Zelf bestel ik wel vaker bij onlineverf, maar dit keer had ik een vriend in Tiel op deze site geattendeerd hij verf besteld voor binnen en buiten maar de de opdekdeuren die we wilden schilderen bleve... Toon meer

Ik schrijf bijna nooit een review maar onlineverf.nl verdient het. Online een kleur uitgezocht, maar het was niet helemaal naar onze zin. We hadden al bijna een andere kleur besteld, maar toen zag ik... Toon meer

Eigenlijk ging ik verf uit de folder vd bouwmarkt bestellen. Toen de bouwmarkt toch niet alle kleuren had, zocht ik verder en kwam hier terecht. Hier hebben ze echt alles en nog goedkoper dan de aanbi... Toon meer

1. Verfwinkel
  2. Binnenhuisarchitect
  3. Winkel
  4. Groothandelswinkel

Onlineverf.nl is een van de grootste en bekendste online verf leveranciers van Nederland en België. Voor 23.59 uur besteld = de volgende dag schilderen! Ook same day delivery mogelijk. Onlineverf.nl kent het grootste assortiment doe-het-zelf en professionele verf voor zeer scherpe prijzen. Particulieren en bedrijven kunnen simpel en snel bestellen.

4,6

Uitstekend

22K reviews

Heeft 66% van zijn negatieve reviews beantwoord

Slechte service en nemen totaal geen…

Slechte service en nemen totaal geen verantwoordelijkheid!
Wij hebben na uitgebreid vooronderzoek gekozen voor Sigma S2U Nova (primer en lak), aangeschaft bij deze aanbieder, juist vanwege het professionele advies en de belofte van hogere kwaliteit dan de bouwmarkt.

Helaas liet de verf al na korte tijd los tot op het hout, zelfs bij zeer voorzichtig gebruik en lichte reiniging met alleen water. De trap was van vurenhout, twee jaar laten werken, correct ontvet, nagewassen, geschuurd, gegrond en afgelakt volgens advies en productsysteem.

Onze klacht is doorgestuurd naar de fabrikant, maar uiteindelijk wordt alle verantwoordelijkheid volledig bij ons als klant neergelegd, op basis van aannames. Er is geen inspectie ter plaatse gedaan en geen enkele vorm van tegemoetkoming aangeboden. Argumenten zoals “de volgorde zou mogelijk niet goed zijn geweest” of “er zouden resten van ontvetter zijn achtergebleven” kloppen aantoonbaar niet, maar worden toch gebruikt om de klacht af te wijzen.

Los van het product vind ik vooral de manier van omgaan met een serieuze en goed onderbouwde klacht teleurstellend. Verwacht geen meedenken of verantwoordelijkheid wanneer een product niet voldoet aan de verwachtingen. Er wordt hier totaal niet in oplossingen gedacht. Koop hier je verf niet!

14 januari 2026

Asociaal gedrag van depot Leeuwarden

Vandaag kwam ik de auto van verfspot op de valarius straat tegen parkeer je op de stoep en blokkeer je de blinde geleide markering met je auto. maak je ze er op attent deze asociaal persoon zegt gewoon we kijken er een keer na naar half uur stond hij er nog. best bedrijf. hier moet je zijn voor klant vriendelijkheid. Die duin kan beter omlaag. Sam nu wel waarom de RECENTIES UIT STAAN

21 januari 2026

Helemaal top geleverd

Helemaal top geleverd.

Overzichtelijke webshop en veel aanbod.
Betaling gaat snel en de levering was ook snel.
Zeker aan te bevelen

6 juli 2025

Ik heb 4 potten 10L verf besteld en als…

Ik heb 4 potten 10L verf besteld en als leveringsdag een zaterdag gekozen ... tot mijn grote verbazing stond PostNL al vrijdag namiddag voor mijn deur. Wat als ik niet thuis was?!?! Heb geen auto en hoe zou ik de bestelling moeten ophalen?!?! Je krijgt zogezegd de optie om ZELF EEN DAG EN TIJDSTIP TE KIEZEN VOOR EEN BEZORGING maar ZIJ BESLISSEN ALSNOG WANNEER ZE AAN JE DEUR STAAN. Ik heb geen vertrouwen in de service van dit bedrijf. Ik betaal liever een hogere prijs aan een bedrijf dat wél weet wat afspraken zijn. Dus mensen jullie zijn gewaarschuwd.

