genomen met de leverancier van de glazen, want juist deze leverancier heeft te maken met wettelijke garantie. Helaas blijkt hier uit dat bij de firma LUKX optiekspecialisten, de verkoop goed gaat maar dat de aftersales service niet naar behoren is ingeregeld.

16 april 2025
Logo LUKX Optiekspecialisten

Antwoord van LUKX Optiekspecialisten

Geachte heer Hans Melkert,

Dank voor uw toelichting.
Wij kiezen ervoor ons te blijven richten op klanten die begrijpen dat kwaliteit, gebruik en tijd samen een verhaal vormen, en niet louter een claim.
Uw eis om na bijna drie jaar nieuwe glazen te verkrijgen met 50% korting, is te vergelijken met een rijder van een hoogsegmentauto die na jaren gebruik en slijtage aanspraak maakt op een nieuwe auto voor de helft van de prijs.
Dat is niet redelijk. Het is jammer dat u uw teleurstelling uit in een negatieve review, maar ons standpunt blijft staan.

Arjan van der Klei

Evil Eye. Fijne bril en een goed advies

Ik heb inmiddels meerdere brillen van Lukx. Op een zeker moment dacht ik dat de bril niet helemaal goed meer was. Nog een keer en nog een keer meten. Bij Lukx zijn ze dan behulpzaam en geduldig. De bril bleek wel goed; Wel even naar de oogarts. Maar nu goed advies voor een evil eye sportbril. In dit geval is nuttig dat ze een grote keuze van modellen hebben en weten hoe je een bril voor sport doelen in moet meten.

10 januari 2025