Iphone 13 op aanraden van medewerker ingeleverd om NFC te maken. Was eerst wat huiverig om telefoon zomaar in te leveren. Medewerker Matty was zeer overtuigend en nam mijn twijfel weg. Achteraf bl... Toon meer

Mijn Macbook was gecrasht. Harde schijf werd niet herkend. De zeer vriendelijke technicus van Microfix heeft 2 uur lang gewerkt naar een oplossing, helaas was het moederbord defect. Ondanks alle tijd... Toon meer

Iphone werd toegestuurd voor het vervangen van een nieuwe scherm. Eenmaal aangekomen kregen wij een foto toegestuurd van een geheel andere telefoon en helemaal kapot aan voorzijde en scherm. Zo was de... Toon meer

1. Elektronica reparatieservice
  2. Computerreparatie
  3. Computerservice
  4. Mobiele telefoon reparatiewinkel
  5. Telefoonreparatieservice

MicroFix – Slimmer repareren. Duurzamer IT-beheer. MicroFix is sinds 1991 dé reparatiepartner voor bedrijven, scholen, instellingen en IT-resellers die kiezen voor zekerheid, kwaliteit en duurzaamheid. We repareren laptops, desktops, smartphones, tablets, printers en servers – zowel binnen als buiten garantie – snel, deskundig en merkonafhankelijk. We zijn erkend servicepartner van Apple (Apple Authorized Service Provider), HP, Lenovo, Dell, Asus én Samsung. Of het nu gaat om een garantieclaim of een betaalde reparatie: we maken het je makkelijk. Elke geslaagde reparatie helpt mee aan onze missie: samen tegen e-waste. We verlengen de levensduur van apparaten en voorkomen onnodig elektronisch afval – goed voor jouw organisatie én voor het milieu. Met een hoofdkantoor in Leiden, een landelijke buitendienst en service op locatie (waaronder “klaar terwijl je wacht”-iPhone-reparaties), zorgen we voor gemak en continuïteit. We denken met je mee, regelen alles en nemen het werk uit handen. MicroFix staat voor vakmanschap, ervaring en maatschappelijke verantwoordelijkheid – al ruim 30 jaar.

3,3

Gemiddeld

6K reviews

Heeft 50% van zijn negatieve reviews beantwoord

Oplichters!!

Heb 2 HP laptops gebracht met nog fabrieksgarantie wegens corrupt bios, Diagnose had ik al met technische support van HP gedaan moederbord moest vervangen worden, Bij HP zou dit 3 weken duren, Daarom naar Microfix gebracht. Bij microfix kreeg ik een rekening van 1200 euro voor vervangen van moederbord. Garantie was vervallen omdat ik de laptop had opengeschroefd. Natuurlijk niet akkoord gegaan moest 80 euro betalen voor onderzoek die ik thuis had gedaan.
Dit zijn oplichters mensen ze azen op de onderzoekskosten zo verdienen ze geld!!!!

19 november 2025

niet doen

na een week de mededeling krijgen dat de schade toch niet onder garantie valt. als ik wil dat de laptop gerepareert wordt is dat 470 euro dokken, en als ik het kapot terug wil hebben dan is dat nog steeds zeventig euro dokken. eigenlijk is dit gewoon een scam maar dit was de aangegeven plek (via de universiteits laptop service) om het gerepareert te krijgen. de eerste keer hadden ze ook nog 70 euro gevraagd voor een reparatie die het probleem niet oploste. eigen schuld dat ik het weer heb geprobeerd blijkbaar.

26 mei 2025

Antwoord van MicroFix

Dank voor je bericht. Vervelend dat je ontevreden bent, maar we willen graag een paar zaken rechtzetten.

Wij bepalen de garantievoorwaarden niet zelf – dat doet de fabrikant van je apparaat. In dit geval viel de schade volgens hun beoordeling niet onder garantie. Wij hebben dit na onderzoek aan je teruggekoppeld.

