Vi har haft en del musproblem främst under diskbänk. Fällor tog en mus då och då. I november åkte vi utomlands och vi oroade oss för mössen så vi köpte 3 repello, Vi märkte effekt direkt. Det... Toon meer
Lees wat reviewers zeggen
Märkte,såg och hörde att det fungerar. Hörde en mus vända i väggen och har inte sett några möss inomhus efter att jag köpt eran produkt. Hoppas på samma resultat när det blir kallare i höst/vinter.
Vi köpte 3 stycken, och de är ju inte billiga direkt. Vi ville ha ett alternativ till att döda mössen i fällor. Men ingen verkan. Fortfarande en mus som kommer upp under diskbänken trots att vi har... Toon meer
Bedrijfsgegevens
- Onderzoeksinstituut
Info over Repello
Geschreven door het bedrijf
Om Repello
Repello utvecklar råttskrämmor och musskrämmor som bygger på vetenskaplig bioakustisk forskning. Tekniken är utvecklad av professor Örjan Johansson med koppling till Luleå tekniska universitet (LTU) och är vetenskapligt testad av Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).
Det innebär något mycket konkret: Repello är världens enda råttskrämmare i sin kategori som har testats vetenskapligt av SLU. I en produktkategori där många konsumenter, myndigheter och experter öppet ifrågasätter effekten och där ord som bluff förekommer frekvent, har Repello tagits fram med en helt annan ambition.
Repello utvecklades just därför att marknaden för råttskrämmor och musskrämmor länge präglats av generiska ultraljudsprodukter, svepande påståenden och avsaknad av mätbar dokumentation. I stället för att fråga “vilket ljud skrämmer råttor?” ställde forskningen bakom Repello en annan fråga: hur varnar råttor varandra för fara – och hur reagerar de faktiskt?
Forskningen bakom Repello
Råttor och möss är sociala djur med avancerade kommunikationssystem. I forskningen bakom Repello har man analyserat hur råttor varnar varandra vid akut fara. Det sker genom artspecifika ljudsignaler, bland annat i ultraljudsområdet, och även genom ett särskilt tandgnissel som signalerar extrem stress och hot.
Forskargruppen lyckades spela in, analysera och återskapa dessa varningssignaler. När signalerna spelades upp i kontrollerade miljöer observerades att råttor omedelbart lämnade området och undvek att återvända. Det avgörande var inte ljudstyrka, utan att signalerna tolkades av djuren som ett direkt livshotande läge.
– Det handlar inte om att störa råttor med slumpmässigt ljud, utan om att tala deras språk. För råttorna låter signalerna som att något extremt farligt är nära, vilket triggar deras naturliga flykt- och undvikandebeteende.
Denna princip ligger till grund för Repellos råttskrämmare och musskrämmare. Tekniken är alltså inte “ultraljud” i generell mening, utan artspecifik bioakustik baserad på dokumenterat beteende.
Vetenskapligt testad av SLU
Repellos teknik har testats vetenskapligt av Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). I testerna har gnagarnas beteende följts systematiskt före, under och efter exponering för de bioakustiska signalerna. Resultaten visade en kraftig minskning av råttaktivitet och ett tydligt undvikandebeteende.
Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Sveriges ledande statliga forskningsuniversitet inom djur, lantbruk och biologiDetta gör Repello unikt. I dag finns det många produkter som marknadsförs som råttskrämmare eller musskrämmare, men Repello är världens enda som kan peka på vetenskaplig testning utförd av SLU. Det är också därför Repello ofta nämns som ett alternativ för konsumenter som är trötta på produkter som upplevs som bluff.
Inte gift, inte fällor – beteendepåverkan
Repello är utvecklat för dig som vill minska rått- och musproblem utan gift, fällor eller kemikalier. Tekniken dödar inte djuren. Den syftar till att göra miljön så obehaglig – ur djurens eget perspektiv – att de väljer att lämna området.
Repellos råttskrämmare och musskrämmare används i dag i villor, radhus, fritidshus, källare, vindar, garage, förråd och andra byggnader där man vill minska gnagaraktivitet på ett mer skonsamt sätt.
