1. Maaltijdbezorging

Gepersonaliseerde maaltijdboxen om jouw doel te behalen! Van afvallen tot spiergroei, of gewoonweg een gezonde levensstijl. Heerlijke & gezonde maaltijden en snacks elke week vers thuisbezorgd.

2,6

Slecht

0 sterren.

Meal Plan box/Snap Meal, hetzelfde bedrijf, hetzelfde adres onder een andere naam. Mijn bestelling was niet compleet hoewel ik er wel voor betaald had. Na moeizame mail communicatie met Mealplanbox en geen communicatie met Snapmeals, heb ik nooit de ontbrekende goederen gehad en ook nooit mijn geld teruggekregen. De maaltijden die ik wel had gehad, waren zeer slecht. 0 sterren!

13 december 2024

Mealplanbox kan handig zijn, maar avondmaaltijden vond ik niet lekker.

Na het invullen van je gegevens, wordt er een maaltijdplan gemaakt door een AI. Deze kun je aanpassen naar je eigen voorkeuren, maar let op dat de timer niet afloopt, want dan reset het plan. Dit vind ik persoonlijk niet heel erg gebruikersvriendelijk, omdat het plan best duur is en je door de timer wellicht verkeerde keuzes maakt. De app zelf ziet er wel handig uit, maar deze is specifiek gemaakt voor mobiele schermen en kan nog wel wat verbetering gebruiken.
Na het plaatsten van je bestelling worden de maaltijden netjes op het aangegeven tijdstip bevroren geleverd. Hier is niks op aan te merken, maar als ik de maaltijden op kwaliteit moet beoordelen, dan vond ik met name de avondmaaltijden erg tegenvallen. De lunch tosti's, soepen en wraps waren goed te eten. Helaas vond ik op de cajun chicken wrap een houdbaarheidsdatum van 6-7-2023 van de originele fabrikant onder de sticker van Mealplanbox. Ondanks dat het uit de vriezer kwam, gaf dit mij toch een onzeker gevoel. Van de 7 avondmaaltijden heb ik helaas maar 2 volledig kunnen opeten. De maaltijden zijn laag in calorieën, maar ik vond de smaak, zachte structuur (te zachte groente) en macro verdeling (te veel koolhydraten te weinig groente en eiwit) niet goed. Je kunt opwarmen in de magnetron of in de pan, maar voor mij maakte het geen verschil. Mocht je de maaltijden trouwens rustig willen bekijken, dan raad ik je aan om te kijken op snapmeal.nl. Hier kun je de maaltijden los kopen en uitproberen. De online support van mealplanbox.nl is wel in orde en ze zijn me tegenmoet gekomen, omdat ik niet tevreden was over de kwaliteit. Na een week de box te hebben uitgeprobeerd, bestel ik nu weer simpele sport meal prep maaltijden online, omdat deze voor mij een betere macro verdeling hebben en de groente goed knapperig blijft.

6 maart 2024

Een hele goede hulp bij afvallen

Het heeft me enorm geholpen om binnen redelijk korte tijd (zo'n 2 maanden) 7kg af te vallen. Het eten is gevarieerd en verrassend lekker en je kunt goed afvallen zonder veel honger. De maaltijden komen bevroren binnen en zijn makkelijk op te warmen en smaken ook echt vers. Verder is de service van Meal Plan Box echt heel goed. Bepaalde dingen vond ik niet zo lekker en dat werd per direct aangepast. Ook als je er een weekje niet bent, is het geen enkel probleem om het stop te zetten. Ik kan eigenlijk niks negatiefs verzinnen.

15 januari 2023

Geweldig concept

Gezonder gaan eten is toch vaak lastiger uit te voeren dan je van te voren denkt, maar Meal Plan Box heeft mij daar heel erg bij geholpen! Alles van ontbijt tot avond eten wordt voor je samengesteld. Hierdoor weet ik zeker dat ik gezond en voldoende eet! Ook hoef ik zelf amper meer boodschappen te doen wat mij veel tijd en denkwerk scheelt. Fijne service en de bezorging is ook altijd top!

1 december 2022

De maaltijden bevatten zeer weinig…

De maaltijden bevatten zeer weinig vlees en ook te weinig groente.