De onderzoekskosten van €70 (overigens hanteren wij sinds 1 april dit jaar een aangepast tarief van €33,50 excl. btw) worden alleen in rekening gebracht als je besluit het apparaat níét door ons te laten repareren. Kies je wél voor reparatie bij ons, dan vervallen deze kosten. Het klopt dus dat het stellen van een diagnose niet kosteloos is. Dit communiceren we altijd vooraf, zodat je weet waar je aan toe bent.

We begrijpen dat dit een teleurstelling kan zijn, maar het is beslist geen 'scam'. Wij voeren maandelijks duizenden reparaties uit voor onderwijsinstellingen, bedrijven en consumenten – transparant en professioneel.

Als je alsnog vragen hebt, staan we uiteraard open voor contact.

Team MicroFix

Wanprestaties leveren maar wel geld voor vragen.

HP Computer gebracht omdat ik dacht dat ze wel moederborden konden repareren. Uiteindelijk wilde ze het gehele moederbord vervangen kosten 434 euro.
Eerst was reparatietijd 1 week, toen 2 weken, toen 1 maand, en uiteindelijk na 2 maanden was het onbepaalde tijd. Heb toen de computer maar opgehaald en zelf binnen 1 dag! gerepareerd. Ondanks die wanprestatie hebben ze evengoed 72 euro aan 'onderzoekskosten' ingehouden.

Ik betaalde niet voor een onderzoek maar voor een reparatie!

10 oktober 2024

Verschrikkelijke service bij Microfix

Verschrikkelijke service bij Microfix. Ongeorganiseerd, onduidelijke facturen, en maandenlang aan het lijntje gehouden. Pure tijd- en geldverspilling. Absoluut onbetrouwbaar en ik zou niemand aanraden hier iets te laten repareren.

13 september 2024

Zeer onbetrouwbaar bedrijf

Zeer onbetrouwbaar bedrijf, repareren zijn ze iig niet zo goed in. Tot 3 keer toe labtop dochter daarheen gestuurd met zelfde basisklacht dat hij steeds vastloopt. Ze repareren zaken die niet kapot zijn en testen de labtop daarna blijkbaar niet want de klacht blijft hetzelfde.
Bij laatste reparatie wordt je nog gechanteerd ook, eerst betalen dan voeren we een reparatie uit, waarvan je niet weet of het apparaat het weer doet. Als je niet betaald krijg je je labtop niet meer terug.
Oplichting is de enige term die hierbij past. Zou het sterk afraden zaken te doen met Microfix, ze fixen helemaal niets..
En computer opsturen geeft het risico dat je hem alleen tegen betaling terugkrijgt ondanks garantie.

12 augustus 2024

Gewoon slechte service

Gewoon slechte service. Je moet online een tijdslot reserveren maar dat is dus niet voor de reparatie maar puur voor het inleveren van je defecte apparaat. Alsof ze in hordes voor de deur staan......Vervolgens ben je het dagenlang kwijt.

12 juni 2024

Hele slechte service

Hele slechte service. Nadat ik een Macbook Pro ter reparatie van het scherm had achter gelaten zou deze na circa 5 dagen gemaakt zijn. Na twee weken had ik nog niets gehoord. Telefoon nemen ze niet op, geen reactie per email. Toen ik op locatie kwam bleek dat ze mijn laptop vergeten waren te repareren.

28 mei 2024

Afspraak gemaakt voor vervanging van…

Afspraak gemaakt voor vervanging van mijn batterij van een iPhone 12pro. Kwam ik daar werd mij gezegd dat de batterij niet op voorraad was en of ik volgende week terug wilde komen. Waarom maak ik dan een afspraak

10 april 2024

Zeer slechte service

Zeer slechte service! Product toegestuurd met garantie, aankoopfactuur bijgevoegd. Krijg je een mail dat er geen garantie op zit en of je akkoord gaat met een belachelijke dure reparatie. Optie 2 is dat ze je product voor dik 50 euro terug sturen!!! Komt de koning het persoonlijk bezorgen?

