1. Tegelwinkel
  2. Vloerenwinkel
  3. Interieurinrichter

Je hebt plannen voor een nieuwe vloer, badkamer of andere ruimte en bent al even op zoek naar die ene bijzondere tegel, en een goed, persoonlijk advies, maar je komt eigenlijk overal hetzelfde assortiment tegen? Dan zou je echt eens bij ons, MAWI Tegels in Maarssen langs moeten komen! Vlak langs de A2 Utrecht- Amsterdam vind je onze gezellige winkel met misschien wel de mooiste tegelcollectie van Nederland. Je krijg een persoonlijk advies, afgestemd op jouw project! We denken graag met je plannen voor het verbouwen van uw woonkamer, badkamer, keuken, toilet of een andere ruimte mee! Hartelijk welkom bij dé tegelspecialist van Midden-Nederland! We helpen je graag verder! Hier kunt je kiezen uit een ruim en onderscheidend assortiment vloertegels, wandtegels en keramisch parket. Klassiek, modern, vintage, retro of juist tijdloos; je vindt het allemaal in onze gezellige winkel. Wij nemen graag de tijd voor een deskundig advies, hebben scherpe prijzen en werken met zeer korte levertijden. Welkom, de koffie staat klaar!

3,2

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

1 review

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

MAWI, totaal geen service na verkeerde levering

Govert en Judith zijn zeer vriendelijk in de winkel en helemaal als je een grote bestelling afneemt. Maar helaas als het fout gaat, dan is de vriendelijkheid en het meedenken compleet verdwenen.

Helaas waren mijn bestelde tegels niet 20x20 cm, wat wel op de verpakking stond omschreven, maar 19,6x19,6 cm. Voor een groot oppervlak maakt dat zo’n groot verschil dat ik nu tegels tekort kom en de tegelzetter al was ingehuurd. De tegels voor de rand, die Judith zelf had aanbevolen waren echter wel precies 20x20 cm, waardoor deze niet meer exact kan doorlopen op de andere tegel. Dat kon ik wel loslaten, maar een tekort opvullen met een veel dikkere voeg, is voor mij geen oplossing.

Volgens Govert heb je dat altijd wel; een verschil in maat, omdat het kan krimpen bij het bakproces. Wel handig als dit van tevoren was verteld en niet dat ik erachter moet komen na een compleet tegelplan en het doornemen met de tegelzetter. Helaas hadden Govert en Judith van MAWI hier geen boodschap aan. Alsof ik het had moeten weten dat een tegel kleiner kan zijn dan dat er op de verpakking staat en op de factuur. Govert ging het vergelijken met behang, dat een rol behang ook niet hetzelfde formaat is als wat op de verpakking staat. Echter met behang is het verschil iets simpeler op te lossen dan met een patroontegel.

De service en klantvriendelijkheid is dus zeer ver te zoeken als je betaald hebt.

Ik wilde mijn toilet met dezelfde vloertegel laten betegelen als de hal, maar omdat ik nu te weinig tegels heb, heb ik een andere keuze moeten maken.

Kortom: ze zijn aardig in de winkel als ze wat aan je kunnen verdienen, maar zodra het niet goed is komen ze niet met een oplossing, maar zijn ze bot door de telefoon.

Groet,
Een zeer teleurgestelde klant van MAWI

3 september 2025
Logo MAWI Tegels B.V..

Antwoord van MAWI Tegels B.V..

Wat jammer dat je onze winkel op ook hier deze manier neerzet, Bianca. Zeker gezien het feit dat je drie (3) keer bij ons in de showroom bent geweest, uitgebreid bent geholpen en toen nog zei dat je “nog nooit zo’n leuke winkel had gezien”.

Dat maakt jouw review niet alleen onterecht, maar ook misleidend.

Om de feiten recht te zetten: jíj hebt ervoor gekozen tijdens je derde bezoek je bestelling aan te passen en twéé verschillende tegelseries van twéé merken te combineren, terwijl wij je nadrukkelijk hebben uitgelegd dat dit kleur- en maatverschillen zou kunnen opleveren.
Ik heb dit zelfs met klem ontraden, en je geadviseerd je bij de oorspronkelijke bestelling te houden, maar je wilde het toch perse zó doorzetten. Desondanks hebben wij je bestelling (die dus al in gang gezet was) nog kosteloos aangepast om aan jouw wens te voldoen.

Het maatverschil waar je nu over klaagt (19,6 i.p.v. 20 cm) is geen fout, maar een bekend en normaal verschijnsel bij keramische tegels. De maat op de verpakking is de nominale maat; de werkelijke maat kan enkele millimeters afwijken door het bakproces. Dat is een technische realiteit die bij élk merk voorkomt, en bij elke fabriek verschilt en zéker geen gebrek in service of eerlijkheid.

Ook de vergelijking met behang die je aanhaalt, klopt niet: die ging over kleurverschillen per productiebad, niet over maatverschil.
Daarnaast heb ik ruim 20 minuten telefonisch met je gesproken, en zelfs foto’s via WhatsApp gestuurd om te laten zien hoe onze tegelzetter zulke situaties netjes oplost. Toen bleek dat je uitsluitend een niet-realistische oplossing eiste, hield het helaas op.

Nadat je deze review had geplaatst, hebben wij je nogmaals telefonisch geprobeerd te bereiken om het gesprek op een nette manier voort te zetten. Helaas werd de telefoon toen plotseling weggedrukt met de opmerking dat er “een spoedje” was. Dat vinden wij oprecht jammer, want wij waren nog steeds bereid mee te denken.

Wij vinden het jammer dat je ervoor kiest je eigen keuzes en verwachtingen af te schuiven op onze service, maar Bianca, we laten ons nooit chanteren, ook niet door jouw valse review. Gelukkig herkennen de meeste klanten zich hier niet in, zoals ook blijkt uit de vele positieve Google-reviews die wél een eerlijk beeld geven van hoe wij werken.

Laat ik positief afsluiten; ik hoop dat je nog vele jaren over je mooie halvloer mag lopen.

Met vriendelijke groet, ook namens Judith
Govert-Jan
MAWI Tegels Maarssen