21 november 2022

Antwoord van Meal Plan Box

Beste Liz, hartelijk dank voor je reactie. Onze maaltijden bevatten minimaal 150 gram groente, die ook verwerkt kunnen zitten in de sauzen van de gerechten. Dit is dus niet gelijk op het eerste oog zichtbaar. Daarnaast zit er gemiddeld 80-120g vlees in per maaltijd, wat de aanbevolen hoeveelheid is. Wij nemen je feedback desondanks mee om beter zichtbaar te maken hoeveel vlees en groente er precies in de maaltijden zitten omdat dit niet altijd direct helder is. Fijne dag nog gewenst!

Razendsnelle maaltijd op tafel

Gisteren een proefmaaltijd spaghetti bolognese geprobeerd van Meal Plan Box. Ideaal te combineren met een druk schema. In 5 minuten tijd een prima sportmaaltijd inclusief verse groente op tafel zodat ik kort daarna alweer mijn geplande activiteiten kon uitvoeren. Ga hier vaker gebruik van maken.

26 oktober 2022

Oke op smaak maar te zachte structuur

Het eten is op zich goed op smaak maar de structuur van het eten is vaak te zacht. We hebben pasta gehad die echt niet lekker was omdat de pasta te gaar en te zacht was. Ook andere gerechten zijn te zacht van structuur zoals bijv gekookte boontjes.

25 oktober 2022

Antwoord van Meal Plan Box

Dank voor je review en goed om te horen dat het eten qua smaak je bevalt. De bereidingswijze kan veel invloed hebben op de structuur van de maaltijd, als je deze in de pan opwarmt krijg je het beste resultaat t.o.v. de magnetron waarin het soms wat zacht kan worden. Wij werken hard om je de optimale beleving te geven dus als je specifiek de maaltijd kunt aangeven welke je niet is bevallen dan pakken wij dit direct op!

Wat een uitvinding!

Wat een uitvinding! Ik heb de box van 5 dagen en hoef verder geen boodschappen meer te doen. Dus ook geen "meuk" meer in huis omdat je per ongeluk met boodschappen toch weer verleid word. In het weekend gewoon wel lekker uit eten en lunchen en dan toch 4 kilo afgevallen. Het eten vind ik super lekker, 's ochtends een smoothie of yoghurt en 's avonds gevarieerde gerechten. En dan gewoon afvallen met tosti's als lunch, wie wil dat niet? Bezorging is altijd goed verlopen en als je een dag buiten huis eet heb je een heerlijke maaltijd over voor in het weekend. Ik ben fan!

17 augustus 2022

Gemak dient de mens ;)

Gemak dient de mens ;) met onregelmatig werken, verzinnen wat je moet eten en alleen voor jezelf koken, is de keuze "snelle hap" of "iets simpels" al snel gemaakt.... Deze box neem van ontbijt tot avondeten alles van mij over EN nog belangrijker het is lekker!

Contact gehad via WhatsApp over de bezorging van mijn box en dat kan wekelijks aangepast worden als het niet uitkomt met mijn werk. Ik miste een keer een product en binnen 5 minuten was het geregeld.

Goede service en goed eten :)

27 juli 2022

Antwoord van Meal Plan Box

Bedankt voor de mooie review! Ons team staat voor je klaar mocht het nodig zijn.

Prima voor even, niet voor langer

Ik heb bewust dit een tijd uitgeprobeerd voor ik mijn ervaring deel, 7 dagen per week een maand of drie. Prima om (even) mee af te vallen, niet gezond en gevarieerd genoeg voor de langere termijn.

Het concept werkt prima om een paar kilo af te vallen, als dat je doel is. Het grote pluspunt is dat je niet zelf hoeft na te denken en beslissingen moet nemen over wat je eet, wat het echt makkelijker maakt om het vol te houden. Het aantal calorieën matcht goed met het doel en het is geen crashdieet. Ook hoef je zeker niet met hongerklop naar bed ;-) Het contact met de klantenservice is snel gelegd en je kan appen; dat is super. De prijs-kwaliteit verhouding is ook oké. En je krijgt een duidelijk overzicht van je maaltijden met handige genummerd verpakkingen. Ook de mogelijkheid om het abonnement te pauzeren is heel fijn en maakt het laagdrempeliger en sympathiek. Het aantal bezorgopties is ook dikke prima, ergens de doos neer laten zetten is een optie e.d.

Wat ik alleen jammer vind en dit is de reden dat ik altijd na een paar weken of maanden afhaak bij een maaltijd aan huis concept is: te weinig variatie en niet gezond genoeg voor de lange termijn. Men heeft een x aantal standaard maaltijden en dat wordt herhaald.