20 maart 2024

Schandalig bedrijf

Schandalig bedrijf. Klantenservice Apple en website Apple geeft aan € 109,- voor het vervangen van batterijtjes van Powerbeats Pro en verwijst naar een Apple of een Apple Service Partner. Ik doe dit verhaal en zij nemen mijn oortjes in. Vervolgens krijg ik een dag later bericht dat ze geen batterijtjes vervangen, terwijl ik hiervoor kwam en dit was doorgesproken. Ik moet evengoed wel onderzoekskosten betalen. Verzoek tot telefonisch overleg per mail wordt met een mailtje retour afgedaan. Aan de telefoon ook geen enkel begrip: "wij repareren zoveel merken", degene die aan de balie staat kan dat moeilijk allemaal weten. Dien maar een klacht in bij Apple...
Dus mensen: ga naar Apple of aan andere servicepartner, maar sla deze over!

14 maart 2024

Al ruim 15 weken (!) aan het wachten op…

Al ruim 12 weken (!) aan het wachten op reparatie van Surfacebook - aangeleverd via Coolblue..... mooi klaar mee met die reparatie bij Microfix......

update 21/01/24: Na mij 12 weken te hebben laten wachten, besluit deze toko dan toch maar om een refurbished exemplaar te leveren, uiteraard met minder resterende fabrieksgarantie dan mijn originele exemplaar. Oh ja en uiteraard retourneren we alleen de tablet, de oplader à 140 EURO moet u zelf maar even voorschieten om te kunnen opladen dan doen we weer alsof we druk bezig zijn met zoeken en uiteraard duurt dat ook al meer dan een week...... Zal dit ook weer een maand of 3 gaan duren bij deze toko? #amateurs

18 oktober 2023

Iphone 11 wilde niet meer laden met…

Iphone 11 wilde niet meer laden met stekker. Kreeg offerte van 450,- voor reparatie. Niet gedaan natuurlijk. Wel 70,- onderzoekskosten moeten betalen. Wat bleek er zat hard vuil in. Bij ander voor 10,- gefixt. Was voor mij laatste keer dat ik daar heen ga.

7 december 2023

Ik had mijn Apple Watch afgegeven bij…

Ik had mijn Apple Watch afgegeven bij de balie, aan mij was verteld dat het totaal bedrag tussen de 270 en 290 euro zou worden. Als particulier ga je ervan uit dat het natuurlijk inc.btw is dit was dus blijkbaar niet het geval dus ik kreeg een grapje van 350 euro aan mijn broek. Al wou ik dit annuleren zou het mij ook nog eens 40 euro kosten voor onderzoekskosten, wat mij overbodig lijkt want er zat een barst in zeer duidelijk toch? Het is een grote oplichterij niet je spullen hierheen brengen.

18 november 2023

Extreem hoge onderzoekskosten

Je koopt in augustus 2022 een chromebook voor €369,- via de middelbare school bij Xando. Er komt een barst in het scherm.

Contact opgenomen met Xando deze verwijst ons direct door naar Microfix. Microfix oogt als een betrouwbare partij. Nadat je via de portal van Microfix netjes het product hebt aangemeld. Krijg je een mailtje met daar kort in vermeld:

"Wij zullen uw apparaat met de grootste zorg behandelen. Als de reparatie niet onder garantie valt, ontvangt u een offerte. De offerte ontvangt u na onderzoek van het apparaat. Als u niet akkoord gaat met de offerte kunnen er onderzoekskosten in rekening worden gebracht."

Vervolgens het apparaat persoonlijk aan de balie in Leiden afgegeven en gevraagd wat de mogelijke kosten zouden zijn. Hier kon nog niets over gezegd worden.

Na een kleine twee weken krijg ik antwoord.
De kosten voor reparatie van het scherm zijn €381,55. Dus logischerwijs gaan wij die niet laten uitvoeren. Een nieuw apparaat is goedkoper.

Doordat ik niet akkoord ga met de offerte mag ik wel de onderzoekskosten betalen.