Det är viktigt att vara tydlig: resultat kan variera beroende på miljö, tillgång till föda, byggnadens utformning och placering av enheten. Därför lägger Repello stor vikt vid korrekt installation, tydliga instruktioner och support.
En reaktion på en ifrågasatt marknad
Marknaden för råttskrämmor och musskrämmor är en av de mest ifrågasatta konsumentkategorierna som finns. Många kunder har tidigare köpt produkter som inte fungerat alls, vilket har lett till frustration och till att ordet bluff ofta används i omdömen och diskussioner.
Repello togs fram just som en reaktion på detta. Vår ambition är inte att påstå att vi “garanterar resultat i alla situationer”, utan att vara öppna med vad tekniken bygger på, hur den testats och vilka förutsättningar som krävs.
Vi anser att det är den enda hållbara vägen i en produktkategori där förtroendet annars riskerar att urholkas.
Testa 30 dagar riskfritt
Skydd mot råttor och möss – utan risk

Contactgegevens
Bergvikskurvan 5, 973 31 , Luleå, Zweden
- 077–033 96 00
- info@repello.com
- repello.com

Bli av med råttor och möss
Heeft 57% van zijn negatieve reviews beantwoord
Produkten musskrämma hjälpte inte alls…
Produkten musskrämma hjälpte inte alls i vårt hus! Men inga problem med att ångra köpet. Pengarna åter.
Enkelt att installera
Enkelt att installera. Och gav nästan omedelbar effekt. Råttan lämnade området där den tidigare grävt gångar.
Råttorna försvinner när Repello står…
Råttorna försvinner när Repello står på. Men stänger man av den, är dom tillbaka, som ett brev på posten.
Måste ha på den hela tiden.
Ute har den kortare räckvidd, max 5-6m.
Är nöjd andå!
Ett stort skämt
Ett stort skämt. Huskatten har aldrig fångat så många möss som efter jag tog bort musfällor och ersatte med Repello. Rent bondfångeri, Pernilla Wahlgren borde skämmas att göra reklam för en sådan bluff.
Mycket nöjd och lätt att instalera
Var ärligt talat rätt skeptisk när jag…
Var ärligt talat rätt skeptisk när jag köpte Repello. Har haft problem med råttor länge och har provat flera andra råttskrämmare innan – inget har funkat alls. Så jag tänkte att det här säkert var samma sak.
Men efter någon vecka märkte jag ändå skillnad. Det blev mindre ljud, mindre spring och inga nya spår där de brukar vara. Försvann inte över en natt, men det blev lugnare och lugnare.
Det som känns bra är att man slipper gift och fällor, och den är bara att sätta i uttaget. Inget krångel. Har haft andra som påstått samma sak men de gjorde absolut noll skillnad.
Jag säger inte att den är magisk, men det här är den första som faktiskt verkar fungera hos mig. Hade inte skrivit detta om jag inte märkt skillnad, speciellt efter allt annat jag testat.
Repellera i garaget och under poolens…
Repellera i garaget och under poolens plåtar har hållit möss mm borta i vinter. Toppen!
Jag har köpt 2st för ca 3månader sedan och det funkar bra
Jag har inte fått någon råtta i mina fällor så jag tror på repello
Märkte,såg och hörde att det fungerar
Nöjd med produkten och fick snabbt hem…
Nöjd med produkten och fick snabbt hem varan! Nöjd🥰
Det har ingen inverkan på mössen
Det har ingen inverkan på mössen, så det fungerar inte. Så det blir inga fler köp.
Fantastisk effekt
Fantastisk effekt! Städat ur stugan som är uppvärmd vintertid till 10 grader. Normalt övervintrar många möss. I år inte en muslort! Bara döa insekter. Dessutom ljudlös för människor. Tidigare skrämmer att barnbarn hört.
Först nu kom vi ut till vårt hus på…
Först nu kom vi ut till vårt hus på landet. Vi såg inga tecken på att det har varit möss/råttor i huset. Därför är vi nöjda med Repellos råttskränmare.
Snabb leverans och vi märkte snabbt…
Snabb leverans och vi märkte snabbt resultat bara efter ett par dagar.
Fungerar mycket bra!
Har fungerat bra i vinte
Inget strul
Snabb leverans.
Dit is Trustpilot
Lees meer over geverifieerde reviews.