Een paar voorbeelden:

* Je eet 5-6 keer, soms meerdere keren per dag kip. Structureel. En altijd kipreepjes.
* Ik heb 2 maanden moeten wachten om een keer vis te eten. Meerdere keren om gevraagd. Het enige wat ik dan (soms) krijg is pangasius.. Niet bepaald volgens de adviezen van het Voedingscentrum en ook niet anders te verantwoorden dan dat het goedkoper is voor Mealplanbox.
* Vrijwel alle maaltijden voor lunch of avond zijn gemaakt met bloem, witte rijst, witte pasta. Geen zilvervliesrijst, volkoren producten. Als je dan zo vaak pasta wilt, zou ik het van peulvruchten doen, dan krijg je die ook wat meer binnen, zoals kikkererwten of linzen. Ook hier: waar was de diëtist?
* Iets wat bijna alle maaltijddiensten doen: tomaat tot groente rekenen. Zo kan je makkelijker aan de beloofde aantal gram groenten komen en heb je verhoudingsgewijs veel ‘pasta met tomaat’.
* Ik kom niet aan de aanbevolen minimale 250 gram groenten per dag, ook niet als ik de soep bijvoorbeeld meetel als tussendoortje of lunch. Het voedingscentrum is niet heilig maar niemand twijfelt aan het belang van groenten en als je dan het minimum niet eens haalt, oei…
* Het fruit gaat beter, maar ook daarin kom ik niet elke dag aan de aanbevolen 200 gram
* Op de avondmaaltijden hoef je bijna niet te kauwen, het is allemaal gepureerd of in kleine ‘hapklare’ brokjes. Eet lekker weg, maar er worden in onderzoek relaties gelegd met het risico op dementie. Kauwen is dus ook nodig.
* Je krijgt nooit salades.
* Je krijgt nooit iets met verse kruiden.
* De wraps of tosti’s: heten bv ‘supertosti kimchi’, ‘supertosti POM’ en dan zit er van het gezonde ingredient een minibeetje op. Je proeft dus geen kimchi en je krijgt er ook nauwelijks van binnen. Een wrap of tosti met spinazie betekent: 2 blaadjes spinazie (echt) en 6 plakken kaas.
* Je krijgt als groenten vooral sperziebonen en broccoli. In ieder geval zijn er ongelooflijk veel groenten die nooit langskomen.
* Een op zich lekker tussendoortje de edamamebonen (zwart danwel groen) maar ook hierin denk ik: als je dan geroosterde boontjes wil doen, er zijn nog talloze andere soorten.

Het ontbijt vind ik wel prima trouwens, je krijg wel genoeg gedroogde besjes, zaadjes, nootjes binnen via deze weg of met de tussendoortjes. Ook meer dan genoeg zuivel. Het is natuurlijk lang niet zo fancy als bij Ohmyguts bijvoorbeeld, maar echt wel lekker en gevarieerd genoeg. Het zijn a-merken zuivel die hier gebruikt worden (hoeft van mij trouwens niet, liever B of C en genoeg groenten :P).

Verdere verbeterpunten:
* De verpakking kan een stuk milieuvriendelijker. Elke week heb je een enorme zak plastic en een grote kartonnen doos. Dit neemt best veel ruimte in beslag. Ik heb in het begin de feedback gegeven een paar keer om het mogelijk te maken dat de plastic zakken met koelelementen meegegeven worden bij de volgende keer en die kunnen prima worden hergebruikt, maar hier is niets mee gedaan bij mijn weten. Wat betreft de portieverpakkingen weet ik eigenlijk niet precies hoe afbreekbaar dit allemaal is; ik snap wel dat dit iets lastiger is.
* Mogelijkheid om in een (simpele) grafiek je progressie te zien. Je vult nu elke week je gewicht e.d. in maar ziet dit nergens terug.
* Toekomstvisie: mogelijkheid om samen sporten in te bouwen van abonnees, en sowieso ook een sportelement toevoegen…Community bouwen

Heb geen tekens meer over dus kort 2 tips nog:
1. Toekomstvisie communiceren, perspectief bieden op echt gezond en gevarieerd :P
2. Als 1 niet kan, deluxe abo aanbieden

9 juli 2022

Antwoord van Meal Plan Box

Bedankt voor de review! En bedankt voor de feedback op het menu. Wij zijn elke dag bezig om dit te optimaliseren en nemen dan ook zeker de feedback mee die je hebt gegeven om dit door te nemen met ons team. Er wordt gewerkt aan een nieuwe klantomgeving waarin de punten die je beschrijft worden opgelost. Als startend bedrijf is het helaas lastig om in één keer het perfecte product te bieden. Vanwege tekorten van onze leveranciers worden er wel eens alternatieven gezocht voor onze producten die echter nog wel in een gezond en gevarieerd eetpatroon passen. Wij gaan er hard aan werken om je in de toekomst nog beter te kunnen bedienen en wel fijn om te zien dat je desondanks bent afgevallen met de box.

