De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) Reviews 223

TrustScore 1 uit 5

1,1

Wat een vervelend bedrijf is dit. Belt mij zeg heb geen interesse, blokkeer ik het betreffende telefoon nummer, bellen ze me weer met een ander nummer. Ook dat nummer maar weer geblokkeerd. Neem 1 g... Toon meer

Werd vandaag om 14.40 uur gebeld door een medewerker van de Nederlandse Energie Maatschappij. Telefoonnummer 085-8886803. Medewerker vertelde dat hij werkzaam was voor Greenchoice, Essent en Eneco.... Toon meer

Ondanks eerder verzoek om geen contact meer met mij op te nemen toch weer gebeld. Erg pusherig en dwingend. Goed advies van Radar: word jij gebeld door een energiemaatschappij; verbreek de verbinding!... Toon meer

Dit bedrijf wordt gerund als door maffiosi.wurg contracten.onmogelijk om van af te komen.maken gebruik van telefonische stalking en bedreiging.hier kunnen echte criminelen nog een puntje aan zuigen.me... Toon meer

1,1

Zeer slecht

TrustScore 1 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

NLE zijn inderdaad onbeschoft en om met…

NLE zijn inderdaad onbeschoft en om met een linkse manier je een contract aan te smeren.
Ik was er bijna in getrapt.
Eerst sturen ze een offerte per mail met een bevestings knop.
Ik wilde offerte eerst bekijken maar drong steeds aan om op de knop te drukken , want dan kon hij verder.
Dat wilde ik niet en wilde eerst op mijn gemak de offerte bekijken en overleggen.
Hij werd opdringerig en herhaalde steeds om te bevestigen.
En heb het gesprek beeindigd.
Volgende dag belde hij weer om te vragen hoe het zit.
Duidelijk gemaakt dat ik niet in zee ga met hun waarna werd mij gevraagd wie de broek aan had.
Hoe onbeschoft kun je zijn als een verkoper van NLE.
Dus LET OP en laat je niet om praten.

4 november 2020

Oplichting, bedrog en "legale" beroving

In 2017, heb ik via vergelijken.nl een drie jarig zakelijk energie contract afgesloten met NLE.
Het leek zo gunstig dat het te mooi leek om waar te zijn, helaas... Dat was het dus ook..

Bij Nuon zat ik redelijk aan de dure kant, maar met NLE werd het extreem veel duurder.

Notabene was het huis net voor 150.000eu verbouwd en voldeed het daarmee aan de nieuwste isolatie normen.

Ik was op 1 dec 2018 helemaal op de cent bij.. toen was er een "storing" waardoor ik het verbruik niet meer kon controleren. En aan het einde van de maand moest ik naast het reguliere bedrag ineens €800,00 bij betalen!

Ondanks vele pogingen kreeg ik geen specificatie betreffende het gebruik. Of ik nou hoog of laag sprong.

1 dec 2019 was ik weer "bij" met betalingen, om zo een nabetaling te voorkomen.. toch weer €600,00 bijbetalen!!

Dit alles terwijl mijn gasgebruik met 60proc. Gedaald was door de nieuwe ketel en de nieuwe isolatie!

Ook hier weer geen uitleg..

Na vele telefoontjes, werd ik teruggebeld door een manager.. toen ik deze woedend maakte zei hij eerlijk dat de kosten een schatting waren gebaseerd op het langjarig gebruik..

Blijkt dat er eerst 3 mensen woonden in mijn huis en dat het huis voorheen geen enkele deugdelijke isolatie had, bijna geen dubbel glas en een antieke verwarmingsketel.. ennuhh.. ja "waarschijnlijk zal het nog wel zo zijn mijnheer... Betalen graag".. wow ik vermoedde het al dat het zo werkte maar om te merken dat ze de kosten in hun voordeel gewoon schatten was echt heel moeilijk te verteren..

Deze maand raakte ik mijn gsm kwijt, waardoor ik 3 weken te laat betaald heb.. gelijk 15eu kosten..

Op mijn telefonische vraag of ze dat wilde schrappen in ruil voor het feit dat ik na mijn contract, verlopend op 29 dec 2020 zou blijven was het nee..

