MyRobotcenter is failliet sinds 2022
MyRobotcenter is failliet sinds 2022. Let op: dit was een bedrijf uit Oostenrijk, niet te verwarren bedrijven uit NL met soortgelijke namen.
Online robot shop for vacuum robots, lawn robots, pool robots, robot assembly kits, mopping robots, mopping robots, toy robots, air humidifiers.
Hauptstraße 25, 6840, Götzis, Oostenrijk
Wielen gekocht online via bol.com. Bleken deze toch niet te passen en zijn zelfde dag nog teruggestuurd geweest. De zending is daar blijkbaar geweigerd geweest. Wat de reden ook mag zijn?? Nu worden deze opnieuw terug naar ons verstuurd. Zo blijven we bezig en ondertussen kunnen we fluiten naar onze centen.
Met verbazing heb ik bericht ontvangen van My Robot Center waarin ze stellen dat de robotmaaier die ik heb geretourneerd schade vertoont. Dit is opmerkelijk, omdat de maaier in dezelfde staat is teruggestuurd als waarin ik deze heb ontvangen. De zogenaamde schade bestaat uit natuurlijke gebruikssporen zoals grasresten, die gemakkelijk te verwijderen zijn. Het gebruik van de grensdraad is noodzakelijk voor de werking van het apparaat, en het is onredelijk om dit als schade aan te merken.
De bewering dat de draadpennen missen en dat de maaier significant gebruikt is, is niet in lijn met de realiteit. Deze accessoires zijn onderhevig aan normale slijtage en de kosten voor vervanging zijn minimaal. Het lijkt erop dat My Robot Center onrealistische verwachtingen hanteert over de staat van retourzendingen, wat niet strookt met de consumentenwet. Deze wet staat duidelijk toe dat producten binnen de zichttermijn gebruikt mogen worden om te testen, net zoals dat in een fysieke winkel zou gebeuren.
De handelswijze van My Robot Center roept vragen op over hun begrip van consumentenrechten en hun klantenservice. Het gebrek aan flexibiliteit en klantgerichtheid in deze situatie is teleurstellend. Ik zou andere consumenten willen aanraden om bedachtzaam te zijn bij het overwegen van een aankoop bij deze partner van bol.
Een ramp als je een beroep moet doen op de garantie van je toestel. Eerst moet je op eigen kosten de robot versturen naar Oostenrijk en dan hoor je maanden niets meer. Tenzij je steeds zelf vragen stelt. Uiteindelijk na meer dan 6 maanden mijn geld teruggekregen toen mijn robot elders werd ingezet. Dit kan echt niet voor een 'europees' bedrijf! Houdt het liever lokaal!

Antwoord van myRobotcenter