Petgood Reviews

TrustScore 4.5 uit 5

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Uppskattar att det här är hundmat som produceras i Sverige med lågt klimatavtryck. Prenumerationstjänsten är riktigt smidig, lätt att justera och utan bindningstid. Min hund har älskat smaken på båd... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Hittade Petgood när jag letade efter något som kan lindra min hunds öroninflammation. Visade sig att insektsbaserad mat är grejen, både hunden och katten äter det nu och mår fint. Dem älskar maten! Ja... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Eftersom det svårt att veta hur mycket min Ziggy äter varje dag är det bra att det är enkelt att ändra leveransdatum i prenumerationen utan massa krångel. Viktigast av allt är såklart att Ziggy gilla... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jag ger fodret åt alla mina tre Chinese cresteds. Valpen får valpfoder, vuxna får vuxenfoder och veteranen får senior. Superbra kundservice som hjälper till med alla ens frågor och fantastiska erbju... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Veevoerhandel

Over Petgood

Geschreven door het bedrijf

Vi är Petgood, the do good pet food.

Vi är ett svenskt företag som erbjuder ett näringsrikt sortiment av insektsbaserade produkter för hund och katt, utvecklat med våra husdjurs hälsa som högsta prioritet.

Hos oss hittar du näringsrikt helfoder, godis och snacks utvecklat av vårt eget veterinärteam baserat på den senaste forskningen kring näring och hälsa. Tack vare noggrant utvecklade recept med lättsmält insektsprotein och naturliga ingredienser som stöttar mage och hud, upplever majoriteten av våra kunder fantastiska förbättringar - stabilare mage, glansigare päls och förbättrad hälsa.*

Idag är vi en ledande aktör i Europa för insektsbaserat hund- och kattfoder med tusentals nöjda kunder som varje dag får uppleva fördelarna med insekter. Och du, tack vare vår miljövänliga proteinkälla kommer hållbarhet som bonus - win-win för djur och planet!

*baserat på kundundersökning genomförd 2025 med +300 svarande.

Besök Petgood

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Vraagt klanten om een review

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

89 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bra foder som hunden gillar

Bra foder som hunden gillar. Skönt att det är producerat i Norden.

8 juni 2026

Antwoord van Petgood

Tack för din recension 💜 Härligt att höra att vovven gillar vårt foder och vi håller med om att det är toppen att vi har flyttat vår produktion till Norden 🐾

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Har bara positivt att säga om petgood.

Har bara positivt att säga om petgood.. Hunden blivit hjälpt med mag och allergiproblem, snabb och vänlig kundtjänst och service.. Känns som ett företag som vill göra gott på alla plan. Stöttar dom gärna!

25 mei 2026

Antwoord van Petgood

Stort tack för ditt fantastiska omdöme! 💜 Det betyder mycket för oss att höra att vår mat har hjälpt din hund med mag- och allergiproblem. Att dessutom få beröm för vår kundservice och vårt bemötande värmer verkligen🌸

Vi strävar efter att göra gott för både djur, människor och planeten, så dina ord betyder extra mycket för oss. Tack för ditt förtroende och för att du vill stötta oss – det uppskattar vi verkligen! 💜

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Mina hundar har ätit detta foder i…

Mina hundar har ätit detta foder i några år nu och har mycket bra magar och de gillar smaken. Alltså är även jag nöjd.

8 juni 2026

Antwoord van Petgood

Tack för det fina omdömet 💜 Härligt att höra att dina hundar trivs så bra med fodret och har fina magar. När hundarna är nöjda och mår bra, blir vi också glada. Tack för ditt förtroende genom åren🐾

Vår katt tycker om det

Vår angora-/bondkatt har verkligen tagit till sig Petgood. Framför allt gillar han deras paté i våtfodret, som snabbt blivit en favorit här hemma, samt deras snacks som funkar riktigt bra som belöning.

Det känns bra att ge honom något som han faktiskt tycker om och äter med god aptit, samtidigt som det känns som ett genomtänkt alternativ jämfört med mycket annat på marknaden.

Vi har haft en positiv upplevelse hittills och kommer fortsätta köpa.

12 mei 2026

Antwoord van Petgood

Stort tack för ditt fina omdöme! 💜 Det gläder oss att höra att er katt har tagit Petgood till sitt hjärta. Extra roligt att vår paté har blivit en favorit och att snacksen fungerar så bra som belöning🐾

Det betyder mycket för oss att ni uppskattar att produkterna är genomtänkta samtidigt som de faller katten i smaken.