Hoef het niet meer zelf te doen

Na een tijdje zelf aan het meal preppen te zijn gegaan heb ik Meal Plan Box ontdekt. Niet meer 3 recepten die ik dan soms 2 weken moest eten, maar gevarieerd en lekkere maaltijden die elke week geleverd worden. Ben een moeilijke eter, maar gelukkig is het team altijd bereid mee te denken en samen een oplossing te vinden.

18 mei 2022

Erg goede service

Erg goede service! Ik heb contact opgenomen via de chat en binnen enkele minuten was alles geregeld en meteen feedback voor het aantal calorieën. Erg fijn, de gerechten zijn ook erg lekker. Ideaal, gezonder eten, afvallen en niet meer na hoeven denken over wat je voor moet bereiden voor het eten.

6 april 2022

Echt onwijs makkelijk om vol te houden

Echt onwijs makkelijk en goed vol te houden. Geen gedoe met calorieën tellen of koolhydraten te tellen of etenswaarden wegen. Gewoon aan de plan houden die je krijgt. Zelf niet hoeven na te denken om wat nou weer te gaan verzinnen om te eten. Alle niet diepvries spullen zitten keurig in papierenzakjes met een dag erop. Alles wat diepvries was, was keurig verpakt en bevroren. Ik heb allerlei diëten en zelfs weight watchers geprobeerd, maar dit bevalt mij het beste 👌.

8 maart 2022

Volledig ontzorgd worden met lekkere maaltijden en ook nog eens veel tijd overhouden!

Ik was van mening dat dit weer zo'n zelfde concept was als al die andere die al op de markt zijn. Deze markt is ondertussen al wel even uitgemolken dacht ik nog maar niks is minder waar. Dit concept is anders, vernieuwend en maar bovenal erg lekker en afgestemd op mijn doel. Zelf schema's bijhouden hield ik maximaal 2 weken vol maar doordat je volledig wordt ontzorgd weet ik het nu ruimere tijd met veel gemak vol te houden. Ik kan het iedereen aanraden, je bespaart een hoop kostbare tijd die je aan een hoop andere dingen kan besteden. Bovendien eet je erg gezond en weet je in ieder geval zeker dat je niets te kort komt door de 6 gevarieerde eetmomenten op een dag.

10 januari 2022

Verrassend goed!

Een beetje sceptisch gestart. Afvallen gaat altijd gepaard met dingen die niet mogen en is eigenlijk per definitie niet leuk en lekker. Inmiddels 8 kilo afgevallen, het werkt en is super LEKKER!
en wat een gemak!

17 november 2021

Verlies gewicht en weet wat je eet

Al een aantal maanden bezig met Meal Plan Box en zeer tevreden over de resultaten tot nu toe. Het is niet zo zeer de kilo's die je er mee verliest maar ook een mindset dingetje. Je denkt beter na over wat je eet en wat je laat staan.

Ik heb de box van 1800 calorieën voor 5 dagen in de week. In het begin had ik de box 7 dagen in de week, maar dit heb ik nu afgebouwd naar 5 zodat ik in het weekend zelf keuzes kon maken over wat ik ging eten. Dit gaat fantastisch!

Ik kan het eigenlijk niet anders verwoorden dan DE makkelijkste manier om gewicht te verliezen.

5 oktober 2021

Met heerlijk eten afvallen en gezond leven!

Meal Plan Box is mij zeer goed bevallen. Het eten is altijd lekker en als je iets niet bevalt kan je hier feedback op geven. Elke week kan je een formulier invullen met feedback over het eten en je voortgang met betrekking tot het behalen van doelen. De service vanuit Meal Plan Box is mij altijd goed bevallen. Ik zou het iedereen aanbevelen om Meal Plan Box te gebruiken!

5 augustus 2021