12 december 2025

Antwoord van Onlineverf.nl

Wat vervelend om te lezen dat dit zo is gelopen, dat snappen we heel goed. Je kiest bewust een bezorgdag en dan is het natuurlijk ontzettend frustrerend als de levering alsnog eerder voor de deur staat, zeker bij zo’n zware bestelling.
We nemen dit soort situaties serieus. Ten tijde van jouw bestelling was er helaas sprake van een systeemfout, waardoor onbedoeld een aantal bestellingen eerder zijn verzonden dan de gekozen leverdag. Dat had niet mogen gebeuren en we begrijpen dat dit je vertrouwen geen goed heeft gedaan. Inmiddels is dit probleem opgelost.
Mocht je hierover toch nog vragen hebben, dan staat onze klantenservice voor je klaar via klantenservice@onlineverf.nl
Klantenservice Onlineverf

Verkeerde verf ontvangen

Framboos rood besteld, Neon roze ontvangen. Klantenservice benaderd, kreeg de tip om het roer houtje in de verf te dopen en wachten waarschijnlijk zou het dan goed moeten zijn, en zou de kleur van Neon Roze veranderen. Ik dacht jullie hebben echt geen idee dat dit niet gaat werken. Ze meerdere keren benaderd met foto's dat Neon Roze een verschrikkelijke kleur is, framboos rood besteld heb, en dat ze met een oplossing moeten komen. Daarnaast zat er op de emmer of deksel geen label. Dat er iets mis gaat qua communicatie binnen dit bedrijf. Na nogmaals een laatste mail uiteindelijk mijn geld terug gekregen. In ieder geval ga ik nooit meer zaken doen bij dit bedrijf.

3 december 2025

Antwoord van Onlineverf.nl

Wat ontzettend vervelend om dit te lezen. Onze oprechte excuses dat je zo'n frustrerende ervaring hebt gehad met je bestelling en onze klantenservice. Dit is absoluut niet de kwaliteit of service die wij willen leveren.

Het spijt ons zeer dat je Framboos Rood bestelde, maar dat deze kleur niet bleek te kloppen. Daarnaast is het vanuit ons inderdaad zeer slordig dat er geen label of deksel op de verpakking zat. We begrijpen heel goed dat dit frustrerend moet zijn. We bieden hiervoor onze welgemeende excuses aan.

We willen kort toelichten waarom de tip met het roerhoutje werd gegeven. Natuurlijk is dat geen directe oplossing maar dit is een test die wij van de klant vragen als de kleur af lijkt te wijken. Dit helpt ons namelijk te verifiëren of de kleur daadwerkelijk afwijkt. Dit willen we namelijk wel visueel inzichtelijk hebben alvorens we verder kijken. Dit komt doordat de kleur van natte verf vaak heel anders oogt dan wanneer deze volledig is opgedroogd.
Aan de hand van de uitslag van deze test kunnen we dan ook een passende oplossing bieden, zoals in jou geval ook is gebeurd door het aankoopbedrag naar je terug te storten.
Wij nemen jouw feedback over de missende labels zeer serieus. Wij betreuren het ten zeerste dat deze ervaring je heeft doen besluiten om geen zaken meer met ons te doen.

Als je nog verdere vragen of opmerkingen hebt, ben je altijd welkom bij onze klantenservice.

Stortvloed aan ongewenste emails

Tevreden met de verf, maar jemig, wat een opdringerige gang van zaken wat betreft recensievragen.

Op 25 november kreeg ik de eerste mail met de vraag om een recensie te schrijven. Dit terwijl de verf pas op 26 november is geleverd.

Vervolgens heb ik ondertussen niet 1, niet 2, niet 3, maar 4 herinneringen gekregen over het invullen van een recensie. Als een klant ervoor kiest niet te reageren, is dit geen reden om praktisch elke dag daarna een herinnering te gaan sturen.

Dus bij deze jullie gevraagde recensie, doe beter.

26 november 2025

Antwoord van Onlineverf.nl

Bedankt voor je recensie. Het is fijn om te horen dat je tevreden bent met de verf; daar doen we het uiteindelijk voor!

Tegelijkertijd vinden we het heel vervelend om te lezen dat de communicatie rondom de recensievraag zo opdringerig en storend is ervaren. Onze excuses dat de e-mails als een ‘stortvloed’ zijn binnengekomen. Dat is absoluut niet de bedoeling.

Je hebt helemaal gelijk: vier herinneringen, zeker als je ervoor kiest niet te reageren, is veel te veel. We begrijpen goed dat dit irritatie oproept.