Tack för att ni delar med er av er upplevelse och för ert fortsatta förtroende – vi ser fram emot att få fortsätta vara en del av er katts matskål! 💜

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Foder för den kräsna hunden med den…

Foder för den kräsna hunden med den kräsna ägaren. Har provat många foder med PetGood är verkligen ett topp val slukas varje måltid. Glansig päls och fäller mycket minde hur det nu är möjligt? Tacksam är jag 🤩

4 april 2026

Antwoord van Petgood

Tack för din feedback, det glädjer oss att höra att ni är så nöjda med fodret💜

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Från lös i magen till mer energi

Jag har en engelsk springer spaniel som både åt dåligt och hade problem med magen i perioder. Jag fick tips av en bekant att testa petgoods foder och oj vilken skillnad. Nu står han och väntar vid matskålen och hans magen har inte varit några problem efter att vi långsamt bytte över till nytt foder. Jag rekommenderar starkt att testa!

28 mei 2026

Antwoord van Petgood

Tack för din fina recension 💜 Fantastiskt att höra att fodret gjort sån skillnad på din vovves mage🐾

Väldigt nöjd maltipoo

Upplever att min maltipoo mår så mycket bättre av Petgood än andra foder jag testat. Maltipoos kan vara kinkiga med mat så glad att hon gillar det.

27 mei 2026

Antwoord van Petgood

Tack för din recension, så roligt att höra att vovven gillar vårt foder & mår så bra på Petgood💜

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Vår hund har ätit Petgood i många år…

Vår hund har ätit Petgood i många år och vi är mycket nöjda. Efter att ha testat många olika alternativ har vi äntligen hittat ett foder som hon verkligen tycker om. Hon har en stabil mage och är pigg och glad varje dag. Dessutom är leveranserna smidiga och kundservicen alltid hjälpsam och snabb när man behöver hjälp.

19 mei 2026

Antwoord van Petgood

Tack för din feedback, det glädjer oss att höra att ni är nöjda med produkterna, leveranserna och med kundservicen🐾💜

My dog loves this stuff

My dog loves this stuff, especiallly the dental sticks!

22 mei 2026

Antwoord van Petgood

Wonderful to hear that you & the dog are so satisfied with our products💜

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Så många anledningar att välja Petgood!

Jag är så glad över att jag hittat Petgood - av så många anledningar! Hundarna älskar maten och kan bygga muskulatur stark nog för oss att vinna i fysiska prestationssporter, men det är inte enda anledningarna att välja Petgood. Här har vi ett företag som även värnar om hur de hunden äter, mått. Och det är klart lättare att tillgodose insektslarvers behov än fåglars, fiskars och däggdjurs - ett etiskt gott val. Dessutom ett mycket bättre val ur klimatperspektiv!

Antwoord van Petgood

Tack för din fina recension, vi är så glada att höra att ni är nöjda💜 och måna om klimatet🌎

Bästa fodret

Vi har en hund med svår matallergi sedan många år tillbaka. Vi har fått ge henne Cytopoint (en injektion) varje månad hos veterinären för att minska på hennes problem och testat flera allergifoder. Det har delvis hjälpt men inte helt. Sen vi började med PetGood i februari i år så har vi inte behövt ge henne dessa sprutor och hennes klåda har försvunnit helt! Pälsen har blivit bättre och klornas kvalité likaså. Det bästa som hänt vår hund. Tack PetGood för att ni har gett henne ett klådfritt liv och att inte behöva besöka veterinären hela tiden vilket inte är populärt. 😊

Antwoord van Petgood

Tusen tack för din fina recension, det värmer att läsa att vovven mår så mycket bättre nu och att ni är nöjda, det är de viktigaste för oss🐶💜

Så nöjd!

Min hund har ätit Petgood i ett halvår nu och jag är så nöjd! Bra mage och massa energi.
Han äter vuxenfodret och jag planerar att köpa hem valpfodret till min kommande valp.

Antwoord van Petgood

Underbart att höra att du och din hund är nöjda och så roligt att valpen kommer få en bra start med vårt valpfoder🐶🐾

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Fem stjärnor av både hund och katt

Fem stjärnor av både hund och katt. Känns sjukt bra att kunna ge dom ett fullvärdigt foder som inte är en miljöbov. Win-win för alla!!!

Antwoord van Petgood

Så kul att både hunden & katten gillar vårt foder, stor 🌟att även du tänker på miljön🌎

Våra kräsna hundar

Våra hundar- som vanligtvis är väldigt kräsna- älskar Petgood!