Kortom.. zoals zoveel mensen hier aangeven.. het zijn onbetrouwbare rücksichlose graaiers.. na 29 dec zal ik werd weer zo'n fantasierekening krijgen van tussen de 500 en 800 EU.. ..maar dan ben ik bevrijd.. nooit meer mee in zee gaan.. u bent gewaarschuwd!.. zorg dat u zich niet leeg laat roven door deze onbetrouwbare geldwolven!!

26 oktober 2020

club oplichtende varkens zeggen…

club oplichtende varkens zeggen goedkoper te zijn
Heb in 3 maanden al meer betaald dan bij een andere maatschappij in een jaar
Ben je weer terug op je oude vertrouwde nest durven ze je zo weer te bellen
Het enige waar die club goed in is als je er bij bent is dreigen en rekeningen sturen brrrrrrrr krijg er gewoon de rillingen van als ik die naam weer hoor daarom toets ik het ook niet meer in
ps pas op voor de bellers ze doen zich voor alsof ze van de maatschappij zijn waar je op dat moment bent aan gesloten
A.U.B doe er je voordeel mee

1 oktober 2020

1 ster is wederom teveel voor deze boeven.

1 ster is wederom teveel voor deze boeven want dit bedrijf stinkt aan alle kanten! Zo probeert een aggresieve verkoper met informatie van mijn netbeheerder mij iets aan te smeren. Mijn mobiel geeft zelfs al aan dat het mogelijk fraude is!

14 september 2020

Neppe verkoop

Neppe verkoop. Laten het lijken alsof ze je tarieven verlagen, maar smeren je een abonnement aan zonder je goedkeuring. Met name 65+'ers. Beantwoord NOOIT hun vragen.

14 september 2020

Louche gast

Werd gisteren gebeld door een zeer irritant persoon, die echt pusherig was, opgehangen en toen flikte hij het nog om 2 keer te bellen, heb toen niet meer opgenomen, aan de reviews te lezen is het wel heel duidelijk !!!

10 september 2020

NLE: bedriegers zijn het

Aan het einde van mijn 1-jarig contract bij NLE bleek dat ik 13 maandbedragen moest betalen voor een kalenderjaar van 12 maanden. Dat 13de bedrag zou ik weer terugkrijgen zeiden ze. Het zou verrekend worden op de eindafrekening.
Ik had daar totaal geen rekening mee gehouden, het was mij niet bekend, het is mij nooit mede gedeeld aan het begin van het contract.
Op het moment dat ik het 13de termijnbedrag moest betalen, werd door mijn nieuwe leverancier eveneens het eerste termijnbedrag geïncasseerd.
Die 13de termijn kon op dat moment onmogelijk van mijn rekening worden afgeschreven.
Ondanks mijn herhaaldelijk verzoek om dit bedrag te laten vervallen had NLE daar geen boodschap aan en werd er geen enkel begrip getoond voor mijn situatie.
Ik vermoed dat NLE dit opzettelijk doet, om op deze manier van de betaling van de 140 Euro welkomstkorting af te kunnen komen.
Ik heb ook nooit een vervolgaanbod van NLE gekregen, anders was ik waarschijnlijk niet eens overgestapt.
Mijn boodschap: ga niet met deze bedriegers in zee.

10 september 2020

NLE pikt geld

Slechte bedrijf geworden. Had een kapotte meter. NLE schat mijn verbruik voor de jaarrekening veel te hoog. De verrekening van het teveel betaalde mag ik pas een jaar later weer verwachten. Blijft NLE lekker een jaar met mijn teveel betaalde geld zitten. Brrrr.

9 september 2020

WAARDELOOS!!!