Je feedback is heel scherp en ontzettend waardevol. We gaan dit intern bespreken om de frequentie van de herinneringen kritisch te bekijken, zodat dit in de toekomst een stuk beter gaat.

Nogmaals excuses voor het ongemak dat we hiermee hebben veroorzaakt. We wensen je veel succes met de schilderklus.

Slecht functionerende webshop

Slecht functionerende webshop; het woord service is hier niet bekend..

19 november 2025

Antwoord van Onlineverf.nl

Wat vervelend om te horen dat je deze ervaring bij ons hebt gehad. Mijn excuses dat onze webshop niet goed functioneerde en je bovendien het gevoel had dat de service tekortschoot.

Dat is zeker niet de manier waarop wij als verfspecialist willen werken. We willen dat het bestellen van verf soepel verloopt en dat je altijd goed geholpen wordt als er iets misgaat. Het spijt ons oprecht dat we je hierin hebben teleurgesteld.

We lossen dit graag voor je op en staan open voor feedback over de webshop. Zou je de specifieke problemen met ons willen delen via klantenservice@onlineverf.nl? Dan kunnen we direct actie ondernemen en zorgen dat je alsnog goed geholpen wordt.

Online webshop met service

Na verhuizen hier mijn verf gekocht. Iets te weinig van wat duurdere maatwerk verf gekocht. Bij nieuwe bestelling om wat na te leveren had ik het verkeerde gekocht. Na contact met de klantenservice is dat keurig opgelost. Top service welke ik volgende keer hopelijk niet meer nodig heb.

22 november 2025

Nooit meer Onlineverf

Nooit meer Onlineverf.

Vorig jaar zomer twee liter Sigma Allure RAL9010 via internet gekocht, hele dure verf van EUR 73,76 met korting eraf. Gisteren eerste blik leeg en tweede opengemaakt. Blijkt overduidelijk geen RAL 9010 te zijn maar een lichtgrijze tint. Email gestuurd met foto’s van mengdatum en tijd die op de stickers staan en een foto van de duidelijk verkeerde kleur op een stukje hout. Krijg tot twee keer toe eenzelfde email met de melding dat ze eventueel alleen dit soort fouten in behandeling nemen als het in 2025 is gekocht. Het is toch vrij normaal dat je een kleine voorraad koopt, scheelt tenslotte ook verzendkosten. Dan kan het goed zijn dat de eerste liter niet snel op is en het dus even duurt voordat je je tweede liter openmaakt. Onlineverf stuurt gewoon een verkeerde kleur en laat je ermee zitten. Dus nu voor EUR 73,76 een liter verf in de kast waar ik niets mee kan.

Een hele slechte service met eigenlijk een dikke opgestoken vinger.

23 september 2025

Beste klant

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je ervaring met ons te delen. Wat vervelend om te horen dat je bij het openen van het tweede blik Sigma Allure niet de kleur hebt aangetroffen die je had verwacht. We begrijpen dat dit erg teleurstellend voor je moet zijn.
We hebben je melding zorgvuldig bekeken en beoordeeld. Omdat de aankoop al uit juni 2024 dateert en verf een houdbaarheid heeft van circa 1,5 tot 2 jaar, kunnen we na zo’n lange periode helaas geen volledige compensatie of vervanging meer bieden. Ons advies is om verf altijd binnen een jaar na aanschaf te gebruiken, zodat eventuele afwijkingen tijdig ontdekt kunnen worden en we je beter kunnen helpen.

Uit coulance en met uitzondering op onze voorwaarden hebben we je per mail laten weten dat we je graag een terugbetaling van 50% van het aankoopbedrag van dit product aanbieden.
We hopen dat dit gebaar de situatie enigszins kan verzachten.

Klantenservice Onlineverf

Besteld

Besteld, betaald, op tijd geleverd.. Kwaliteitsproduct.

Gewoon netjes geleverd wat gevraagd is tegen een prima prijs

11 augustus 2025

Muurverf Alphacryl Mat kleurgarantie

Muurverf Alphacryl Mat besteld, werd zeer snel geleverd. Eenmaal op de wand aangebracht beviel 1 van de kleuren (die helemaal klopte met het groene sample op de kleurenwaaier) me dermate slecht dat ik toch een nieuwe emmer met een gedektere groen nabestelde. Onlineverf bracht dit na een vriendelijk telefoontje onder de 'kleurgarantie', verstuurde de nieuwe verf onmiddellijk en retourneert de kosten in 4 werkdagen. Absolute topservice!