20 mei 2026

Antwoord van Petgood

Så skönt att höra att fodret går hem hos vovvarna 🐾

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Min hund som har väldigt känslig mage…

Min hund som har väldigt känslig mage mår mkt bättre efter att vi gått över till Petgood. Upplever även att musklerna blivit mer framträdande och pälsen mer glansig

20 mei 2026

Antwoord van Petgood

Underbart att höra att fodret fungerar så bra på din hund🐾💜

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jag bytte till Petgood dog adult insect…

Jag bytte till Petgood dog adult insect based för några år sedan då min hund med allergi (öron porblem) inte funkade på dåvarande fodret. Märkte ingen större skillnad på öronen på detta foder mer än att han bajsade mer och la inte på sig något extra. Han verkade mer hungrig på detta foder och fick ont i magen ibland vid frukostmåltiden. Spydde galla ibland innan middagsmålet pga av att han var hungrig. Men med hund som har allergi så törs man inte byta foder hur som helst, tills vi såg på tv4 att Fodret innehåller nämligen höga halter av glykoalkaloider , som kan bildas i dåligt hanterad potatis och som kan vara giftigt för hunden. då fick vi panik och bytte till märket som fått bäst omdöme i testet, men valde då med fisk som protein källa. Och på bara några månader så har vi märkt så stor skillnad på våran hund. Han har blivit mycket bättre och fått finare päls, mer bättre hull, verkar inte alls lika hungrig, har inte ont i magen och har inte spytt galla och hans problem med öronen är nästan helt borta!!
Jag har dåligt samvete och ångrar så mycket att jag inte bytte från detta foder tidigare!! Men med alla som skrev att deras hund med allergi funkade så bra på petgood så trodde man ju att det skulle vara bra, men icke. Aldrig mer petgood igen!
Nu får vår lillkille Orijen Dog Six fish! Ett så mycket bättre foder för våran hund!

11 mei 2026

Hej Lina

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi är verkligen ledsna att höra att Petgood inte fungerade optimalt för just er hund💜

Alla hundar är individer och kan reagera väldigt olika på olika typer av foder och proteinkällor. Petgoods kompletta och balanserade foder är baserade på insektsprotein från svart soldatfluga, vilket är en lättsmält och ny proteinkälla som för många hundar med foderallergier eller känsligheter fungerar mycket bra.

Samtidigt finns det tyvärr inget foder som passar alla hundar, och det viktigaste är alltid att hitta det som fungerar bäst för den enskilda individen. Vi är därför glada att höra att ni nu hittat ett foder som er hund verkar må bättre av.

Petgood rekommenderar alltid att kunder som äger husdjur med hälsoproblem diskuterar sina husdjurs kostbehov med sin veterinär.

Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss på help@petgood.com

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

har tidigare varit nöjd kund hos…

har tidigare varit en rätt nöjd kund hos Petgood, men hanteringen av larmet av glykoalkaloider har varit allt annat än förtroendeingivande och vi har nu lämnat Petgood för ett ekologiskt vegetariskt foder istället (utan innehåll av potatis). Det ni har kommunicerat och det Råd&Rön publicerar stämmer inte riktigt överens och jag väljer att gå på Råd&Rön som granskningsinstans.

1 maart 2026

Hej Tobias.

Tack för att du hör av dig och delar med dig.

Våra djurs hälsa och din trygghet som hund- och kattägare är alltid vår högsta prioritet, så vi blir självklart ledsna att ta del av din upplevelse. Samtidigt har vi full förståelse för att den senaste tidens rapportering om förhöjda nivåer av glykoalkaloider och ifrågasatt näringsinnehåll har skapat oro. Därför vill vi understryka att alla Petgoods produkter, inklusive den återkallade batchen, bedöms som säkra och näringsrika.

I december valde vi att stoppa försäljningen av en batch av vårt torrfoder Premium Adult Dog, efter att ett externt test visat förhöjda nivåer av glykoalkaloider, ett naturligt ämne som finns i potatis. Som en försiktighetsåtgärd återkallade vi den berörda batchen omedelbart.

Sedan dess har vi genomfört omfattande analyser och fört en nära dialog med våra produktionspartners samt relevanta myndigheter, däribland Jordbruksverket och den finska motsvarande tillsynsmyndigheten, Livsmedelsverket (Ruokavirasto). Alla Petgoods produkter, inklusive den återkallade batchen, bedöms som säkra och näringsrika.

Samtidigt vill vi vara transparenta med att nivåerna av glykoalkaloider var högre än önskvärt. Det betyder dock inte att fodret är giftigt.

Vår produktionspartner har över 20 års erfarenhet av att producera djurfoder och tillverkar årligen mer än 20 000 ton foder som innehåller potatis. De hanterar över 1 500 ton potatisbaserade råvaror per år och har inga dokumenterade fall där glykoalkaloider orsakat sjukdom hos hundar eller katter. Produktionen sker enligt gällande EU lagstiftning för tillverkning av djurfoder och med högt ställda kvalitetskrav.