In 1 woord: compleet WAARDELOOS in alle opzichten! We waren bijna 2 jaar klant geweest en het gedonder begon met de eindnota van 2019. Deze viel veel hoger uit dan verwacht. Mailtjes en telefoontjes (van per keer minimaal 20 minuten?! Alsof ik niks beters te doen heb) gingen heen en weer en we zijn niks opgeschoten. Totdat opeens een envelop van de netbeheerder op de mat viel: u heeft geen leverancier meer en binnen afzienbare tijd afgesloten. Zonder enig bericht van NLE kon dit kennelijk zomaar. Dat was de druppel en ik viel van mijn stoel van verbazing toen ik telefonisch, per direct ons contract wilde beëindigen; dat was kennelijk al gebeurd maar door NLE?!! Ik zou de eindnota wel ontvangen Vandaag mailtje met alleen openstaande bedragen, niet onderbouwd met meterstanden, tarieven etc. Maar wel meteen een iDeallink om te betalen. Voorlopig kunnen ze de pot op!
Kortom: slecht service, slechte en onduidelijke overzichten energieverbruik/facturen/eindnota. Uitermate slechte klantgerichtheid en -behandeling. En zo kan ik nog wel even doorgaan... Ronduit: SLECHT, SLECHT, SLECHT!! Ik overweeg een klacht in te dienen bij de Geschillencommisie Energie en raad iedereen aan hetzelfde te doen. NLE is gewoon een rattenbedrijf!
PS. Overgestapt naar andere energieleverancier: wat een verademing :-)

8 september 2020

Diverse malen door deze droeftoeters…

Diverse malen door deze droeftoeters gebeld...... "wij hebben u in het verleden ook zo goed geholpen met uw dure energierekening. Dat willen wij nu weer doen". Heb even moeten nadenken maar deze gasten hebben mij nooit geholpen.... Toen ik vroeg om mijn geheugen even op te frissen omdat ik mij niets kon herinneren en ik dat wel gek vond als iemand mij had geholpen werd er direct opgehangen. Toen ook maar weer dit nummer geblokkeerd want geen enkele instantie in Nederland doet iets aan dergelijke praktijken.

7 september 2020

Nooit meer NLE

Klantenservice: waardeloos
Aftersales: oplichters

Gelukkig wist ik dat er per 1 juli nieuwe energietarieven berekend worden.
Wat doet NLE: Je helemaal plat bellen in juni dat de energietarieven nu wel zo voordelig zijn en je nu je contract moet verlengen.
Contact met de klantenservice: minimaal 2 weken wachten op antwoord en dan een automatisch antwoord krijgen, 3x op rij... NEE, voor mij nooit geen NLE meer!

2 september 2020

Telefonische afspraken worden niet…

Telefonische afspraken worden niet nagekomen. De afkoopboete zou worden terug betaald door NLE. Nu blijkt dat ze dat niet willen doen, omdat het om een jaarcontract ging i.p.v een drie jaar contract. Dit werd niet verteld bij onze aanmelding. De opzegboete van mijn vorige leverancier zou worden vergoed, nu het zover is, willen dat dus niet. Contact leggen met hun is heel moeilijk of niet mogelijk. advies, ga niet in zee met deze club.

12 augustus 2020

Net gebeld door NLE.

Net gebeld door NLE.

Zelfs 1 ster is te hoog! Bij dit bedrijf (als het überhaupt een bedrijf is) moet direct de stekker er uit!!!

Ik raad iedereen aan ver weg van deze irritante mensen weg te blijven.

Mensen die hier werken moeten zich schamen op de wijze ze klanten benaderen!

11 juli 2020

Het automatische incasso was mislukt

Het automatische incasso was mislukt. Maar na het binnen redelijk termijn (1 week) handmatig over te willen maken met vermelding van klantnummer, adres en maand, worden 2 pogingen om te betalen gewoon teruggestort. Het enige dat ik 3 weken later van hun heb mogen ontvangen was een brief waarin stond dat mijn e-mail adres niet correct was. Nog geen enkele herinnering van een betalingsachterstand en betaal link of iets dergelijks. Na het correcte e-mail adres te hebben gestuurd kreeg ik uiteindelijk het een enorm dreigend e-mailtje waarin stond dat ik direct de openstaande maand moest overmaken (+ €40,00 incassokosten) om te voorkomen dat ik binnen 2 weken zou worden afgesloten. Door hun staat er nu nog een maand open en telefonisch zijn ze natuurlijk niet bereikbaar. Die andere €40,00 incassokosten kunnen ze op hun buik schrijven. Hier mag je niet aan verdienen, communicatie 0. 1 ster voor jullie is nog te veel. Ga maar gauw failliet.

20 juni 2020