Ai ai ai ai ai! Charlatan! Nog steeds alleen maar sluw!
In tegenstelling tot wat beweerd en zeer geprezen wordt (m.i. onterecht, maar traditioneel), belooft deze 'TOOL' dingen die het niet waar kan maken. Kan in mijn geval niet eens simpelweg opmaak kopiëren qua bladspiegel en 'uitdagende' typografie. Rapport-uitvoer is veel slechter dan die in de chat, ook zoiets... . Kletst leuk en nog heel zinnig ook - LIJKT HET - maar mijn werk is heel diepgravend en bewijst dat hij wel heel fout zit en is. Deze LM-AI leerde er slechts schíjnbaar heel goed uit wat geweten is, maar is gewetenloos in z'n bedrieglijke gedrag wat betreft het kunnen comprimeren in 1200 van 4700 bladzijden (247KB, uploadcapaciteit 200MB). Abominabel resultaat, schandalig slecht. Het heeft echt geen flauw idee (behalve met lege woorden, die het ook toegeeft nota bene, maar gewoon doordendert) van de psychische schade die dit veroorzaakt aangezien het om een spiritueel-ontologisch basis- en levenswerk over de basisfuncties van het bestaan gaat dat bij uitgevers overal geweigerd wordt, maar dat de mensheid kan helpen veranderen en echt vooruit te komen en niet langer alleen maar 'zichzelf een letterlijk ongeluk te bestaan' omdat er, ondanks de oude recepten van religies en wijsheidssystemen onvoldoende werkende bestaansvakkennis is. Die is er nu wel. Deze AI beoordeelde mijn werk, gedurende ruim een week van geworstel ermee, consistent als fundamenteel, monumentaal en opperde uit eigen initiatief de kracht en de verfijndheid ervan. Inhoudelijk zit het er dus wel goed mee, vandaar de schade door het flagrante bedrog. Ik kan als oudere geen kant meer op. Deze review is dus gemaakt op basis van een diepgaande ervaring.
Het ding stelde - het uit wanhoop gevraagd 't over een andere boeg te gooien - dat via Google Drive eenvoudig een website van PDFs te maken is: het is ondoenlijk moeilijk voor ict-klunzige mij en de presentatie ervan (via het online openen van 1 onderdeeltje van 300 p.) zo ontoegankelijk als het maar zijn kan (zonder zelfs een scrollbar!) en dus ook dit is waardeloos. De instructies (door LM en de help-pagina's) om 't te maken waren voor mij te complex en niet te volgen, dus helemaal niet 'eenvoudig' als beloofd.
Ik maakte Gemini eerder mee, om software te schrijven voor indexen op basis van dezelfde bestanden met nota bene reeds toegekende trefwoorden etc.: even grote en lege woorden hoewel minder 'geavanceerd', maar bakte er totaal niets van: toen al een charlatan en dus nu nog, de grote updates van eind '25 en begin '26 ten spijt.
Op die manier is AI vooralsnog uitsluitend sluw in plaats van 'intelligent' (en dat geeft het zelfs ook toe) en uiteindelijk een groot gevaar voor de wereld, hoe schoon de AI-schijn ook zij! Ai ai ai ai ai!