Det är också viktigt att lyfta att produktens näringsvärde och proteinkvalitet är av hög kvalitet. Detta bekräftas även i externa tester, där både näringsinnehåll får höga betyg och proteinkvalitet erhåller högsta poäng. Detta ligger också i linje med aktuell forskning inom området.

Det finns idag inga lagstadgade gränsvärden inom EU för glykoalkaloider i hundfoder. EFSA har angett att nivåer över 100 mg/kg kan motivera vidare analys, men detta är en riktlinje, inte en säkerhetsgräns. Den senaste produktionen av Premium Adult Dog som nu finns på marknaden har bekräftade nivåer om cirka 50 mg/kg glykoalkaloider i färdig produkt. Vi vill dock understryka att även tidigare batcher också bedöms som säkra och näringsrika.

Som djurägare ska du alltid kunna känna dig trygg med Petgood. Utöver skärpta rutiner och utökad testning har vi även beslutat att helt exkludera potatis från framtida produktioner av våra torrfoder. Vi kommer ersätta potatisen med andra växtbaserade ingredienser (som kommer variera beroende på typ av produkt). Vi planerar att producera den första batchen utan potatis i slutet av mars och kommer självklart hålla våra kunder informerade.

Om du har några frågor är du varmt välkommen att maila oss på help@petgood.com

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Positivt fram tills nu

Jag har varit kund hos Petgood i snart tre år och har varit väldigt positiv. Tyvärr börjar jag nu tveka efter TV4-inslaget idag där det från Råd och Rön framgår uppgifter om att maten ska innehålla gift.

Petgood påstår att de har gått ut med information till kunder men jag har inte fått höra något alls. Det som bekymrar mig mest är den interna utredning man hänvisar till, men enligt Råd och Rön vill man inte dela resultaten?! Känner mig väldigt besviken och kommer tyvärr byta leverantör.

Uppdatering 2026-02-18 Råd och Rön:
"Petgood har ännu inte avslutat provtagningen på de tillverkningsomgångar av fodret som fortfarande finns på marknaden. Företaget uppger också att det inte kommer att dela med sig av resultatet av sina tester."

19 februari 2026

Antwoord van Petgood

Tack för att du delar med dig. Vi förstår din oro.

Vi tar denna händelse på största allvar för att säkerställa låga nivåer av glykoalkaloider i produkter som har potatis som ingrediens. Våra bredare analyser visar lägre halter av ämnet i fodret. Vi har haft en nära dialog med Jordbruksverket och vår produktionspartner, som båda bekräftar att fodret är säkert.

Vår högsta prioritet är hundarnas hälsa. Därför fattade vi, som en försiktighetsåtgärd, beslutet att så snabbt som möjligt återkalla den berörda batchen (bäst före: 2026 07) som såldes mellan mars-juni 2025 och informera våra kunder, som fick hem en påse av den berörda batchen, om det inträffade. Petgood har inte haft några rapporterade negativa hälsoeffekter hos husdjur kopplat till denna produktionsbatch.

Det finns för närvarande inga gränsvärden fastställda i EU-lagstiftningen för den maximala halten av glykoalkaloider i foder till hundar. EU har detaljerade listor på oönskade ämnen med strikta gränsvärden, men glykoalkaloider från potatis finns inte med på den listan för foder. Istället för lagstadgade gränsvärden för glykoalkaloider har EFSA, EU:s oberoende vetenskapliga organ, rekommenderat att nivåer av glykoalkaloider från potatis och bearbetade potatisprodukter som överstiger 100 mg/kg kan leda till analys. Denna nivå är en riktlinje, inte en säkerhetsnivå eller ett lagstadgat gränsvärde.

Som en del av vår långsiktiga strategi har vi ett uttalat fokus på att öka vår nordiska närvaro och flytta produktionen närmare våra hemmamarknader. Vi har nu accelererat den processen och är i färd med att flytta produktionen till en nordisk partner med mycket omfattande kvalitetskontroller och högt ställda krav på råvaror och produktion. I linje med vårt syfte, att arbeta för en mer hälsosam och hållbar djurvärld, utvecklar och optimerar vi kontinuerligt våra recept. Som ett led i detta arbete kommer vi framöver att exkludera potatis i vårt torrfoder.

Vi är ett litet svenskt bolag med en tydlig ambition: att utveckla de bästa och mest hälsosamma produkterna utan att belasta jordens resurser. Ert förtroende är avgörande för oss. Er trygghet, och era djurs hälsa, kommer alltid att vara vår högsta prioritet.

Tveka inte att maila oss på help@petgood.com om du har några ytterligare funderingar.

Dit is Trustpilot