25 augustus 2025

TOTAAL INFLEXIBEL

Ik had per ongeluk 2 stuks van 1 liter Sigma Nova Soft Satin besteld terwijl ik de Sigma Nova Satin had moeten hebben. Ik had zelfs 2 liter meteen besteld. En er is totaal GEEN Collance bij deze kleine stomme vergissing. Kortom, dit geintje en hun retourbeleid kost me dus 140 euro en dat terwijl ik een van de meest gebruikte kleuren heb besteld. En eerlijk gezegd, ik had er niet eens over nagedacht dat je het niet mag retourneren. Waar en bij welke winkel mag je niet retourneren???? Ze hadden toch dan op zijn minst tijden het bestel proces je kunnen waarschuwen en vragen of je dit echt wilt hebben, want er is geen retour beleid.

19 augustus 2025

Beste klant,

Bedankt dat je de moeite neemt om je ervaring met ons te delen. We begrijpen heel goed dat het erg vervelend is als je je vergist in een bestelling, zeker bij een product als verf. Helaas kunnen wij hier geen uitzondering in maken: Verf die op kleur gemengd wordt, valt onder maatwerk is daarom uitgesloten van het retourrecht. Dit geldt bij vrijwel alle winkels die verf aanbieden zowel online als fysiek.

Het is te vergelijken met bijvoorbeeld een gordijn op maat, een bankstel die je zelf hebt samengesteld of een product met een persoonlijke gravure; zodra het product speciaal voor jou wordt gemaakt, kan het niet meer worden teruggenomen. Omdat het een maatwerk product is, zal dit niet snel meer opnieuw verkocht kunnen worden. Daarnaast is het blik open geweest om deze voor je op kleur te maken. We kunnen de kwaliteit en houdbaarheid dus niet meer garanderen voor een volgende keer.

Om bovenstaande zo duidelijk mogelijk te maken staat ons retourbeleid beschreven op onze website onder het kopje ‘klantenservice’. Ook vindt je op de productpagina bij ‘eigenschappen’ terug of het desbetreffende product retour mag of niet. Dit geven we op deze twee manieren aan om teleurstellingen achteraf te voorkomen.

We vinden het erg vervelend voor jou dat dit zo is gelopen. Met deze uitleg hopen we je wat meer duidelijkheid te geven over hoe het werkt bij verfproducten zowel online als fysiek, zodat je bij een volgende aankoop of bestelling zonder zorgen kunt bestellen en een teleurstelling kunt voorkomen.

Voel je welkom om bij een eventueel volgende bestelling vooraf advies te vragen, we zijn bereikbaar per mail, whatsapp, chat en telefoon en denken graag met je mee.

Klantenservice — Onlineverf

Uitstekende Service

Vandaag Sikkens verf gehaald bij de vesting in Almere. Uitstekende adviezen gekregen en perfect geholpen. Een absolute aanrader.

8 augustus 2025

Ik heb een monsterblikje verf besteld…

Ik heb een monsterblikje verf besteld met een specifiek kleurnummer van Sherwin Williams. Ik werd geholpen door Claudia, een ontzettend vriendelijke en behulpzame dame. De service die zij verleende was echt top! Ik had een technische vraag over de muurverf voor buiten van Wijzonol, en zij heeft zelfs de fabrikant gebeld om me zo goed mogelijk te informeren. Ze belde me ook terug zoals afgesproken, wat ik erg waardeerde. Ik had per ongeluk het verkeerde kleurnummer besteld, en vertelde haar dat ik nog een extra blikje nodig had voor de juiste kleur. Dankzij de kleurgarantie kon zij mij perfect helpen. en zij zou mij het blikje met de juiste kleurnummer nog toesturen Het is zeldzaam om zulke klantgerichte service te krijgen – een echte aanrader!

29 juli 2025

retour

Dit bedrijf heeft werkelijk alles goed gedaan behalve de hoeveelheid lak voor de vloer. Ik had 4 bussen van 1 liter over en die kon ik terug sturen waren het niet dat het pakket zoek geraakt is. Onlineverf deed absoluut niet moeilijk en betaalde de 4 buseen zonder pardon terug , want het was niet mijn probleem dat de transporteur het pakket was kwijt geraakt. Zij gingen dit wel verder uitzoeken. Sjapoo voor zon bedrijf

19 juni 2025