Onderzoekskosten voor het aangeven dat het scherm niet gerepareerd kan worden een kleine 80 euro.

1/5 van de aanschafwaarde van het apparaat.

Beste klant trek uw eigen conclusies.

19 september 2023

Moederbord vervangen

De keys van de laptop van mijn dochter waren stuk. Microfix heeft t gefixed! T duurde wel wat lang, maar ze moesten advies inwinnen bij Toshiba. Uiteindelijk hebben ze het hele moederbord vervangen. Gelukkig is hij nu weer helemaal goed. Dank je wel microfix!

17 augustus 2023

Super service

Erg goede service, (anders dan bij Apple wordt hier je wens naar privacy gehonoreerd en insisteert men niet op allerlei gegevens). Dan ook technisch supersnel geholpen, en dit dan ook nog gratis (mijn computer deed niets meer!), ¨omdat het maar een kleine reparatie was¨. Ik weet zeker dat ze hiervoor het toestel moesten openen en bepaalde kabels controleren. Echt supervriendelijk. Hartelijk dank hiervoor, daarom ook deze review, ook al is het een tijd geleden is dat ik er bij jullie was (Datum weet ik niet meer, het datum dat ik hier onderaan opgeef, klopt zeer waarschijnlijk niet). Wilde net weer naar jullie toe komen met iets, maar zie dat jullie verhuisd zijn. Jammer dat jullie niet meer in Amsterdam in de Van Galenstraat zitten, anders was ik zeker jullie vaste klant geworden en had ik jullie ook in de toekomst aan iedereen aanbevolen! DANK!

1 juli 2022

Waardeloze service en reparatie veel te duur, het enige wat ze kunnen is belachelijk hoge onderzoekskosten in rekening brengen.

Al meerdere keren een reparatie ingediend. En nu ben ik echt klaar met dit bedrijf. Ten eerste de reparaties zijn veel te duur. En dan krijg je een offerte dat reparatie van het butterfly keyboard mechanisme niet onder het Apple repair program valt omdat het device ouder dan 4 jaar is. Wel gewoon onderzoekskosten in rekening brengen á € 90,-, wat een service zeg. Ik repareer het voortaan lekker zelf. Mij zien jullie niet meer terug.

9 juni 2023

Zeer onvriendelijk te woord gestaan

Zeer onvriendelijk te woord gestaan. Niet behulpzaam om gegevens voor de verzekering aan te leveren. Lijkt erop dat ze er niet echt zin in hebben. Wegblijven hier.

17 april 2023

Goedemiddag,

Vervelend om te vernemen dat u niet tevreden bent over de service van Microfix. Helaas zie ik het request nummer niet terug in deze beoordeling. Wilt u een mail sturen naar info@microfix.nl t.a.v klachtenafdeling zodat wij dit verder voor u kunnen bekijken.

Microfix Customer Care

Incasso voor een al betaalde factuur

Sturen tot drie maal toe een factuur die al betaald is, en hebben daarna het lef om een incassobureau op mij af te sturen. Dit terwijl elke keer dat ik MicroFix gemaild of gebeld heb, van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Incassobureau heeft de factuur niet eens. Schandalige werkwijze en tekenend voor de shady en ondoorzichtige wijze waarop dit bedrijf opereert. Geen zaken doen met deze mensen!

REACTIE OP MICROFIX:
Denken jullie dat ik hier niet al mee bezig ben? Het hele punt is dat ik blijf mailen en bellen, en dat ik niks terugkrijg. Ik zou nota bene gisteren teruggemaild worden door Administratie (volgens Jeroen), en heb nog niks gehoord. Frapant dat jullie telkens sneller reageren op een review dan op de daadwerkelijke klacht.

14 maart 2023

Antwoord van MicroFix

Beste Jamie, Wij hebben uw request gevonden. Er is een klacht aangemaakt. Wij gaan dit onderzoeken.
Met vriendelijke groet, Microfix Customer Care